Last news in Fakti

28 Януари, 2024 10:46 1 425 31

Свиленски: Такова мнозинство не се е случвало през последните 30 години

  • бсп-
  • георги свиленски-
  • парламент-
  • мнозинство-
  • пп-дб

Всички говорят за скандалите и ротацията, а никой не говори за скока на цената на водата, каза той

"Тази коалиция или сглобка е изтъкана от проблеми. Опозицията изглежда безпомощна, защото имаме безпардонно управление". Това коментира в "Денят започва с Георги Любенов" по БНТ депутатът от БСП Георги Свиленски. По думите му евроатлантизмът е параван, зад който управляващите крият съчетание на различни интереси.

"Има 167-168 гласа - такова мнозинство не се е случвало през последните 30 години. Чрез евроатлантизма те легитимират своето съществуване". Партиите не би трябвало сами да определят коя е по-голяма опозиция - тази оценка трябва да я дават гражданите, смята Свиленски.

"Опозицията не е само да правиш скандали, да тропаш по банките и да викаш. И това сме го правили - то е част от парламентарните прийоми. Важното е да дава алтернативните решения. БСП и в този, и в предишния парламент се опитва да даде алтернативно решение по всеки проблем".

Всички говорят за скандалите и ротацията, а никой не говори за скока на цената на водата или за безплатните банкови сметки, които така и не бяха въведени, посочи още социалистът.

"Законът, който трябва да реши този проблем, стои повече от 7 месеца в парламента и не е гледан на първо четене, но когато трябва да се приеме помощ за Украйна или да се избере някой в даден орган, решението се взима за няколко часа".

БСП ще предложи кандидати за регулаторните органи, но ако управляващото мнозинство процедира както с конституционните съдии, няма да има смисъл, коментира депутатът.

"Те си бяха написали решенията преди да стартира процедурата".


Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 19 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Майора

    15 13 Отговор
    Баджанак , а какво правеше Радев по време на служебните кабинети , същото което е сега! И вместо да се оправдавате потърсете вината у себе си и Корнелия , която води партията към провал и надали ще минете границата при следващиизжори!
  • 2 Що не организирате протест?

    20 2 Отговор
    Постоянно сте след дъжд качулка.

    Коментиран от #28

  • 3 гост

    20 5 Отговор
    "Сглобката" я държат два фактора: 1. СТРАХЪТ от ПосолствоТО и 2. Възможността БЕЗНАКАЗАНО да грабят !

    Коментиран от #20

  • 4 Бендида

    28 4 Отговор
    Не така Свиленски, помним, помним. Тройната коалиция бяхте толкова, колкото и сегашната Тайна коалиция. Пък и същите уйдурми правихте.
  • 5 е как няма да има като шефа е един !!!

    12 6 Отговор
    слепите го видяха само вие не !!! цялото правителство всички партии целия парламент служи на посолството едните явно а деугите го играят опозиция уж подкрепят русия за да си мисли ганьо че има някакви различни партии !!
  • 6 !!!?

    13 13 Отговор
    Колко са жалки и безпомощни Митрофановите градинари и фризьори...!!!?

    Коментиран от #15

  • 7 Ама никога

    8 4 Отговор
    Тройната коалиция някое малко мнозинство ще да е било
  • 8 Бай Ламби

    18 5 Отговор
    Абе Жорка,абе Свиленски, като те гледам не си чак толкоз малък че да не помниш парламента от 2005 година когато направихте така нареченото правителство 3-5-8 заедно с царя и Доганя. Тогава вашта тройна коалиция колко гласа имаше в парламента бре юнак?Да ти припомня ли - БСП - 82 мандата, НДСВ - 53 мандата и ДПС - 34 мандата.Ай сега и да ти го сметна, че ти да не го объркаш нещо - това прави 169 мандата общо!!!Е това не е ли повече от 168?Или викаш кво значение има, важното е да върви пропагандата ви а?Ейййй...няма отърване от вас еййййй....и в Неделя лъжите на поразия вместо да идете на черква и да се черковате. Ама чакай, аз забрайх че вийй в черква не стъпвате което обяснява донякъде лъжите ви .Тцтцтцтц....как има още хора дет ви се връзват на акъля и гласуват за вас ей!!!
  • 9 Сделано в СССР

    11 6 Отговор
    Едва ли има повече концентрация от де. били и де. градирали същества на квадратен метър, отколкото са де. билите и иди-тите в Русия и сред българските им подлоги. Путлеровата пропаганда 22 години промива гладките руски мозъци, че НАТО е основен враг, въпреки, че нито един натовски войник не е убил нито един руснак. Путлеровия режим убива руснаци, ограбва богатствата им, вкарва ги в концентрационни лагери, пребива ги по улиците, а де. билите се страхуват, че НАТО ще ги нападне. Путлеровата пропаганда е прочистила всичко човешко в руснаците, които спокойно могат да възприемат убиването на деца и на възрастни хора. Това е дехуманизация в мащабите на огромна държава. Възможно е, все още да има нормални и образовани хора в Русия, но те с милиони бягат от путлеровия режим и на запад и на изток, а в Русия остават само де. билите, иди-тите и де. градиралите оpkи.

    Коментиран от #21

  • 10 Да!!!!

    6 8 Отговор
    Коментарът на Свиленски е много точен !!!
    Той и Вигенин са по-подходящи за лидери на партията. Ниновата е агресивна и злобна, това отблъсква хората.
  • 11 Дякон Унуфрий АраллампиевК

    5 5 Отговор
    Какво става със академик сапунджиев Видя ли се с Големия Бял Баща в Кафявия вече Вигвам
  • 12 УРА,,УРА

    11 4 Отговор
    А вашето мнозинство беше най големия резил! Монархисти, комунисти плюс етническа партия. За това защо нищо не казваш?

    Коментиран от #24

  • 13 Аз, с италианското име !

    4 10 Отговор
    Мамеее, виждам те на снимката !
    Поздрави от щатите !
    ВЕЧНА дружба с братския руски народ!!!

    Коментиран от #26

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Валери

    9 4 Отговор
    Значи, сегашното мнозинство не е нормално??? Но, за БСП и свиленски беше нормално БСП да управлява в коалиция с ПП, ДБ и ИТН, също така да бъде коалиционно мнозинство в НС с мая манолова-платения протест, бабикян, минекян и други носачи на ковчези и оня терорист спрял тока в метрото?За БСП и свиленски беше съвсем нормално втория на жена му, пРецедента посочен от нинова и решетников от КГБ да управлява самолично, чрез служебните му, и в нарушение на Конституцията да назначава министри, да подписва дългосрочни и вредни за България договори, да окупира всички служби??? Въпроса е: до кога ще им дават трибуна за лъжи, агитиране в полза на путин и разделение на българите на тези вредни създания, като свиленски.

    Коментиран от #22

  • 17 Адът - това са другите

    6 3 Отговор
    Не са свикнали на такава ситуация. Първо им избягаха спонсорите, после им избяга електората, подир им избягаха депутатите. Най-подир се съюзиха с мошениците. Ама те не са виновни, че не могат да се задържат. А фактът си е факт - не са свикнали.
  • 18 Киро

    6 3 Отговор
    Жалки коментари ,дребни заяждания с хора работещи за средна класа(такава вече няма) и бедните работещи на олигарсите , за децата ,за болните и бездомните!! Сглобката от престъпници се подчини на запада и Америка ,а някакъв се заяжда за сина на Нинова !! Умно момче ,където и да е няма да мие чинии на господарите на запад!!
  • 19 Аз съм първия на втората на първия

    2 1 Отговор
    Общо взето толкова си мога.
  • 20 М3 голд

    1 3 Отговор

    До коментар #3 от "гост":

    Много си прав! С едно изречение всичко на място. Когато се обърне палачинката, шапката дали ще успее да избяга при крадените си пари?
  • 21 Марков

    2 1 Отговор

    До коментар #9 от "Сделано в СССР":

    Много рано си се наквасил! Не се пеняви толкова, ще се задавиш и ще отидеш горе и няма да можем да се смеем на глупостите ти.
  • 22 М3 голд

    1 2 Отговор

    До коментар #16 от "Валери":

    Валери, в кой свят живееш? Прочети си написаното и кажи кое изречение е истина. И ти реши да се включиш във форума, но поне с истински неща, а не с клюки и фалшиви изводи.

    Коментиран от #25

  • 23 Бамбука

    6 1 Отговор
    Защо народа не вярва и не гласува за вас ?
  • 24 Адолф

    4 1 Отговор

    До коментар #12 от "УРА,,УРА":

    Ами какво да каже като той тогава е бил под полата на сегашната първа дама и понятие си е нямал коя коалиция управлява и колко депутати има тая коалиция.Имал си е други по-приятни и ангажиращи занимания тогава сегашният партиец.
  • 25 БСП в Бунището

    3 1 Отговор

    До коментар #22 от "М3 голд":

    Всичко,което е написал Валери е вярно.На последните Избори Народа запрати БСП и Русофилските партии с изборни шутове в Бунището на Историята,като Вредни и пагубни за България...Там не е приятно.Смърди на разложени комунистически огризки и русофилски политически трупове..Тук таме се търкалят вече и парчета от паметници на руския Окупатор на Царство България,който БСП/БКП са издигнали във Вечна слава на Окупацията...И без закон за Лустрация все още...
  • 26 Мама

    3 3 Отговор

    До коментар #13 от "Аз, с италианското име !":

    Шшшшшт!!!Тихо бе!!!Тихо че ще стане голяма беля, кво си се развикал от СъШаАто!
  • 27 Само питам

    3 1 Отговор
    А защо не написахте какво каза Свиленски за далаварите на президента Радев? Той подчерта, че :"ние от БСП всички тези сигнали, сме ги пратили на прокуратурата. И по сигнала по продажба на имот в кв. "Изгрев" в София (по времето на служебния кабинет), продаден за 300 хил. лева при пазарна цена 2 млн., за договора с "Боташ", сигнал за скандала с горивата в Министерството на правосъдието и на енергетиката...",.
  • 28 К'в протест,какви 5лева,бе?!

    4 1 Отговор

    До коментар #2 от "Що не организирате протест?":

    Русофилите измират. Да вземем за пример БСП. От 1-2 сила, сега .. 5та.
  • 29 Иван

    2 2 Отговор
    На тебе суверена ти гласува мълчание когато след 4 години той ти гласува друго тогава можеш и да даваш акъл а сега ще мълчиш
  • 30 Ох ли

    2 1 Отговор
    Баджанака като дамска превръзка Запушва всички дупки
  • 31 Тома

    1 2 Отговор
    Докато народа спи тези от сглобката може да си крадат на воля
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове