Last news in Fakti

31 Януари, 2024 22:41 6 660 33

МВнР предупреждава: Придвижването до и в Германия, Гърция и Италия ще е затруднено поради стачки и блокади

  • транспортни проблеми-
  • стачки-
  • блокади на пътища

В периода 1-4 февруари земеделски стопани ще имат мирен протест с участието на 300 селскостопански машини в Солун, Гърция около Международния солунски панаир

МВнР предупреждава: Придвижването до и в Германия, Гърция и Италия ще е затруднено поради стачки и блокади - 1

Ситуационният център на Министерството на външните работи (МВнР) предупреждава за възможни транспортни затруднения в Германия, Гърция и Италия, съобщи БТА.

По информация от страницата на летище Берлин-Бранденбург, поради стачка на 1 февруари няма да бъдат възможни излитания на 11 летища във Федерална република Германия - в Берлин, Хамбург, Бремен, Хановер, Кьолн, Дюселдорф, Лайпциг, Дрезден, Ерфурт, Франкфурт/Майн и Щутгарт.

Засегнатите пътници са помолени да се свържат със своята авиокомпания за информация относно презаписване и алтернативни опции за пътуване. Има вероятност да бъдат засегнати и пристигащите полети.

При необходимост от съдействие, българските граждани в Федерална република Германия, могат да се обръщат към българското дипломатическо представителство в Берлин на тел.: +49 30 201 0922;, както и на телефонен номер за неотложни случаи в извънработно време: +49 172 888 10 56. Сигнали могат да се подават и на имейл адреса на Консулската служба към Посолството: [email protected]

Консулско съдействие може да бъде получено и от Генералното консулство в Мюнхен, на следните телефонни номера: +49 89 171 176 14; +49 89 171 176 15, както и на имейл адрес: [email protected]

В периода 1-4 февруари земеделски стопани ще имат мирен протест с участието на 300 селскостопански машини в Солун, Гърция около Международния солунски панаир по повод международното изложение „Агротика“. Движението в града няма да бъде блокирано, но е възможно да има неудобства и задръствания. Предвидено е засилено полицейско присъствие в централните части.

В сутрешните часове на 1 февруари по главния път Серес-Солун ще се придвижва колона от земеделска техника с полицейски конвой за участие в протеста. От външното ни министерство съветват българите да се съобразяват с препоръките на полицейските власти и да избягват райони с активни протести.

При необходимост от съдействие българските граждани могат да се обърнат към посолството в Атина на следните телефони: +30 210 67 48 107; +30 210 67 48 105; +30 210 67 48 106, както и към генералното консулство в Солун на тел. +30 2310 829 210 и на дежурния телефон в извънработно време: +30 2310 869 510. Въпроси могат да бъдат отправяни и на имейл адресите: [email protected]; [email protected]; [email protected]; [email protected].

Протестът на земеделците в Италия продължава, за момента - до 3 февруари, обхващайки вече цялата територия на страната - от Сардиния до Ломбардия, между Синалунга (Сиена) и Фояно делла Киана (Арецо), в Тоскана, от Емилия-Романя до Сицилия, минавайки през Умбрия и Абруцо и Лацио. Трактори се струпват и пред изхода на магистралата Мелегнано.

Демонстрациите протичат организирано, съобщава се за забавяне на трафика в някои райони, но без особени неудобства за движението по пътищата, под наблюдението на полицейските сили. МВнР препоръчва гражданите да се съобразяват с препоръките на полицейските власти и да избягват райони с активни протести.

При необходимост от съдействие, българските граждани могат да се обръщат към българското дипломатическо представителство в Рим, на следните номера: тел.: +39 06 322 4640, +39 06 322 4643, както и на мобилен телефонен номер за неотложни случаи в извънработно време: +39 349 492 7764. Сигнали могат да се подават и на имейл адреса на Консулската служба към Посолството: [email protected]

Триста трактора от различни райони на гръцката област Северна Македония се очаква да се съберат утре пред Международния панаир в Солун, съобщи АНА-МПА. Протестът на гръцки земеделци, който започна от пострадалите от наводненията в Тесалия стопани, се разширява с по-общи искания за подкрепа и защита на сектора. Очаква се тракторите да останат пред изложбения комплекс до закриването на изложението на 4 февруари.

Фермерите в Италия протестират срещу вредните според тях европейски селскостопански политики. Протестите са резултат от демонстрации в други части на Европа като Германия, Белгия и Франция, където земеделски производители блокираха пътища и магистрали със селскостопанска техника и създадоха значителни проблеми за движението, протестирайки срещу ниското заплащане, ценовия натиск, екологичните регулации и политиките за свободна търговия.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 17 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 И в България

    25 2 Отговор
    поради стрелби !
  • 2 Гориил

    24 3 Отговор
    Западната преса подстрекава и провокира омраза към протестиращите фермери.Но тези протести иматПропагандата задушава мозъка ви. Руснаците искат да унищожат селското стопанство на ЕС. корени.По същество от фермерите се иска да избират между разорението и подкрепата за Украйна.Пристигнаха ли навреме и в пълен размер субсидиите за дизел от Брюксел в София? Москва уверено отговаря, че не е и не се очаква.Не мислите ли, че най-острата криза в селското стопанство през последния половин век е под руски контрол?Не искам да бъда жесток и безмилостен, но български снаряди убиват руски войници. Това означава, че вашето решение е окончателно и протестите на Русия се игнорират и отхвърлят.
  • 3 Флайт

    5 17 Отговор
    Има самолети ,по евтини са от автобусите,и за 2 часа си на всяка точка в европа
  • 4 Перо

    33 1 Отговор
    Важното е оня с белото да е добре, другите вълци ги яли!
  • 5 Само питам

    40 1 Отговор
    А в Тексас как е придвижването? За един приятел мексиканец питам.

    Коментиран от #6

  • 6 Гориил

    9 2 Отговор

    До коментар #5 от "Само питам":

    Кремъл следи внимателно.
  • 7 България

    20 0 Отговор
    Във Франция също.

    Коментиран от #30

  • 8 Професора

    38 0 Отговор
    В Европа всичко е Окей това е руска пропаганда нали така сороси?
  • 9 Софиянеца

    40 0 Отговор
    За миналия месец сметките за парно дойдоха между 300 - 400 лв от евтиния газ на Кирчо
  • 10 0101

    3 33 Отговор
    От както ритнахме Русия като доставчик на газ ,цените за отопление драстично спаднаха

    Коментиран от #11, #14, #17, #33

  • 11 Констатирал

    15 0 Отговор

    До коментар #10 от "0101":

    Явно не се грееш с нищо единствено се навличаш като баба Цоцолана
  • 12 Сатана Z

    29 2 Отговор
    Във Франция фермерите от няколко дена изсипват пръст по магистралите с огромни ремаркета.След това я изравняват като допълнителен слой асфалт и после минава сеялката.Каквато и кола да имаш ,няма как да се придвижиш по такава магистрала ,защото пръста е насипана на километри.
    Дори и да печатат пари с тях в скоро време няма да има какво да си купиш в магазина а стоките ще изчезнат.Така че,запасявайте се ако искате да живеете от сега.
  • 13 Най-сетне

    23 1 Отговор
    Блатото се раздвижи! Идват интересни времена!
  • 14 Обратен

    18 2 Отговор

    До коментар #10 от "0101":

    Скоро като затворим и рафинерията на Лукойл в Бургас,уволнените работници ще имат достатъчно време да лежат на плажа и да пият бира с цаца
  • 15 Калпазанин

    22 0 Отговор
    А сега ми обяснете защо мълщсхте като п..... Месец. И за какво точно стачкуват и ако не знаете да знаете. Искат кукловоддкте им да налагат още санкции на Русия и да дават още пари за изкривената кауза на исраел и укрия, само това ще да е причината, и аз досега си мислех заради една статийка тука че "протеста" бил на изложители на био продукция
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 джеки

    9 0 Отговор

    До коментар #10 от "0101":

    Тъпо ни се подиграваш троле. Що мислиш, че всички са малоумни като теб?
  • 18 Артилерист

    28 0 Отговор
    Кризата в Европа пука пропагандата по всички шевове. Не може повече да се прикрива тежкото положение заради ината да се изолира Русия и да се дават милиарди за войната на американците в Украйна срещу Русия чрез укронацистите. Ще става още по-тежко, защото тези протести ще имат последствия, преди да се излекува гнилото. За съжаление и в България ще става по-трудно, защото отново сме на грешната страна. Само американците печелят. На тях не им пука за другите...
  • 19 Ъхъъ

    19 1 Отговор
    Придвижването до и в Германия, Гърция и Италия ще е затруднено поради стачки и блокади.......в България всички са доволни и проблеми няма
  • 20 Германия, Гърция и Италия

    22 3 Отговор
    А Белгия, Франция и Испания ? Тях утре ще ги обявят че много станаха за днес

    Коментиран от #21

  • 21 Да бе

    0 11 Отговор

    До коментар #20 от "Германия, Гърция и Италия":

    Кво ти пука ,вие нали пътувате за Русия ?
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Човек

    1 16 Отговор
    Земеделците в Европа вадят скъпата си техника на протест, защото щели да станат с една идея по-малко богати заради мерките, които са в полза на потребителите - да, това сме ние. В същото време близо 400 000 руснака умряха за нищо, ранените са над милион, избягалите зад граница са няколко милиона, но в Русия протести няма, защото се наказват минимум със затвор. А копейките ръкопляскат сякаш Русия печели, а Европа губи. Пълна комедия:)

    Коментиран от #31

  • 24 БРАВО!

    14 0 Отговор
    САМО ТАКА! ДОЛУ ЕВРОПЕЙСКИ СЪЮЗ,ПОЛОЖИЛ ПРИМКА НА ГЪРЛОТО НА РЕДОВИЯ ГРАЖДАНИН ОТ ВСИПКИ ДЪРЖАВИ...И ДЪРПА..ЗАТЯГА...
    КРАЙ!!! ДЖЕНДЪРИ ПРОДАЖНИ НА САТАНАТА САЩ!!!
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 ЧНГ 2024

    14 1 Отговор
    2024 ще е годината на освобождаването на украйна от фашистката марионетка Зеля, разпадането на ЕС и Сащ и възстановяването на паметника на съветската армия в чест на третото освобождаване на България от Русия.
  • 27 Акула

    4 0 Отговор
    Фермерите Победиха
  • 28 Луд

    7 0 Отговор
    Нали всичко си е наред на запад , цветя и рози защо тези стачки.
  • 29 Салама свърши

    3 0 Отговор
    Навсякъде протести ,хората ще си махат тия дебили ,безумци дето ги управляват.В нашата хубава страна щуците няма на кого да пеят
  • 30 Насо

    3 0 Отговор

    До коментар #7 от "България":

    Много е зле.От понеделник ни блокираха на пътя и няма измъкване.На 50 км южно от Дижон.И никой нищо не ти казва.А джандарите ядат и пият с тях.Само тук сме над 500 камиона
  • 31 Тишо

    0 0 Отговор

    До коментар #23 от "Човек":

    ПростПростта найПростСофиискиГендер!
  • 32 Гост

    2 0 Отговор
    ама как работят санкциите, а?
  • 33 Русенец

    2 0 Отговор

    До коментар #10 от "0101":

    Явно се топлиш, като те разтриват @н@лн0. Цената на топлото скочи с 50%, откак почнахте със санкциите. За декември съм платил трицифрена сума, без да съм пускал радиатор у дома.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове