Last news in Fakti

2 Февруари, 2024 08:25 3 678 29

Ивайла Бакалова: От мен Нотариуса искаше "не по-малко от 100 000 евро"

  • нотариуса-
  • ивайла бакалова

Бизнесът на Мартин Божанов беше да взима пари за освобождаване на невинни хора, задържани в ареста, каза бившата Мис България

Ивайла Бакалова: От мен Нотариуса искаше "не по-малко от 100 000 евро" - 1

Убитият Мартин Божанов-Нотариуса е искал „не по-малко от 100 000 евро“ от „Мис България 2001“ Ивайла Бакалова, за да пуснат нейния приятел от ареста. За това разказа самата тя в ефира на bTV.

Той се свързва с нея през общи познати и няколко пъти е опитвал да организира среща.

„След като започна да цитира ситуация, която е станала в съдебна зала, преценихме, че е добре да се видя с този човек“, разказа Бакалова.

„Моят мъж беше в ареста без абсолютно никакви доказателства – по-скоро по политически причини, защото е видян на протестите от 2020 г. Сметнато е, че той е заплаха за тогавашното правителство. Измисли се едно скалъпено обвинение. Този човек тогава се свърза с мен, за да ми каже, че той няма да излезе от ареста, ако не се вкарат връзки. Да не гледаме дали е невинен, или виновен, защото много невинни хора стояли в арестите. Това беше неговият довод – че без такава помощ, няма да излезе“, разказа още „Мис България“.

„Това предложение за 100 000 евро дойде от адвоката, с когото тогава работеше Мартин Божанов. Това е един вид абонамент, след това могат да поискат още пари. Това е бизнесът на Мартин Божанов“, каза Ивайла Бакалова.

Тя прави и записи с разговорите си с Нотариуса.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 25 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Дрън дрън та пляс

    45 0 Отговор
    Когато няма правосъдие, някой взима правосъдието в собствени ръце, браво дано да има още такива банг банг скоро
  • 3 Пич

    55 1 Отговор
    Пак ви пускат като коне , да пасете зелена трева ! Никой не ги ликвидира такива , защото са ви откраднали много пари , или много имоти ! Ликвидират ги , защото са придобили много информация !!!
  • 4 🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️Някой си🏴‍☠️🏴‍☠️🏴‍☠️

    27 0 Отговор
    А Галя от посолството се обадила в Народното събрание и уволнила Веждичката Рашидов........
  • 5 Мис домакиня

    20 3 Отговор
    От мен искат само да готвя,никой не ми иск пари и за това спя спокойно.Ама как все Вас ви забъркват в тези помии?
  • 6 Оракула от Делфи

    35 0 Отговор

    До коментар #1 от "стига с тоя крокодил":

    Бъркаш целувките с корупцията в Прокуратурата и Съдебната система!
    Ако този т.н. "Нотариус" беше вкаран в затвора , нямаше да има стотици измамени граждани
    с отнето имущество и оставени на произвола на съдбата!
    Това не е джебчийство , а престъпление , много , по -лошо от банков обир!

    "Засекретени" били имената на Прокурори и съдии , които са част от тази ОПГ!

    Е тогава ,какво му остава на човек, след като и закона е "засекретен"???
  • 7 Тома

    27 0 Отговор
    Винаги ще има такива като нотариуса подставени от полиция съд и прокуратура да им носят кеша
  • 8 Детектив

    14 4 Отговор
    Значи , ако е невинен 100 000 EU !:) Ако , е виновен колко?!:) Приятелът на тази бил задържан по политически причини!:) На това му се вика голям майтап!:)
  • 9 ТраЛаЛа

    16 2 Отговор
    първо нотариуса, после адвоката, мъжа и бил невинен , ала бала ница .............
  • 10 Сила

    7 2 Отговор
    Много е тъпо да изнудваш Брадата..... Къвто е циция и злопаметен, трябва да си много прост и алчен.....
  • 11 Аз съм тъпо копеуе

    15 0 Отговор
    Гръмнатия не е придвижил пари по веригата. За това е гръмнат. Толкова е елементарно...
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Рекет, изнудване и шантаж...

    16 2 Отговор
    Това правеше ГЕПИ+ДПС през последните 15 години! А прокурорите съдиите и МВР се учеха от тях и правеха същото. 2 милиона българи не избягаха защото имаше държава и закони, а защото нямаха друг избор. Когато тази мафия бъде вкарана в затвора българите ще се върнат отново в България!
  • 14 От Варна

    15 6 Отговор
    Стига вече с коментарите на тая оборотна метреса! Точно тя и всичките “ паричковци” през които мина, да са “ чисти като роса”?. Овъртяни в кражби, измами и нечисти сделки, слушаме за тях от толкова години! В борбата за пари и влияние все единия е победен накрая… Всеки с времето си…

    Коментиран от #17

  • 15 Боклуците на Боклука

    17 0 Отговор
    Няма Държава, няма Прокуратура, няма Политици които да изведат България от блатото. Всички са корумпирани и мястото им е в затвора.
  • 16 Урюрвкос

    7 1 Отговор
    ... дали е невинен, или виновен, защото много невинни хора стояли в арестите.....за участие в протестите....по политически причини....така е в Русия... а в статията за коя държава става дума
  • 17 Каменар

    17 4 Отговор

    До коментар #14 от "От Варна":

    Може да е Метреса, но казва истината. Ти защо не кажеш за Тимаджиите нещо, където колят и бесят в цяла Варна и се превърна в един мръсен и в руини град.

    Коментиран от #25

  • 18 Руската колония бг

    4 1 Отговор
    Льоначка от посолствоТО командва в бг,затова няма правосъдие
  • 19 Следо невадател

    7 7 Отговор
    Тая нещо много взе да се изживява като важен свидетел. Да не я комвандироват при Алексей, както е тръгнало. Много й знае жабешката уста.
  • 20 Дерзай Ивче

    14 3 Отговор
    Браво на Ива,казва истини,а много мъже от страх си трайкат и накрая гушват букета,може да работи за някоя секретна служба

    Коментиран от #24

  • 21 Даниел

    9 0 Отговор
    Такива като убития не работят сами и със случайни хора .
    Такава схема се организира от върховете на управлението на правораздавателната система на държавата и се отчитат на политиците!
  • 22 странно много

    6 3 Отговор
    всеки път като стане нещо и политик или др. вид престъпник лъсне в скандал - тази сама излиза от някъде да се набута между шамарите и да си признава как е имала вземане-даване с тоя и оня... МНОГО СТРАННО НАЛИ ! Опитва ли се да си измива ръцете, знаейки че някъде ще лъсне между разните открити доказателства ?
  • 23 Една жена намери сили да каже истината!

    9 1 Отговор
    А безброй мъже се правят на ударени и разсеяни защото ги е страх!!! Много бързо забравиха как всички институции се надпреварваха да обслужват управляващата мафия, а хората на улицата бяха преследвани заради политическите си възгледи и позиции!!! Фасадна демокрация напудрена със лъжи и измами! Като започнем от фалшифицирането на изборите и стигнем до това в България да има най-ниското заплащане на труда в целия ЕС!!!
  • 24 Йоооооооок

    6 5 Отговор

    До коментар #20 от "Дерзай Ивче":

    НЕЙНИЯТ МЪЖ Е НЕВИНЕН, КОЛКОТО,,НОТАРИУСА " И ДРУГИ КАТО ТЯХ ПРЕСТЪПНИЦИ СА НЕВИННИ
    ТЯ МУ Е ПОИСКАЛА УСЛУГА ,ТОЙ ЗА ДА И ПРЕДЛОЖИ ОФЕРТА...........
    НЕЙНИЯТ МЪЖ И ВСИЧКИТЕ С КОИТО Е ИМАЛА ВЗИМАНЕ ДАВАНЕ СА ЧАСТ ОТ БГ ОРГАНИЗИРАНАТА ПРЕСТЪПНОСТ И ТОВА СЕ ЗНАЕ ОТ ВСИЧКИ..........
  • 25 От Варна

    1 3 Отговор

    До коментар #17 от "Каменар":

    От къде си сигурен, че точно това е истината! Да не си присъствал лично на уговорките! Излишно е да го взимаш толкова “ лично”, не се хаби за чужди разправии.
  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Това си беше работеща схема!

    7 0 Отговор
    Вкарва се някой неудобен зад решетките и няколко такива като "Нотариуса" започват преговори за сумата срещу която изнудвания ще може да излезе на свобода! Парите после се разпределяха по веригата между магистратите и "Нотариуса" Най-големите престъпници в България са прокурорите и съдиите които обслужваха управляващата мафия изнудвайки, шантажирайки и рекетирайки обикновени хора превърнали се в мишени.Колко хора загубиха бизнеса си, собственоста си никой знае точно, но тези който се усетиха на време избягаха в чужбина само за да се спасят! Никой не бяга от хубавото...

    Коментиран от #29

  • 28 Много е наивно !

    3 0 Отговор
    Някой да си помисли:имотната мафия е предимно от съдии и прокурори които на цялата рода прехвърлят имоти които разбира се не са купени от заплати ,а от пари изкарани чрез изнудване и шантаж на обикновени хора или престъпници попаднали зад решетките при някакви обстоятелства .Като започнем от ежедневна автомобилна катастрофа и стигнем до убийство.Магистратите знаят много добре ,всеки попаднал зад решетките е готов на всичко за да излезе на свобода .Има си тарифи за всичко...Работят хората усилено и без почивка и всичко в имоти превръщат .Не само в България ..... Гладния прокурор Цацаров и той обикаля Света защото не обича да го виждат в България бивши ,настоящи и бъдещи свидетели...Мафията си имала държава...
  • 29 ИМПЕРИАЛИСТ

    0 0 Отговор

    До коментар #27 от "Това си беше работеща схема!":

    Ако няма престъпници и престъпления кой ще пълни гушите на правозащитните органи? Престъпниците са ДОЙНАТА КРАВА на юристите и те си я пазят с всички сили и методи.
    Поради множество субективни и обективни причини, нормална съдебна система в България не може да има. Ако съдебната система заработи нормално, тя ще срине из основи цялата държавна структура на България.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове