Last news in Fakti

2 Февруари, 2024 14:03 2 056 44

Политолози определиха на 20-25% потенциала на евентуална нова партия в българското политическо пространство

  • нова партия-
  • президент-
  • политическо пространство

Не виждам как Радев си подава оставката, за да стане партиен лидер. Пеевски влиза в този мач, твърдо убеден, че ще смъкне Радев на неговото ниво, ако не и под него, каза Любомир Стефанов

Политолози определиха на 20-25% потенциала на евентуална нова партия в българското политическо пространство - 1

В българското политическо пространство има потенциал за нова партия. Около това мнение се обединиха политолозите Първан Симеонов и Любомир Стефанов в ефира на NOVA NEWS.

„Дали регистрираната търговска марка „Трети март” е изстрел в десятката, може да каже Весела Лечева. Според спектъра на дейности тя може да се занимава от внос на метеорити от Луната до износ на фураж от Венера. Потенциал за нова партия има, той е в рамките на 20-25%. Той се увеличава от неумението на управляващите да обясняват, да говорят на човешки език. Затова президентът спекулира – с недомлъвки, с намеци, с хора от близкото му обкръжение, че едва ли не той готви бунт в задния двор”, каза Стефанов.

Според него в момента липсват опитни партийни функционери като Румен Петков, които може да направят партийни структури. „Не виждам как Радев си подава оставката на 3 март, за да стане партиен лидер. Пеевски влиза в този мач, твърдо убеден, че ще смъкне Радев на неговото ниво, ако не и под него”, каза Стефанов.

Първан Симеонов смята, че има потенциал за нова партия, но няма смисъл тя да се появи сега. Относно скандала „Кешгейт” той каза, че председателят на ПГ на ДПС Делян Пеевски няма загубена битка и сега няма какво да губи. „Целта е в оставащите години от мандата на Радев постепенно да ерозира доверието в него, защото един президент няма друго, освен доверие”, допълни Симеонов.

„Това все повече прилича на коалиция, а не на „сглобка”. Съединението знаково беше скрепено с оттеглянето на делата между Бойко Борисов и Кирил Петков”, коментира още Симеонов. Според него „ПП отнасят цената на тази коалиция, ДБ мъдро стоят по-назад, а Борисов от време на време иска да влезе в ролята на рефер, която му е много любима. Тя изисква от време на време да се караш на Денков".

Според политолога Любомир Стефанов, ако военният министър Тодор Тагарев отново отиде на посещение в САЩ, от каквото скоро се върна, това означава, че работата не е свършена от първия път. Той изрази съмнение, че американският президент Джо Байдън има време в този момент да се среща с когото и да е.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 12 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Кнаус 485

    23 29 Отговор
    Грешка е Радев да прави партия сега и след мандата...... Гласувам за Възраждане твърдо, дано да не тръгнат по пътя на Волен. Но твърдо за Възраждане....

    Коментиран от #6, #44

  • 2 Трол

    30 4 Отговор
    В българското политическо пространство има потенциал за много нови партии, стига да разполагат с качествено финансиране и с добри приятели в националните телевизии.
  • 3 ТаУмВзе

    25 6 Отговор
    Територията е Приключила Вчера де! Само Още една партийка ни требва да Хрантутим, докато ни Краде!
  • 4 Анонимен

    19 25 Отговор
    Единствената читава българска партия е Възраждане. Нито веднъж не подведоха избирателите си, правят всичко по силите си, за да я има България. Не напразно има толкова силна офанзива срещу тях.

    Коментиран от #7

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Факт

    19 18 Отговор

    До коментар #1 от "Кнаус 485":

    Наистина има огромно обществено очакване за нова партия, оглавена от Радев- ще има огромен резултат, защото Радев привлича много голям електорат, чисто мажоритарно, последно спечели 66,6 от гласовете.... Минимум поне половината 33,3 процента със сигурност ще го подкрепят отново... Това е сигурна победа над статуквото на сглобката... Колкото до Възраждане, при тях има нещо съмнително се заиграват с ДПС и ГЕРБ ... Затова на местните избори Възраждане получиха много слаб резултат, много по- зле от БСП се представиха...

    Коментиран от #13, #43

  • 7 Саса

    14 8 Отговор

    До коментар #4 от "Анонимен":

    Напротив, много пъти, помагат на ДПС и ГЕРБ, когато им трябваха гласове и кворум при нужда, Възраждане винаги им се отзовава.... Факт!

    Коментиран от #35

  • 8 хммм

    8 10 Отговор
    Или кабинетът ще приключи шматко Радев или сглобката ще се разглоби при ротацията.
  • 9 мечето

    12 24 Отговор
    радеф е позор остафка и затвор
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Иво

    20 14 Отговор
    Радев като лидер на партия няма никакъв шанс. Най много 4% колкото чалгарите.

    Коментиран от #12

  • 12 Дааа

    19 16 Отговор

    До коментар #11 от "Иво":

    Мечтите ти за 4 процента са безплатни! Истината е, че страшно много ви е страх, защото Радев има огромна подкрепа. Въпреки многото кал, която хвърляте по него, вие от сглобката, начело с Пее, ски 🎿,... Радев си остава най- одобрявания български политик...

    Коментиран от #15, #34, #41

  • 13 666

    14 22 Отговор

    До коментар #6 от "Факт":

    Няма никакво очакване за нови партии. Радев доказа за три години че е некадърник и докара държавата до фалит. Никой няма да гласува за путинист и мафиот от БКП.
  • 14 Единствения последователен

    18 12 Отговор
    До тук само Президента е последователен. Всички други се из-по-на-сраха !!! Те и заради това Фсички са срещу него ! :)) Нека направи партия, па ще видим дали ще са само 20 9 25 % !?
    Той и дългия "шоумен" докато не се уля имаше пълно мнозинство !!!
    От Президента очаквам обаче до крайпоследователност !!!!!!!!
  • 15 Иво

    13 16 Отговор

    До коментар #12 от "Дааа":

    Кой може да одобрява национален предател и руска подлога. За какъв страх говорим. Това да не е путинския режим в Русия. Ние сме свободна държава и всеки може да отиде на избори. Радев е човек от комунистическото минало и няма никакъв шанс.

    Коментиран от #25

  • 16 ......па

    8 5 Отговор
    То в България който не е поискал само той не е направил /партия/.Към 6 септември 2022 година официално регистрираните политически партии в България са цели 130.Колко от тези тунеядни сборища направиха нещо добро за българския народ?Отговор изобщо не чакам.Едни и същи алчни люде само се прегрупират и преименуват за да седнат на народната трапеза и да си разиграват коня за сметка на данъкоплатеца и да богатеят.Радев вече има партия -това е ПП.Той пробута Кирчо и Кокорчо в политиката чрез едно от временните си правителства.Та цял народ бере горчивите последствия от този негов проект.Той си част от статуквото.
  • 17 Избирател

    17 6 Отговор
    Срамно е да се сравнява един опозорен по закона за Магнитски и един достоен български генерал! За това сега вилнеят мутрите, корупцията, подкупите,убийствата заради това управление! 33 години ограбване и милиардери от бедността на хората!

    Коментиран от #19

  • 18 Красимир Петров

    7 9 Отговор
    Новата лява партия ще се представлява само от ченгета(ДС)и военни.Едни и същи мутри от 33 години

    Коментиран от #20

  • 19 ......па

    5 11 Отговор

    До коментар #17 от "Избирател":

    И другарят Магнитски и другарят Радев са двете страни на една и съща монета.
  • 20 Да уточним

    10 9 Отговор

    До коментар #18 от "Красимир Петров":

    33 години управляват десни партии, крадците от прехода и мутрите!
  • 21 Никой

    6 10 Отговор
    Подигравка с националния символ " 3 март ",но русофилите това явно могат само. До каквото са се докоснали са го опорочили.
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Смешки

    8 7 Отговор
    Мунчо като смени чорапите е вече алтернатива?😂😂😂
  • 24 Коректор

    3 0 Отговор
    Няма ли кой да обясни веднъж завинаги, че на български се казва десЕтка, от десет, а на кои езици е десят няма никокво значение…
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Гост

    10 1 Отговор
    Тези "политолози", дават толкова проценти, колкото им дадат в КЕШ!
  • 27 Копейка

    3 4 Отговор
    На нас ни казаха да викаме за Мунчо!
  • 28 НИЩО НЕ ЗАВИСИ ОТ РАЗНИ ПРОДАЖНИЦИ !

    5 2 Отговор
    ВСИЧКО ЗАВИСИ ОТ РУСИЯ И КОЛКО ВЪЖЕ НОСЯТ ЗА ДА КЛОНИРАТ МЪРШАТА !
  • 29 Това е

    10 0 Отговор
    Едни и същи бо клу ци с фалшиви дипломи и титли обикалят от сутрин до вечер телевизиите и стресират хората.
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 ТРОПАМ ВИ НА

    5 0 Отговор
    ПРОЦЕНТИТЕ !
  • 32 Това е много интересно

    2 0 Отговор
    Това е много интересно! Нищо не смислено не се е чуло от тях ! Кога станаха Врачки?
  • 33 Мирослав

    7 2 Отговор
    Моментът е много подходящ, защото хората до скоро все още бяха заблудени относно шарлатаните от ПП и техните ортаци от ДБ, но вече се убедиха напрактика в тяхното предателство и държавна измяна. Видяха, че тези марионетки на американското посолство са загрижени повече за Украйна и Македония отколкото за България и българите и утре след като свършат всички поразии за които са набутани във властта ще си вземат самолета и ще ни оставят в калта. Няма по-подходящ момент от този! Вакуумът е голям, а народното недоволство и отвращение от сегашните управляващи, налагащи фашизъм и опитващи да ни превърнат в нова Украйна, е направо огромно. Радев ще ги разбие, а най-добре е директно да застане зад Възраждане!!!
  • 34 Пловдив

    2 0 Отговор

    До коментар #12 от "Дааа":

    Принципно съм съгласен. Но има разлика между най-одобряван и най-малко неодобряван
  • 35 Калин

    8 2 Отговор

    До коментар #7 от "Саса":

    а предателите ПП и ДБ са в директна коалиция с мутрите и бандитите от ГЕРБ и ДПС и гласуват заедно всеки път , но за евроатлантиците явно това е без значение ...
  • 36 Емо

    5 1 Отговор
    По-скоро не 25% а над 50 % искат унищожаване на партийната система , закриване на държавата и започване отначало, на чисто.
    Къде е гаранцията, че и новата партия ще изпълни обещанията си?
    Избраният депутат трябва да може да бъде "уволнен" от 50% гласувалите за него, ако не гласува съгласно техните нужди и за решаване на техните проблеми.
  • 37 бай село

    3 4 Отговор
    Краси на бас че фатмака няма да вземе повече от пет процента.Няма толкова будали.Нов бардак със стари..........Ще ти се обадя сле избурите,готви се да черпиш.

    Коментиран от #38, #40

  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Бай Ганьо

    2 0 Отговор
    И пак политически спекулации. Хайде кажете коя партия каква програма има? Знаете ли партията за която сте гласували каква програма има? А следите ли дали я спазва?
    Ако не правите нищо от това, значи гласувате за месии и лозунги.
    А трябва да се гласува за политики и да се гонят тези, които са ги обещали да ги спазват след изборите. Инак едни и същи ще се прегрупират и ребрандират, за да ни яхнат за пореден път да ни доят, стрижат и разфасоват. Щото без граждански контрол и където трябва неподчинение, ще се нагледаме на още по-долнопробни сглобкаджии. И така, докато не дойде ред за нов Народен съд.
  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 Дааа

    1 2 Отговор

    До коментар #12 от "Дааа":

    Радев е едно смешно човече, политикан, недостоен и незнаещ за какво е на поста си. Вече се пробва с юмручето, и здраво се на💩
  • 42 ХиХи

    3 0 Отговор
    Когато колелото на историята парви завой, аналлизаторите отиват у канала. Чал чал бауцари
  • 43 За нула време

    2 1 Отговор

    До коментар #6 от "Факт":

    Личният рейтинг на Радев е едно , съвсем друго нещо са активистите на партията му. Като гледам какви стари труженички , напъдени от други партии се овъртат около него за нула време ще му сринат личния рейтинг.
  • 44 Има резон

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Кнаус 485":

    Корнела си отива в почивка, идва Радев! Нова партия,,не надо".
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове