Last news in Fakti

14 Февруари, 2024 10:58 3 887 115

Шестима българи, шпионирали за Русия, отиват на съд за престъпления срещу Републиката

  • шпиони-
  • русия-
  • съд

Случаят бе огласен през 2021 година, ръководител на групата е посочен бивш отговорен служител във военното разузнаване

Военно-окръжна прокуратура - София внесе в Софийския военен съд повторно обвинителен акт по дело за извършени престъпления по глава Първа от Особената част на Наказателния кодекс (Престъпления против Републиката), съобщи "Фокус".

Става въпрос за случая, огласен от тогава главния прокурор Иван Гешев през март 2021г., когато бяха задържани шестима души, сред които имаше бивши и настоящи служители на военното разузнаване. Те са обвинени в шпионаж в полза на Русия.

На съд са предадени шест лица, уточняват от Военно-окръжна прокуратура - София. Те са привлечени към наказателна отговорност за това, че са членували в група за шпионство, за събиране с цел издаване на чужда държава на информация, представляваща държавна тайна и за поставяне в услуга на чужда държава, за да ѝ служат като шпиони. Според събраните по досъдебното производство доказателства три от лицата са разгласявали чуждестранна класифицирана информация с военен характер.

Като ръководител на групата на съд е предаден бивш отговорен служител във военното разузнаване. В продължение на години той е подбирал лица, заемащи ключови постове, с достъп до класифицирана информация на Република България и нейни партньори от НАТО и ЕС.

Членовете на групата са се възползвали от служебното си положение, за да събират класифицирана, служебна и друга съществена информация, представляваща интерес за чуждото разузнаване и срещу заплащане предавали информацията на ръководителя на групата. Впоследствие той и съпругата му са я предоставяли на служител от посолството на чуждата държава в гр. София.

В групата, разкрита в средата на март 2021 г., са участвали двама действащи офицери от служба "Военно разузнаване", един ръководител на дирекция в Министерство на отбраната и един ръководен служител в администрацията на Народното събрание. Другите двама членове на групата са цивилни лица.

По досъдебното производство са събрани доказателства в значителен обем. Извършени са компютърно-технически, дактилоскопни, почеркови, лицево-идентификационни и др. експертизи.

Предстои съдът да насрочи разпоредително заседание по делото.

Припомняме, че като т.нар. "резидент", който организира и ръководи предполагаемата шпионска група, беше посочен о.р.полк. Иван Илиев, който до 2016 г. е заемал ръководен пост в Служба "Военно разузнаване" към министъра на отбраната.

Той беше описан от прокуратурата като преподавател по дисциплини с оперативна насоченост към службата, завършил военно образование в България и чужбина, включително разузнавателна школа към руското Главно разузнавателно управление (ГРУ).

Според разследващите ролята на посредник при предаването на информация и пари между него и неназован служител на руското посолство в София е била поета от съпругата на "резидента" – Галина Илиева. За нея стана известно единствено, че притежава руско и българско гражданство и "се ползва с доверието на руски дипломати".

Като участник в групата беше посочен и бившият началник на регистратурата за класифицирана информация в Народното събрание Любомир Медаров, също бивш служител на военното разузнаване.

Останалите трима обвиняеми бяха действащи служители на Министерството на отбраната (МО). От тях обаче стана известно само името на зам.-началника на бюджетната дирекция в МО полк. Петър Петков.

Вторият беше представен като служител на военното разузнаване, "ангажиран с изготвянето на информации по линия на противодействие на хибридните заплахи и рискове и от Руската федерация". Третият също е военен разузнавач и "участник в мисии в състава на български военни контингенти зад граница".


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 46 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Българин

    47 78 Отговор
    това ги чака копейките

    Коментиран от #72

  • 2 Българин

    49 78 Отговор
    продажни рубладжии
  • 3 Българин

    47 78 Отговор
    Русия е наш враг
  • 4 Българин

    37 37 Отговор
    Последния софиянец е в това число

    Коментиран от #50, #66

  • 5 Пилотът Гошу

    68 32 Отговор
    Предавали са данни за летенето на новите ни Ф16 в реално време..... Също и за местоположението на новите ни танкове Лео 2 и М1А3 Абрамс, както и за новите ни кораби ... О, чакай малко, минахме в царството на научната фантастика....

    Коментиран от #79

  • 6 Paзcтpeл!

    30 64 Отговор
    Никакъв доживотен затвор!
  • 7 Рубладжия

    36 61 Отговор
    Смърт за предателите

    Коментиран от #87

  • 8 морския

    79 25 Отговор
    кога ще съдят и хамериканските шпиони !?

    Коментиран от #9

  • 9 Пилотът Гошу

    62 19 Отговор

    До коментар #8 от "морския":

    Е то американските шпиони съдят руските.
  • 10 Хахахаха

    69 23 Отговор
    Поредната пародия и лов на вещици
    Интересно как става винаги така като излязат данни за корумпирани магистрати и прокурори
    Се вади по някой руски шпионин за да се хвърля прах в очите
    Още по интересно защо някой иска да ни шпионира
    Ние нищо незнаем неможем и неразбираме
  • 11 Е вече

    53 9 Отговор
    и при " демокрацията" ще се сдобием с политически затворници, а дали ще имат време да си излежат присъдите?
  • 12 Поне

    67 33 Отговор
    Четири милиона сме българите, които сме за Русия! Трудно ще ни затворите всичките!
    Виж, ние с вас, предателите, по-лесно е се справим!

    Коментиран от #15, #16, #34, #40, #80

  • 13 Миро

    24 44 Отговор
    Едно добро начало!
  • 14 Българин

    20 33 Отговор
    Мисля, че за съжаление ще им се размине. Или делото ще се проточи под различни предлози до безкрайност или ще намерят процедурни грешки при доказателствата. А междувременно Радев може е са ги награди с орден Стара планина за укрепването на българо-руската дружба.
  • 15 стоян георгиев

    19 10 Отговор

    До коментар #12 от "Поне":

    Харесваш ли руската вътрешна и външна политика?
  • 16 Ееееее.... Ти пък..

    22 45 Отговор

    До коментар #12 от "Поне":

    Четири милиона🙉, толкова идиоти едвали има в България🙊.

    Коментиран от #74

  • 17 Сатана Z

    39 15 Отговор
    Какво правиме с шпионите на Турция,САЩ и останалите?

    Коментиран от #26

  • 18 А ми тез.....

    24 4 Отговор
    Възниква сериозният въпрос в ролята на какъв незаобиколим фактор и капацитет небезизвестната дама присъства в делегацията

    Не звучи сериозно министърът на финансите, чиито задачи би трябвало да са в съвсем друг ресор, да бори дезинформацията

    Американски водещи фигури не хукнаха презглава да се виждат с хубостниците от ПП

    Макар планираното пътуване на премиера Николай Денков до САЩ да отпадна, а с него в България да остана и по-голяма част от предвидената делегация, все пак, зад Океана заминаха няколко министри - финансовият, икономическият и енергийният министър. Основен акцент беше поставен на визитата на Асен Василев, който планираше да се срещне с ръководители на водещи американски компании, сред които „Тесла“ и „Мета-Фейсбук“ - Илън Мъск и Марк Зукърбърг, също и с тези на ФедЕкс", "Ханиуел", "Нортроп Грумман", "Локхийд Мартин", "Ексон Мобил" и "Дженерал Дайнамикс", да участва в кръгла маса с американския бизнес, кръгла маса с Фондация "Херетидж", както и в отбелязването на 40-годишнината на Американската търговска камара.

    100 000 долара, г-жа Лорер и една трудно обяснима визита до САЩБезспорно амбициозна програма, но въпреки че вече е на края на визитата си там, към момента няма информация за осъществени такива, поне не с повечето посочени. Всъщност официалните съобщения от срещите му са доста по-лаконични, сравнявайки с тези преди отпътуването му за САЩ, като към момента разбрахме, че по време на срещата си е поискал от МЕТА да спрат рускат
  • 19 смерш

    14 23 Отговор
    Ще ги оправдаят по всички обвинения!Когато президента ни - шашкънина е платен агент на КГБ и не го крие, какво остана за вербуваните от него агенти!И те не се крият , а са горди с антидържавната си дейност.
  • 20 Петър Петров

    18 34 Отговор
    Всички българи искаме ДОЖИВОТНА присъда за такива предатели!

    Коментиран от #25

  • 21 Политкомисар

    32 9 Отговор
    У нас само руски шпиони и агенти действат, никакви други!
    СМЕРШ и ловът на вещици е открит. Това беше по времето на Макарти в САЩ, има няма сме 100 години назад от събитията.
    Най-тъжното е, че това и у нас вече се случвало по времето на Тайната полиция и септемврийското въстание. Българи са измъчвали и убивали българи...
  • 22 Хвърчилото от село

    15 32 Отговор
    Доживотен затвор за предателите!
  • 23 Мохамед

    14 30 Отговор
    Да не излязат никога от затвора!
  • 24 Ивона

    14 28 Отговор
    За Предателство спрямо народ и държава - Доживотен затвор!
  • 25 Спас

    28 11 Отговор

    До коментар #20 от "Петър Петров":

    Да...но и за козяшките шпиони също...

    Коментиран от #29

  • 26 Абе калпак русофилистичен

    13 26 Отговор

    До коментар #17 от "Сатана Z":

    Ще дойде и твоя ред.
  • 27 Копейкин

    8 27 Отговор
    Да ги пратят в килия при изнасилвачите на силния пол!
  • 28 Краватар 🐄

    36 7 Отговор
    абе, как няма ни един заловен да шпионира за турция или америка? Дпс дори не се крият вече, че са турска партия? Как се докарахме дотам освободителите ни да са ни по-омразни от поробителите? Някой?

    Коментиран от #37

  • 29 Спасчо

    10 4 Отговор

    До коментар #25 от "Спас":

    Първо да си разчистим сметките със шпионите от векове за векове.
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 ТаУмВзе

    33 13 Отговор
    Важно е краварското Посолство да е доволно! Кое е истина или лъжа за колонията, не е от значение. Нищо, че врътка Кире канарчето де. Z
  • 32 Тошко укр@йнски

    25 18 Отговор
    Държава България няма от 35 години.
    Какво да шпионират в нашия разграден двор???
    Та ние нямаме нищо.
    Има ли изобщо нещо за шпиониране тук освен коя силиконка се е нашмъркала и коя фолк-певачка е нагорещила мрежата с голи снимки???

    Коментиран от #41

  • 33 ВРЕМЕ е за

    9 23 Отговор
    Военно-полеви съд!

    Коментиран от #49

  • 34 Българин

    19 35 Отговор

    До коментар #12 от "Поне":

    .... Четири милиона сме българите, които сме за Русия......

    Доброволните руски роби не сте българи а само роби. Ненавиждани от българите и презирани от руснаците, защото знаят, че продалият собствената си родина ще продаде и господарят си.
  • 35 Без алтернатива!

    9 27 Отговор
    Доживотен!
  • 36 Корни

    9 22 Отговор
    На всички предатели и колаборационисти в България се полага дълъг престой в затвора.
  • 37 Краватарьо

    13 31 Отговор

    До коментар #28 от "Краватар 🐄":

    Руснака нивга не ни е освобождавал а вечно шпионирал. Що ли изпитваш неистова болка за руските шпиони?
  • 38 Георги Киряков

    10 24 Отговор
    Само и единствено - Доживотен затвор.
  • 39 !!!?

    19 28 Отговор
    Шпионите си имат официален представител в Москва, който чест гост на руския Канал 1 !!!?

    Коментиран от #65, #77

  • 40 Българин

    6 16 Отговор

    До коментар #12 от "Поне":

    Вие правите ли разлика между Царска и Съветска Русия?
  • 41 Българин

    5 19 Отговор

    До коментар #32 от "Тошко укр@йнски":

    НРБ не е България

    Коментиран от #48

  • 42 Ко прайм?

    28 7 Отговор
    А шпионите на други държави?

    Коментиран от #58

  • 43 Емил Градинаров

    11 23 Отговор
    Ако имаме правосъдна система, единственото решение би трябвало да е дълга , много дълга присъда , без право на обжалване!
  • 44 Андропов

    8 21 Отговор
    Службите тука са създадени от СССР за да служат на Русия. Това никой не може да го промени и винаги ще е така!
  • 45 Цветков

    7 19 Отговор
    Предателство = Доживотен затвор
  • 46 Няма страшно

    19 9 Отговор
    след фашисткото правителство ще им дадем медали-за защита на Българския Народ!
  • 47 Що за русофилистични коментари

    14 19 Отговор
    Русофилските тролчики се вживяват в ролята на обществени защитници на предателите.
  • 48 Тошко укр@йнски

    23 9 Отговор

    До коментар #41 от "Българин":

    НРБ беше България. За съжаление вече я няма. Сега е ЕССР
    Яж бубулечки и се ваксинирай.
    А и руснаците идват да ти вземат съдраните гащи и продънения джоб

    Коментиран от #56

  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 Светлин Тачев

    7 19 Отговор
    За предателство спрямо нашата национална сигурност, спрямо нашите деца, майки и бащи трябва да е Доживотна присъда.

    Коментиран от #52, #105

  • 52 Бок Лук

    18 2 Отговор

    До коментар #51 от "Светлин Тачев":

    е стига де, кукорчо не заслужава това, все пак направи самопризнание на записа
  • 53 Браво

    9 22 Отговор
    Трябва повече такива копейки в затвора. Даже и главната копейка трябва да е там. Да чукат камъни в Белене.
  • 54 Българските русофили

    10 20 Отговор
    Са ятаците на руските шпиони.
  • 55 Чикиста от Магадан

    9 21 Отговор
    Копейки, предатели, нечистоплътни душици предават народ и държава! Отвратително деяние, ниско и долнопробно! Доживотна присъда!
  • 56 Българин

    9 20 Отговор

    До коментар #48 от "Тошко укр@йнски":

    Според вас, селяндурите, НРБ е България, обаче много хора смятаме НРБ за незаконна болшевишка кочина.
  • 57 Хахаха

    22 3 Отговор
    Всички постове ги пише един същ трол, явно психично болен!
  • 58 Ако няма шпиони на други държави

    15 5 Отговор

    До коментар #42 от "Ко прайм?":

    Няма кой да лови руските шпиони!

    Коментиран от #59

  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 ЖЕКО

    23 8 Отговор
    ДА НЕ СЕ ОКАЖЕ СКОРО ЧЕ ВСИЧКИ БЪЛГАРИ ШПИОНИРАМЕ ЗА РУСИЯ САМО ЗАЩОТО НЕ ОБИЧАМЕ АНГЛОСАКСОНЦИ
  • 61 Избирател негласуващ

    13 2 Отговор
    Защо нас нормалните хора трябва да ни интересуват кой за кого шпионира, по тая логика всички на някаква позиция рез последните 30 години трябва да са по затворите, ако те са там България ще се изстреля нагоре, но тъй като няма това да стане ми дреме на шапката кой за кого шпионира!
  • 62 Георгиев

    10 22 Отговор
    Да предадеш бъдещето на децата на България, работейки за страна като Русия, която ни е обявила за вражеска държава, трябва максимално наказание според българското законодателство.
  • 63 Ужас

    14 4 Отговор
    .........."за събиране с цел издаване на чужда държава на информация, представляваща държавна тайна и за поставяне в услуга на чужда държава" ...... управляващите ни го правят постоянно ....тогава съд за тях ще има ли ?
    "Според събраните по досъдебното производство доказателства три от лицата са разгласявали чуждестранна класифицирана информация с военен характер"!?!?!?.
  • 64 Кокорчо

    14 5 Отговор
    България + Русия = Вечна дружба!
  • 65 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 66 777

    9 0 Отговор

    До коментар #4 от "Българин":

    За хигиениста на Централна ли говориш ?
  • 67 Мето

    3 12 Отговор
    Да се даде урок на всички предатели с максимална присъда, независимо за кой работят.
  • 68 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 69 666

    15 6 Отговор
    Русия ще ни спаси, скоро...
  • 70 Генексид

    7 18 Отговор
    Русофилията е психично заболяване, без лечение, но се оправя със затвор!
  • 71 Ъхъъъъъъ мозък

    14 3 Отговор
    членували в група за шпионство, за да ѝ служат като шпиони...... Тва определение дефиниция за МС ли е ?
  • 72 Смотльо,

    6 4 Отговор

    До коментар #1 от "Българин":

    Скоро ще има повторение на софийските гробища .Ще разбереш за какво говоря ,такива като теб ще са там ,дори ти анонимнико няма да се скриеш .
  • 73 Бесен-_ Язовец

    16 5 Отговор
    За ква репубкика бълнувате бе сороски лепиларчета България е колония на ФАЩ
  • 74 Факти

    0 7 Отговор

    До коментар #16 от "Ееееее.... Ти пък..":

    Татари
  • 75 Реалист

    15 4 Отговор
    Татарев шпнина кога ще пратят в Белене за шпоинаж в полза на ЦРУ ?
  • 76 Аман

    3 10 Отговор

    До коментар #49 от "Тапа Нар":

    От комунисти шизо@фре@ници !!!
  • 77 Тес Тис

    6 2 Отговор

    До коментар #39 от "!!!?":

    къде са ти плюсовете, пъпи?
  • 78 Щирлиц от Гестапо

    14 0 Отговор
    .... издаване на информация, представляваща държавна тайна може да осъществява само човек който я притежава и това му е вменено със сертификати за допуск и работа с такава. Информация, представляваща държавна тайна трябва да е с гриф "Секретно" или нещо подобно. Ако съда го докаже нека да лежат в затвора но лично аз се съмнявам да е така. Интересно е каква е била точно информацията и каква щета е нанесена на държавата.
  • 79 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 80 явер

    2 10 Отговор

    До коментар #12 от "Поне":

    Много сте глупаците в България няма спор.
  • 81 Търновец

    11 1 Отговор
    В България има ли МОСАД и Турско разузнаване?
  • 82 ДОЛУ

    3 12 Отговор
    МОЧАТА
  • 83 Да видим какво ще излезе

    15 0 Отговор
    от това дело. След като Гешев го обяви за "шпионския скандал за века". Преди време проверих и се оказа, че всички тези страшни шпиони са пуснати под гаранция от 2 до 3 хиляди лева. Не ми се връзва със сериозни доказателства срещу тях. Но Гешев ги сравни с Петорката от Кеймбридж и щях да се задавя от смях.
  • 84 Да питам

    3 4 Отговор
    Онзи палковничето с празната тиква,в групата,ли е?
  • 85 Щирлиц от Гестапо

    15 3 Отговор
    Много ли държавни тайна има у България ? Що са толкова тайни тези тайни а? Нещо гнило има в цялата тази работа и нещо крият от нас подлогите ....
  • 86 123

    17 3 Отговор
    Егати смешниците то какво ли ще научат от нас кой ти дава важна информация на ганьо важно е да сме в калабалъка смешници ха ха ха ха ха
  • 87 789

    17 7 Отговор

    До коментар #7 от "Рубладжия":

    Правилно! Ще доживеем ли да видим съдебен процес срещу предателя Тагарев?

    Коментиран от #89

  • 88 Хора,бдете!

    6 19 Отговор
    Ако имате познати русофили и ги намирате за читави, пазете ги! Крийте ги по мазета и тавани!Че като стане войнъта и дойдат братята израелци и братята поляци,няма да им простят! Събирайте пари за да ги откупите!
    Ще настане масов морррр
    ..
  • 89 Тцццц

    1 6 Отговор

    До коментар #87 от "789":

    Няма да доживееш.
  • 90 Мда

    19 6 Отговор
    А Тагаренко, Гуглена, Чернева, Киру и Асеня кога?
  • 91 Никаква жалост.

    3 15 Отговор
    Без право на помилване
  • 92 Интереса клати феса

    12 6 Отговор
    У нас заменят пор$ното със шпиономания.
    Пишат се сценарии за бъдещ Оскар!
    Всички доскорошни комунистически лидери и внучета станаха атлантици.
    Само едно е ясно, че българския елит цели да опразни територията за повече нато и повече атлантизъм, каквото и за означават.
    На кой му трябва нация и народ?
  • 93 В нормалните държави

    6 16 Отговор
    Митрофанова щеше да е експулсирана!

    Коментиран от #106

  • 94 В.В.П.

    16 6 Отговор
    Оставете хората..Освободете ги и премахнете обвинения ..Фашисти ..Ще види как ще бъде съден Тайгаренко..!!.Почакай
  • 95 Предателско племе

    18 5 Отговор
    Така предадоха Ботев и Левски!
  • 96 В.В.П.

    12 3 Отговор
    Съби Събев ,там ли е??
  • 97 град Козлодуйй

    6 19 Отговор
    Като начало на присъдата на тия предатели, да им се даде по една кирка и да започнат с разрушаването на МОЧА, Альоша и всичките 1300 болшевишки окупационни монумента! Ще имат работа за 30 години напред!
  • 98 Българин

    5 15 Отговор
    Комунистите, вие тая власт сте я взели с помощта на червената армия. Сами никога нямаше да вземете власт в България. НРБ не е България.
  • 99 Аз пък

    13 3 Отговор
    шпионирам за САЩ, и никога няма да отида на съд....щото луди хора и олигофрени не ги съдят
  • 100 089954

    13 3 Отговор
    Когатосе обърне мача , да не ги търсите медали да им давате .
  • 101 Христо

    14 4 Отговор
    Добре.

    Сега чакаме дела и срещу американските и от други страни шпиони.
  • 102 Христо

    13 3 Отговор
    Политологът Андрей Перла каза, че само през 2021 г. в Русия има 18 000 влезли в ефективно изпълнение присъди за корупция. Включително срещу губернатори, министри, членове на парламента...

    А у нас? Даже и да съдят някого, делото стига до никъде
  • 103 Ранбо

    12 5 Отговор
    Всички нормални българи служат на Русия, защото тя е най-святото нещо в живота им!

    Коментиран от #115

  • 104 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 105 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 106 Заветите на Фюрера са живи

    10 2 Отговор

    До коментар #93 от "В нормалните държави":

    А това не ти ли намирисва на медицински , земеделски и какъвто се сетите, но събрани в едно евроатлантически фашизъм?
  • 107 дядо поп

    8 1 Отговор
    А как ще обясните представения списък от Украйна , какво оръжие имаме и какво искат!
  • 108 бл.134 в Zап. парк

    5 1 Отговор
    А бе , направо пращайте армията на фронта.
    За 2 години война как забогатяхме - всеки по 3 апарта, 2 коли , почивки ....
  • 109 КИРО ЖЪРТЪ

    4 1 Отговор
    ИМА. ОЩЕ. ДОСТА. ПРОДАЖЕН
    БОКЛУК, ЗА. ЧИСТЕНЕ ОТ
    ВСИЧКИ. СЛУЖБИ. И. ИНСТИТУЦИИ.
  • 110 Юлиан

    7 3 Отговор
    Русия е велика да живее Путин, българия е малка и много предателска територия.

    Коментиран от #114

  • 111 Пъдар

    5 2 Отговор
    Ега си Идиотите!?
    С какви простотии се занимава военната Темида!?Вероятно обвинението е за това, че са събирали
    изрезки от вестници,които са предавани на госпожа Митрофанова.
  • 112 Кога ще осъдите

    2 1 Отговор
    И американските шпионки тук??? Шиши,Боко, и пендела Киро???
  • 113 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 114 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 115 Остап Бендер

    0 1 Отговор

    До коментар #103 от "Ранбо":

    Иди0т, честито, представихте се успешно на теста за кремълска п0дл0га.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове