Last news in Fakti

20 Февруари, 2024 10:56 2 449 30

Ръст на цените на горивата

  • цени-
  • горива

Според собственик на бензиностанция от около седмица има спокойствие на пазара

Ръст на цените на горивата - 1
Снимка: shutterstock

Цените на бензина, дизела и пропан-бутана от началото на февруари стремглаво вървят нагоре. При дизела например увеличението е с повече от 10 стотинки. Докъде ще стигнат цените на горивата и възможно ли е да надскочат три лева, както прогнозират експерти?

"Тенденцията не е много благоприятна. Причината е, че петролът е борсова стока и пряко се влияе от процесите в света. Този път катализатор за повишаване на цената се оказаха атаките на хутите срещу търговци и кораби в Червено море. Това пряко се отрази върху борсовата му цена. От един месец наблюдаваме повишаване на тарифата". Това коментира в ефира на „Твоят ден” по NOVA NEWS Ангел Димитров, собственик на бензиностанция.

По думите от около седмица има спокойствие на пазара на търговията с петрол. „Няма да очакваме различни цени от тези, които наблюдаваме на бензиностанциите в момента”, добави Димитров.


Поставете оценка:
Оценка 1.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Голата истина

    50 13 Отговор
    На ви сега санкций срещу росия

    Коментиран от #8, #26

  • 2 Дада

    48 1 Отговор
    Когато го увеличават винаги ще изкарат вода от кладенци а когато следва да намалят цената на горивото всички мълчат като п-тки !!! И бай дъ уей ко стана с прословутото левче на хасковския ларкаранин Добрев ?
  • 3 УРА, УРА

    50 2 Отговор
    Къде е сега тиквундера да обяснява, че по негово време цената била 1,50 лв. Сега пак е негово време. Пак управлява той!
  • 4 ами добрев какво само гледа

    27 1 Отговор
    рафинерията . невиждали как енергетиката отива за продан с огромни проекти нахартия от заеми . лобиса хинов плаши , а тока непада . нереално високи цени и на парното . 1 лев за литър лена му каза че никой неиска . за 120 000 камьона лобиси са се продали .Да .
  • 5 Монопол

    28 0 Отговор
    Всичко в бегестан е монопол, нихт конкурейшън, затова цените са високи. КЗК са за ........
  • 6 АРЕС Z

    45 1 Отговор
    Да ви е честита ОПГ ГРОБ,ПП,ДБ,ДПС,ха на здраве ,но със студена вода Бай Ганьо.Само ако знаете тези престъпници колко по долни и мръсни неща са си наумили,лошо ще ви стане.
  • 7 Мейд ин булгария

    37 0 Отговор
    На борсите цените падат,у нас се качват!На борсите цените се качват,у нас цените двойно скачат!Едно време комшиите идваха да зареждат у нас,ся ний ходим у тях!
  • 8 Кви санкции бря

    28 1 Отговор

    До коментар #1 от "Голата истина":

    Цената на газа по международните борси е на ИСТОРИЧЕСКИ минимум за последните 30 години!!!!
  • 9 !!!!!

    33 0 Отговор
    Няма никакво увеличение на борсовите цени! Дори са по-ниски в сравнение с Януари. През декември- януари бяха стабилно 87 долара за барел, в края на януари паднаха на 77 долара( но намаление на цената на горивата нямаше!) и се задържаха така до средата на февруари. Сега в момента цената е 83 долара за барел, сорт брент, какъвто ние ползваме. Направете си сметка как ви скубят.
  • 10 Така е

    32 1 Отговор
    Да благодарим на сглобката
  • 11 Коч Ина

    25 1 Отговор
    Делянчо спря ли да мрънка или още громи Лукойл
  • 12 Хахаха

    23 0 Отговор
    Шиши и Киро ракетата са казали че това не е вярно и е руска пропаганда! И всичко е заради лошия Путин!
  • 13 Шиши съм

    25 0 Отговор
    Плащайте и не мрънкайте... вече ще купувате през мен и дясната ми ръка Кирчо! Петрола е руски но го докарвам през Марс по документи... и затова имам Големи разходи някой трябва да ги покрие....
  • 14 Зико

    22 2 Отговор
    Високите цени на горивата са евро-атлантическа ценност. Купуваме скъпо, само да не е руско. Диверсификация, гениално!

    Коментиран от #19

  • 15 Някой

    2 19 Отговор
    Че то 20-30 ст. промяна на цената на литър гориво си е нормално сезонно колебание. Стига сте стресирали хората. Неприятно е, но сме го преживели много пъти. Ще го преживее и сега.

    Около 2000 г., когото си купих първата кола бензина струваше около 1,30 лева. Сега струва 2,70 лева. Даже преди 2-3 години съм купувал над 3,00 лева литъра. До към 3,50 лева литър, ще карам, чак над 3,70 лева ще ходя пеша. Или ще си купя китайски електромобил за 39 000-40 000 лева или електрическа Дачия.

    Коментиран от #23

  • 16 Шиши

    12 2 Отговор
    Сбогом Лукойл!
  • 17 Васко Делчев

    20 0 Отговор
    Ами нека се обединим и да изпратим сметките ни за гориво на онзи аутист с конска глава Петков и на караконджула Василев за да ги осребрят. Аз не желая да им плащам евроатлантическите сатаниски възгледи като се лишавам от евтини руски горива. За мен и повечето българи руснаците са братски народ и ние трябва да си сътрудничим на взаимноизгондни начала. Какво мислят тези двамата галоши въобще не ме интересува...... Накрая ще го докарат да чукат камъни в новото Белене....
  • 18 авторката

    1 2 Отговор
    какво образование има или е завършила путиновия колеж питам защото тово увеличение не е стремглаво
  • 19 ГЕРБ=ДПС=БСП

    1 9 Отговор

    До коментар #14 от "Зико":

    И при бай Тошо вдигаха цените на бензина, захарта... Бях малък, бях ученик, не помня с колко, но помня, че възрастните го коментираха.

    Цените се вдигат по разрични причини. Има причини независещи от еправляващите. Щато лоша реколта, изчерпано находище, война, климатични пржмеви ... Има причини зависещи от хората- от управлението. Крадливи или некадърни управници, а често са и двете водят до пропаднала държава и мизерия. Единственото, което има значение е морала и кадърноста на управляващите. Каквото и да говорите, живял съм по времето на Тодор Живков, тогава се живееше по-мизерно от сега. Сравнение, за същия период от 1944 до 1990 г. една бедна Гърция се разви много повече от Тодорживкова България.

    Пример на Запад в последните 80 години просперират с демокрацията. Докато СССР, Куба, Северна Корея, Венецуела изчезнаха или западат. Но напоследък Запада също Запада, не поради демокрацията, а заради управляващите и заради гласуващите. Некадърни и крадливи гласуващи, гласуват за некадърни и крадливи управряващи. И получават пропаднала държава.

    Демокрация начело, на която са морални и умни хора просперира. Примери Финландия, Швеция, Нидерландия ... Демокрация начело, на която са некадърни и крадливи хора като Разбойко пропада. Пример България, Беларус ... Във богата Венецуела Николас Мадуро дойде на власт с избори и установи съветска власт и държавата му стана пропаднала. И Хитлер, и Барак Обама, и Владимир Путин, и Маргарита Тачар ... са дошли н

    Коментиран от #22, #28

  • 20 Русия пак ни победи!

    6 1 Отговор
    До всички смели натовци.Орли американски!Духайте по перките и осветявайте слънчевите панели със свещи.Само така ще преборим Русия.Всички на еко каруците и файтоните.Евро пич,а ти купи ли си новата каручка на БМВ?
  • 21 Някой

    1 2 Отговор
    Дай на българита да се оплаква от високи цени, празен хладилник, лоши пътища, железници... С 2 думи "управляващи мошеници". Но никога българина не си взима поука от грешките, които прави когато гласува кой да го управляна. Гласува много пъти поред за едни и същи партии мошеници като БКП=БСП=ДПС, ГЕРБ. Единствено с НДСВ= Мадрид същия мошеник, СДС, ВМРО ... се научи. Вместо да се оплаква от цената на цензина, българита трябва да търси или петролни залеже или алтернатива.

    И другото важно нещо, което трябва да направи българина е да потърси отговорност за досегашните некадърни и крадливи ръководства на държавата, съда, прокуратурата, полицията, кметството ... Трябва да си ама много просто, за да не видиш цели 35 години какво представляват БСП, ДПС и цели 18 години какво представляват Бойко Борисов и ГЕРБ.

    Тези, които се подлъгват по ИТН и "Възраждане" имат право на своите грешки. Но само за няколко години, ком не си вземаш поука от грешките, значи си много просто.
    Корнелия Нинова вече 8 години е начело на БСП, никаква промяна. При нея БСП продължава да се разпада и чурвените бабички умират, но не се научават.

    Коментиран от #24, #27

  • 22 Ха ха

    2 1 Отговор

    До коментар #19 от "ГЕРБ=ДПС=БСП":

    И ти с духове се ръкуваш,като идола ти Бай Дън.
  • 23 Купи си медикаменти

    1 0 Отговор

    До коментар #15 от "Някой":

    Глупости дрънкаш ! Шиш стана фактор в петролния бизнес чрез Инса ойл и лапа лапа
  • 24 Напълно съгласен

    1 0 Отговор

    До коментар #21 от "Някой":

    Тоз който гласува да го управляват мошенници и крадци не е жертва,а съучастник-Марк Твен
  • 25 Кога ще изгоним Лукойл?

    1 3 Отговор
    Цяла Европа ги изгони.
  • 26 Lоста

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Голата истина":

    голата истина е гола вода в писането. На ти сега урок по грамотност на български:
    санкции /мн.ч. / - пише се с И, а не с Й.
    Русия /държава/ пише се с главна буква и с У.
  • 27 2101

    0 0 Отговор

    До коментар #21 от "Някой":

    Какви глупости пишеш! да търсиш залежи или алтернатива? Ми нямаш право и на двете. Да се търси отговорност за досегашното управление? Кой и на кого? Прочети им биографиите, ако не разбираш помоли някой да ти обясни. Ние с всички досегашни управляващи и даже бъдещите които ще са наследници на сегашните сме обречени. Засега няма надежда. Народа вече е едно мекотело което няма собствено мнение което да отстоява. Всички протести са платени и водят до по-голямо заравяне в тинята. Май винаги сме били така!
  • 28 Така

    2 0 Отговор

    До коментар #19 от "ГЕРБ=ДПС=БСП":

    Вярно е, билета в градския транпорт го вдигнаха от 0.6ст на 0.7ст. И хората спряха да го ползват. И дизела от 0,18ст за литър го направиха 0.20ст тези нещастници.
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове