Last news in Fakti

22 Февруари, 2024 22:15 2 450 66

Ангел Найденов: Заплатата на ниско квалифициран служител в супермаркет е по-висока, отколкото на професионален войник

  • разходи за отбрана-
  • заплащане в армията

Разходите за отбрана стават 4 милиарда лева, въпросът е дали тези средства могат ефективно да бъдат използвани, посочи бившият военен министър.

Ангел Найденов: Заплатата на ниско квалифициран служител в супермаркет е по-висока, отколкото на професионален войник - 1

„Стартовата заплата на един ниско квалифициран служител в една от хранителните вериги на практика е по-висока, отколкото стартовата заплата на един редник. Доста по-висока.“

Това каза в студиото на Euronews Bulgaria бившият военен министър Ангел Найденов.

„Съответно, две, три или четири години стаж на този служител, води до това, че той има по-висока заплата, отколкото е брутната работна заплата на един лейтенант“, допълни той.

Президентът говори за необходимостта от не просто екстремни, а аварийни мерки по отношение на един от най-големите проблеми, които той откроява сред други пет или шест и това е недостигът на личен състав.

„Трябва да има по-високо заплащане, категорично. Разбира се, на следващото място трябва да има повече инвестиции в изграждането на жилища. В подобряване на жилищните условия, състоянието на казармите“, отбеляза Найденов.

„Тази година разходите за обрана ще надхвърлят 2%, което при обема на брутния вътрешен продукт означава 4 милиарда лева. Това е една много сериозна сума, като само за тази година увеличаването на средствата ще бъде в размер на повече от 800 милиона. Въпросът е дали тези средства могат ефективно да бъдат използвани“, посочи бившият военен министър.

Според мен, ключовите думи по отношение на недостига на личен състав и на задържане на хората в армията би трябвало да бъдат конкурентност, най-вече по отношение на пазара на труда, на военната професия, привлекателност и престиж.

По думите на бившия вонен министър общият процент на недостиг в армия е в рамките на около 20%, но за някои военни подразделения този процент надхвърля 40%.

„На първо място това са чисто организационни проблеми, т.е. организацията на войсковия живот. На второ място, това са проблеми, които са свързани с учебния процес и с бойната подготовка. Това, в крайна сметка, означава и по-малко бойни способности за частите в българската армия. И на трето място, това е свръхнатоварване за останалия личен състав при изпълнение на задачите. Ето, това всичко дава основание да се направи извода, че изпълнението на задачите е в недостатъчна степен“, коментира Найденов.

Според него трябва да има повече средства, които да се заделят за социална компенсация на семействата на военнослужещите.

„И разбира се, трябва да има стабилност на нормативната основа и съответно и ясна перспектива за професионална и личностна реализация“, каза още бившият военен министър.


Поставете оценка:
Оценка 3.1 от 21 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Да бе

    35 6 Отговор
    В коментара на този липсва Тагарев.
  • 2 Наивник на средна възраст

    79 6 Отговор
    То и коремът на повечето "професионални" войници е по-голям от този на обикновения работник...

    Коментиран от #7

  • 3 тука питат

    36 3 Отговор
    Сестра Галева как е ?
    Да зарежеш жена - СЛЪНЦЕ

    Не е християнско , Ангеле
  • 4 БиБи

    16 25 Отговор
    Някой познава ли полицай, военен или учител който може да каже нещо против Путин!
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 еминем

    17 1 Отговор
    Яките работи ставали бавно
    Затва постоянно лежа водоравно
    Не бачкам на частно или на държавно
    Седя си и си съществувам безславно
    Ква меланхолия, боли ма голия
    Липсва ми воля, но не своеволия
    Наща околия, бедност заколи я
    Измъчват ме честите ми главоболия
    Не съм Eminem и не правя freestyle-и
    В лицето си виждам ужасни детайли
  • 7 Коментар до #2

    45 1 Отговор

    До коментар #2 от "Наивник на средна възраст":

    професионални войници рядко виждаме,
    но виждаме все по често кръгли топки в синьо бели карети

    Коментиран от #10

  • 8 Прав е, ама защото

    47 1 Отговор
    и,държаме огромна армия от излишна администрация, дебели ченгета-рекетьори, фермери, ана не с волове, а с бентлита и прокурорчета на омертата ..
  • 9 Миии ..

    33 2 Отговор
    Първият работи и имат нужда от него...вторият може и джендър да е или жена...
  • 10 Наивник на средна възраст

    29 2 Отговор

    До коментар #7 от "Коментар до #2":

    Безспорно е!Прав си.Така се търкалят по-добре докато ни "пазят".
  • 11 Да, бе

    33 1 Отговор
    Градски, ти нали се прави на министър, бе съкровище. Какво свърши по въпроса или само се почти по тенис кортовете... Барабанист от бсп.
  • 12 Бу Бу

    38 7 Отговор
    Ами то за редник интелектуалното ниво е на 3 годишно шимпанзе. По цял свят военните са ниско платени. При тях както и в БГ социалните придобивки са много. А и в армиите на около 20 те страни с чиито военни съм работил, в армията влизат само мигранти, хора от дълбогата провинция или полуидиоти, т.е. хора за които няма друга алтернатива. Получават гарантирана заплата, БЕЗПЛАТНА храна ,жилище, медицинско обслужване и други придобивки, и не на последно място РАННО ПЕНСИОНИРАНЕ. В БГ и с ОГРОМНИ пенсии. Та не мога да разбера този какво рИве. Нека смета 37 000 военни 4 000 000 000 лв( 4 МИЛИАРДА) разходи.

    Коментиран от #24, #55

  • 13 нннн

    39 3 Отговор
    Служителят работи 8 часа на ден. Колко часа воюва военнослужещия?
  • 14 РЕАЛИСТ

    42 3 Отговор
    Я го виж този Найденов. Че работника в супермаркета върши работа, а войника харчи народна пара. Голямо сравнение направи. Де викаше Бай Тошо " Само този , който изкарва пари, има думата"
  • 15 Професионални

    14 5 Отговор
    воененни стават патриотично настроени и материално осигурени хора. У нас патриотично възпитание липсва. Заменено е с евроатлантически ценности. Заплащането е мижаво. Остава само "гордостта ", че си натовски войник, сержант или офицер. Явно, че това не е достатъчно.

    Коментиран от #27

  • 16 Ван дер Любе

    27 0 Отговор
    Пари има, но се краде. Това е тъжната истина. Краде се наедро и без свян. Време е да се намали бюрокрацията, чиновничеството е раздуто и нефективно. Трябва да бъде намалено поне двойно, а може би и повече. Хора получават пари само защото се водят някъде в някакъв списък без да правят каквото и да е. Едни висят в някакъв кабинен и ако днес занесат един лист до съседния кабинет се води, че са имали тежък ден. Пълно е излишни калинки , сложени за да гласуват както трябва и нашите хора да получават пари. Трябва яко прочистване. И трябва да се почне от Борисов и пасмината около него, Доган, Пеевски и редица други. Нотариусът е изнудвал прокурори, съдии, но в чия полза. Трябва да се изровят точно тези като Борисов, заради кюлчетата, пачките, опрасканите каки, убийствата и т.н.
  • 17 РЕАЛИСТ

    31 3 Отговор
    Напълни се армията с жени, вземат една шапка пари, но стане ли напечено няма да ги видиш в окопите.
  • 18 ЧОЧО

    32 1 Отговор
    Иди ти да работиш в супермаркет,лесно се живее с депутатска заплата .В супермаркате хляба и сиренето са с еднаква цена и за депутата с голямата заплата, и за общия рабогник с минималната заплата.Нека висококваликафицирсния да получава повече, но и другите да получават толкова,че да живеят нормално а не да мизерстват.

    Коментиран от #44

  • 19 ЕДНО Е СИГУРНУ АКУ СА ЗАКРИЕ

    10 1 Отговор
    ПАРЛАМА- МЕНТАРЖИЙНИЦАТА .. ПАРИ ША ИМА СИИИИИИЧКИ НА КОРЕМ.А НАЙДЕНОВ ША Е В НЮ БЕЛЕНЕ БАРАБАР С ОСТАНАЛИТЕ КРАДЛЮВЦИ.

    Коментиран от #23

  • 20 КАК СТАРИТЕ БЪЛГАРИ СА БИЛИ

    8 2 Отговор
    МЪДРИ ЧЕ ОЩЕ ТОГАВА СА СГЛОБИЛИ ТОВА ИЗЛИШНО И ВРЕДНО ОТРОЧЕ С ДВЕ ИСТИНСКО БЪЛГАРСКИ ДУМИ....ПАРЛАМА И МЕНТА.
  • 21 ГЕРБ=ДПС=БСП

    25 4 Отговор
    Имам лични впечатления и от работниците в супермаркетите и от "професионалните военни". Бях наборен войник преди 25 години.


    Сагурен съм, че поне 70% от младите "ниско квалифицирани" служители в супермаркетите могат да покрие нормативните за физическа подготовка на нойник. Докато 70% от професионалените войници не могат.
    Също така 70% от "ниско квалифицирани" служители в супермаркетите владеат най-малко английски, а и още един език. Докато 70% от професионалените войници не могат да си напишат името.
    А пък за коефициента им на интелигентност сами се сетете колко е висок, щом са се съгласили да подпишат договор за такава мизерни заплата на професионален войник.
  • 22 ГЕРБ=ДПС=БСП

    20 2 Отговор
    Виц от времето на Тодор Живков:ю

    Тъп, по-тъп, най-тъп.
    Контрольор в градски транспорт, милиционер, военен.

    Коментиран от #33

  • 23 Зевзек

    7 0 Отговор

    До коментар #19 от "ЕДНО Е СИГУРНУ АКУ СА ЗАКРИЕ":

    "На крива ракета, космоса и пречи."

    Проблема не е парламента, проблема се тези, които са в парламента. Причина за това са тези, които гласуват, кои да са в парламента и кои да не са.
    За каквито сте гласували(лъжци, крадци, мошеници) такъв парламент и сържава сте получили.
  • 24 9734

    3 1 Отговор

    До коментар #12 от "Бу Бу":

    Пълни глупости си написал човече. Личи си че не знаеш за какво става въпрос.

    Коментиран от #35

  • 25 Да отговори

    9 1 Отговор
    Тоя шемет Найденов нали беше военен министър и да отговори какво направи , а не сега да ми ръси мозък. В САЩ таблиците за заплати на военните за звание,длъжност,стаж, както и надбавките за всякакви умения и опасни условия са достъпни за всеки да ги провери и да си направи сметката дали си заслужава. У келявата ни армия това е строга тайна. В САЩ много пари вземат военните с образование, с конктетни умения, според риска на мисията, отдалечеността и трудността на службата. А тия дето си кютат и не се развиват... вземат малко пари за техния стандарт.
  • 26 Икономист

    5 0 Отговор
    Защото държавата е лош стопанин 😉😏

    Коментиран от #28

  • 27 Зевзек

    19 4 Отговор

    До коментар #15 от "Професионални":

    Професионални воененни стават, този които не го вземат в университет. А днес в университет взимат, стига да знаеш таблицата за умножение и да можеш да попълниш документа за кандидатстване.
  • 28 Някой

    12 0 Отговор

    До коментар #26 от "Икономист":

    У нас вече 80 години няма държава има мафия. Какво прави мафията? РЕКЕТИРА!!!
    Кой беше най-дълго премиер - 3 мандата? един МУТРО-РАЗБОЙНИК!!!
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Тома

    13 2 Отговор
    Че в България има ли професионален войник бе ачо.Покажи поне една снимка на такива защото всички които ги виждаме са едни дебели и мързеливи калпазани
  • 32 Поделение Z

    21 2 Отговор
    Ако никой е виждал кадрови войник без двойна брадичка и шкембе да каже,защото аз не съм. Погледнете парадните роти,взводове по-разните чествания, особено в провинцията. "Войниците" олесяли или прошарени,над нормата. Нищо лично против хората, но не са за там. Проблемът е, че ги вземат, защото няма читави желаещи. Ако ги накарат да пробягат на бърз ход 100-200 метра със снаражението, ще има масови инфаркти. Всичко в България днес е една лъжа! Лъжем се един друг,че имаме държава.
  • 33 Моряка

    10 4 Отговор

    До коментар #22 от "ГЕРБ=ДПС=БСП":

    Този виц сега ли го измисли .При бай Тошо имаше наплив във воените училища,приемаха с най висок бал.Много ми приличаш на неприет поради нисък бал или на изключен поради слаб успех.Още завиждаш.
  • 34 Глупаци

    21 2 Отговор
    Може ли някой да ми обясни какво прави цял ден един кадрови войник. Защото в супермаркета те скъсват от работа.
  • 35 ежко

    8 4 Отговор

    До коментар #24 от "9734":

    Кой става войник е най-добре го формулирано от Том Круз във филма "Джак Ричард" :
    1.Потомствени военни, продължаващи семейните традиции.
    2.Наивни идеалисти които си мислят,че следват благородна партиотична кауза.
    3.Такива, които не могат да си намерят нормална работа.
    4.Хора които искат да убиват други хора ,съвсем законно, без да лежат в затвора.
    Струва ми се,че третата група е с най-много представители!
    Ако се сешаш за други мотиви, ще се радвам да ги споделиш!

    Коментиран от #43

  • 36 Артилерист

    8 2 Отговор
    Отлично казано! Аз не мога да го кажа с името си, защото съм бивш офицер с широк достъп до информация и ще ме заподозрат в предателство. Но когато това е казано от бивш министър на отбраната, е друго нещо. И преди и сега военнослужащите НЕ СА ЗАПЛАТЕНИ ПОДОБАВАЩО! Правят се умопомрачително тъпи сравнения с минимална и средна заплата за страната, на приблизително сродни професии и прочие идиотщини, но не и със заплащането на съседните, примерно, държави от НАТО. Разберете, военната служба е много специфична професия. Тя ЕДИНСТВЕНА, при започването й, е свързана с ГОТОВНОСТ ДА СЕ РАЗДЕЛИШ С ЖИВОТА СИ! Аз работих като пенсионер 10 години в "шапката" на национално голямо предприятие в България и видях с очите си какви пари се трошат за абсолютно измислени, безсмислени и ненужни длъжности на цели отдели и най-вече на началниците им. Най-тежкото на военната служба не са студа, калта, ученията, нарядите, местенето в различни гарнизони, безквартирието, липсата на работа за жената, условията за развитие на децата и прочие, А БЕЗПРЕКОСЛОВНОСТТА И ЕДИНОНАЧАЛИЕТО!!!
    Това са необходими за службата ЗАДЪЛЖЕНИЯ, но ТЕ ПРАВЯТ ВОЕННОСЛУЖАЩИЯ БЕЗПРАВЕН ПРЕД ОВЛАСТЕНИЯ КОМАНДИР ИЛИ НАЧАЛНИК!!! И когато, като такъв, ти се случи някой уреден некадърен простак, ТИ СИ ЗАГУБЕН ЗА НОРМАЛНИЯ ЕЖЕДНЕВЕН ЖИВОТ!!! ЕТО ТОВА ТРЯБВА ДА СЕ ПЛАЩА! МНОГО ДА СЕ ПЛАЩА! За има желаещи да го търпят...

    Коментиран от #38

  • 37 Ъъъъ

    6 7 Отговор
    Не, че нещо ама редника е станал редник защото е неспособен на нищо друго. Дори чистачката в магазина има повече акъл от един редник.
  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Смях

    8 4 Отговор
    То щото редника е високо квалифицирана работа смешник
  • 40 Механик

    6 5 Отговор
    "Ангел Найденов: Заплатата на ниско квалифициран служител в супермаркет е по-висока, отколкото на професионален войник"
    Това е така, понеже служителят в магазина върши работа за разлика от "профитата" ви, дето се записват войнички, че като родят да им е всичко наред с плащанията, или се записват войници, за да имат време за фитнес, козметик, солариум и пр.
    п.п.
    Впрочем на тоя хората от личния състав му викат "Анчето" или "Анечка",
  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Абцд

    8 1 Отговор
    Kak nяма да станат като подаряваме оръжието си и оставаме беззащитни.
    Тези 4 млд еса повече от 2% изисквани от Нато. Пак се правим на по-глеми католици от папата.
    Птодажни нагаждачи.
  • 43 Таралежко

    6 2 Отговор

    До коментар #35 от "ежко":

    5:Емигранти.Най-лесния начин за урегулиране на положението.Преди 23 г.бяхме в Лорка,Мурсия.Без документи и разрешителни за работа.Имаше един автобус на военните в който влязохме и попитахме дали можем да се запишеме в испанската армия.Имаше момче бивш подводничар,аз зенитчик,друг танкист.Бая се опулиха офицерите и се чудеха как сме без работа след 2-3 г.военнс задължителна служба.За съжаление дори нямахме NIE( ЕГН).Така,че записвайте бесарабски,македонски и всякакви българи и това е.А лично аз за НАТО няма да воювам.

    Коментиран от #57

  • 44 Ценко

    5 3 Отговор

    До коментар #18 от "ЧОЧО":

    От ГДР отстраниха двойния агент навални а се опитват да внушат и пропагандират че Русия стои зад това .
    Нищо чудно от Турция да ни изненадат и група овчари от Турция да пробие границата и да стигне чак до парламента както убиха граничаря, каква армия , армия имат победителите от втората световна война .
  • 45 Емо

    3 2 Отговор
    Тоя що говори за неща, от които няма и понятие? 4 млрд били страшно много, а гръцките 10 млрд , но еврака колко са? Докато управляват некадърници и крадци, енергетика, здравеопазване, МВР, армия, това ще бъдат каци без дъно за гепене. Бай Ачо, не говори за армията, докато не запомниш по име и лице всеки командир на батальон в нея.
  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 Абцде

    6 1 Отговор
    Kak nяма да станат като подаряваме оръжието си и оставаме беззащитни.
    Тези 4 млд еса повече от 2% изисквани от Нато. Пак се правим на по-големи католици от папата.
    Продажни нагаждачи.
  • 49 Да,ама...

    9 2 Отговор
    ...тоя от супермаркета,поне върши нещо,пък...,,професионалният войник"...- нищо!
  • 50 Eдин знаещ

    7 0 Отговор
    Докато начело на България стоят хора които инвестират милиарди в глупости, ще бъдем на опашката и ще затъваме още повече. На Запад капитала следи стриктно парите , инвестира се в развитие на високите технологии с голям процент на възвръщаемост и това носи прогрес и благоденствие.
  • 51 Иван Иванов

    3 1 Отговор
    Някои още мечтаят за война - ние нямаме нужда от войници - кой ни напада - гърците са в НАТО, Турция е в НАТО, Румъния е в НАТО, Сърбия и Македония - искат и те - членство един вид, хората се стремят към мирно съществуване, като професия - аз уважавам военната професия - хората са стегнати, приятно е да общуваш с логически мислещи същества, аз нямам подигравки за "шапкари", "зелени чорапи", "кухари", каквото и да било, съвсем нормално е да има такава професия, но - все пак.

    Малко или много са отшелници - и те и милицията преди и полицията сега - това е униформена длъжност, трябва да се вземе предвид и това, но - не трябва да стават сектанти, най-добрите ни писатели са имали военна кариера - имали са и допир с военната тематика.

    Не разбирам живота като агресия - това се доказва вече на живо какво е - при това е - свръх-щадящо положението в Украйна.

    Трябва да има реален мир - ако може - ако не може - не знам какво - както и да е.

    Коментиран от #54

  • 52 Мамул

    7 0 Отговор
    Няма как да си умен с такава физиономия. Аз като наборен войник колко гърч съм видял...и студ и простотия и зор по учения. Сега професионалните войници носят на американците мешките и друго нищо. При една война ще мрат мобилизирани, а тези професионали ще се пишат инструктори. За какво да взимат много пари?
  • 53 Ромчо

    5 1 Отговор
    А социалните и деЦКите на бай РОМЧО са колкото заплатите на 5 войника..,бухахахах Глупави БУЛГАРИСТАНЦИ
  • 54 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 55 Хохо Бохо

    2 0 Отговор

    До коментар #12 от "Бу Бу":

    Що лъжеш бе? Бърза справка със закона, редник неможе да се пенсионира, ама никога. Пределната му възраст е доста по-малка от необходимата за ранно пенсиониране. Я сподели за соц придобивките в БА? Кви апартаменти кви 5 лева те гонят? Кажи една соц придобивка ве?
  • 56 Иван Иванов

    3 0 Отговор

    До коментар #54 от "Жмуц":

    НАТО са си заблудени и те - но - си имат спокойствието. Турция не може и насън да отцепи територии, ако това е тревогата.

    Общо-взето се харчат безсмислени пари за глупости, при положение - че в България има крайно неграмотни хора - не е от вчера.

    На мен едни циганки ме черпиха един път - да им изтегля парите от банкомата - не знаят дори цифрите.

    Не става въпрос - че има бедни - а че направо - ставаме и неграмотни, освен бедни.

    Не знам армията да дава пък грамотност - общо-взето се връщаме към Средновековието си - това живеем.
  • 57 ежко

    2 0 Отговор

    До коментар #43 от "Таралежко":

    Това попада в графата "не мога да си намеря нормална работа и затова...."
  • 58 МИ ТЯ И ПЕНСИЯТА ТИ Е 10 ПЪТИ ПО ВИСОКА

    2 0 Отговор
    ОТ НА ВОЙНИК , ЩОТО СИ ПРЕДАТЕЛ И ПОДЛОГА !
  • 59 ВЕЧЕ И ЗАПАС НЕ МЕ ВИКАЙТЕ

    1 0 Отговор
    ПЕТ ПАРИ НЕ ДАВАМ ЗА НАТО !
  • 60 Йо Несбьо

    2 1 Отговор
    Имах познати военни в България. Причините да са в армията са няколко:
    - сигурна работа, сигурно заплащане;
    - ранно пенсиониране с 20 заплати накуп;
    - много свободно време, в което военнослужещият... Работи! Да, точно така! Поставя плочки, дограми, монтира гипсокартон и изпълнява всякакви дейности, за които получава и хубави пари;
    - службата е лесна, лека, стрелбите са малко. Стоиш 8 часа в поделението и после вкъщи. А държавата ти плаща и квартирата.

    Не е толкова лошо в армията. Пари за нищоправене, почивка 20 години, после пенсия на 45, 20 заплати накуп и човекът си работи като пазач 🤣.
  • 61 СТАРШИНА ОТ ЗАТВОРА

    0 0 Отговор
    Този Найденов голям предател ,всичко знае бе и Путин какво е казал .Чакам те
  • 62 12340

    1 0 Отговор
    Тъпото Геле
  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 64 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 65 Редник

    0 1 Отговор
    Отдавна го пиша. Без пари нищо не става. Найденов ми е ясен. Сетил се да каже една истина. Късно е чудо, извън борда си.
  • 66 БгТопИдиот🇧🇬

    1 0 Отговор
    Ангел Найденов: Заплатата на ниско квалифициран служител в супермаркет е по-висока, отколкото на професионален войник.

    Ша намалите "генералите" и ще има кинти за войската.

    Ма никой пък не му се мре за краварски "ценности"

    Парадокс.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове