Last news in Fakti

21 Март, 2022 19:50 575 24

Ганев от ДБ не изключва повишаване на разходите за отбрана

  • георги ганев-
  • дб-
  • разходи за отбрана-
  • актуализация на бюджета

Възможно е да има достатъчно свидетелства за повдигането на обвинения срещу други бивши министри, каза той

Ганев от ДБ не изключва повишаване на разходите за отбрана - 1
Снимка: БГНЕС

Не е изключено да се повишат разходите за отбрана при актуализацията на бюджета. Това каза в ефира на „Денят на живо” икономистът и депутат от „Демократична България” Георги Ганев.

„Военните бюджети на страните в Европа догодина ще са много по-високи, отколкото сме си представяли. Путин военизира Европа. Не е изключено при актуализацията на бюджета през лятото да се повишат и средствата за отбрана”, обясни той.

Той добави, че прогнозите са цените на стоките след като приключи горещата фаза на конфликта в Украйна да спадат, но в дългосрочен план поне за известно време цените в Европа ще се запазят високи.

„Инфлацията у нас ще продължи да нараства с темпове, които поддържа през последните 3-4 месеца. Вероятно ще достигне до 13-14% на годишна база. Обикновено има пролетна дефлация от май до юни, през лятото има покачване на регулираните цени, което тази година няма е толкова голяма. На годишна база ще има спад на инфлацията, но на средногодишна тя ще продължи да се покачва. Към момента тя е около 5%”, каза още икономистът.

Във връзка с идеята за обявяването на форсмажор Георги Ганев коментира, че мярката не е нито добра, нито премислена.

„Ще има 10 пъти повече фалити на фирми, ако форсмажорът бъде въведен. Това ще позволи спиране на изпълнението на договори. Действително обаче фирмите страдат от съществуващата ситуация”, добави той.

Ганев коментира и задържането на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов. По думите му няма връзка между ареста на бившия премиер и темата за предсрочни парламентарни избори.

„Нямам информация дали ще последват арести на бивши министри от ГЕРБ. Напълно възможно е обаче да има достатъчно данни и свидетелства за повдигането на сериозни обвинения. Това ще е от компетенцията на Европейската прокуратура. На българската прокуратура не може да се разчита. Европейската прокуратура е много внимателна да не изтече някаква информация. Стара българска практика е потенциални обвиняеми да бъдат предупреждавани предварително, да започнат да изтичат несъстоятелни обвинения и т.н”, уточни депутатът.

Георги Ганев добави, че за тези 100 дни управление коалицията не се е сблъсквала с непреодолими противоречия.

„Партиите вече не се страхуват да използват дуката „война”, което е напредък. Евентуално предоставяне на въоръжение за Украйна не е било поставяно ултимативно, ще видим какво ще се случи, ако това стане”, добави той.


Поставете оценка:
Оценка 1.2 от 34 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 На гол тумбак

    10 1 Отговор
    Чифте пищови
  • 2 ДБ ония от протеста

    9 0 Отговор
    Този дали е наясно, че любовта към него от народа става все по силна....
  • 3 ФАБ-500

    8 0 Отговор
    Военните шкембета са отслабнали наливайте още пари за тия хрантутници тето само лежат
  • 4 Грульо

    6 0 Отговор
    Предлагам повишенията на разходите за отбрана да се взимат от джобите на предлагащите повишенията. :D
  • 5 може да

    8 0 Отговор
    няма какво да ядете, но ще бъдете защитени, това иска да каже тоя. При тоя глад където настъпва, те ще харчат пари за оръжия...На слеващите оизбори тея от дб трябва да ги искараме от н.с....

    Коментиран от #7

  • 6 защо не

    10 0 Отговор
    Още 8 Фъ16 на чертеж за няколко милиарда?

    Кирчо не посмя да попита черничкия кога ще получим вече платените.
  • 7 6666

    5 0 Отговор

    До коментар #5 от "може да":

    Разглезените западноевропейци ще се наложи да се лишават от доста неща, но правителствата ще ги плашат с руска окупация.
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 JEFF

    1 6 Отговор
    Наложително е . Войната промени живота и плановете на всички. Трябва да се актуализират военните разходи .
  • 10 УЖАС!

    8 1 Отговор
    Какво увеличение бе хора, в провинцията не е асфалтирано от 50 години, тротоарите вече не се виждат всичко е в руини, а тука САЩ идкат повече пари за отбрана, за да им купуваме оръжието с което ще ни настройват срещу Русия
    Тия ни имат хептем за лууди
  • 11 jeevs

    4 0 Отговор
    А като ги направим тези разходи ,ще получим ли нещо или ще чакаме да се измисли,да се произведе и да дойде в край на сметка преди да е морално остаряло.
  • 12 Да,бе

    5 0 Отговор
    На гол тумбак-картечница.
  • 13 Боцко боцев

    4 0 Отговор
    КАТО САМОЛЕТЧЕТАТА Ф 16 ЛИ!? КАДЕ СА!? ТЕ СА И ЗА ПАРЛАМА НЯМА КАК ДА ИЗБЯГАШ ОТ КИНЖАЛА. ТАКИВА ДАНАКОЗАПЛАТАДЖИИ СА НЕНУЖНИ НА БЪЛГАРСКИЯ НАРОД.
  • 14 АЗ МИСЛЯ ЧЕ

    3 0 Отговор
    В СЛЕДВАЩИЯ ПЪРЛАМЕНТ ВИЙЕ НЯМА ДА ИМАТЕ И ЕДИН ЧОВЕК ТАКА ЧЕ,ОСТАВКА И ПРЕДСРОЧНИ ИЗБОРИ
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Чуденка

    0 0 Отговор
    Тези от ДБ да не са програмирани да казват само всеизвестни факти, които хората вече знаят. Доста досадни започват да стават.
  • 22 Петър

    1 0 Отговор
    Тези от ДБ без да им разбира главата, не се спряха да коментират теми, по който не разбират.
  • 23 Спас

    0 0 Отговор
    А ти кой беше???
  • 24 Калин

    0 0 Отговор
    ДБ по-добре да не се бъркат в теми, от който нищо не разбират, защото ще направят поредното мазало.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове