Last news in Fakti

11 Март, 2024 07:54 3 336 31

Пребити с тояги след забележка за хвърлени бомбички

  • роми-
  • катун-
  • побой

Нападателите са група безработни мъже от сливенските села

След забележка за хвърлени бомбички, двама души са пребити с тояги в Бургас. Напрежението в един от кварталите на града е напът да ескалира, заради прииждащи от сливенски села безработни семейства, живеещи в незаконни биваци.

В сряда вечерта Димитър Михов и баща му са нападнати пред сградата, в която се помещава тяхната фирма. Това става след отправена забележка за хвърлени бомбички.

„Свършихме работа и отвърнахме да си ходим. В момента, в който излязохме от работилницата, чухме, че гърмят бомбички в непосредствена близост до нас. Това се прави с идеята да уплашат кучетата, за да могат да влязат спокойно през нощта, за да крадат“, разказа Димитър Михов.

Двамата мъже им направили забележка и ги подгонили. Малко по-късно обаче напрежението ескалирало. Безработните мъже от сливенските села нападнали 70-годишния баща на Димитър. Общо те били около 20 души, като четирима носели тояги.

Димитър е с гипсирана ръка, а баща му – със спукано ребро вследствие на ударите в гърба.

„След получаването на сигнала, веднага е сформиран екип и в рамките на един-два часа са задържани седем лица. След проведените разпити е установена съпричастността на определено лице към извършеното престъпление. Образувано е досъдебно производство“, обясни Живко Манолов, началник на Второ РУ на МВР.

„Наблизо има пунктове за скрап и съм ставал свидетел как тези хора предават там крадени вещи. Лично проследих едно от тези лица. Влязох в пункта и попитах как може лице без никакви документи да предава метали. Мъжът от ромски произход си взе климатика и изчезна в неизвестна посока“, заяви Марин Михов.

Хората настояват органите на реда да влязат в ролята си и хората да бъдат изведени от района. От друга страна те призовават собствениците на имоти в индустриалната зона да сложат огради и да не позволяват на безработните роми да се самонастаняват там.

Прокуратурата трябва да прецени дали установеното лице ще бъде задържано или не.


Поставете оценка:
Оценка 4.6 от 22 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 провинциалист

    55 0 Отговор
    Електората.

    Коментиран от #4, #7

  • 2 Обективен

    60 0 Отговор
    Насекомите се третират само с РАЙД.

    Коментиран от #16

  • 3 Бонев

    80 6 Отговор
    Оня "историк" дето написа книга че престъпленията в соца били повече от сега води ли си бележки?

    Коментиран от #11

  • 4 Пешо

    67 0 Отговор

    До коментар #1 от "провинциалист":

    Калпави сме българите , че не сме единни както едно време. Да се организират доброволчески дружини и да им е... м...та. а като дойде и полиция да ги защитава и тях... и това ако е навсякъде в страната полицията няма да смогне.. те са силни защото са много. ставамвр излишна с милиардите разходи.... мвр=мафия.

    Коментиран от #14, #21

  • 5 комунист 🌟

    63 8 Отговор
    Това ви чака.Ще ядете бой от циганите.Нали искахте демокрация.Държава няма ! Ще го търсите Бай Тошо !

    Коментиран от #15, #29

  • 6 Начи,

    57 1 Отговор
    От 20 нападатели е задържан един и то временно!?!
  • 7 Нури

    44 1 Отговор

    До коментар #1 от "провинциалист":

    циганите не могат да се интегрират в Обществото
    нисше

    Коментиран от #8, #18

  • 8 Пешо

    45 0 Отговор

    До коментар #7 от "Нури":

    Да ги натоварят на влакове и да ги пратят на Макрон да ги праща в украйна. Бежанците също.. като в сащ.. служиш в армията в най-гадните конфликти... като чуждестранния легион във франция, ако оцелееш 10г получаваш паспорт.
  • 9 честен ционист

    37 0 Отговор
    Ганчо е взел да господинства и госпожоства циганите. На Вие им говори, забележки учтиви им прави. Накрая тояги яде, че се прави на конте.
  • 10 бургазлия

    37 0 Отговор
    А преди 35 год а галите от Комлука през моста не преминава ха защото ги очакваше здрав лобут, а сега са превзели целият град
  • 11 Порно

    32 0 Отговор

    До коментар #3 от "Бонев":

    За каквото са му платили, това е написал, кой го интересува истината. Само в тоя бивак на ден има десетки кражби, я има заведени 1, 2 преписки , я не
  • 12 байгън от "толерантност"

    61 1 Отговор
    Гледах репортажа по БТВ , чета и статията - тук ... и никъде (ама - никъде) не казват , че нападателите са били ЦИГАНИ , били от сливенските села ?! На абсолютно всички ни е ясно , че са цигани , ама ... дай да не ги обиждаме на ЦИГАНИ ! Как да ги наричаме - индийци , индо-българи , римляни (защото роми е точно това) , етнически хиндустанци ... или как ? Аз ги наричам вредни паразити , защото като кърлежи са се впили в тялото на българското общество и смучат ли , смучат ... и носят само съсипни , разруха , мръсотия , болести и смърт .

    Коментиран от #13

  • 13 честен ционист

    24 0 Отговор

    До коментар #12 от "байгън от "толерантност"":

    Чакай само като се измешат с гостите от Афганистан, Сирия, сектор Газа и Магреб.
  • 14 САНДОКАН

    19 1 Отговор

    До коментар #4 от "Пешо":

    Пешо отговора е в текста ти. И когато държавната мафия е срещу народа си,и гледа по бързо да го прогони за да насели територията с мигранти/срещу пари естественно/ единственото което е останало е Т2. Всичко друго са мечти и фантазии...
  • 15 ,,ЩЕ"...?!

    22 2 Отговор

    До коментар #5 от "комунист 🌟":

    Та ние вече го търсим!
    И не само в Бургас и другите ни градове!
    А най-много -в центъра на Столицата...!
    Особено след нашествието на ,,шенгенските инженери и лекари"...!
  • 16 Прав си!

    16 0 Отговор

    До коментар #2 от "Обективен":

    Ама Държавата забранява третирането на ,,насекомите" с РАЙД...!
    Даже и в затвора вкарва...!
  • 17 Наистина

    10 0 Отговор
    "ЕВРОПЕЙЦИ" на които само ЕЗ липсва ???
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Бай Иван - Циганина

    14 0 Отговор
    Tрябва депортация в Индия. Точка!

    Коментиран от #27

  • 20 Курти

    17 0 Отговор
    Контрол на пунктовете за изкупуване на желязо.Необходимостта от гета вече е крещяща.Навсякъде по света има беднотия,но такива примати,от този вид,не съм виждал.Те нямат и допирни точки с животните.Меркел нали щеше да ги интегрира?Популацията се разраства неудържимо и безконтролно.Някъде дори в геометрична прогресия.Погледнете снимката.Та как може да се живее така?Веднага събрани в гета,и получаване на храна и консумативи само срещу извършен труд.Звучи свирепо,но това е начина.
  • 21 Эжов

    11 0 Отговор

    До коментар #4 от "Пешо":

    Полицията изпълнява нарежданията на политиците.Каквото и наредят-това прави.
  • 22 Румен Американеца

    14 0 Отговор
    Това е разликата между тях и нас. Заядеш ли се с някой, пристигат 20-50 души с тояги.
  • 23 баймангал

    8 0 Отговор
    Нашата полиция ни пази
  • 24 Способи

    9 0 Отговор
    Тоя пункт за скраб може да бъде изпарен по най-различни способи.
  • 25 Павел пенев

    12 1 Отговор
    И този побой ли не е на етническа основа? Нашите полицаи предприеха тактиката на европейските- терора и нападенията върху гражданите от цигани или мигранти да се квалифицират като битови скандали.
  • 26 Перо

    8 0 Отговор
    Пак ония със посинелите венци!
  • 27 А кой

    3 3 Отговор

    До коментар #19 от "Бай Иван - Циганина":

    Ще чисти бгто,ще потънеме в мрасотия,ако не са ромите да чистят боклуците щесе заринеме.Тука само професори доценти,много учени,никой не изка да работи в чистотата.
  • 28 Бай Митко

    4 0 Отговор
    "Нападателите са група безработни мъже от сливенските села."
    ... ГРАДЕШКИ ЦИГАНИ ...
  • 29 Бай Митко

    5 0 Отговор

    До коментар #5 от "комунист 🌟":

    С НОСТАЛГИЯ ПО ОНОВА "ЛОШОТО" ВРЕМЕ!!!
  • 30 Горски

    2 0 Отговор
    А защо не кажат, че са сливенски цигани, а не роми. Тези журналя да отворят някоя книга и да прочетат къде пише роми, откакто дойде т.нар. демокрация започнаха така да ги наричат. По Тошово време бачкаха в строителни войски, а ако някой дръзнеше да направи някоя мизерия ги изпращаха на курорт в "Белене", отделно и ядяха бой в МВР-то. Никаква интеграция не ги оправя, само калашника. Да можеше Хитлер да се обърне от гроба да види какво става
  • 31 еми ПРО сиа умре

    0 0 Отговор
    промианата е налицее. охх маиако ко сха става
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове