Last news in Fakti

15 Март, 2024 19:26 1 686 46

Васил Терзиев: За съжаление жълтите павета ще се пренареждат пак, досега има некачествено изпълнение

  • кмет-
  • софия-
  • жълти павета

Софийскияг кмет е разпоредил проверка за изчезналите записи от ноември – сблъсъците на футболни фенове и полиция

Васил Терзиев: За съжаление жълтите павета ще се пренареждат пак, досега има некачествено изпълнение - 1

Кметът на София Васил Терзиев не иска да е премиер, не иска и топъл остров, и е категоричен, че като кмет на София ще направи най-доброто за града. Това заяви той в интервю пред БНР.

"Някой хора нямат чувство за хумор, че „искам да съм на топъл, слънчев остров“. Ако исках да съм на слънчев остров можех да си направя това удоволствие и без да се захващам с политика, и без да ми побеляват косите. За премиер не е тема, аз към избран за кмет на София и искам да направя най-доброто за този град“, заяви Васил Терзиев.

И допълни: „Не се притеснявам от касиране на изборите. Ако дойде този момент, трябва да се уважи решението на съда. Докато и ако дойде този момент ще си вършим съвестно работата, да подобряваме управлението на София

За ремонтите на тротоари и улици в София

Сега работим по създаване на координационна група с представители на Столична община и комуналните дружества, за да се синхронизира работата. Много от ремонтите, в които са инвестирани средства, след кратко време са съсипани. Целта на тази координационна група е да не се разкопава от експлоатационните дружества след ремонт. Това ще доведе до по-ниски инвестиции, за да направим повече инвестиции в града, обясни столичният кмет.

Жълтите павета

За съжаление ще се пренареждат пак. Предстои да се извадят металните лайсни и да се пробват различни техники. Но експерти твърдят, че при този трафик няма как да издържат и трябва стабилна основа, и да се фиксират паветата със смола, което е невъзможно, защото са културна ценност, коментира Терзиев и допълни, че „досега има некачествено изпълнение на заданието“.

Обществените поръчки в Столична община

Столичният кмет сподели, че се преразглеждат договорите с различни фирми и целия процес на надзор. „За нас е наложително да правим ремонтите от първия път, защото нямаме неограничен ресурс. Ще се стараем в договорите да залегне, че след инвестиции да има поддръжка. Това са част от усилията ми да преработим начина, по който се правят обществени поръчки“, коментира Терзиев.

Протестът на рабонтещите в столичния "Метрополитен"

„Доколкото знам разговорите вървят добре, там съм оставил заместник-кметовете по финанси и транспорт да са движещи сили. До момента работим добре със синдикатите и те се убедиха, че има посока и да направим важни реформи в сектора - да обновим парка и да решим част от системните проблеми, натрупани през годините като недостиг на водачи.

Кметът на София за проф. Стоян Братоев

„Инж. Братоев е голяма сила и благодарение на него се развива мрежата на метрото. Работим добре и планираме нови отсечки и начини да се финансират. Той е добър пример, защото винаги е готов с добри проекти, така че да не се губи финансиране. Наша ключове цел е да продължи разширението“, сподели мнението си за „човека метро“ кметът на София.

Той призна, че е доволен и от работата с главния архитект на София Здравко Здравков, но не за дълго. „Обещахме, че ролята на главният архитект ще се раздели на дългосрочно планиране на София и главен архитект. Новата организационна структура трябва да мине през СОС и после ще има конкурс за нов главен архитект. Докато не дойде моментът ще работя с него и в момента виждам активна работа от негова страна по ключови неща, работим по дигитализация за електронно разрешително за строеж, върху ГИС системите, за да визиолизираме кой за какво е отговорен“, коментира Терзиев.

Той е разпоредил проверка за изчезналите записи от ноември – сблъсъците на футболни фенове и полиция.

Заместник-кмет по сигурността на София

„Там ключов въпрос е какви качества трябва да има този човек, освен морални и професионални качества. Ние гледаме на сигурността по доста по-технологичен начин. За нас този човек освен да разбира от традиционната сигурност, трябва да е запознат и как тези модерни технологии ще се ползват за града ни“, смята Васил Терзиев.

Готов е докладът от проверката на ЦГМ и следващата седмица ще бъдат обявени. „Що се отнася до дълбоки реформи в Столична община се надяваме да има политическа воля, това да се случи, защото е важно за икономиката на София“, убеден е столичният кмет..


Поставете оценка:
Оценка 2.8 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ГЕРБ срутища

    28 7 Отговор
    Излагате се вече то ясно, че Бойковите фирми са тотал некадърници, поне викнете фирма от Австрия и Германия те поне знаят, как се редят павета да ги направят и да, се свършва с тая мъка!
  • 2 Фен

    18 4 Отговор
    Ма те изборите не минаха ли!?🤔 Какви са тия предизборни обещания?
  • 3 Българин

    19 7 Отговор
    България след 10 години няма да я има на картата

    Коментиран от #29

  • 4 Притеснен

    28 4 Отговор
    Пренареждайте паветата колкото искате . Само с атомна енергетика , не се захващайте .
  • 5 Германец

    27 8 Отговор
    Народ, който не може да нареди 20 павета на кръст няма право да съществува и да го има на картата

    Коментиран от #30

  • 6 Жалко

    29 3 Отговор
    От римско време има павирани улици които неса мръдна ли вече се убеждавам, че нашата територия загива.

    Коментиран от #20

  • 7 Инженер

    17 2 Отговор
    Аец козлодуй ще го достроят до 2040та дотогава всички ядрени физици ще са на по 90 години
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 DW смърди

    5 0 Отговор
    "Някой хора "???
  • 10 Държавна поръчка

    21 4 Отговор
    Свикайте екстрасенси, магове и прочее гадатели, да извикат духа на бай Тодар да ви обясни къде бъркате и как да се наредят тези пусти павета, та белким станат като преди 50 години.

    Коментиран от #31

  • 11 Българската нация

    14 0 Отговор
    Българската нация! Нация Техническа!
  • 12 опала

    1 9 Отговор
    освен коли отгоре, има и метро отдолу и не се знае дали вибрациите от него също влияят на ситуацията
  • 13 Некачествено ?

    20 3 Отговор
    Брутално съсипване на символ и гордост на София и облика ѝ . Престъпление на даскалицата и покровителите ѝ ! Ако бяха взели специализирани работници от чужбина , щеше да бъде в пъти по - евтино и качествено !
  • 14 Файърфлай

    6 0 Отговор
    ИМА ли КОЙ да ги пренарежда.Може би работната ръка от модерните в последните 10 - 15 години отдел ,,Сигурност и Спокойствие,,
  • 15 ЧатКирчоПиПи

    12 5 Отговор
    Големите Глави от ПъПъ и ДъБъ вероятно, ще предложат да се забрани ходенето пеш върху паветата, както и преминаването на автомобили за да не се разместват.
    Разглеждането, ще става само с дронове и изкуствения интелект ЧатКирчоПиПи.
  • 16 Диляна Иванова-Станчева

    3 5 Отговор
    Какъв мъж, какви ръце има.
    Колко е мъжествен.
    Ако можеше само да ме сграбчи с неговите ръце.
    Жалко че съм омъжена.
  • 17 ха ха

    6 3 Отговор
    Важното е че преди ги пренареждаше мафията, а сега ги пренарежда "антимафията" хи хи хи
  • 18 Голям зор

    6 1 Отговор
    Браво,да си жив и здрав,да ги караш всяка година да пренареждат паветата.
  • 19 Ганьо

    6 1 Отговор
    Къде сме ние изобщо, 100 павета на всеки работник контрольор, на контрольора бригадир и т.н. Ганев просто показа истинската си самоличност и професионализъм...през соца поне до чушкопек стигнахме....

    Коментиран от #37

  • 20 Сечко

    9 1 Отговор

    До коментар #6 от "Жалко":

    Точно така. А тоя ‘професор’ от УАГ дето беше измислил да слагат винкела? Ужас!
    Преди време на 9 Септември танковете с веригите минаваха и паветата си стояха непокътнати. Сега ще минаваме по тарлъци да не ги счупиме.
    Сега ще ги лепят със смола. OMG!
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 А50

    3 0 Отговор
    Зелени , бенбени, еко, меко, вегани, мегани, зелени сделки, въглеродни и всякакви отпечатъци, а още дефилират по улиците и тротоарите построени при бай Тошо. Което в реда на нещата вече се превръща в прах и задържа цялата останала пушилка. Строй се безогледно и кално, пълна мизерия, да идат да видят Полша, Словакия , Чехия, Унгария дори Сърбия
  • 23 Ами

    3 0 Отговор
    Защо просто не асфалтирате, пътната настилка не е културна ценност
  • 24 Велик, велик...

    1 0 Отговор
    Има те си Пратен Георги, велик родолюбец, патрон на мъжествеността!
    Ползвайте го този Жоро, стига е стоял в сянка,а да започне да вика "Урааа" когато началниците му наредат..., че мама и тате до го видят по телевизията
  • 25 Територия

    7 0 Отговор
    Пълна с некадърници
  • 26 Архитект

    3 0 Отговор
    Не разбраха ли,че веднъж махнати,не се получава пак да се нареждат.И комисия ходи из Европа да гледат по държавите как е- навсякъде са ги махнали.Само пари точат...
  • 27 Перо

    9 1 Отговор
    Кметът да пита някой майстор или строителен инжинер от соца, да му каже ноу-хау-то! По тези павета минаваха тежки 60-70-тонни танкове и други бронирани машини на военни паради и паветата не мърдаха! Сега една фирма печели обществената поръчка, друг под-изпълнител я изпълнява, а реденето на паветата става от цигани с мижави пари, парите се разпределят по вертикала! За това цялото пътно строителство е на това дередже и не се изпълняват никакви технологични норми и изпълнение на времевия график по договор! Никакъв контрол от общината!
  • 28 Шаран БГ

    1 3 Отговор
    Проблемът не е в паветата и тяхното нареждане. Липсата на здрава бетонова основа е причината за разместването им !! В Царство България по тях са вървели файтони, каляски и конете са стъпвали много нежно и внимателно . Сега искате 40-тонни танкове да дрънчат по тях и да не мърдат.....Не може така !!

    Коментиран от #36, #38

  • 29 1122

    1 1 Отговор

    До коментар #3 от "Българин":

    И след 100 г. ще я има, и след 1000 г.
  • 30 само да вметна

    3 1 Отговор

    До коментар #5 от "Германец":

    Герболякът не е народ, те са племе.
  • 31 очевадното

    5 1 Отговор

    До коментар #10 от "Държавна поръчка":

    Не са нужни екстрасенси. Някой сигурно е изтъргувал част от паветата и после се е опитал да го скрие при пренареждането.
  • 32 Гост

    7 0 Отговор
    Докога ще си храните фирмите с тези павета?
  • 33 Гост

    7 0 Отговор
    Развъждахте си електорат да ви гласуват, сега ще си ги храните ис поръчки за пренареждане на павета, ли?
  • 34 Шопендар

    5 0 Отговор
    Тия павета са за гинес
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 редник

    1 1 Отговор

    До коментар #19 от "Ганьо":

    /...през соца поне до чушкопек стигнахме.../

    През соца построихме АЕЦ и стигнахме до Космоса!
  • 38 редник

    1 0 Отговор

    До коментар #28 от "Шаран БГ":

    /Проблемът не е в паветата и тяхното нареждане. Липсата на здрава бетонова основа е причината за разместването им.../

    Така е - проблемите с жълтите павета започнаха след няколкократните опити за взривяване на Мавзолея, от трусовете се е напукала основата...
  • 39 хе хе

    1 0 Отговор
    единствения начин е с железобетонна основа под паветата. така както се правят улиците в цял свят.

    Коментиран от #42

  • 40 Аааа

    2 0 Отговор
    АСФАЛТИРАЙЙЙЙ
  • 41 НОВИЯ НЕКАДЪРЕН КМЕТ Е НАСЛЕДИЛ ВСИЧКИ

    2 0 Отговор
    ФИРМИ НА СТАРИЯ , СЪЩО НЕКАДЪРЕН - ОТ САМОКОВСКО ! САМО ИЗЧЕКАЙТЕ БОЙКО ДА СЕ ЗАКРЕПИ И ГЛЕЙТЕ СЕИР !
  • 42 ГЛУПОСТИ

    1 0 Отговор

    До коментар #39 от "хе хе":

    БЕТОНА ЩЕ НАПРАВИ КРАДЕНЕТО ОЩЕ ПО - ДОХОДНО , И КОЙ ЩЕ ДОЙДЕ ВЪПРЕКИ БЕТОНА ДА НАРЕДИ ТЕЗИ ПАВЕТА КОИТО НЕ СА ЕДНАКВИ ?
  • 43 ГЛУПОСТИ , ИМА ТЕХНОЛОГИЯ !

    1 0 Отговор
    Пренареждането тогава се извърши по утвърдената и одобрена от НИНКН технология. Тя беше изработена от експертна група от преподаватели от УАСГ и МГУ, инженери и строители.
  • 44 ГЛУПОСТИ

    0 0 Отговор
    БОНЕВ ЩЕ СПАСИ СОФИЯ - ДАЙТЕ МУ ПАВЕТАТА !
  • 45 ТОЯ КМЕТ ГЛЕДА БАЯ ТЪПО

    0 0 Отговор
    ДА НЕ ГО Е РИТНАЛ КОН В ТИКВАТА !
  • 46 ALCOFEROL (АЛКОФЕРОЛ) ЗА КМЕТ

    0 0 Отговор
    - е натурален продукт, който помага на организма да се справи с алкохолна зависимост (алкохолизъм), благодарение на състав от билкови екстракти. Рецептата съдържа доказани в борбата с алкохолизма билки, дозирани в оптимални съвместими пропорции за оптимален резултат.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове