Last news in Fakti

4 Април, 2024 16:55 1 469 48

Владислав Горанов: Димитър Главчев ще успее да внесе кабинет със солидни експерти

  • владислав горанов-
  • димитър главчев-
  • кабинет-
  • експерти

Това, което е лошо обаче в случая, е когато говорим за икономически растеж и инвестиции, а именно на тях разчитаме за балансиране на бюджета чрез орязването им, ние си режем клона, на който стоим. Т.е. вероятно действително ще се наложи да се реже, коментира бившият финансов министър 

Владислав Горанов: Димитър Главчев ще успее да внесе кабинет със солидни експерти - 1
Снимка: БНТ

Правителство ще има. Това каза за аудиокаста "Това е България" на "Фокус" с водещ Цоня Събчева бившият финансов министър Владислав Горанов.

"От неофициалната информация, която върви напред-назад, Димитър Главчев ще успее да внесе кабинет със солидни експерти и ще стартира нормалната работа на едно служебно правителство, макар и с всички упреци към несъвършения модел на новата Конституция", каза още Горанов.

Противоконституционно ли е, както твърдят от ПП-ДБ, че парламентът е наложил ограничение за боравенето с публични средства на финансовия министър?

"Това е политически акт. Аз не мога да преценя дали е противоконституционно, но ако трябва да съм принципен, бих казал по-скоро да, но тази преценка може да се извърши само от Конституционния съд. За съжаление в политиката, когато допуснеш един прецедент или действаш безпринципно, много лесно това се изражда и възпроизвежда. Припомням ви, че в края на мандата на правителството с пример Бойко Борисов в пролетта на 2021 година с подобен акт на Народното събрание бяха забранени всякакви разпоредителни и каквито и да било други действия от страна на едно законно избрано и действащо правителство. Така че този лош прецедент от тогава се изражда в нов лош прецедент, но той по-скоро е политическа оценка за свалянето на доверието от Асен Василев, колкото някакъв друг тип акт. Разбира се не бива да се допускат подобни актове, но смятам, че след няколко дни, когато бъде съставено служебното правителство, нещата ще си дойдат на място", каза бившият финансов министър.

Със сигурност ще трябва да се прегледа много внимателно какви ангажименти са поети в разходната част с огромните инвестиции, които бяха обещани и на кметовете, и ангажиментите, които имаме свързани с усвояването на еврофондовете, категоричен бе Владислав Горанов.

"Знаем, че програмният период не може до безкрай да се отлага и разтяга. Това, което е лошо обаче в случая, е когато говорим за икономически растеж и инвестиции, а именно на тях разчитаме за балансиране на бюджета чрез орязването им, ние си режем клона, на който стоим. Т.е. вероятно действително ще се наложи да се реже. Гъвкавостта на бюджета, пак казах, по отношение на текущите разходи на практика я няма, остават само инвестиционните разходи, капиталовите разходи, а да режеш от тях е глупаво дългосрочно", обясни той.


Поставете оценка:
Оценка 1.7 от 16 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 честен ционист

    15 16 Отговор
    Сбирал ги е, докато е карал ски на Елбрус
  • 2 12 г кражби стигат

    24 1 Отговор
    Бивш финансов министър, масон, в списъка Магнитски и какво още? В настоящето какъв е? Консултант на "Пак от същото" на Менда Стоянова или в групата на Цецка Цачева и Цв Цв?
  • 3 Хвала

    12 2 Отговор
    на ГЛАВАНАКА !
  • 4 ха ха

    27 2 Отговор
    Този, намагнитеният, за пример ли ни го давате?
  • 5 УРА, УРА

    25 1 Отговор
    Защо мисирките непрекъснато се интересуват от мнението на санкционираните по Магнитски. Виждаме и десетките микрофони под носа на дебелия по няколко пъти на ден.

    Коментиран от #23

  • 6 Оги

    20 1 Отговор
    Владко, още ли не плащаш наем, бедний ми некорумпиран финансов гений на Боко?
  • 7 ГЕРБ=ДПС=ВМРО

    21 2 Отговор
    Влади ти ли ще си мин фин на Главчев и Радев??? Или Бойко не дава, членове на списъка Магнитски да "мърсят" партията му? Не че партията му, може да стане по-мръсна от това, което е в момента. Ама хората говорят едни такива неща за теб Влади, та чак Бойко го хваща гнус от хорксите приказки.

    Коментиран от #11

  • 8 Инфлацията

    6 2 Отговор
    сто процента от вчера, ще падне ли? 250% данък смет и сграда ще паднат ли? Референдум за отлагане на еврото ще има ли? Гаврата с Конституцията, която е незаконна ще бъде ли отменена. Изисква се Велико Народно Събрание. Принудителната цифровизация ще отпадне ли? Ще се сложи ли таван на над 50 потребителски стоки, както Хърватия. Ще има ли Насилствена Национализация на частни депозити в долари, йени, лири, франкове. Ще има ли национализация на земята, нов закон на ПП, и промяна на земеделски статут. Ще отпадне ли борса ток? Ще отпадне ли сградна инсталация при нулево потребление и хоризонтални инсталации.

    Коментиран от #15

  • 9 хххх

    16 2 Отговор
    Е този е винаги неадекватен! Автоджамбазинът.
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 ГЕРБ=ДПС=ВМРО

    15 2 Отговор

    До коментар #7 от "ГЕРБ=ДПС=ВМРО":

    Пропуснах, Бойко не дава на членове на списъка Магнитски да мърсят партията му. Но за Шишко има изключение, каквото за Влади няма. Отиде ли си Шишко, падат партиите на Бойко и на Сляви Чалгата. Без Шишко нама Бойко, няма Слави ...
  • 12 Мнение

    13 1 Отговор
    Тоя престъпник, укривал невзети данъци от Черепа, за къв ни го показвате тук???
    И него ли изпрахте вече като тиквата?!

    Всички евроатлантици управлявали България, моментално в зандана!!!
  • 13 Нумерология/екранът на смъртта

    7 2 Отговор
    На четвърти април 04.04, тикволандия окончателно се срина, даде син екран и код за фатална грешка error 404. Не може да се реформира, не може да се преинсталира. Трябва да се закрие и рециклира.
  • 14 Мнение

    6 9 Отговор
    Христо Иванов със своята реформа върна Герб на власт. Главния виновник е Христо Иванов.
  • 15 Зевзек

    7 3 Отговор

    До коментар #8 от "Инфлацията":

    Ми че то старата БСП Конституцията от 1991 г. да не би да е по-добра от сегашната.
    България е в това състояное на коцина за Шишковци именно заради Конституцията ни от 1991 г.

    Христо Ивамов предложил, както е в другите "бели държави" да няма служебно правителство, да отпадне от Конмституцията и на власт да остане редовното правителство, което управлява досега. Но Бойко казал, не може, ние сме "бананова президентска република" и в Конституцията ни трябва да има служебно правителство.
  • 16 Демократ

    12 2 Отговор
    България ще бъде спасена,когато се спаси от солидните експерти на Герб и дпс в краденето и лъженето.
  • 17 Фактъ

    11 2 Отговор
    Този магнит кой го пита ? Скрий се бе грозник герберски !
  • 18 Алооо

    10 4 Отговор
    Ама Горанов не е ли санкциониран по Магнитски за корупция във властта???? Как не го е срам!
  • 19 Ядосан

    10 2 Отговор
    Този вместо да се скрие в миша дупка след позора, седнал да дава изявления! Обе марш от българсщата политика, корумпе!
  • 20 Въпрос?

    9 2 Отговор
    Къде са половин милион невнесени данъци на Черепа?!

    Коментиран от #39

  • 21 Бездомният

    10 1 Отговор
    милионер , делил с Банкянския мошеник стотици милиони , торби с пари в пеликански ненаситни гуши ! Тръгнал ми той Главчев да хвали , на Бою човека ! Лъжливото същество , и тапията му и всичко , какво оказва е ФАЛШ !
  • 22 Партагойзе

    10 3 Отговор
    Този нали го хванаха с издирвана от Интерпол кола?! Какво стана, потулиха ли случая?
  • 23 ГЕРБ=ДПС=ВМРО

    9 2 Отговор

    До коментар #5 от "УРА, УРА":

    Защо мисирките непрекъснато пъхат десетките микрофони под носа на дебелия, по няколко пъти на ден.

    Защото дебелия пъха непрекъснато навити на фунийки банкното с номинал 100 в зад... на мисирките и на началниците им медийни собственици.

    Всеки, който има много банкноти, който има чекмедже препълнено с банкноти, може да си позволи да пъха навити на фунийка банкноти в зад... на мисирките. И ще бъде 24/7 по ТВ екраните.
    А Бойко, когато мисирките му направят кеф се отпуска и пъха банкноти с номинал 500.
  • 24 Долу мафията!

    8 1 Отговор
    Не се нагушиха с мръсни пари пустите му ГЕРБери ееей! Дебеловрати, дебелогуши, нагли, безочливи ...
  • 25 Алигатор

    7 2 Отговор
    С кръгло грозновата лице и гнили зъби , абе този защо е толкова невзрачен ?
  • 26 Срам и позор!

    7 3 Отговор
    Какво го интересува българския народ бръщолевенето на този корупционер? Няма ли съвест, нама ли морал, нама ли срам?
  • 27 Парадокс Бг

    7 1 Отговор
    Божков не давал подкупи, Горанов не взимал подкупи, Борисов няма нищо общо с къщата в Барселона, Пеевски не е чувал за Магнитски. Все набедени хора. Нещо може ли да се докаже в нашата държава и МВР, прокуратура в състояние ли да се справят с дела с висока обществена значимост или са неспособни.
  • 28 Ядосан

    6 1 Отговор
    Алооо ГЕРБ, при кого са отишли милионите на Божков, при кого са отишли милионите от "Хемус". Почти съм сигурен, че са на едно и също място ... Мръсна мафия!
  • 29 Хахаха

    6 1 Отговор
    И този ли го изпра милата родна прокуратура, този Магнитски престъпник корумпиран.
  • 30 Лоялност

    5 1 Отговор
    Намагнетените нагли "експерти" на Мутрата нямат срам.
  • 31 Ирония

    4 2 Отговор
    "Прав" си, другарю Магнитски!
  • 32 Жалка история!

    5 2 Отговор
    Хубаво хортува Горанов, ама жалко, че Борисов въобще не го познава.
  • 33 6нтщ5ж

    5 2 Отговор
    И тоя калъв изплува и си показа главата.
  • 34 Пффф

    5 3 Отговор
    Айде, и тоя намагнитения подаде глава над отходната си ГЕРБ-ава пяна и взе да има и той мнение.
  • 35 Тетовае

    6 2 Отговор
    Боко министър-предател (Виж "Пътната карта") а Горанов е неговия порок. Уупс исках да кажа пророк. Или бивш минисър по финансовите далавери. Което си изберете.
  • 36 Хтнвхффжж

    6 1 Отговор
    Герберите да решили да бият всички по кретенизъм.
  • 37 Отвратен

    7 2 Отговор
    Глупакът си остава глупак, независимо колко години е търкал министерски столове. Това е нещото, с което мистър Магнитски ще бъде запомнен най-вече в управлението на ГЕРБ.
  • 38 ХА ХА ХА

    3 0 Отговор
    СПЕЦИАЛИСТИ КРАДЦИ И ПОДЛОГИ.
  • 39 1234

    1 0 Отговор

    До коментар #20 от "Въпрос?":

    Не бяха ли половин милиард?

    Коментиран от #45

  • 40 ЧУДЯ СЕ

    7 0 Отговор
    КАК НЕ ГИ Е СРАМ ДА СЕ ПОКАЗВАТ ПРЕД ХОРАТА..НАГЛОСТТА ЯВНО НЯМА ГРАНИЦЕ..
  • 41 Абе,

    4 0 Отговор
    само на мен ли ми прави впечатление, че намагнитените в БГ се скъсват да дават интервюта по медиите със самочувствието на експерти...? Що за псевдо държава е това ?
  • 42 Намагнитен

    5 0 Отговор
    Наглец! И крадец! И подлец!
  • 43 Тома

    3 0 Отговор
    Като тебе ли бе батко
  • 44 Пипи Чорапчето

    1 1 Отговор
    Ма афкорс бе;))
    Щом ВлаДко Магнитски ми го казва, вЕрвам му;)
  • 45 Доставки с куфарчета

    1 0 Отговор

    До коментар #39 от "1234":

    Как къде? По чакмеджета и офшорки, щом са изтеглени в брой, все някъде трябва да се внесат.
  • 46 Ха-ха-ха...

    1 0 Отговор
    "Експерти", като самият владко, лауреат на премия по Магнитски.
  • 47 пешо

    1 0 Отговор
    боклука що не е в затвора
  • 48 Този

    1 0 Отговор
    нормално ли е медиите да го каните или яко ви плаща.Скривайте ги тези Магнити.Ако медиите не държите на някакъв морал и самоуважение кой да ви вярва.Само като го видя и няма какво да го чета.И тоя кога ходил на лекции,кога не.Само по ресторанти сниман с Домуса,Банкята един мултак минен олигарх.Няма нужда готовани да ни дават рецепти и мошеници да ни съветват.Този ,дето ни наричаше маргинали и нямаше да ни пуща пари от самолети ще ни дава акъл.Един куп олигарси създадаха със схемити си с Борисов и все посредствени хора,за да им връщат в чекмеджетата.Контролираха и рекетираха всички бизнеси.Не го показвайте мошеника
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол