Last news in Fakti

7 Април, 2024 20:19 3 108 48

Кабинетът "Главчев" беше формиран бързо, имало е предварителна подготовка, заяви Бъчварова

  • румяна бъчварова-
  • кабинетът главчев-
  • формиран-
  • предварителна подготовка-
  • димитър главчев

Бъчварова отрече с нея да е говорено да е служебен министър в кабинета на Димитър Главчев

Кабинетът "Главчев" беше формиран бързо, имало е предварителна подготовка, заяви Бъчварова - 1
Снимкa: БГНЕС

Очаквах да има повече проблеми около съставянето на кабинета „Главчев”. Като че ли много бързо и лесно се случи, заяви в предаването „На фокус” бившият министър на вътрешните работи и бивш вицепремиер Румяна Бъчварова, цитирана от Нова телевизия.

По думите ѝ това означава, че е имало предварителна подготовка. Преди 10 години Бъчварова стана част от дамския отбор, който ГЕРБ излъчи да преговаря за правителство с Реформаторския блок и АБВ.

Според нея акцията в Агенция „Митници” е обвързана с политическата криза у нас, защото няма данни тя да е плод на дълго подготвяна операция. „Има много политическо конотации и те очевидно са насочени към ресорния министър”, подчерта Румяна Бъчварова.

„Това е един от белезите на превзетата държава”. Така бившият вътрешен министър коментира парадокса, че главният секретар на МВР се страхува и е репресиран. Тя е категорична, че щом Живко Коцев не е бил задържан, въпреки обвиненията към него, това означава две неща. Или, че обвиненията са фалшиви, или, че прокуратурата и органите не си вършат работата. По думите ѝ и в двата случая има огромен проблем.

Бъчварова отрече с нея да е говорено да е служебен министър в кабинета на Димитър Главчев. Според нея предизборната кампания вече е започнала. Очакванията ѝ са тя да е ожесточена, а надеждите - да не е "толкова кална".


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 33 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Помак

    44 18 Отговор
    Ами дрт та пач-ра все гледа интриги да прави..нейното мнение е подвеждашто ..работи за Мафията тая !!!...бабта изглежда поне на 100 години ..пу..
  • 2 Българин

    28 7 Отговор
    В сарая имат списък със служители и за какви позиции са одобрени. Да съставят правителство, парламент, общински съвет, висш съдебен съвет или борд на директорие им трябва едно кафе време. И практиката го показва всеки ден!
  • 3 ЕдинОтМногото

    15 0 Отговор
    Не думай
  • 4 Ахмед от Росенец

    43 5 Отговор
    Хахх, И Бъчварова е на едно мнение с ПП-то.
  • 5 ваши

    31 5 Отговор
    евроатлантически приготовления в скута на дебелото прасе

    Коментиран от #45

  • 6 Те за това

    32 14 Отговор
    Съсипаха конституцията. Да направят кабинет на гербаджиятя Главчо.
  • 7 нннн

    33 13 Отговор
    Напротив! Кабинетът ,,Главчев" отдавна трябваше да е встъпил в длъжност, а Ники вече да пътува с целия багаж.
  • 8 боко тиквата

    26 5 Отговор
    Тя е категорична, че щом Живко Коцев не е бил задържан, въпреки обвиненията към него, това означава две неща. Или, че обвиненията са фалшиви, или, че прокуратурата и органите не си вършат работата.
  • 9 Че кое в България не е

    22 1 Отговор
    Че кое в България не е предварително подредено! - Беззаконието СЪЩО! Е Част от Осноивната игра!
  • 10 Анонимен

    32 6 Отговор
    Само хрантутници се изказват
  • 11 Бесен-_ Язовец

    29 10 Отговор
    Сорски бооо.клуци ше сте мизерници второ качество хора докато Козяк ви управлява
  • 12 граф Монте Кристо

    20 8 Отговор
    Тия празни кратуни какво толкова се превъзнасят,халваджията за бозаджията?Главанаков е капия на боко,много ясно ,че гербушковците ще го одобряват,тия вече са завзели властта ,трябва само да се подпечата от изборите.Почнаха отново да припяват колко убуу било да се строи населението пред урните,да се натискат като овце на кърмило за да получат отново бокич,само дето физиономията му е станала мрачна ,с изражение на вдървен морук.
  • 13 Да направим комисия и

    28 2 Отговор
    за Бъчварова
    Тя какво свърши в МВР?

    Коментиран от #40

  • 14 ежко

    28 1 Отговор
    Сори, ама от Главен секретар на МВР -очаквам да е малко по-корав.Ако не е виновен -не си подава оставката!Ако е заплашен криминално -защитава се!Той ако не може да се защити,как очаквате да защитава редовите граждани?
  • 15 Бъчвата

    22 3 Отговор
    Изчезни кът муха
  • 16 Хаха

    20 2 Отговор
    Умнокрасивите вече нема да намерят кой да пльоска шкембето на павето
  • 17 М3 голд

    22 0 Отговор
    Видяхме я какэв министър МВР беше. На Боко пионка. Спомнете си гара Буново и нейното празно присъствие там. Е, като посланик си падна на мястото. Лежачка и кротуване. И сега напомня за себе си. Вероятно и тя е на яслата. И се бута пак. Да ходи при Менда Стоянова, докато не е излязла нейна афера,
  • 18 Шахо

    18 4 Отговор
    Ма бульо, не беше ли и ти министер на вътрешните болести а? Че и у амбассадата българска у Юдея беше.
    Или и ти не познаваш банкянския, даже и не си го виждала.
    Що не въртиш манджите на мъжо си у вас да ге
    Га че всички от небето паднахте вчера
  • 19 САТЪРА НА ХАНА

    15 7 Отговор
    БОЦКО МУТРАТА ТРЕСКА ГО ТРЕСЕ ЩОМ ПУСНА ПА-ЧА-ВРА СВИНАРОВА В БОЙ :))
  • 20 Иван

    5 10 Отговор
    ГЕРБ имаха възможност да останат в историята.

    Коментиран от #36

  • 21 Сатана Z

    29 4 Отговор
    Когато беше министърка на МВР ,Бъчварова беше наричана “Шматка” от своите подчинени,което е доказателство за вменяемостта на тази птица.
  • 22 Опаа

    2 4 Отговор
    Чухте жената
    И ся какво да ви кажа мъ..и
    Много загазихте
  • 23 Коментар

    5 5 Отговор
    Ясно е за какво беше целия театър.Да може други да операт пешкира сега лятото като се вдигнат цените на тока заради либерализацията на пазара и после да се върнат на бял кон.Ако беше продължила сглобката при вдигането на цените хората щяха да ги свалят,а така имат шанс да лъжат,че Митьо Главата ще е виновен.
  • 24 сноу

    16 2 Отговор
    Бъчвички ,плюванчювци ,румби и цялата измекярска паплач изплуваха от утайката и накипрени из студиата редят пасианси и хвърлят остарял гранясъл боб..
  • 25 А стига е...

    4 0 Отговор
    ...верно ли?
  • 26 тука е така

    9 1 Отговор
    Българите най много обичат нищо да не правят, да ги управлява някой който "само да им дава" наготово и циганите да им избират депутати.

    Петко Рачев Славейков 1875 ( година преди Руско-турската война (1877 – 1878) )

    Не сме народ

    Не сме народ, не сме народ, а мърша,
    хора, дето нищо не щат да вършат.
    Всичко тежко, всичко мъчно е за нас!
    „Аз не зная! Аз не мога!“ — общ е глас.
    И не знаем, не можеме, не щеме
    да работим за себе си със време.
    Само знаем и можеме, и щеме
    един други злобно да се ядеме…
    Помежду си лихи, буйни, топорни,
    пред други сме тихи, мирни, покорни…
    Все нас тъпчат кой отдето завърне,
    щот сме туткун, щото не сме кадърни…
    Всякой вика „Яман ни е нам хала!“ —
    а всякому мерамът е развала…

    Не сме народ! Не сме народ, а мърша,
    пак ще кажа и с това ще да свърша.


    Това е стихотворение по
    пределен повод. Дори съставлява част от уводната статия на вестник "Напредък" (1875). Тази статия била писана по повод годишното събрание на цариградското читалище, на което присъствали много малко от неговите членове. Същото се получава и днес на всички избори в държавата ни, безхаберие от което основно зависи собствената ни съдба и бъдеще. Всеки се мотивира с недоверие към политиците, а в същото време всеки следваш път оставя единствено платените и зависимите избиратели да му изберат пак същите от които уж е недоволен.
  • 27 Бай Иван

    12 0 Отговор
    Боже и това недоразумение Бъчварова и то акъл дава. Тая освен с преследването на мъже като Боршош, Р.Желязков и Боци с друго не се прочу. Май само Боршош я е боцнал /поне така твърди мълвата, щото тоя и засъхнала жаба да намери и нея.../. Бойчето такива стари чанти не харесва. За присъствието и в МВР да не говорим.
  • 28 ,,,

    1 4 Отговор
    Тука е така под N 26.
    Преди 10 години благодарение идвсйки от Беломорието с пари и сие, благодарение и на македонските хора. България я построиха, а сега ви я строят 35 не българи, което лошо няма, палачинката е обърната и роми, които казват, ние сме цигани, но ще живеем с помаците, защото българина е крадлив и мързелив. Нищо, че аз съм на друго мнение, че България следва да е като една пъстра градина, без значение цвета на цветето, както е на запад, но както е тръгнало, май обратното ни чака 1944 еsssr. Путинистите от герб бсп са много. Да са живи българите на запад и бог да ги закриля.

    Коментиран от #30

  • 29 Варна

    1 3 Отговор
    Цитраш Славейков , но не знам дали знаеш , как си е живятл живота на брега на езерото Комо .Много е лесно от там да описваш един страдащ народ

    Коментиран от #31, #46

  • 30 тука е така

    2 0 Отговор

    До коментар #28 от ",,,":

    А аз какво казвам? Искаме коренно да сменим всички политици с други, но някой друг да го направи вместо нас. Нали точно тези "другите" които всеки път оставяме сами, без наше участие, да ни избират депутати 5 поредни пъти за 2 години ни избират все същите? Само след половин година сега ни предстои шести път. Пак тях ли да оставим да решават вместо нас? То от веднъж е ясно, че сериозно няма да се промени ситуацията защото читави кандидати не се допускат, а и те не биха могли да работят в комбина със сегашните, но съвестни няма и да се появят никога, ако ние не им създадем условия да са уверени, че зад тях стои по голямата част от народа и той няма да допусне шарлатани да ги провалят. Иначе си оставаме на същата позиция дори и по три пъти в годината да провеждаме предсрочни избори или по точно състезания с един кон.
  • 31 тука е така

    3 1 Отговор

    До коментар #29 от "Варна":

    Искаш да кажеш, че е по добре да цитирам Пеевски или Борисов, че те говорят по полезни неща, така ли? Със завист и злоба цял живот ще си нечия подлога!
  • 32 Тая за каква

    1 2 Отговор
    Се мисли, изобщо...претенция някаква за много знаеща, а всъщност обича"агнешко", дъртоломушата
  • 33 шматката

    1 2 Отговор
    си има закачки с тома биков и р. желязков. Какво се прави на политичка, като не е? Но боко я натиска да се прави, трябват му такива.
  • 34 Ха,ха,ха

    2 2 Отговор
    Тази бабичка няма ли си внучета или кучета та се бута в политиката. Като е пенсионерка да си гледа пенсийката.
  • 35 1111

    0 3 Отговор
    Спокойно. Който трябва се усетиха навремето и избягаха от България. Живейте си в България и се любувайте на живота. Забавляваме се, ако трябва, не е задължително да ни публикувате. Който се измъкна от България спечели. Ти като нямаш спокойствие, защо ти са пари, с празни приказки не се живее, а с работа, затова са Ок на запад хората щастливи и усмихнати, тук сте всички в тези краища путинисти. Лошо няма, щом не ви е ок навън било ви трудно на децата ви, а тук е цветя и рози, но на вас розите, а бодлите на инакомислещите и каката на ппдбспгерб, без коментар.
  • 36 ОПГ герб ще остане

    4 3 Отговор

    До коментар #20 от "Иван":

    в историята с диктатурата на мутрата от СИК, с идеално разработената схема на кражби от европейските фондове и назначаване на наши хора. От 2009 г., когато дойде на власт Борисов, сме с най-голямата корупция в ЕС.
    По-лошото е, че ние го допуснахме.
  • 37 ХИХИкак

    0 3 Отговор
    Да отиде в БНТ, безплатни процедури. Много е набръчкана в лицето, кики баце плащат масрафа, може и Аметчо, а що не цветанов или веждичката.
  • 38 Митка

    0 2 Отговор
    Уважавам всички,но е редно възрастните баби,особено тази на 70г.,да си харчи пенсията.Не е красиво стари жени с увиснали бузи да се занимават с политика.Кой ли пък и дава трибуна и защо?Няма млади кадри ли?Не е красиво.Тя достатъчно получи от държавата.Време и е да почива.
  • 39 Куме

    0 0 Отговор
    Фолк ТВ за сватби пеене, сватби йок бебок йокбишей. Страхотна песен, куме... Лекуват песните стреса.
  • 40 пепо

    2 0 Отговор

    До коментар #13 от "Да направим комисия и":

    Че какво да свърши?Та за първи път влезе в сградата когато я монтираха министър.Това доказва на практика,че всеки от улицата без квалификация може да върши тази работа.Смешно е ,но е така.Тя по образование е социолог,което е едно нищоОня пък,"аз съм Наско",е още по-трагичен случай.Ремонтирал читалище на село.Това му е трудовия стаж и образование!Беше ли министър?Беше.
  • 41 Виж ти забравената

    3 2 Отговор
    Защо на мен ми прилича на много фалшива с тази физиономия бившата от ГЕРБ и тъща на един служител на боса Прокопиев. Кой се е сетил за нея ,че и трибуна.Кой още ще се изяви да сплетничи?Срока за служебен кабинет не е разтегателен,било " бързо" колко да е бързо - 7 дни.И как се държи като наивно заблудена.И тогава си работеше за ДБ .В един момент се издъни и се уреди посланик.И от какъв зор на нея да й предлагат служебен министър?И тази включиха в резила на глав сек-а на МВР..Ще да в" фалшиво" обвинението ,чак срамно " фалшиво "!А часовници за 50000 евро,които се приемат за даденост ,което личи по лицето за добре свършена работа.
  • 42 Колко ниско падна

    4 2 Отговор
    Е не ти ли неудобно след всичко което се изнесе за гл.секретар?Хич,хайде в канала! ;Тази ли ще се бори за честни избори след като защитава преднамерено корумпирано лице и то на длъжност която отговаря за полицията.Какъв позор!Как тогава полицаите да работят професионално като виждат какво става по върховете на властта ?
  • 43 Е ,не

    2 2 Отговор
    Тази гадателка ли е или пробва" тука има тука няма "?Да не сте посмели да туптисате това изкопаемо в служебния кабинет.И тя часа часовници за 50 хилки.Скоро арестуваха президентката на Перу за скъпи часовници ,а тук си правят гаргара.Какво работят арестуваните баща и син ,че да правят подаръци за 100 000 лв какви им са доходите ?
  • 44 Намирисва

    2 1 Отговор
    И как от една агенцийка " фокус " си тиражира тази бутафорийка?.Ако тази е министър и ако гл.секретар на МВР поддържа контакти със симнителни бизнесмени, уж не знае с какво се занимават и не се интересува, колко забавно?Главен секретар да няма информация.Но охотно приема скъпи подаръци като от милиардери ,защото милионер няма да хвърли 50 000 евро ей така,.И си правят снимки ,да се види кой им прави чадър.А през това време контрабанда си върви и" няма" протекции,просто тира си минава над митниците.И Рашков няма нищо общо в цялата схема.И Асен отговарящ за Митниците също.На кого друг се отчитат арестуваните ,в партийната каса влиза ли нещо?Напр.кралското семейство има право на подаръци само до 50 паунда от който и да е?Но Ганьо стотинки не приема!И тази г-жа неглижира това поведение.Става ли за министър?Изобщо не!
  • 45 Ти говориш по рускому...

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "ваши":

    ...теле руско !!!
  • 46 Имаш грешка

    1 0 Отговор

    До коментар #29 от "Варна":

    Цитиран е Петко бащата,а не Пенчо Славейков - сина.Сина Пенчо е живял за кратко над езерото Комо в градчето Брунате в една стая в последните дни от живота си и в тежко здравословно състояние., заедно с Мира Белчева.До последно е писал Кървава песен.Така е живял, а не както си представяш, в охолсгво.Остава един от великита поети.
  • 47 ФАКТ

    1 0 Отговор
    НА БА...БА РУМЯНА НЕ...КРО..ЛОГА И СЕ ПОДАВА ОТ ВЪТРЕШНИЯ ДЖОБ! ИЗ..ТРЕ...ЩЯ..ЛА Е И ГОВОРИ НЕ...БИВА...ЛИ...ЦИ!
  • 48 ЧЕСТНО

    2 0 Отговор
    НА БОРИСОВ ЕДНА ОТ ГРЕШКИТЕ - НЯКОГА, БЕШЕ ТОВА НЕДО...РАЗУМ...ЕНИЕ НА СО...РОС, ЧЕ Я ПРИБРА В РЕДИЦИТЕ НА ГЕРБ. ДАЖЕ ТОГАВА СЕ ПОДИГРА С ОФИЦЕРИТЕ НА МВР, КАТО ИМ Я НАТРЕСЕ ЗА МИНИСТЪР. КАТО ТАКАВА ТЯ ПРИВАТИЗИРА ПАРИТЕ ЗА ДРЕХИ НА ПОЛИЦАИТЕ, КАТО ИМ ХВЪРЛИ КУПОНИ-ХАРТИШКИ И ЗА НЕЙНИЯ ПЕРИОД КАТО МИНИСТЪР ТЕ НЕ НИЩО НЕ ПОЛУЧИХА ОТ ТЕЗИ КУПОНИ, КОИТО ИМ БЯХА ЗА ДРЕХИ, ПАРИТЕ ЗА ДРЕХИ ГИ ПРИБРА ТЯ, А ПОЛИЦАИТЕ СИ КУПУВАХА С ЛИЧНИ СРЕДСТВА ДРЕХИ - ХОДЕХА КАТО САМУИЛОВАТА ВОЙСКА, ЗАРАДИ НЕЯ.
    ГРОЗНО Е 65 ГОДИШНА БАБА ДА ПЛЕЩИ ГЛУПОСТИ!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове