Last news in Fakti

7 Май, 2024 16:36 927 27

Ивайло Вълчев: Не е умна позицията "всички са маскари и няма да гласувам". Гласувай, за да ги накажеш

  • ивайло вълчев-
  • гласуване-
  • маскари-
  • наказание

"Ние сме съгласни България да не получи пари по Плана за възстановяване (ПВУ), но да останат отворени работните места в Маришкия басейн. Това е едно от неща, за които можем да се борим в Европа", коментира водачът на евролистата на ИТН

Ивайло Вълчев: Не е умна позицията "всички са маскари и няма да гласувам". Гласувай, за да ги накажеш - 1
Снимка: Нова телевизия

Не е умна позицията "всички са маскари и няма да гласувам". Ако искаш да ги накажеш, иди и гласувай, за да има голяма активност. Това каза пред БНР Ивайло Вълчев, който ще води листата на ИТН за европейските избори. Втори е имунологът проф. Андрей Чорбанов.
Той обясни, че от заемането на позиция "всички са маскари и няма да гласувам" печелят точно тези, които са маскари и които "с годините успяват да създадат това отвращение от политиката, от което печелят само тези, които имат твърди ядра и могат да си осигурят корпоративен вот":

"Това са тези, които нямат полза от това нормалните хора да отидат и да пуснат гласа си на изборите".

По думите на Ивайло Вълчев ИТН иска да покаже, че "българските евродепутати могат да работят за България още там - в Брюксел":

"С мълчанието там сега имаме неща като Зелената сделка, която ние смятаме, че трябва да бъде предоговорена. Смятаме, че тя се базира на идеология, а не на икономика. Според нас въглеродният отпечатък на България е много по-малък, защото никой не отчита българските гори и планини и ефектът, който имат те върху намаляването на въглеродния отпечатък. Ние сме съгласни България да не получи пари по Плана за възстановяване (ПВУ), но да останат отворени работните места в Маришкия басейн. Това е едно от неща, за които можем да се борим в Европа".

Той посочи и други теми, по които ИТН биха се борили в Европейския парламент - джендър пропагандата и контролът на миграционните потоци.

Във връзка с политиката на ИТН за работа с останалите партии в Народното събрание в евентуално бъдещо правителство, Ивайло Вълчев заяви, че очакването име е за експертен кабинет с "точно поставени задачи и точно поставени срокове":

"Бихме могли да водим разговори с всеки, който има подобно виждане за управлението на страната. Единствено не бихме направили компромис с това да работим с финансов министър като досегашния. ... Ще подкрепяме не партии или имена, а предложения за решения, които ще бъдат дадени за управлението на страната".


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 24 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Поредният

    28 10 Отговор
    акълия от чалга трупата !
  • 2 Българин

    18 6 Отговор
    И кои не са хора за посмешище (маскари)? Такъв обобщен израз (като горния) всеки може да каже.
  • 3 КОТарАК 🐱

    8 10 Отговор
    подсказвам ви-гласувайте за Копейкин , да се оправите без бач!!! аз пак няма да глаувам , щот съм прост и ми се работи

    Коментиран от #11

  • 4 Име

    14 10 Отговор
    Без лустрация, мога само да маркирам "гласувм за никого"!
  • 5 За кого

    10 16 Отговор
    да гласувам драги ми мисирчо? Как да ги накажа като гласувам? По-добре да не гласувам, 8свен, ако не ми даде някой 300 до 500 кинта за да 8ма смисъл за мен.
  • 6 Хохи

    12 12 Отговор
    Да гласувам добре ама ала бала и флашка и хоп спечели този който трябва
  • 7 ТаУмВзе

    17 8 Отговор
    След 40 годин уж гласуване сме във Последна Национална Катастрофа бре! Видя се, че във краварската колония със изборчета няма да стане. Оставям, че единият матрял емигрира другият на територията едвам шава и пред умирачка.
  • 8 Начо

    8 5 Отговор
    За да ви накажат
  • 9 Ззззз

    13 5 Отговор
    Вълчев , Вълчев! Добре нека да оставим Матриците да работят ама имам две условия :
    Ти и семейството ти да се преместите да живеете в Раднево и второто е да се спрат държавните субсидий за Мариците ( 250 милиона годишно ) па нека работят ! Относно изборите , вие и сега сте нелигитимни с тия 36 % гласували , ама ако станат 25% ще е още по - добре , та да имат право хората да излезнат пак на площада .
  • 10 оня с коня

    5 3 Отговор
    "Човекът от ИТН" направо ми прочете мислите без очила че "умрем да наказвам" и че сега ми се е паднало да го направя чрез гласуване.И все пак ще го попитам щото явно е чел дебели Книги:Ако гласувам с "Не подкрепям никого" както много Избиратели според Анкетите,Наказанието повече ли ще ги накаже тия "Лошите"?
  • 11 Няма

    11 1 Отговор

    До коментар #3 от "КОТарАК 🐱":

    да гла(д)увам...или няма да гласувам???.Ти си от герп, не прави полит-агетация. Тука няма глупави хора, повярвай ми.
  • 12 ренесанс

    10 6 Отговор
    КО стана със 1 лев на глас ? Ивайло , няма вече балами , усещате революцията и не ви харесва но се налага . Цялата политическа класа ще се наказва да си знаеш .
  • 13 За размисъл

    7 3 Отговор
    Трябва да се наложи закон - ако гласувалите без невалидните бюлетини не са повече от 65% , то изборите да са невалидни и всички партии с под 10% от гласоподавателите да нямат право да се борят на следващите избори. Тогава в политиката няма да влизат сулю и пулю, а само личности с висока разпознаваемост от народа.

    Коментиран от #24

  • 14 Ивайло

    8 6 Отговор
    Вълчев, е много стойностен човек. Това че е човек на Битълса от Учиндол, не го прави несъстоятелен. Мисленето му е над нещата. Читав е.

    Коментиран от #15

  • 15 Зззззз

    5 6 Отговор

    До коментар #14 от "Ивайло":

    Кат защитаваш тезите на Слави ( Едно обещаваш , а друго защитаваш ) колко да си стойностен ?
  • 16 Яяяяяя

    2 1 Отговор
    Има ли партия” не гласувам за никого?” Ако тя събере 60%, пак ли на избори?
  • 17 Студопор

    6 5 Отговор
    И колко пъти да гласувам, за да ги накажа? И кого наказвам освен себе си да си губя неделята?? И всичките тия, дето в отчаянието си гласуваха за ПП, та да разкарат Боко, какво получиха? Получиха Кирчо, Кокорчо и пак - Боко.
    Така май не е много умно да гласуваме изобщо... С нас и без нас, жребият вече е хвърлен. А такива, дето ми се появяват преди избори да ми кажат кое е умно и кое не и после ги няма до другите избори - тях изобщо не ги слушам и не им следвам съветите.
  • 18 Студопор

    5 1 Отговор
    Скоро пак ще можем да викаме "45 години стигат"...

    Коментиран от #26

  • 19 Ветеринарен психолог

    4 2 Отговор
    Парламента е ОПГ! А гласуването за престъпници е престъпление!
  • 20 И да

    4 1 Отговор
    Гласуваш и да не гласуваш без лустрация родата си векува
  • 21 Този

    2 6 Отговор
    Популист иска да остави маришкия басейн защото не е във властта и си мисли че всички други без него са маскари
  • 22 Тек освен Наказателен Вот! Друг не може

    2 5 Отговор
    Тек освен Наказателен Вот! Друг не може да има! До момента до който се появи концепция защитаваща интересите на България и Българина! Явно ще трябва отново да избираме между по-голямото и по-малкото Зло! Особено след като Никой от Българските Феодали не иска да Защити интересите на този Народ и Тази Държава! - Включително и Омбудсмана и Президента на тази страна! Висшия Адвокатски съвет също! За съда и Прокуратурата няма да Говорим! Те просто са най-продажната част от Българското Общество!
  • 23 Браво на Ивайло Вълчев

    7 5 Отговор
    Браво на ИТН!
  • 24 И кои са разпознаваемите

    7 3 Отговор

    До коментар #13 от "За размисъл":

    Тези които държат медиите и те лъжат и крадат, ПП, ДБ и ГЕРБ и ДПС!
  • 25 безпартиен

    3 0 Отговор
    Ами като гласувам наказвам себе си!За тези 45+35 години политиката се оказа най прекият път към спокойно и материално обезпечени настояще и бъдеще дори за деца и внуци!!!!А власт се взима с оръжие и се задържа с писалката!
  • 26 Викайте

    2 0 Отговор

    До коментар #18 от "Студопор":

    Само камъни трябват!
  • 27 Ком

    0 2 Отговор
    Нещастен бургаслия ! Ще ни насъсква .За ИТН никой няма да гласува вече , а този мушмурок се готви за Брюксел и седнал да дава акъл.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол