Last news in Fakti

8 Май, 2024 19:43 1 292 16

Обвинената за убийството на Пейо Пеев Габриела не е виждала децата си, въпреки че е под домашен арест

  • пейо пеев-
  • габриела пеева

Съгласно нормативната уредба при заявено желание от страна на майката за реинтеграция се извършва обстойно проучване и актуална оценка на родителския капацитет, казват социалните

Обвинената за убийството на Пейо Пеев Габриела не е виждала децата си, въпреки че е под домашен арест - 1

Габриела Славова Пеева не е виждала децата си, откакто е пусната под домашен арест. Това обясниха от отдел "Закрила на детето" в дирекция "Социално подпомагане" в отговор на запитване на БНТ. Според адвоката на Габриела, вече е подадена молба до съда да и бъдат върнати децата.

"До момента не са реализирани срещи на майката с двете малолетни деца. В отдел "Закрила на детето" на компетентната дирекция "Социално подпомагане" постъпи молба чрез процесуалния представител на майката за стартиране на процедура по реинтеграция на децата в нейната семейна среда.

Съгласно нормативната уредба при заявено желание от страна на майката за реинтеграция, компетентната дирекция извършва обстойно проучване и актуална оценка на родителския капацитет. В конкретния случай е възможно да бъде изискано обследване и становище от съответните специалисти по отношение на психичното ѝ състояние и способността на същата да изпълнява родителските си функции. По незастрашаващ живота здравето и развитието на децата.

В хода на процедурата се преценяват възможностите да бъдат стартирани и на какъв етап контактите майка-деца. Докато не са налице резултати от проучването , няма да бъдат предприети действия за връщането на децата в семейството на майката", посочват от ведомството.

На 21 януари бе убит 44-годишният Пейо Пеев. За престъплението бяха задържани две жени - съпругата на убития и нейната майка. Разследването установи, че мъжът е седял на шофьорското място в лек автомобил.

Причината за смъртта е удушаване, посочват разследващите. Автомобилът с тялото на убития бе открит леко опожарен в гориста местност, в района на Витоша, по пътя за хижа „Алеко“.

На 30 януари Апелативният съд реши да остави в ареста двете жени. На 30 април Софийският апелативен съд пусна под домашен арест Габриела Славова-Пеева.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 В Библията го пише:

    23 0 Отговор
    " Пазете се от миловидни личица"! Сатаната така се маскира за да не бъде разпознат.

    Коментиран от #4

  • 2 Едва

    28 1 Отговор
    ли , ако са по - големички , биха искали да виждат майка си , знаейки , че е убийца и е отнела живота на таткото на едното ! Заклеймила ги завинаги с печат , който няма триене - синове на убийца ! Това не може да бъде майка , която обича и мисли за децата си !
  • 3 ТаУмВзе

    13 4 Отговор
    Пример, колко е изкуфел народеца от Мизерия и тъпотии! Те ви са демокрацийка и Честито.
  • 4 Както

    7 0 Отговор

    До коментар #1 от "В Библията го пише:":

    и вълкът в приказката за седемте козлета !
  • 5 Факти

    25 2 Отговор
    Тази убийца вместо да гние в затвора, има наглостта и да има претенций! Да ти пикам в закони, в държава и във всичко! Дайте и децата да ги научи как се убива, баща и родител!
  • 6 Абсурдистан

    21 1 Отговор
    Съдът я пуска под домашен арест за да гледа децата си. В същото време съдът отсъжда децата да бъдат гледани от родителите на убития Пейо ??????????? След време съдът /СРЕЩУ СЪОТВЕТНАТА СУМА/ ще пуска убийците да си гледат самотните котенца или кученца, които са присъдени за отглеждане от братовчеда от Каспичан или Чернооково например!
  • 7 Преди да го убие

    18 0 Отговор
    го е направила рогоносец. Второто дете не е от убития.

    Коментиран от #8

  • 8 Боре

    13 0 Отговор

    До коментар #7 от "Преди да го убие":

    Да я пуснат на свобода, да свитне и другия! После пак да я пуснат, да си гледа децата женицата!
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 ОСА

    14 0 Отговор
    Ужас...съдът пуска убийцата за да си гледа децата, след като е убила бащата на едното ????? Ума ми не го побира, та тя може и някое дете да убие....мястото й е до живот в затвора!! Що за съд е това ????
  • 11 идеално време

    1 0 Отговор
    да работи за трето 🍺
  • 12 Накрая

    5 0 Отговор
    ще изправят Пейо пред съда, да доказва, че не е убил тази вещица…
    Няма такава държава!
    Няма такова правосъдие!!!
  • 13 ГУР

    5 0 Отговор
    Решението е от съдия учил по време на КОВИД - онлайн! Да те е страх вече да отидеш където и да било. Дипломи, дипломи, дипломи... Като знам как се дават тия дипломи, докато си чел и писал в телефона, а някой ти го е говорил. Диплома за присъствие демек. Каквато и да е истината, подобни решения са срам.
  • 14 Съда пристрастен към убийците защо

    7 1 Отговор
    Габриела Славова Пеева и майката комунистка са убили бащата на децата . Отсега те не са майка и баба а долни убийци и губят всякакви права над децата завинаги . Човек планирал и причинил съзнателно смърта на човек не трябва да се пуска на домашен арест никога . Съда и той комунистически и мафиотски . На убийците мястото им е в затвора при тежък режим . Съдебния състав издал тази грешна присъда е за лишаване да работят като съдии и адвокати завинаги трябва да се назначи друг състав .
  • 15 4️⃣4️⃣5️⃣5️⃣

    2 0 Отговор
    Габриела е малтретирала голямото си дете. Свидетел е подал сигнал, че то е излязло босо от апартамента им и е плачело, да не го оставя само вкъщи. Тя обаче го върнала. Оставила го само вкъщи за известно време, незаключено и е имало включена печка с манджа - може да стане пожар. Жена, която е убила умишлено и планирано бащата на детето си, може да убие и детето си и другото дете! Тя е убийца и не трябва да е на свобода, камо ли да гледа деца!
  • 16 Анонимен

    1 0 Отговор
    Ние сме просто една н@@кана територия болно мие но е така за жалост
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове