10 Февруари, 2014 15:58 21 887 15

бТВ изненадана, дистанцира се от Росен Петров

  • бтв-
  • btv-
  • росен петров-
  • "нека говорят"-
  • "българия без цензура"

Водещият използвал национален ефир за лични цели, заявяват от медията

bTV Media Group се дистанцира от поведението на Росен Петров, водещ на предаването „Нека говорят” на 9 февруари 2014 г., в което той без да предупреди за намеренията си продуцентите на предаването и представители на телевизията, изчете публично декларация за решението си да влезе в политическия живот, съобщиха от пресцентъра на медията.

Припомняме, че при гостуването на Николай Бареков в студиото на предаването водещият заяви намеренията си да влезе в "България без цензура" и се сбогува с тв зрителите, а лидерът на формацията го "припозна" като бъдещ вътрешен министър. 

bTV тълкува случилото се като възползване от положението на водещ и използване на национален ефир за лични цели. Това е безпрецедентно нарушение на журналистическите стандарти, които следва телевизията. Действията на Росен Петров в ефира на bTV в предаването на 9 февруари 2014 г. са изненадващи за ръководството на телевизията.  

Предстои медията и компанията продуцент „Дрийм Тийм Прадакшънс” АД да вземат решение за бъдещето на предаването, като bTV ще потърси правата си за спазване на условията по договора и отговорностите, с които продуцентът и водещият са се ангажирали.

По отношение на публицистичните си предавания, bTV винаги е следвала принципите на безпристрастност и надпартийност. Обективната журналистика е тази, която ще продължи да присъства в ефира на bTV и в бъдеще, уверяват от медията.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Anty I

    10 1 Отговор
    Барековци, Цоневци и Бисеровци винаги ще има... но журналист да цунка задници в ефир е АБСОЛЮТНО НЕДОПУСТИМО!!! Всъщност журналист ли е Р. Петров или обикновенно ченге което е заживял в роля на водещ!?
    А защо никой не обърна внимание на факта, че беше прибрал в себе си документите на водача на МПС-то което беше блъснало майката с детето докато ги е карал до Пирогов. Сама по себе си постъпката заслужава уважение, но по закон и конституция не беше ли само полицията с правата да се взимат документи и да борави с с лични данни !!!??? Или Р. П. си е действащо ченге???
  • 2 Стефания Литова

    6 1 Отговор
    Пълен Нешастник е този Росенчо !
  • 3 Валентин Кръстев

    0 2 Отговор
    vsi4ki iskat da lapat parite na naroda . takiva partiiki ne ni triabvat , pove4e ot 4 partii v bulgaria e smeshno. aman ot durjavni slujiteli i biurokrati i politizi ,
  • 4 PROFESIONALISTA

    1 3 Отговор
    Най-много да го отлюспят и него с един куп неустойки и после да иде да се мушне в "7 дни"...И то кой ще остане в Б-тв посто не знам.
  • 5 гошо прупрунков

    4 1 Отговор
    една медия трябва да работи само със дипломирани журналисти , какво очакват от ченгета ,философи,певци, музиканти и счетоводителки,
  • 6 stormtrooper

    5 1 Отговор
    Поредната проява на лош вкус, при това в национален ефир! И това идва от човек, имащ себе си за водещ на предаване. Не, не казвам журналист, защото Р. Петров е всичко друго, но не и журналист. Да, той все пак се изживявава единствено като полицай. Жалко, че се излага по този начин. Поредно доказателство, че никой не върши в тая държава това, което трябва да прави най-добре. Ето, аз съм щурмовак, пък пиша по разни форуми....пфу.
  • 7 TODOR STOYANOV

    4 1 Отговор
    АВЕ КВО ЧЕНГЕ Е БИЛ ТОЯ РОСЕН ВЕ МАЙНА???ЧЕНГЕ...ШУШЛЯК!И ОНЯ МОЯ ГРАДСКИ "БЮРЕКОВ",КОЙТО ЯДЕШЕ КЮТЕК В СПОРТНОТО УЧИЛИЩЕ ОТ БОРЧЕТА И ДЖУДИСТИ С ЕДНА ГЛАВА ПО-МАЛКИ ОТ НЕГО И БРАТ МИ ВСЕ ГО ОТТЪРВАВАШЕ ЗАЩОТО ГИ ПЛАШЕШЕ С МЕН...ПФУУУ...КАРИКАТУРИ!И ВИЕ ДА НЕ ВЗЕМЕТЕ ДА ИМ ПОВЯРВАТЕ ЗА ПАРТИЙКАТА ЕЙ!!!ТЕЗИ ДО СЕГА ЩЕ ВИ СЕ ВИДЯТ КАТО РАЙСКА УТОПИЯ!ГЛАСУВАЙТЕ ЗА СЕБЕ СИ,ЗА БЪДЕЩЕТО НА ДЕЦАТА СИ!БЪДЕТЕ ЗДРАВИ И БОГ С ВАС!
  • 8 EMSKI

    0 4 Отговор
    Удивен съм от този факт!!!!! Росен е добър историк и националист.....кво става в тая държава!!!
  • 9 Vasik Atanasova

    4 1 Отговор
    тъпо ченге какво ли не правят хората за пари още бай Ганьо е казал във властта е келипира
  • 10 Бате Цецо

    1 1 Отговор
    До скоро мнението ми за Росен Петров беше доста добро и за един ден се промени преминавайки официално към коалиция Пеевски.
  • 11 Монго

    2 1 Отговор
    Има ли значение, къде ще отиде Р. Петров. Знаем, че зад основните политически сили стоят...икономически такива. Нас, раята ни имат само за статистически бройки, като електорат. И ние си мислим-"Тези са добрите, а другите са лошите", а сме само пешки в този гамбит...
  • 12 Николай Иванов

    1 2 Отговор
    Още по- добре да се маха тоя бития фъфларник,не се тревожете половината глупости дето той и Бареков обещават няма да станат щото сме Овчата Държава....
  • 13 КРОМАЗА

    1 1 Отговор
    А бе, аз тоя втасал пъпеш го мислех с малко мозък ,но той пък изобщо нямал такъв .........да се хванеш с тоя недорасъл пловдивски чалгаджия и да разправяш ,че бил "сериозен човек ".......леле колко може да изтрещи човек ,като го лепне кризата на средната възраст....!!!!!!!
  • 14 Симеон Тасев

    0 1 Отговор
    нормално при положение че бтв е телевизята на герб все пак служи на бойко бтв то
  • 15 Иван Господинов

    1 0 Отговор
    Роско е поредното доказателство за поговорката "никога не е късно да станеш за резил". Поредното доказателство че хората от екрана са просто артисти които играят роля за тоя който плаща в момента. Язък му за всичките патриотични предавания за отстояването на обществена позиция - пълен театър. Жалко че му симпатизирах и откровено го харесвах като журналист и водещ . Изложи се като кифладжия сега ще си обършат г.за с него богатите приятелчета на Дудука и ще го изхвърлят точно като употребена тоалетна хартия .
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове