Last news in Fakti

11 Февруари, 2014 09:10 23 499 12

Росен Петров заплаши bTV с прокурор

  • росен петров-
  • цензурират-
  • btv-
  • заплаши-
  • прокурор-
  • любо нейков-
  • дрийм тийм

Редакторите на Нека говорят пък обявиха, че не искали да са цензори

Росен Петров заплаши  bTV с прокурор - 1
Снимка: TV7

Продуцентът на предаването „Нека говорят... с Росен Петров”, чиято втора част от заглавието чака да бъде сменена, се разграничи генерално от показната демонстрация на политическа любов, която изигра пряко в ефир в неделя бившият вече водещ. В сутрешният блок на  bTV, Любомир Нейков обясни, че не е знаел за патетичната декларация на Петров, чрез която заради „честта на журналиста и офицера” става член на партията на Николай Бареков „България без цензура”.

Телевизионният театър бил режисиран единствено от водещия, а редакторите не се намесили, за да не играят ролята на цензур, обясни Нейков. В знак на протест те не изписали имената си в края на предаването. Отговорността, според него, трябвало да бъде поета лично от Петров, който нарушил журналистическия етичен кодекс.

По думите му преди ефир водещият имал разговор с екипа, в който бил приканен да обяви, че не принадлежи към нито една политическа партия. Повод за този призив бе интервю на Росен Петров в „Тази сутрин“, в което заяви, че се вижда като политик в близко бъдеще. В конкретния разговор той поел ангажимент да се разграничи от партийни симпатии, но изненадващо за екипа си, направил обратното, обясни продуцентът.

Той допълни, че Бареков, който гостува за втори път в предаването в кратък срок, е бил поканен от редакторите с цел „борба за рейтинг”. „Не могат ръководството на телевизията да поканят който и да е в предаването, особено за външна продукция, каквато е нашата. Никога не се е случвало по този начин”, отрече намесата на медията в редакционната политика Нейков. По думите му няма „гостуване на разменни начала”, заради сериал на неговата продуцентска компания, който върви в ефира на TV7.

След предаването в неделя Петров е „напуснал, без да каже довиждане на екип, който пет години седи зад гърба му и го направи най-рейтинговото за този слот. Няма „довиждане“, няма „благодаря ви”. Актьорът обясни действията му като плод на „свръхенергия в последния момент с желание да помогне и да обърне нещата в държавата и най-накрая да реши всичките ни проблеми” и му пожела „на добър път”.

Нейков допълни, че предаването продължава с нов водещ, чието име отказа да назове.

В същото време Росен Петров заяви по TV7, че ще се обърне към прокуратурата ако кампанията срещу него не спре.

"Ако тази мръсна кампания на  bTV и "Дрийм тийм" не спре, ще отида в прокуратурата, ще стана защитен свидетел и ще разкрия много неща, на които съм бил свидетел – търговия с влияние, как се купуват обществени поръчки, кой ги печели, как, как се назначават журналисти. Тогава много водещи и доста политици може да гледат света през едно по-тясно прозорче", сподели Петров и добави, че цената е висока, но е готов да я плати.

Той каза, че не обича личните нападки, защото те не демонстрират добро ниво в българския политически живот. Вместо това предпочита политическите спорове.

По повод заканите от ръководството на телевизията, че ще си търси правата по съдебен ред, Петров отбеляза, че е разговарял с най-добрите адвокати и те са му казали, че може да спечели това дело и в България, и в Брюксел.

Росен Петров определи поведението на ръководството на bTV  като шизофрения, защото са му наложили Николай Бареков да гостува в неговото предаване, а след това хвърлят обвиненията върху него.

"В bTV човек от ранга на Бареков може да гостува само със санкцията на ръководството - предполагам в лицето на Павел Станчев и моите продуценти. Това е шизофрения. Те го канят, мен обвиняват", коментира довчерашният журналист и добави, че му е бил оказан натиск да опровергае в ефир слуховете, че членува в партия "България без цензура". В противен случай друг човек щял да води интервюто с Бареков.

"Не мисля, че това, което направи  bTV с мен е морално и честно, след 13 години там. Издават декларации, все едно цитират Гьобелс. Не заслужавах такава декларация и от моите продуценти. Не съм ползвал ефира за лични цели. Той се използва, когато си продадеш колата или направиш продуктова реклама на нещо, а аз съм направил политическо волеизявление, което право ми е дадено от Конституцията на България и свободата на словото", подчерта Росен Петров по повод декларацията, която изчете в ефир преди интервюто с Бареков и с която заяви, че се присъединява към неговата партия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 пламен петров

    13 1 Отговор
    "Ако тази мръсна кампания на bTV и "Дрийм тийм" не спре, ще отида в прокуратурата, ще стана защитен свидетел и ще разкрия много неща, на които съм бил свидетел – търговия с влияние, как се купуват обществени поръчки, кой ги печели, как, как се назначават журналисти. Тогава много водещи и доста политици може да гледат света през едно по-тясно прозорче", сподели Петров и добави, че цената е висока, но е готов да я плати.

    ако не бъркам в НК има еидн израз че --- който затаи истина и т.н.
    също попада в графата за разследване.
    Хайде росене покажи какво има зад камерите.

    Нали за това влезе в новата сила.

    А за защитен свидетел - от мин. година Миро М..... също е защитен свидетел но нищо до момента не излезе.
  • 2 Бате Цецо

    8 2 Отговор
    С кой прокурор е заплашил БТВ? Може би с някой от работещите за Пеевски.
  • 3 PROFESIONALISTA

    7 2 Отговор
    Нека, нека,... като се изпокарат така все ще излезе нещо от дълбоко таените истини наяве.
  • 4 Shmeker

    7 1 Отговор
    Гняс се лее.. отвсякъде..
  • 5 Монго

    5 1 Отговор
    Р. Петров да си оправи първо нослето. Пък нека после да се опита да се изправи срещу двете икономически групировки, които се "дърлят" и за това сме на такова дереже. Ама тя едната стои зад Бареков, да му видим журналистическата и офицерска чест...
  • 6 скар фейс

    5 4 Отговор
    Това е най-долната и лъжлива медия, която съм виждал.
  • 7 скар фейс

    4 3 Отговор
    Някой фен на турските сериали по босфор тв се е засегнал и е дал минусче :) Колкото до Роден Петров...все ми е тая.
  • 8 КРОМАЗА

    5 1 Отговор
    Я ,гледай тая смачкана кратуна колко нагла!!! А къде беше когато търгуваха с "влияние" под носа ти и ти им светеше а ???? Фурнаджийска лопата такава, мазна и лъскава от слагачество .Че и срам няма наглия ...
  • 9 Vasik Atanasova

    5 0 Отговор
    СТИГА С ТЕЗИ ТУРСКИ СЕРИАЛИ ЗАТЪПЯВАТ МЛАДИТЕ ВСЕКИ ИСКА ПОЛИТИК ДА СТАВА ЗА МЕН РОСЕН СИ ВКАРА АВТОГОЛ С ДРУГО ОКО ЩЕ СЕ ГЛЕДА НА НЕГО НО ЗНАЕ ЛИ НЯКОЙ ИСТИНАТА
  • 10 Димитър Рупанов

    3 1 Отговор
    Епа да вземи да ги разкрие тези неща, преди да му стане горещо на задника. Що като го натиснат. Значи и теб те подкупват и си мълчиш като п...ка. А като се спре, пееш като славей.
  • 11 mitko kaitara

    1 1 Отговор
    malko avtogol e rabotata
  • 12 донКИХОТ

    0 0 Отговор
    пълен д...л със сифилисти4ен нос! Какво да 4акате от него ипродалиа се измекиар дудуков!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове