Last news in Fakti

23 Май, 2024 19:12 2 859 38

Боян Чуков: България е признала държавата Палестина през 1988 година

  • палестина-
  • бълария

Досега 147 страни са признали държавата, в това число цяла Източна Европа, каза анализаторът

Боян Чуков: България е признала държавата Палестина през 1988 година - 1

147 страни са признали Палестина като държава. Практически цяла Източна Европа, България в частност, през 1988 г. Тогава Ясер Арафат обяви, че създават своя държава. Ние много сме помагали на първия им посланик. Реално бюджетът им идва от Европа, 90% от субсидии. Т

Това заяви международният анализатор Боян Чуков в студиото на Нова телевизия.

Според него има символика в това, че точно Ирландия, Норвегия и Испания са заявили подкрепата си за признаването на Палестина.

"Норвегия преплита история и политика - бяха сключени споразуменията от Осло. Швеция пък беше първата страна, признала Лутеранската църква, чиито членове имат големи резерви към евреите. Испания води диалог с исляма от векове и опитва да бъде мост между религиите. Ирландия пък има друг подход. Тук става дума за ненавист към британската корона, която според тях "разцепва" Палестина и Израел", коментира той.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 30 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мах

    48 8 Отговор
    Добре поне, че през комунизма е имало хора да мислят с горната глава!
  • 2 123456

    25 1 Отговор
    Или сменете снимката , или сменете заглавието ! Боян Чуков е друго лице ! Това на снимката е брат му Владимир - и са абцелютно различни анализатори ! Боян е !

    Коментиран от #4

  • 3 ПРЕЖИВЯЛ ПРЕХОДА

    21 4 Отговор
    Тошо ги разбираше нещата. Лека му пръст.
  • 4 404

    13 0 Отговор

    До коментар #2 от "123456":

    смятай за ко иде реч тука, двойкаджий и преписвачи.....лол
  • 5 ТаУмВзе

    10 4 Отговор
    Некой да го светне пишман експертчето, че Не съществува Държава Израел! Натам е ясно, че е Лаик по Телевистан!

    Коментиран от #33

  • 6 Софийски

    4 6 Отговор
    Тоест рассия е признала Палестина иска да каже ччука.
  • 7 Ветеран от Протеста

    7 23 Отговор
    Комунизма и Комунистическата Диктатура в България са обявени за Престъпни със Закон.Това не означава ли,че всичко ,което са признавали е Престъпно и няма нищо общо с Република България!!!???

    Коментиран от #9, #29

  • 8 Обръщение до Президента на САЩ

    4 24 Отговор
    Господин Байдън, Вие сте Президент на най мощната държава в света. Време е, да осъзнаете, че няма друго решение в анклава Палестина, освен палестинците да бъдат евакуирани /мигрират/ в Египет, Турция и останалите арабски мюсюлмански държави. Не е възможно съжителстване на Израел и евентуално новосъздадена палестинска държава в областта ГАЗА. Това е пълен абсурд. Видяхте какво стана на 7 октомври 2023г. Бандитската, терористична групировка ХАМАС без никаква причина ей така нападна държавата Израел и изби много невинни хора. Издевателства, отвличания, изнасилвания и т.н. Това е така, защото концепцията, философията на ХАМАС е унищожение на държавата Израел. При това положение, друго решение няма. Отваряне границите на Турция, Египет и останалите арабски държави и мигриране на палестинците. Не забравяйте, че Турция е родината на палестинците, които се преселили в Газа и сега може да ги настани в Анадола. Палестинците няма кой повече да ги търпи. Египет, се страхува от тях и затова е затворил границата. Палестинките раждат като зайците по 7-8 деца, мързеливи са и постоянно просят помощи от ЕС, САЩ и Червеният кръст. Палестинските мъже не полагат никакви грижи към децата, по цял ден копаят и правят тунели за да нападнат Израел и крият в тях като стане напечено. Време е Турция, Катар и другите арабски държави, да не се услушват, а да подадат ръка на братята и сестрите по вяра палестинци и същите да мигрират в техните държави. Това е.

    Коментиран от #13

  • 9 Означава

    2 5 Отговор

    До коментар #7 от "Ветеран от Протеста":

    разбира се и юристите ще ви кажат същото.
  • 10 Мдааа

    8 12 Отговор
    Някакви паразити почнаха да лаят срещу Израел и да вършат глупости, като купеният от ислямистите съд в Хага.. Колкото и да мразиш или не харесваш евреите и да ги подкрепяш или не, в момента те са прави. На 7-ми октомври ИЗРАЕЛ беше нападнат от терористите на ХАМАС, които извършиха невиждан по размери погром. Убийства, изнасилвания, отвличания и за капак изпичане на бебе във фурна пред очите на неговите родители. Абсолютни примати! Ужас! Не им ли узря главата на Европейците, че тия племена,милиони ислямски мигранти, където идат в ЕВРОПА искат да се спазват техните правила и обичаи. Искате да почнете да ходите забулени и в дълги дрехи посред лято. Да не пиете, да си стоите без нищо и по цял ден да се кланяте на Изток. Да ставате в 05,00 часа и да се молите и така 5 пъти на ден. Толко ли ви се иска да се върнем в 7 век

    Коментиран от #23

  • 11 Само дето този на снимката

    7 1 Отговор
    е Владимир Чуков , а не Боян .
    Боян Чуков е инелигентен мъж.

    Коментиран от #14

  • 12 е то бива, бива, но чак толкова...

    2 6 Отговор
    "147 страни са признали Палестина като държава. Практически цяла Източна Европа, България в частност, през 1988 г..."
    Днес "практически" в цяла Източна Европа има държави, които преди 1988 г. съществуваха, но отдавна вече ги няма, в частност и НРБ. Освен това в същата Източна Европа има доста държави, които преди 1988 г. не съществуваха или поне не самостоятелно, а също и такива като Косово които никога преди това не са съществували като държава.
  • 13 Така да....

    4 6 Отговор

    До коментар #8 от "Обръщение до Президента на САЩ":

    Палестинците да вървят на м@й.н@т@ си, и където другаде искат... Турция, Египет, Русия, Иран, Китай... Само в Европа да не припарват.

    Коментиран от #24

  • 14 Е и кво

    2 5 Отговор

    До коментар #11 от "Само дето този на снимката":

    Който и да е все тая! От тая фамилия само Митко Чуков беше на ниво.

    Коментиран от #19

  • 15 Фелдмаршал Бърнард Монтгомъри

    6 2 Отговор
    Обръщам внимание за падението на Египет и мълчанието на останалите богати арабски държави. Не ви ли е срам бе? 1.4 милиона палестинци, ваши братя и сестри по вяра, чакат евакуация, а вие държите контролно-пропускателния пункт "Рафах" затворен. Как е възможно това? Европа как прие милиони ислямски мигранти в своите държави? А, Вие приемате само такива хора, като Роналдо и Меси. Богаташи, но не и обикновени хора. Засрамете се, не само да приказвате по световните станции, ами покажете съпричастност към бежанците от Близкият Изток и тези от Палестина. Край с ГАЗА. Там кьорав палестинец повече няма да има. Окончателно този анклав остава на Израел. Нещата стоят така: или Израел или палестинците. Съвместно съжителство не е възможно. Време е всички да го разберат това. От Байдън, Путин и всички останали държавни ръководители. Край с ХАМАС, ще бъде унищожен
  • 16 Много ясно че

    5 2 Отговор
    България е признала държавата Палестина през 1988 година

    Коментиран от #18, #38

  • 17 Египтянин

    5 5 Отговор
    Палестинците няма кой повече да ги търпи. Египет също се страхува от тях и затова затворил границата. Палестинките раждат като зайците по 7-8 деца, мързеливи са и постоянно просят помощи от ЕС и САЩ. Ужас. За мъжете да не говорим. Те въобще не полагат никакви грижи към децата, а по цял ден копаят и правят тунели за да нападнат Израел и крият в тях като стане напечено. В момента това правят.
  • 18 Да, ама

    5 8 Отговор

    До коментар #16 от "Много ясно че":

    тогава се е казвала НРБ. Такава държава днес няма. Има РБ, която не е признала Палестина за държана..

    Коментиран от #20, #26, #27

  • 19 Не е все тая

    7 2 Отговор

    До коментар #14 от "Е и кво":

    Боян Чуков е добър анализатор, докато брат му е фен на САЩ пропагандата и в крайна сметка нищо не познава!

    Коментиран от #21

  • 20 Поправка

    4 4 Отговор

    До коментар #18 от "Да, ама":

    РБ, не е признала Палестина за държава.

    Коментиран от #28

  • 21 Стига си приказвал

    2 7 Отговор

    До коментар #19 от "Не е все тая":

    гледай и осмисляй фактите. Няма държава Палестина. И САЩ ти го казаха.

    Коментиран от #22, #25

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Милен

    6 0 Отговор

    До коментар #10 от "Мдааа":

    То па щото преди тази дата цареше мир и разбирателство, а и над половин милиона еврейски заселници по палестинските територии не са окупатори, нали тъй?
  • 24 Милен

    6 1 Отговор

    До коментар #13 от "Така да....":

    Е що па трябва да ходят някъде, не е ли по-добре да си седят в Палестина?

    Коментиран от #30

  • 25 Ами осмисляй бре малчо

    7 1 Отговор

    До коментар #21 от "Стига си приказвал":

    Не виждам някой да те спира, че се напъваш да се излагаш по форумите! Човек не е зарзават, за да се продава на онова зло зад океана! Ако имаше палестинска държава и САЩ си стоеше зад океана, сега нямаше да има нито война в Газа, нито в Украйна!
  • 26 Пълни глупости говорош

    6 0 Отговор

    До коментар #18 от "Да, ама":

    По тази логика и Израел не сме признали за държава !
  • 27 Ъхъъъъъъ мозък

    7 0 Отговор

    До коментар #18 от "Да, ама":

    и вероятно и член на ООН не сме нали ? Кухо ама дрънка. .....
  • 28 Да ама

    7 1 Отговор

    До коментар #20 от "Поправка":

    РБ е Законен Първоприемник на НРБ и наследява всички договори, клаузи, договорености и съглашения на на НРБ, апропо, по същия този сценарии НРП наплати на съседите ни едни чудовищни репарации присъдени на Царство България след края нд Втората Световна Война, така, че по-кротко, чукча не чете, поради, което и не знае, но пише, пише....

    Коментиран от #32

  • 29 Жалко за 35

    3 0 Отговор

    До коментар #7 от "Ветеран от Протеста":

    години си станал още по объл, никакво развитие....
  • 30 Да бе това на

    2 0 Отговор

    До коментар #24 от "Милен":

    юдеите им е основната теза, палестинците си имат държава, в Йордания, населението 60% са палестинци...
  • 31 Фен

    0 0 Отговор
    Сащисаните са Чао!
  • 32 Да, ама

    3 0 Отговор

    До коментар #28 от "Да ама":

    си написалп глупости. Никакъв правоприемник няма тука. Днес "практически" в цяла Източна Европа има държави, които преди 1988 г. съществуваха, но отдавна вече ги няма, в частност няма я и НРБ. Освен това в същата Източна Европа има доста държави, които преди 1988 г. не съществуваха или поне не самостоятелно, а също и такива като Косово които никога преди това не са съществували като държава.Освен това, Комунизма и Комунистическата Диктатура в НРБългария са обявени за Престъпни със Закон.Това означава,че всичко ,което са признавали е Престъпно и няма нищо общо с днешна Република България. Юристите от външно много добре знаят този казус, но по им изнася да се ослушват.
  • 33 Много знаеш

    2 1 Отговор

    До коментар #5 от "ТаУмВзе":

    Ти ако за Чуков казваш, че е лаик, значи си завършил в Новгород. Ако въобще си завършил!? А иначе, евреите колкото и да не ги обичаме, ако запада не ги бе създал през 48а, сега Европа щеше да е част от Близкия изток
  • 34 Много знаеш

    2 0 Отговор
    Ти ако за Чуков казваш, че е лаик, значи си завършил в Новгород. Ако въобще си завършил!? А иначе, евреите колкото и да не ги обичаме, ако запада не ги бе създал през 48а, сега Европа щеше да е част от Близкия изток

    Коментиран от #35

  • 35 То не се минало

    3 0 Отговор

    До коментар #34 от "Много знаеш":

    Не виждаш ли как милиони ислямски мигранти вече напълзяха ЕВРОПА и не е далеч денят, когато от християнски континент ЕВРОПА ще стане ислямски континент. Тия примати идват с вярата си, с бурките, чалмите и шалварите. Масово строят джамии. В Германия нещата са много зле. Германците масово напускат държавата и бягат в Англия и САЩ. ВГермания основно се говори с само арабска реч. Германска тук таме ще чуеш. Франция там вече ИСЛЯМИЗАЦИЯТА е почти завладяла държавата. В Париж има цели арабски квартали къде полицията н припарва. Нещата са изтървани от всякъде. Добре, че е ИЗРАЕЛ ,че задържа арабските пълчища иначе Европа щеше да бъде наистина част от Близкият изток.

    Коментиран от #36

  • 36 Поправка

    3 0 Отговор

    До коментар #35 от "То не се минало":

    Не виждаш ли как милиони ислямски мигранти вече напълзяха ЕВРОПА и не е далеч денят, когато от християнски континент ЕВРОПА ще стане ислямски континент. Тия примати идват с вярата си, с бурките, чалмите и шалварите. Масово строят джамии. В Германия нещата са много зле. Германците масово напускат държавата и бягат в Англия и САЩ. В Германия основно се говори само арабска реч. Германска тук таме ще чуеш. Франция, там вече ИСЛЯМИЗАЦИЯТА е почти завладяла държавата. В Париж има цели арабски квартали, къде полицията не припарва. Нещата са изтървани от всякъде. Спокойно може да прекръстите Франция на Арабска Франция. Затова, добре, че все още го има ИЗРАЕЛ, който задържа арабските пълчища, иначе Европа щеше да бъде днес наистина част от Близкият изток. Натам вървят нещата с тази недалновидна политика на европейските комисари.
  • 37 Обръщение до комисарите от ЕС

    1 0 Отговор
    Господа комисари от ЕС, крайно време е, ислямът да се забрани в Европа. Не случайно го наричат и иcлямoфашизъм, поради "случайните" му прилики с нацизма. Пристигащите мигранти в ЕС, да подписват декларация за отказ от исляма и чак тогава да им се дава убежище. На установилите се мигранти , също в 5 дневен срок следва да подпишат декларация, а при отказ връщане в страната от която е дошъл. Пълна забрана за жените на носене на бурки и хиджаб. Ако иска християнска Европа да спре постепеннната исляминизация на континента, като начало трябва да направи това. Не позволявайте на исляма да възтържествува, като убие свободата и демокрацията на Европа и въведе законите на ШЕРИАТА.
  • 38 Хммм

    1 0 Отговор

    До коментар #16 от "Много ясно че":

    Тази България през 1989 - 1990 година приключи. Има РБългария, която все още няма АКТ за признаване на Палестина за държава. Впрочем идете сега в Германия да видите с очите си, висококвалифицирани мигранти", дошле от арабските държави. Оказа се, че чаршафите са "гуууеми специалисти" и са "мнооого работливи"? Особено нощем, така пълнят Германистан с деца, които ще са същите "специалисти", като бащите им. В училищата децата вече НЕ говорят немски език! В Германия коренните немци и европейците вече се изнасят. Хавата свърши. Вече става Халифат и не е за европейци. И деиндустриализацията е желана от зелено-червените "либерали", които искат да няма коли, да няма предприятия, да няма електроцентрали, да не се яде месо, да няма хора, понеже били "много", да се ядат червеи и хлебарки т.н. Еми, ще го имат, ама ще се върнат в средновековието! Вече упорито са се запътили за там!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове