Last news in Fakti

3 Юни, 2024 09:24 3 606 44

Димо Гяуров за казуса "Сребреница": Работа на ДАНС е да установи дали евентуално не са налице данни за престъпление

  • сребреница-
  • дипломация-
  • русия-
  • данс

Гласуването в ООН с „въздържал се” на резолюцията за геноцида там, показва грубо непознаване на дипломатическите практики, каза бившият шеф на Националната разузнавателна служба

Димо Гяуров за казуса "Сребреница": Работа на ДАНС е да установи дали евентуално не са налице данни за престъпление - 1

През 2024 г. ще се запази високият интензитет на посегателствата срещу националната сигурност, свързани с операции на чужди специални служби, зловредни информационни кампании и кибератаки. Това се посочва в доклада за дейността на Държавната агенция „Национална сигурност“ (ДАНС) за 2023 г., публикуван на сайта на агенцията.

„Докладът на ДАНС е рутинен. Няма нищо необичайно и бомбастично. Като тематика повечето неща вече са били обсъждани. ДАНС има предвид не толкова Сребреница, колкото Северна Македония. Западните Балкани се оказват една сериозна „язва”. Като всяко нестабилно място, то предоставя възможност чужди интереси да влияят и да продължат да дестабилизират обстановката”.

Това каза в ефира на Нова телевизия бившият шеф на Националната разузнавателна служба ген. Димо Гяуров.

Той коментира и действията на премиера Димитър Главчев за изпратена грама до постоянния представител на България в ООН за промяна в позицията на страната ни от „за” на „въздържал се” в последния момент преди гласуването. Реакция имаше и от сръбския президент, както и от парламентарно представените партии.

Според ген. Гяуров гласуването в ООН с „въздържал се”, показва грубо непознаване на дипломатическите практики.

„Работа на ДАНС е да установи дали евентуално не са налице данни за някакво престъпление. Вучич се обърна към сърбите с цел по-скоро да обясни на гражданите каква е причината за този дипломатически неуспех на Сърбия, отколкото да запази източниците си”, каза той.

Ген. Гяуров коментира и темата за опасения за руска агресия към други страни, освен към Украйна. „През последните седмици през голяма част от европейските държави преминаха съобщения за опасения не просто от пропагандни действия, а действия, свързани с дестабилизиране на икономиката, палежи, саботажи, транспортни средства и енергийни системи.

При положение, че това се случва в рамките на цяла Северна и част от Западна Европа, имаме сериозни основания да се притесняваме и ние”, добави още бившият шеф на разузнаването.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 29 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Българин

    37 8 Отговор
    Стига занимавахте народа с измислени сензации и глупости !

    Коментиран от #22

  • 2 Всички бивши

    25 4 Отговор
    Изплуват като пластмасови бутилки в застояла вода.
  • 3 Лапацалник

    16 6 Отговор
    Димчо Гяурчов като е толкоз окомуш да каже кой с.а в гащите на Главчев или Главунчев си е просто един главуч. Що за метани пред сърбетата след като водят по-антибългарска политика даже от Тито?
  • 4 Мнение

    32 13 Отговор
    Гяур Димов да си скъса дипломата. Главчев бе абсолютно прав и ние хитро като Гърция да не се караме излишно със Сърбия, понеже имаме голямо българско малцинство там, а и сме съседи вовеки, обаче парашутната дипломатка от "Отворено общество" на Сорос и ЛГБТ членка Лъчезара Стоева, не само че не изпълни пряко нареждане на българския външен министър, но и криминално публикува вътрешна документация на министерството. Незабавно уволнение трябва. Все викаме ЙЕС и така ни разглобиха държавата, че и 50 милиарда евро външен дълг натрупахме.

    Коментиран от #12, #20

  • 5 Гого

    19 3 Отговор
    Че ДАНС какво общо има с бивша Югославия?

    Коментиран от #8

  • 6 Джорж Ганчев

    22 6 Отговор
    " Българино , не ме гледай умно ! " Та и генерала , гледа умно , а ръси глупости !
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Хихи

    14 0 Отговор

    До коментар #5 от "Гого":

    Ми и данс са бивши комунисти
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Ауу

    23 2 Отговор
    Ефрейторчето се изказа и то. Военните 20 години карат академия след академия. Тоя стана генерал за 1 нощ...
  • 11 Хохо Бохо

    10 7 Отговор
    Тоя стана генерал благодарение на креватните битки на жена му. Роги, има ли данни за дълбоко проникване в законната ти съпруга?
  • 12 Питане

    14 1 Отговор

    До коментар #4 от "Мнение":

    И от къде диплома ? Той няма такава
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 татар-шеф

    17 3 Отговор
    Гяуров за пореден път показваш некомпетентност и признаци на мозъчна мъгла.Че си облякъл костюм на придворен шут го виждаме,но махни поне българското си самоопределяне и съзнание.Лакейте винаги изпъкват.
  • 15 така се прави

    1 3 Отговор
    за или въздаржал или против . гяуров, бонев , михайлова и полутуркинята дето беше посланик в турска са за погазване на съседските отношения с македония и сърбия и албания . ахахахахаха наши звзди на музиката там не стъпват . в мутренските години беше различно . софрата се делеше . куфарчетата летяха .
  • 16 Гад Заяви

    15 9 Отговор
    Гяурът с прекрасната си показна фамилия да коментира това, то си е нахалство. Продажното същество, което по заповед на ЦРУ разруши българското разузнаване, което в голяма степен работеше чрез позициите си в МВнР, тоя няма думата. Вместо да е в раиран костюм, той ще раздава акъл и ще анализира. Тоя струва на България 200 млн. долара щети за бюджета ни. Тоя няма да разкритикува агресията на САЩ и НАТО, които превзеха свои колонии в Източна Европа и се приближиха заплашително с 2000 км към Москва, защото е доказанкьопек на сатаните от Уйлстрийт и Сити..

    Коментиран от #18

  • 17 Чисто зло

    7 15 Отговор
    От русия никога нищо добро не идва, само злини. Време е българите да научим истинската си история и за ролята на русия/ссср в нея. Тогава русофиляците драстично ще намалеят. Само профанизма подхранва русофилията.
    п.п. Малките букви са израз на НЕУВАЖЕНИЕ към престъпника агресор русия.
  • 18 Кой ти е бункера?

    3 6 Отговор

    До коментар #16 от "Гад Заяви":

    Седми или осми, или седемосми? Аман от рашитроли, пфууууу.

    Коментиран от #25, #29

  • 19 Пфффф

    1 1 Отговор
    И тя се е хванал за боята за коса.
  • 20 То от Сърбия

    4 6 Отговор

    До коментар #4 от "Мнение":

    кога си видял добро, че да й правиш метани? А какво ще кажеш за геноцида над българите в запдните покрайнини? И защо и в Сърбия ги наричат "западни" като са им от изток? Никакви отстъпки за проксито на руслямистите от московията.
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 А със

    1 6 Отговор

    До коментар #1 от "Българин":

    скалъпени записи да го занимаваме може, така ли? Няма по-важна тема от достойнството на България и позиционирането и на страната на свободата, честта и демокрацията. Ние общо с оста на злото Сърбия-русия нямаме.
  • 23 по време на ембаргото

    2 0 Отговор
    крадеха и делеха сдс , кръсника, 3 буквените , спартак , ами хвалеха се . без мито вземат от русия влакови композиции и право на милошевич и аркан . долари пълнеха джобовете на масата с чалгата . пръскаха се от преяждане . По пълните сдсари ги помним . 30 процента , варненския депутат , вис пълнеха гушите на сдс , а сик на бсп . 80 композиции и пълни рейсове с куфарчета . митничарите забогатяха много . За ден купуваш коли и имоти .
  • 24 един вид лапаш доларите

    2 0 Отговор
    на милошевич и караш Аркан да утрепа 8 хиляди мюсюмани , мохамедани , мъченици . избиват кръсника и аркан и тигрите и пееш по сайтовете за геноциди и хага . Любопитно . нейски оня ден призна геноцида и похвали бойчо . доларите за всички стигаха . петрол , бензин , цигарджиите търгашеха . сега парите опрани и на тайни места . корупция и безнаказаност .
  • 25 Хехе

    1 1 Отговор

    До коментар #18 от "Кой ти е бункера?":

    Под Айфеловата кула

    Коментиран от #27

  • 26 Граматик

    2 1 Отговор
    Г-н „Гяволов“, какво се правите всички на много умни и принципни! Г-н Борисов го видяха всички (които трябва), че обещава, но други го „провалят“! Бай Тошо добре го е научил- Дай мигач на ляво , а завий на дясно! Дано маневрите му го защитят! Май Сретен, скоро ще излезе от затвора!
  • 27 Хехе

    2 1 Отговор

    До коментар #25 от "Хехе":

    Вчера метнахме там едни дървени кувьози, после ни поканиха на прием. Тая сутрин след едно блудкаво кафе ме отпратиха. Вече дъвча кроасани и продължавам да умувам, що на тоя свят има толкова заблудени овце??! Тук наоколо в марсианското поле е пълно с трева за опасване.
  • 28 НЕ Е ИСТИНА

    12 3 Отговор
    КАКЪВ ГЛУПАК СМЕ ИМАЛИ НАЧЕЛО НА РАЗУЗНАВАНЕТО.ТОЯ ИЗБИ РИБАТА.
  • 29 Гад Заяви

    6 2 Отговор

    До коментар #18 от "Кой ти е бункера?":

    Ти от кой кабак се прозяваш, правилно можеш ли да пишеш, или вече си прекалил с дозата? Я бегом да помагаш на зелената клоунада, щом си толкова загрижен за неговия мир.
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 кална вена

    5 1 Отговор
    пълна пародия, данс ще дава становища за кланета в чужда държава, ми те данс тогава когато е било даже не са биле на хартия, камоли да могат да разследват нещо си....това ще е политически акт срещу съседна нам държава. БРАВО БЕ ШАРЛАТРАНИ....стриктно спазвате козяшките указания. Сега със сърбите ли ще се чекнете?! накрая телето ще е под вола и ще намери мукавея, на там ни тикате пудели смешни! Утре сърбите ще излезнат с декларация за геноцид в македония от българска страна, това на козяците ще им го обясните ли или кво?
  • 32 Иван

    2 0 Отговор
    Взима сигурно в момента и пенсия, примерно - 4 000 лева, това е - сладка работа.
  • 33 Оператор на права лопата

    4 0 Отговор
    Още една продажна подметка
  • 34 кална вена

    4 1 Отговор
    наще палячовци са под команда на козяците, чекнаха се с иран, после одиха у тайван да подливат на китай, на руснаците ще им чупим коня и на тях....там се продава оръжие в "горящ" конфликт, сега и с това.....ей боклуци , кога не знаеш какво да направиш=> НЕ ПРАВИ НИЩО! Това не е политика на българите, а на козяците, ще дойде време ние ще платим сметката, а вас ще ви пратим 2 метра под земята, ако въобще има кой да ви зарови!
  • 35 иска да налапа

    0 0 Отговор
    баницата до другия край . с чужда пита помен . дебело намазана филия с маргарин . Петров дърпаше конците на процесите в дясно . сега тоз се опита да захлеби и той да измести алексей от ролята на даскал по отбраните и въртенето на касите за изборите в българия и македония . Любопитно . 300 000 гласоподаватели ще минат до тук за 2-3 дни . уж за геноциди , уж за по 50 рка . бедняци анализатори не останаха . нехванаха убииците на трактора . божанеца умрел за лудо . явна грешка . българските мохамеданчета в сребреница не ги защити никой . доларите за наемниците миротворци ги обогати .
  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 Гяур

    2 1 Отговор
    Димов го играе мислител с тоя обветрен поглед, като на Ред Бътлър от Отнесени от вихъра, обаче истината е друга - Димата е кух на манерка и най-много да докара войната и на наша земя!
  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 SDEЧЕВ

    2 2 Отговор
    Престанете да ни скарвате със всички съседни народи.Нали знаете с братя има раздяла със съседа няма.Какво печелим от някакви кухи декларации. Има убийство на голям брой наборници,което по скоро е военно престъпление .Какъв геноцид бе. Трепе се народ масово заради англетата и техните схеми и после било геноцид 20 век. Хубаво сега сме партия с англетата без да са вече в ЕС,но защо да сме врагове със съседа. Сърбите са яки пичове ,за разлика от
    войнстващи карабини на Алах.
  • 40 хммм

    4 0 Отговор
    Гяуре, Главаначев вече пусна жалба до ДАНС срещу себе си! Чакаме сега за резултатите.
  • 41 Турчин

    2 0 Отговор
    Защо бе Гяуров? Станалото в Сребреница не ли е геноцид?
    Какво толкова те тревожи?
  • 42 чико

    3 0 Отговор
    За тоя така наречен генерал , важи поговорката : разбрала ти свиня от кладенчова вода.
  • 43 Гяурчето разбира от всичко

    4 0 Отговор
    Тоя "разузнавач" беше нечии любовник, и не можа да се прикрие - те май се обичаха!
  • 44 Наблюдател

    2 0 Отговор
    Когато възникне някаква ситуация, макар и измислена, от забвение изплуват някакви недоразумения и започват да дават акъл, дето го нямат. Такива Плевнелиев, Нейнски, Паси и не на последно място въпросният Гяуров.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове