Last news in Fakti

12 Юни, 2024 18:08 1 068 22

Георги Свиленски: Сега предизвикателството е да се избере председател на НС

  • георги свиленски-
  • председател-
  • народно събрание

"Никой не очакваше този резултат. И Борисов не очакваше, и „Възраждане“, и „Продължаваме промяната“. Шамарът е за всички. Никога не бях чувал за тази партия „Величие“. Ако имаше нормална изборна активност, такива партии няма как да влязат в парламента“, допълни още политикът

Георги Свиленски: Сега предизвикателството е да се избере председател на НС - 1
Снимка: bTV

Ясна и категорична е позицията ни: БСП няма да подкрепи кабинет на ГЕРБ, на Борисов. Ние сме за програмен, национален кабинет, който да се състави, за да реши 3-4 приоритета или задачи, които стоят пред България, подкрепен от максимално много народни представители. Това заяви Георги Свиленски от БСП в ефира на bTV, цитиран от novini.bg.
„Ако ГЕРБ предложат министър-председател Бойко Борисов или Димитър Главчев, БСП няма да е партията, която ще върне Борисов във властта. Трябва да бъдат експерти, а не политици – не Пеевски, Асен Василев, Борисов. Сега предизвикателството е да се избере председател на Народното събрание. Той е не по-малко важен от това какво правителство ще бъде сформирано“, категоричен е той.
„Резултатите от изборите са катастрофални. Не е трудно да констатираш това след такава активност. Ако знаехме защо са такива, нямаше да бъдат такива. Майсторлъкът на политиците е да анализират случилото се и да изведат правилните решения. Никой не очакваше този резултат. И Борисов не очакваше, и „Възраждане“, и „Продължаваме промяната“. Шамарът е за всички. Никога не бях чувал за тази партия „Величие“. Ако имаше нормална изборна активност, такива партии няма как да влязат в парламента“, допълни още той.

За обединение на левите формации той заяви: „Роенето вляво е заради амбициите на някои политици. Отново ги каним, но не с претенции за места в листите, а с идеи. Само ние говорихме за правата на гражданите, за защита на България.“

„Личното ми мнение, е че Нинова, като един европейски политик, пое отговорност за изборите и подаде оставка. Тя беше избрана с пряк избор от членовете на БСП. Нинова има право на следващо кандидатиране – дали ще бъде предложена и припозната от социалистите, това зависи от тях. Прекият избор е демократична процедура, и който има куража и подготовката, нека се яви за поста. Ако зависи от мен, ще я предложа“, коментира той оставката на лидера на БСП Корнелия Нинова.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Имаше

    8 5 Отговор
    изключителен Председател , свалихте го с най - грозни трикове и шашми , подкрепихте един банкянски престъпник и изтипосахте друг такъв - Мултак , с безброй грехове към държавата и народа ни !
  • 2 Радио Козяк

    6 2 Отговор
    Нищо няма даизбират, ще звъннат на Кен в Посолството и Барби, ще им каже кой!
  • 3 Кли-

    8 1 Отговор
    тора на Нинова, на снимката
  • 4 Иван

    11 0 Отговор
    Колко са доволни комунистите изчезващата партия на следващите избори едва ли ще мине бариерата но продължават да остроумничат
  • 5 Гай Турий

    11 1 Отговор
    Че от вас вече нищо не зависи. Не се притеснявай. Премествай си го ...
  • 6 пенсионер

    7 1 Отговор
    хубаво нещо е да има лява партия вНС но уви няма кои да защитава интересите на електората голяма част от ръководствота на БСП СА ДОСТА ЗАБОГАТЕЛИ И САМО НА ПРИКАЗКИ ЗАЩИТАВАТЕ ИНТЕРЕСИТЕ НА ИЗБИРАТЕЛИТЕ НИЕ САМО ПЛЯСКАМЕ А ДРУГИ ВЗЕМАТ КАИМАКА ЗАТОВА ТРЯБВА ЛЯВО РЪКОВОДСТВО КОЕТО ДА ЗАЩИТАВА НАШИТЕ ИНТЕРЕСИ ДОСТА ОТ БИВШИТЕ И НАСТОЯЩИ РЪКОВОДНИ КАДРИ НА ПАРТИЯТА ДОСТА СЕ ОБЛАЖИХА ИЗПОЛЗВАИКИ ПАРТИИНАТА ПОВЕЛЯ

    Коментиран от #16

  • 7 АГАТа Кристи

    10 1 Отговор
    Естествено. Най-кадърния за този пост е "другарката" Импексова.
    По кадърност следват баджанаците - на ротация...
    Да не протусна и Пърапетханъм...

    Коментиран от #8

  • 8 АГАТа Кристи

    7 1 Отговор

    До коментар #7 от "АГАТа Кристи":

    ПАРАПЕТханъм
  • 9 Много тъпо

    11 1 Отговор
    Пак щял да предложи Корнелия....
    Какъв мазохист трябва да бъдеш, като виждаш как хората се отдръпват от вас и да пееш една втръснала на всички песен за "страхливата" опозиция във БСП и "великия лидер", когото никой вече не иска. Жалко за "левите идеи"!
    Омръзнахте на всички! Махайте се!

    Коментиран от #12, #14

  • 10 Партиец

    10 1 Отговор
    Не те ли е срам
  • 11 ГЕРБ=ДПС=БСП

    8 1 Отговор
    "Никога не бях чувал за тази партия „Величие“. Ако имаше нормална изборна активност, такива партии няма как да влязат в парламента“"

    Този Георги Свиленски, не е в час, "Атака"=Волен Сидеров, "Възраждане", НФСБ, ИТН=Слави Трифонов, са същите като "Величие". Просто това е поредния протестен вот към досега управляващите включая и БСП.
  • 12 ГЕРБ=ДПС=БСП

    8 0 Отговор

    До коментар #9 от "Много тъпо":

    Георги Свиленски е червен интересчия, отиде ли си Нинова, отива си и той. За това ще драпа със зъби и нокти Нинова да остане лисер на БСП. За да остане Георги Свиленски депутат и да лапа депутатска заплата.
  • 13 залагам на З

    3 0 Отговор
    Най некадърния ще стане.
    О,Велики Ленине,
    Стратега от Граничак се обръща в ковчега си от тия
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 бат Данчо

    7 0 Отговор
    До №9 Много тъпо: Съгласен съм с вас , ще допълня , че този индивид е част от БЕТОННИТЕ ГЛАВИ в БСП.
  • 16 ГЕРБ=ДПС=БСП

    6 0 Отговор

    До коментар #6 от "пенсионер":

    Тези менте социалисти са червена боржоазия станали милионери от участието си в политиката и ограбването на бедните българи.
  • 17 Народът ще ви изгони

    7 1 Отговор
    Нямате шанс в политиката.
  • 18 Избирател

    7 1 Отговор
    Оставка
  • 19 Да да да

    2 0 Отговор
    Всички сте ученици на БКП/БСП.
    Тръгна се от червени капиталисти....и
  • 20 Двамата уредили синчетата в сащ

    4 0 Отговор
    Толкова не е в час, че чак си вярва. Нинова пак ще ви изиграе с избрани членове на конгреса. Пак ще взима пари и привилегии като депутат. Сами се прецакахте, хората харесват бсп и социалната идея, но не харесват лицемерни, незаменими и лъжещи ги политици. Бсп е бсп само по име, загърбила всичко, на което е символ - работещите хора, русофилството, български ценности и традиции.
  • 21 Чакръкчиев

    0 0 Отговор
    Корнелианците, приключихте, свършихте, изпразнени сте от съдържание, а идеи- никакви!
  • 22 Абе,другарю

    0 0 Отговор
    Защо поне вие не ни освободите със пресъствието си ами ни бращолевите глупости само
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол