Last news in Fakti

17 Юни, 2024 15:31 1 516 36

Борислав Гуцанов категоричен: Няма да имаме срещи и разговори с ГЕРБ-СДС, въпросът е изчерпан

  • преговори-
  • правителство

Не сме обсъждали Калоян Методиев като кандидат за депутат, той се появи при регистрацията на листата в избирателната комисия, разкри кандидатът за шеф на парламентарната група на БСП

Борислав Гуцанов категоричен: Няма да имаме срещи и разговори с ГЕРБ-СДС, въпросът е изчерпан - 1

За правителство няма да ходим на среща и на разговори с ГЕРБ-СДС за правителство. Въпросът е изчерпан с решенията на партията в събота, 15 юни.

Това заяви Борислав Гуцанов от "БСП за България" пред БНР.

"Не е възможно ревизия на решението, защото е конгресно - да не се участва в правителство на ГЕРБ", категоричен е Гуцанов, който ще е председател на парламентарната група на Коалиция "БСП за България".

Той съобщи, че БСП са получили покана от ГЕРБ-СДС, но "имаме категорично решение за неподкрепа".

"За нас въпросът е изчерпан. Когато говорим за правителство няма да отидем. Ако се говори за политики в НС, е нормално да има определени диалози", обясни Гуцанов и призна, че не е запознат с детайлите в поканата.

Той коментира "изхвърлянето" на новия депутат на социалистите Калоян Методиев.

"Националният съвет първо призова Калоян Методиев, с огромно мнозинство без нито един глас "против" или "въздържал се", което рядко се случва, да се оттегли от НС", обясни Гуцанов.

И призна, че Методиев не е бил предложен на Национален съвет като кандидат, когато са се редили листите.

"Беше оставено празно пространство за коалиционен партньор или гражданска квота. Националният съвет не е обсъждал Методиев като кандидат за депутат. Той се появи при регистрацията на листата в избирателната комисия", разкри Гуцанов.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 надарена кака

    20 2 Отговор
    Дреме ми на дантеленитепрашки!

    Коментиран от #17

  • 2 ГЕРБ

    28 12 Отговор
    Идиот кой Ви търси па вас несретници стойте си в ъгала и и не се надигайте безгласни палячовци
  • 3 Пея

    12 3 Отговор
    Но Калоян Методиев ще отиде!
  • 4 Гнусляк

    27 3 Отговор
    отвратителна медуза
  • 5 Браво

    17 7 Отговор
    Евала браво нека си управляват буци и гуци докато избухнат протестите пак
  • 6 РЕД И ХАОС

    9 3 Отговор
    Буржоазията и милионерите ВЪН ОТ БСП, УВОЛНЕНИЕ!!! ........... Не разбирам защо му е на бедният българин да има ток? Нека всичко да е пазарно, да не би хлябът и сиренето да не е пазарно, или горивата? Замразяване на АЕЦ Козлодуй, никога АЕЦ Белене. Пълна приватизация и закриване на КеВеРе и всичко държавно в енергетиката. Така и със здравеопазването. Освободените бюджети за субсидии да се насочат към социално слабите. По 600 вата слънчеви ел панели за домакинство, за топла вода и толкоз.
  • 7 д-р цветеслива синигерова-злобната

    12 2 Отговор
    И ние от левицата няма да участваме в никакви срвщи с герб!!
  • 8 И сега кво?

    10 4 Отговор
    Боко ще нунка неспокойно тази нощ. Той сам си го направи тоя цирк.
  • 9 Радев и Борисив са руски еничари

    8 10 Отговор
    Не се знае дали кондукторката от посоль няма да ви нареди да подкрепите носителя на орден Ломоносов за всеотдайна служба към Кремъл, Бойко Борисов. Така както заставиха БСП да гласува за Турски поток по заповед от Кремъл, за да може Борисов да изпълни волята на Путин.

    Коментиран от #15

  • 10 Иван

    13 2 Отговор
    Ама и да искате никой няма да говори с вас с последната дупка на кавала
  • 11 Запознат

    4 0 Отговор
    Калата се показва от пазвата на мама лига рката и да знаете - много яко се е загнездил там...
  • 12 Варна

    15 1 Отговор
    Точно гуцанката да ги каже тези думи е смешно. След като години наред разпродаваха имотите във Варна с Портни ?! При първия мандат именно гуцанката и копейката спечелиха изборите на ГЕРБ в лицето на Портни.
    Най големия му сътрудник в кражбите и далаверите на гуцанката е Дънката, а на кого и за коя партия плаща дънката за да влвзе с по 10 000 преференции , за една метреса става въпрос. :)
  • 13 Баба Ванга и Дедо Кейси

    3 4 Отговор
    Няма друг освен нас толкова доказани в тази професия
    Европа вече се казва трети райх. Плана по схемата
    На ще ти покажа пари а държавите и техните алчни чиновници все ще ги искат и все са вътре защото с едната взимат нещо процент с другата плащат в пирамидата на третия райх наречена Европа. Само германските фараони си печелят милиарди на гърба на веселите подкупни служители и държави. Дори има царства с голяма династия и история който са влезнали в тази пирамида на третия райх. Еврозоната няма да има. Защо то много царства и държави не обичат да казват как да си харчат парите от третия райх наречена пирамида Европа. Не е много приятно да ти отказват да си харчиш твойте пари защото някой от фараоните в третия райх не иска да направиш тази и вестиция в определени отрасли енергетика , селкско стопанство екология финанси.
  • 14 ЕДГАР КЕЙСИ

    12 0 Отговор
    "ГУЦАТА" Е ОТ КОТИЛОТО НА .............. ZEЛЕНИТЕ ЧОРАПИ ............... ФАКТ !
  • 15 АГАТа Кристи

    7 6 Отговор

    До коментар #9 от "Радев и Борисив са руски еничари":

    Боко е "троянския кон" на Путлер към Европа !
    Само глухите и слепите не го разбраха...

    Коментиран от #20

  • 16 Всеки отказа срешите и консултации

    5 2 Отговор
    С ГЕРБ! Полковника ,ПП/ДБ,БСП ,Възраждане ....Само началниците на Бойко от ДПС отидоха а ИТН запазва мълчание!!! Някой има ли информация "чегъртачите" на ГЕРБ ще им отидат ли на колене?
  • 17 ИСТИНАТА

    3 6 Отговор

    До коментар #1 от "надарена кака":

    Националните катастрофи:Първата-след 9.9.1944г.
    Втората-трите мандата на Борисов.
    Третата-правителство на ГЕРБ и ДПС.

    Коментиран от #22

  • 18 Електра

    1 2 Отговор
    БРАВО
  • 19 Грозев е еничарин

    8 3 Отговор
    Във Варна само 7 000 души са гласували за БСП и причина за това е Гуци.През 90-те години е лежал няколко месеца в Ареста,защото като директор на бланка е откраднал няколко милиона долара.После по делото Медузи,за огромна кражба за милиони от Градски Транспорт-Варна лежа няколко месеца в Ареста.Ортак и състудент е на известния наркотрафикант и контрабандист-Дънката,с който правят далавери и имотни измами за милиони.
  • 20 Град Козлодуй

    3 1 Отговор

    До коментар #15 от "АГАТа Кристи":

    Как да се пазя от Разкрит СТАМАТ ШАНО които винаги ме обиждат и нападат без причина

    Коментиран от #23

  • 21 Отец НАФАРФОРИЙ

    10 1 Отговор
    С такива, като тоя на снимката, на следващите избори, ще видите НС през крив макарон.😂
  • 22 Невярващ

    4 1 Отговор

    До коментар #17 от "ИСТИНАТА":

    Като опитам да съпоставя трите мандата на Борисов с този на червените през 1997г. не знам какво да си мисля за теб.
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 Град Козлодуй

    1 2 Отговор

    До коментар #23 от "АГАТа Кристи":

    Благодаря Ви
  • 25 Браво на

    4 5 Отговор
    Борислав Гуцанов ! .... Естествено че това е достойната позиция да няма безсмислени срещи и разговори с ГЕРБ-СДС, .......въпросът е изчерпан! Браво! Ролята на БСП е на улицата и е време лява партия най на края да стане. Ясно да каже че Израел са нацисти а Украйна трябва на масата на преговорите да седне и да спре народа си да унищожава

    Коментиран от #33

  • 26 Борислав Гуцанов

    3 8 Отговор
    Ще е достоен водач на БСП. Важното е само Станишките и олигарсите пак да не върнат в партията
  • 27 А не е ли по добре БСП да се

    3 3 Отговор
    Саморазпусне и ново ляво, истинско синдикално да се сътвори? Аз съм ляв човек и мисля че Само леви активисти и партии могат да променят нещата на добре в България......... Ако искаме социална държава да станем и нивото на социално икономическо неравенство да намалим трябва спешно законодателство относно някакъв процент, примерно 10-20% от печалбите на фирмите и корпорациите преди облагане с данък по закон да бъдат разпределяни като 13,14,15,16 заплата на служителите в тези фирми и корпорации..... Това в редица сектори примерно в САЩ вече е факт. На това му се вика """Модерно лява""" политика и аз лично мисля че е лесно приложимо в България при подходящо избран от хората парламент..... Поздрави от Франция и успех другари.
  • 28 А не е ли по добре БСП да се

    4 1 Отговор
    саморазпусне и ново ляво, истинско синдикално да се сътвори?..Па замислете се бре младежи ( ако някакъв процент, примерно 10-20% от печалбите на фирмите и корпорациите преди облагане с данък по закон бъдат разпределяни като 13,14,15,16 заплата на служителите в тези фирми и корпорации.) какво ще се получи според Вас? ... ! Облагаемата печалба на фирмите и корпорациите в България е около 1/3 от БВП и тези печалби последните две години са около 47-50 милиарда лева 2022 и около 60 милиарда 2023 г.... За тази година БВП се очаква да е малко над 200 милиарда - 204 милиарда лева по прогноза на Световната банка ..... ....... ако някакъв процент, примерно 10-20% от печалбите на фирмите и корпорациите преди облагане с данък по закон бъдат разпределяни като 13,14,15,16 заплата на служителите в тези фирми и корпорации ...... поне 15 милиарда лева годишно ще се пренасочат към заплати на наемният труд а няма да потъват в дълбоките джобове на една шепа олигарси и анонимни акционери...... Кажете ми колеги кое е лошото в случая и дали съм пиян или просто 35 години сме свидетели на неолибералното пиянство на един народ
  • 29 ЕДГАР КЕЙСИ

    8 1 Отговор
    "ГУЦА"ТА Е БИВШ ВОЕНЕН .............. ТЪП КАТО (П)РЕZИДЕНТА МУНЧО БРАДАВИЦАТА ............ (ПРЕЧАТ МУ ПЕРКИТЕ НА ВЕТРОГЕНЕРАТОРИТЕ) В ЧЕРНО МОРЕ НА СВЕТОГЛЕДА ............... ПЪЛЕН ИДИОТ ............. ФАКТ !
  • 30 А не е ли по добре БСП да

    4 0 Отговор
    Прочете какво WSWS пишат и да си свери часовника ? Остана ли нещо ляво в БСП да питам и кое е това?
  • 31 Няма ляво за жалост в България

    3 0 Отговор
    И докато БСП не почне да изповядва ценностите на WSWS все на долу ще върви. Влезте в сайта на WSWS и сравнение направете до колко е лява БСП реално
  • 32 браво

    5 0 Отговор
    Продължавайте с инатите, предизвиквайте хаос, давайте пари за нови избори, правете се всички на велики патриоти, пък тя, държавата, кучета я яли.
    Такова деструктивно поведение, което се демонстрира от БСП, от ПП/ДБ, и от Възраждане, не се прощава. Няма изискване в Правилника на НС да се харесвате и обичате, но се НАЛАГА да работите заедно. В противен случай, вместо народът да ходи по 2-3 пъти в годината на избори, ще се наложи вие да ходите насам -натам и да си търсите работа. Няма да е далеч времето, когато ще паднете под 4%.
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Голям смях

    8 0 Отговор
    А бе Гуцанов,няма разлика между теб и кака ти Кирил!
    Затова ще си отидете от политическата скамейка!
    Луд умора няма!
  • 35 Ейй

    5 1 Отговор
    Много нагъл тоз ,краде с ръце крака с гZ s всичко от където мине трева не никне
  • 36 Гледах

    6 0 Отговор
    Петър Витанов по bTV и се хващам за главата как този човек бива определян за потенциален лидер и ключова фигура в една възможна партия на президента. Толкова объркани хора! Сънливи и тотално безсмислени за каквато и да е стратегия в политиката! Петимата от БСП в ЕП също силно допринесоха за резултата на БСП на тези избори.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове