Last news in Fakti

17 Юни, 2024 18:56 1 621 71

Иво Мирчев: Бойко Борисов не иска правителство сега, но ще го направи под натиска на Пеевски

  • правителство-
  • пеевски

Направихме много грешки и бяхме наказани от избирателите – от хората, на чиято подкрепа винаги сме разчитали, каза той

Иво Мирчев: Бойко Борисов не иска правителство сега, но ще го направи под натиска на Пеевски - 1

Не бяхме наясно за симбиозата между Борисов и Пеевски. Това каза в студиото на bTV Иво Мирчев от „Демократична България“.

„По-късно осъзнахме, че когато се влезе в кабинета на Борисов, се срещаме и с Пеевски – решенията там се взимат заедно. А правителството, което трябва да се сформира сега, повярвайте ми Бойко Борисов не го иска. То се случва под натиска на Пеевски, просто защото Пеевски има силно влияние в ГЕРБ“, поясни той.

Според него Делян Пеевски в момента притежава съдебната система, службите и МВР. „Сега той ще си има и правителство, ще може да смени 130 души в регулаторите. Пеевски няма мяра и Борисов знае много добре, че едно такова управление ще е катастрофално за страната“, посочи още той.

Иво Мирчев коментира и загубата на 300 000 гласа по време на вота „2 в 1“, който се проведе на 9 юни.

„Направихме много грешки и бяхме наказани от избирателите – от хората, на чиято подкрепа винаги сме разчитали. Ето защо имаме една оставка и сме поели отговорността, но трябва и да е ясно, че трябва да започнем нов разговор с тези хора“, каза той.

Според него тези хора не са предали дясното политическо пространство – „те просто не излязоха да гласуват и не избраха някоя от другите политически алтернативи“. Мирчев каза също така, че „Синя България“ е „отровен двойник“, който не е постигнал никакъв изборен успех.

„Ние трябва да застанем пред тези хора смирени и отново да поискаме тяхната подкрепа, но след нов разговор. Това ще бъде дълъг разговор. В никакъв случай не бива да замитаме грешките, които очевидно семе допуснали“, поясни още той.

Мирчев посочи, че една от грешките на ПП-ДБ била, че не са обяснили на избирателите си, защо се е наложило да подкрепят едно правителство заедно с ГЕРБ. Втората грешка според него е, че ГЕРБ не е носил никаква политическа отговорност, въпреки че правителството е било съставено с подкрепата на Бойко Борисов.

А третата им грешка била в това, че са създали нереалистични очаквания у хората, че могат да направят нещо със 64 депутата.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 27 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    34 18 Отговор
    Може да ви е странно, но Шишко държи Бочко на каишка и му казва кога да лае.

    Коментиран от #33, #62

  • 2 Последния Софиянец

    38 12 Отговор
    За ПП гласуваха 50 000 а искат да управляват България.

    Коментиран от #14

  • 3 Много

    20 33 Отговор
    Глупави размишления! Правителство на ГЕРБ и ДПС може да се окаже най доброто за България в настоящият момент. И двете партии имат нужда да покажат светлата си страна. Иначе може да изчезнат в небитието!

    Коментиран от #34

  • 4 Майора

    50 11 Отговор
    Мирчев , не Борисов а вие седяхте в скута на Пеевски и пиехте мазно турско кафе! И благодарение на слабия юридически опит на Пинокио и секретарката му направихте нелогични промени в Конституцията , които ВКС ще обори!

    Коментиран от #12, #40

  • 5 А може би

    23 6 Отговор
    не желая правителство защото на следващите избори вие ще бъдете четвърта пета парламентарно представена на партия и него това го устройва. Замислете се бе господин Мирчев дайте малко размах на умствената дейност.
  • 6 зИленски

    22 6 Отговор
    И ТИ КАТО МЕН СИ ИЗПЯТА ПЕСЕН
  • 7 Магнит ски

    24 3 Отговор
    Ние сме в тежка политическа криза.. мафията управлява ХОРАТА СЕ ГНУСЯТ ОТ ТИЯ И НАПУСКАТ ЧАЛГАРСКА НОМЕНКЛАТУРИЯ...
  • 8 Вашето мнение

    33 6 Отговор
    Тоя фактор с физиономия на текезесар от добричко и същия умствен капацитет не бил наясно, че герб и дпс са в коалиция. Айде бе? Този наистина си заслужава, че не е вече в парламента.

    Коментиран от #69

  • 9 Русофил

    26 9 Отговор
    Иво, бяхте наказани от избирателите ... завинаги бе, ако не си го проумял.

    Коментиран от #54

  • 10 Копейкин е бастун на Бойко

    15 8 Отговор
    Честито ви правителство на Гуци, Буци и техните "скрити" патерици сКопейкин и малкото ДПС на СлаФчо.
    Няма значение какво говорят от партиите на задкулисието, варианти има много. Например копейките няма да влезнат при гласуването, а после да си гласуват както в 49-тото НС заедно с ГЕРБ и ДПС. После ще се бие в гърдите сКопейкин, как не бил с ДПС. - смях.
  • 11 Само казвам де

    14 7 Отговор
    Опорки едно и също повтаряте като папагали Тенисистката и тя същия дол дренки Пеевски им е виновен за всичките простотии които направиха Значи изреждам ФАКТИТЕ Не болшевишки демагогии ...
    ППДБ прокараха всичките си реформи с ...Пеевски конституция съдебна власт руския петрол шенген
    Съветския паметник и тн... ???? Не с
    бсп ..Пеевски беше човека който няколко пъти излиза с декларации ПП ДБ да не излизат от управлението и да се разберат с Герб. Същия този пеевски им каза че хората не искат избори .Пеевски и дпс гласуваха с тях почти винаги в събранието ТОВА СА ФАКТИ А НЕ ПРАЗНИ ДРЪНКАНИЯ като на аматьорите в ПП ДБ.
    И накрая най яркия ФАКТ!!! Дпс и пеевски не се намесиха в разговорите между герб и ПП дб..Бяха готови да подкрепят правителството им с премиер габриел ТОВА ПРАВИТЕЛСТВО НЕ СЕ СЛУЧИ ЗАЩОТО ВЕЛИКИТЕ СТРАТЕЗИ НА ПП И ДБ ГО ОТКАЗАХА пеевски няма нищо общо с техния провал Да не прехвърлят проблема от болната на здравата глава..Търсят под вола теле Абсолютно не логични и не коректни причини изтъкват за падението им от 62 на 37 От управляващи в опозиция За това има пеевски вина колкото чикатило е майка тереза
  • 12 Буда, орденоносеца за заслуги към Путин

    9 7 Отговор

    До коментар #4 от "Майора":

    Колко трябва да си npoZ и ограничен за да повтаряш като папагал думите на касиера на мафията Пеевски ?!
    Това ли е модела ти за подражание ? Намагнитения Пеевски ? Изпълнителя на руски поръчки ?
    Или пък си нареден на konaнkaта му ?

    Коментиран от #15

  • 13 Като

    1 2 Отговор
    се хванал на хорото ?!
  • 14 не думай

    5 3 Отговор

    До коментар #2 от "Последния Софиянец":

    И изхвърлихте още 60 000!
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Статистик

    20 6 Отговор
    Мирчев, отивате там където ви е мястото- на боклука на историята! Надали помниш как твоите хора ми се нахвърлиха когато след 03.2022. решила ти опонирам на откровено тъпата ти статия ? Та цялото ви участие във властта беше такова - надменно поради Очевадната ви некомпетентност! Затова сега недей приказва за грешки, просто толкова си можете, народа го видя и ви оцени достойно!
  • 17 Феминхелп

    8 9 Отговор
    Поредното доказателство, че Пеевски е шеф на Борисов.
  • 18 Българка

    13 6 Отговор

    До коментар #15 от "Вашето мнение":

    Този нещастник с ристю и пейков работят усилено за Русия. Всеки, който ги чуе или види веднага се отвращава от натю и евроатлантиците.
  • 19 Лудия

    11 6 Отговор
    Ивчо, много лъжеш , за това хората не гласуваха за теб.
  • 20 НАБЛЮДАТЕЛ

    18 6 Отговор
    Само като му видя селяндурската физиономия и виждам откъде му идват доходите. Дето няма визия, че няма и нормално слово. Иначе е любимец на медиите и се изказва по всички въпроси дето не касаят него и мафийката му / медийното време е ПЛАТЕНО, ако сте забравили /
  • 21 Ивайло

    11 5 Отговор
    Гледах те. Продължаваш да правиш грешки. Бойко и Пеевски винаги са били дружки. Още от ден първи. Беше ясно, че ще съставят правителство. Единствено не беше ясно кой ще е патерицата. Славчо или Копейката. Е избраха си Славчо. На него му дадоха гласове. При активност до 40% Бойко и Пеевски можеха да имат и 60%, но на тях им трябва патерица. Сега единствената опция е калпака, гегата и протести до откат!

    Коментиран от #28

  • 22 az #СВО

    14 5 Отговор
    Мешката, автоматчето и на Източния фронт, Бегоооом марш!
  • 23 Смърфиета

    13 5 Отговор
    Този проz гъст няма да го чета изобщо или поне не обстойно. Направо кументарната секция.

    Коментиран от #64

  • 24 Дани

    11 8 Отговор
    И, този се появи. Десет дни, след тоталната загуба на изборите от ПП/ДБ, мълча като партизанин. Но, щом се откри възможност за съставяне на правителство и нормализиране на хаоса след управлението на ПП/ДБ и служебните, изпълзя от дупката и започна да съска... Явно се готви да стане председател на ДБ, след оставката на Мравояд Бойкикев.

    Коментиран от #27

  • 25 Гост

    18 4 Отговор
    Ганьо Мирчев не влезе в НС
  • 26 Му ха ха ха

    14 4 Отговор
    Тъпирчев ще гледа парламента от вън
  • 27 Смърфиета

    11 5 Отговор

    До коментар #24 от "Дани":

    Мравоядът преживява личностен катарзис. Това категорично трябва да се овъжава!

    Коментиран от #42

  • 28 Дани

    17 5 Отговор

    До коментар #21 от "Ивайло":

    Ивайло, вече е 2024 година, разбрахме какви некадърни крадци и лъжци сте жълтопаветниците и ПП/ДБ. Българите няма да допуснем отново да блокирате кръстовища, да ни тормозите, да разнасяте бесилки и ковчези, и да съсипвате държавата. Внимавайте, да не пострадате, българите няма да допуснем отново да създавате хаос в България. Свърши времето на платените от Черепа, Маджо, Бобокови и т.н.олигарси...и чегъртането Борисов добре ви изчегърта. За съжаление всички ние, българите ще плащаме трите години на хаос, кражби, измами и заеми.

    Коментиран от #32, #39

  • 29 Мнение

    10 8 Отговор
    Най - голямата ви грешка е , че поддържате войната на САЩ и НАТО срещу Русия вместо да се борите,а дипломатичното й решение! Това хората никога няма да ви простият за това отичате в канала

    Коментиран от #49, #66

  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Забележете

    1 3 Отговор
    Герба на ИТН на герба накоя друга партия ви прилича? И ще си отговорите!

    Коментиран от #67

  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 виктория

    4 5 Отговор

    До коментар #1 от "Гост":

    яко го е стиснал за топките!!!
  • 34 виктория

    4 4 Отговор

    До коментар #3 от "Много":

    така ,така!!! мафията на власт и всичко е ок!!!
  • 35 Другари

    6 3 Отговор
    Запомнете влезеш ли във властта и ставаш вампир. Киро преди изборите ни говореше с интонация все едно ние сме децата а той ни разказва приказка. И от нас се очакваше да сме със зяпнала уста и сляпо да вярваме.
  • 36 бегай бе

    11 4 Отговор
    лицемерник всичките в в ДБ сте такива двуличници
  • 37 ФЕЙК

    7 3 Отговор
    Пък какви бръчки има по челото като при дълбока добруджанска оран ! Да не си помислите,че са правени с руския "Кировец" на баща му ! Сакън! Правени са с американски "Катърпилър" !
  • 38 Истината

    6 3 Отговор
    А бе Мирчев не разбрахте ли че вие от ПП и ДБ за нищо не ставате ,а сте тръгнали да давате акъл на другите,Кито са в час с политиката!
    Крайно време е да замълчите!
  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Боже

    3 1 Отговор

    До коментар #4 от "Майора":

    Не е Мирчев, Христо Иванов ,наивника вкарал всички в капана,за да осъществи мечтата си.
  • 41 лодкарьо

    5 1 Отговор
    Селският бег от Добричко в качеството на какъв се изказва
  • 42 Ама

    2 2 Отговор

    До коментар #27 от "Смърфиета":

    Учи граматика бе,момче.!Коя ти беше учителката
    в началното.Жив зян си.Къде са мама и тати?Нали си българин.
  • 43 ЕДГАР КЕЙСИ

    5 3 Отговор
    ТОЗИ С ТОВА "БОТЕВСКО ЧЕЛО" И "ИНДИИСКА БОЯ" .................. ПРИЛИЧА НА "РАБОТНИК" ОТ ДЪРВЕНАТА МАФИЯ ................... ФАКТ !

    Коментиран от #65

  • 44 Фактите не лъжат

    4 5 Отговор
    Възможностите пред Борисов изглеждат все по-малко и все повече от тях водят към един човек - Делян Пеевски!!!
  • 45 Боже, пази България от Борисов!

    2 6 Отговор
    Бойко Борисов има има вси по-голяма зависимост от Делян Пеевски и ДПС и по-малко възможности да се оправдава с ПП-ДБ!!!!!@

    Коментиран от #63

  • 46 Срам!!!

    2 4 Отговор
    И какво постигна глупавия Борисов ... ще управлява със санкционирания от САЩ и Великобритания за корупция Делян Пеевски!
  • 47 Бай Туй

    5 2 Отговор
    Кой беше този?
  • 48 Бай Туй

    4 1 Отговор
    Кой беше този?

    Коментиран от #51

  • 49 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 Вероятно

    2 2 Отговор
    Борисов е заложник на Пеевски. Пеевски го е хванал здраво за "кайсиите"...хаха...
  • 53 Чочо

    4 2 Отговор
    Повтаряте едно и също шепа хора през ден.
    Вече и децата го прозряха преди вие да се изкажете.
    Винаги закъснявате с реакцията си.
    Това показва слаба политическа далновидност.
  • 54 Напротив!!!

    1 2 Отговор

    До коментар #9 от "Русофил":

    Избирателите всъщност наказаха сами себе си, сега двама крадливи мафиота ще ги управляват!
  • 55 Ко ... Нееее....

    2 3 Отговор
    Борисов и Пеевски - двамата Символи на Корупцията щели да управляват България?!
  • 56 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 ТО Е ЯСНО

    1 2 Отговор
    ПАК ББ, НО СЕГА ЩЕ ОПИТА С ДПС. ДРУГИТЕ НЕ СТВАТ. НИНОВА, КИРО, РИСТЮ, КОСТЯ, ТРИФОНОВ ЗА НИЩО НЕ СТАВАТ.

    Коментиран от #60

  • 59 Цирк Буш!

    2 1 Отговор
    Циркът е пълен! БСП също отказа на ГЕРБ!
  • 60 Истината

    2 3 Отговор

    До коментар #58 от "ТО Е ЯСНО":

    То пък със санкционирания по Магнитски за корупция и пране на мръсни пари има какво да си каже. Корупцията ги обединява Боко и Шиши!
  • 61 Хахаха

    2 2 Отговор
    Задава се нова коалиция - КОАЛИЦИЯТА НА Корупционерите и перачите на мръсни пари!
  • 62 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 63 ЕДГАР КЕЙСИ

    3 2 Отговор

    До коментар #45 от "Боже, пази България от Борисов!":

    БОЖЕ ПАЗИ БЪЛГАРИЯ ОТ ДИКТАТОРА ФАШИСТ ................. (П)РЕZИДЕНТА РУМЕН РАДЕВ ..........
  • 64 разбира се

    0 1 Отговор

    До коментар #23 от "Смърфиета":

    Върви да четеш "Моята борба", неграмотнице!
  • 65 лицемериш

    1 2 Отговор

    До коментар #43 от "ЕДГАР КЕЙСИ":

    Ти вече си призна, че също си с "индийска боя".
  • 66 Ахааа

    0 1 Отговор

    До коментар #29 от "Мнение":

    Войната скоро ще спре, ще ви питам какво ще измислите тогава!
  • 67 хмм

    0 0 Отговор

    До коментар #31 от "Забележете":

    Те може да приличат, но си имат и друг началник.
  • 68 Иван

    1 3 Отговор
    Да не изпуснат заплатата, ПП много се изложиха също. Еми- трябваше да "скръцнат", не е толкова тежко, не са толкова закъсали за пари.

    Бойко Борисов не е актуален под никаква форма - просто е прекалено вече - има си някакъв край всичко.

    Още малко - ще го честваме, като герой.
  • 69 Шорош плаща

    3 1 Отговор

    До коментар #8 от "Вашето мнение":

    Той не е, ама що не покаже снимки на новият си палат и да докаже произхода на парите за построяването му, както и другия красавец Ицо дето има два апартамента в Брюксел.
  • 70 ПЕНКО

    0 0 Отговор
    ТОЗИ МАЙКАМУКО ИЗГУБЕНЗЯК -ОЩЕ ЛИ Е ПиПи Дай Бе СЪЩЕСТВИТЕЛНО !?!?!?!?!?!?!?!
  • 71 Шишимир

    0 0 Отговор
    Стопи се мо3932мчето, 9 месеца се мъчи да седи на Пеевския, чакаме какво ще роди.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове