24 Юли, 2024 19:28 5 683 173

България ще доставя ток на Украйна през зимата

  • електропроводи-
  • украйна-
  • ток

Новини за енергийния пазар на ЕС

„Енергийната помощ за Украйна е от ключово значение за сигурността на региона. През наближаващите зимни месеци нападнатата от Русия страна ще има нужда от внос на електроенергия, а повишеното търсене повишава цените. В тази ситуация всяка помощ за възстановяване на енергийната инфраструктура на Украйна е от ключово значение. Затова сме обединени в подкрепата си за икономиката и населението на Украйна.“

Това каза министърът на енергетиката Владимир Малинов по време на петата министерска среща на Партньорството за трансатлантическо сътрудничество в областта на енергетиката и климата (P-TECC), която се провежда в румънската столица Букурещ. Той открои приоритетното значение на регионалното сътрудничество и помощта от ЕС и САЩ за успешен отговор на предизвикателствата, които стоят пред Киев. „Затова България работи усилено на ниво ENTSO-E в Европейския съюз за постигане на солидарност и подкрепа не само през предстоящия зимен сезон, но и дългосрочно“, заяви министър Малинов. Той акцентира върху усилията за повишаване на капацитета на преносната система за гарантиране на енергийната сигурност.

По време на форума на P-TECC министър Малинов разговаря с външния министър на Унгария Петер Сиярто и с министъра на енергетиката на Румъния Себастиян Бурдужа. Ключовата роля на България в изпълнение на предизвикателствата, свързани с диверсификация и сигурност на енергийните доставки бе в центъра и на двете срещи. Участниците в тях акцентираха, че България има огромно значение за доставките на природен газ за Унгария и Румъния. „В този контекст ролята на нашата страна ще се задълбочава в бъдеще с реализирането на проекта за Вертикален газов коридор – стратегическа инициатива за повишаване сигурността на газовите доставки в държавите от региона“, отбеляза министър Малинов.

Той припомни и напредъка по осъществяване на сделката за продажба на украинската страна на оборудването за АЕЦ „Белене“. „Нашите украински партньори провериха на място състоянието на оборудването и в момента оформяме договор за прехвърляне на собствеността. До няколко години проектът в Украйна може да бъде завършен“, каза още министър Малинов.

По време на разговора с външния министър Сиярто българският енергиен министър прояви разбиране към трудностите на унгарската страна при получаване на суров петрол. Министър Малинов сподели, че Европейската комисия следва да обедини усилията си за създаване на необходимата инфраструктура, включително и за пренос на суров петрол от алтернативни източници, за гарантиране на енергийните доставки. В тази връзка той пое ангажимент българската страна да съдейства на Унгария в процеса по идентифициране на потенциална инфраструктура за диверсификация на доставките на суров петрол. Беше отбелязано, че към настоящия момент България не разполага с инфраструктура за пренос на суров петрол към съседни и други пазари, съобщиха от пресцентъра на министерството на енергетиката.

Необходимостта от пълна диверсификация на изкопаеми горива с произход Русия за държавите от ЕС и Енергийната общност бе друг акцент в изказването на министър Малинов по време на форума. Той подчерта общата цел до 2027 г. икономиките на държавите да са напълно независими в това отношение от Руската федерация. Енергийният министър открои също необходимостта замразените руски активи да се използват за възстановяване на Украйна.

Партньорството за Трансатлантическо енергийно и климатично сътрудничество (P-TECC) е обособено в рамките на инициативата „Три морета“. Основните му цели са свързани с подпомагане на страните от Югоизточна Европа в подобряването на енергийната сигурност и диверсификацията на източниците на енергийни ресурси чрез инвестиции в инфраструктурата, ускоряване на взаимната свързаност и съвместимостта на електропреносните мрежи. Тези въпроси са част и от приоритетите на Република България в сектор енергетика.


Поставете оценка:
Оценка 2.1 от 95 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Много ясно, че да!

    19 219 Отговор
    Заради многострадалните вопли на копейките, които искали да ни подаряват на Русия.

    Коментиран от #48, #65, #130

  • 2 Дякон Унуфрий Араллампиев

    252 9 Отговор
    А на България кой ще доставя

    Коментиран от #24, #44

  • 3 ГАЛЯ ОТ ОНОВА МЯСТО

    247 6 Отговор
    а вие мунчовци ще го плащате хахаха няма толкова тъп народ
  • 4 Госあ

    228 7 Отговор
    Нашия лъжлив наркоман, нали беше урЕдил ние да внасяме ток от украинския лъжлив наркоман ? Са ше им изнасяме тока от последните дни работа на АЕЦа, щото ше го батисат преждевременно, а ние ще плащам т.нар. веи’та.
  • 5 Баце ЕООД

    207 9 Отговор
    Срамота! Да подкрепяме открито терористи!

    Коментиран от #13, #172

  • 6 ти да видиш

    151 5 Отговор
    До зимата я камилата я камиларя!

    Коментиран от #14

  • 7 ЕдинОтМногото

    233 11 Отговор
    Не съм съгласен да плащам тока за Крайната, вярвам, че и сънародниците ми не са съгласни. Спрете да си правите гавра с нас, много скоро ще ви се съъжни живота

    Коментиран от #37, #50, #77, #112, #150

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 А за нас няма да има

    141 4 Отговор
    Достатъчно, а този, който го има, ще бъде на петорни цени!
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Вашето мнение

    169 6 Отговор
    Тоя ток вероятно ние ще го плащаме! Дано руснаците и електропреносна мрежа да не им оставят. тогава пасито и сие еврюатлантици с кофите да им го носят.
  • 12 Последния Софиянец

    137 7 Отговор
    Украйна внася 2000 мегавата електроенергия и 1700 от тях са от АЕЦ Козлодуй безплатно.
  • 13 Роки

    7 149 Отговор

    До коментар #5 от "Баце ЕООД":

    СССР е един от най големите световни терористи

    Коментиран от #18, #23, #27, #40, #98, #155

  • 14 Последния Софиянец

    97 3 Отговор

    До коментар #6 от "ти да видиш":

    В момента изнасяме 1700 мегавата електроенергия за Украйна от АЕЦ Козлодуй.

    Коментиран от #108

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Делю Хайдутин

    105 3 Отговор
    Значи оформяли документи за прехвърляне на реакторите на Украйна?

    Коментиран от #68

  • 22 Шопо

    12 102 Отговор
    Това е инвестиция в бъдещето, когато Украйна победи Русия ще имаме нефт, газ, и ток без пари.
  • 23 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 24 рама

    119 4 Отговор

    До коментар #2 от "Дякон Унуфрий Араллампиев":

    Ние ще купуваме от сърбите и турците и ще го даряваме на Украйна, а ние ще стоим на тъмно като едно време когато продавахме на всички , а тук имаше режим.
  • 25 Красимир Петров

    118 5 Отговор
    Затова ли ще вдигат тока на Българският народ
  • 26 Абе как може

    117 8 Отговор
    Само идиоти да ни управляват? Малоумници скоро ще има избори, мислете с тия празни кратуни и не гласувайте за гъзолизачи.

    Коментиран от #81, #140, #151

  • 27 Горбачов

    14 32 Отговор

    До коментар #13 от "Роки":

    СССР отдавна не съществува!
  • 28 Качпара

    34 2 Отговор
    Ще е киловата?

    Коментиран от #32

  • 29 Ужас

    73 5 Отговор
    Леле, цените за бизнеса ще скочат до тавана. Ще фалират много бизнеси.
  • 30 Просто Киро

    7 38 Отговор
    Точно обратното ! Украйна ще ни доставя ток! Това отдавна го уредих!
  • 31 ГОСТ

    84 3 Отговор
    а бе скапаняци недни управници ще фалирате хотелите през сезона а и за зимата сте се загрижили за усраина. ние ли трябва да им плащаме с високите си сметки. осигурете първо нормални цени на тока тук и след това излишъка изнасяйте. тия не знаят и си нямат на хабер какво ги очаква като принудят домакинствата да излязат на измислената крадлива борса наложена от скапания ЕС. сопите ще са дълги и дебели и ще ги отнесат ония по върховете. търпиш търпиш но в един момент търпението свършва и грабваш сопата. първо ни вкараха някакви енергийни дружества който лапат по голямата част от сметката сега ще ни го вкарат и с едни печалбари комисионери. защо токът не може да достига до потребителя без печалбарска сган.

    Коментиран от #76

  • 32 Ами

    24 0 Отговор

    До коментар #28 от "Качпара":

    Над 2 леа
  • 33 Азззззззз

    68 3 Отговор
    Тия министри като са толкова обединени, да вадят пари от техните джобове и да помагат на украинците!
  • 34 Неудобен въпрос

    80 3 Отговор
    от кой ток ще подаряваме на Укр., евтиният от Козлодуй, до който българите не са допуснати и се изнася, за да пълни хазната. Или скъпият от фото и перки. Този ток на борсови цени ли ще е, защото вечер цените са безумни. Какво продаване, каква сделка за новите реактори Белене? 2 нови реактора Уестинг пазарни цени 120 милиарда лева. Срещу 12 милиарда лева доизграждане на Белене с платени от българите площадка лиценз, оборудване и реактори., златна акция 51 процента за България, прибиране ОЯГ. Изплащане от бъдещи продажби ток. САЩ оферта 30% за България, изплащане заеми и лихви от САЩ банка. Без прибиране ОЯГ. Без срокове и неустойки, без таван цени. Плюс разходи за изграждане ядрено сметище. От подобни сделки за 35 години България е загубила минимум 400 милиарда лева. Като обща задлъжнолст е към 90 милиарда лева.
  • 35 Неразбрал

    63 3 Отговор
    Ама нали Кирчо щеше да внася ток от укрите? Пък сега те ще внасят ток от нас? Обърках се.
  • 36 Пич

    74 4 Отговор
    Абе има ли изисквания по конституция , всички които са на управленски постове да са дебили ?! Нямам друго обяснение !
    Това първо ще остави без ток българите !
    Второ , дебилите никога няма да си вземат парите от Украйна !
    Трето , това ще доведе до голямо вдигане на цените на тока.
    Тоест , българите ще плащат масрафа на Украйна !!!
  • 37 Овча крава

    45 3 Отговор

    До коментар #7 от "ЕдинОтМногото":

    Плащаме ли "зелен" данък?!
    Плащаме ли вирус данък?!
    Плащаме ли 404 данък?!
    Е, па що не?!?!?! Както казА данчето, софиянци/гражданьете/ сакат зелено-синя зона и те, тва е!

    Коментиран от #46

  • 38 Абе

    52 3 Отговор
    И водата ще поскъпне рязко заради помпите.
  • 39 12345

    57 2 Отговор
    Ние и сега внасяне ток. Значи ще купуваме ток и ще го подаряваме на напитката.
  • 40 Сладуранка

    9 8 Отговор

    До коментар #13 от "Роки":

    Аз , съм само на 16 г. Би ли ми обяснил какво е това СССР ?

    Коментиран от #42

  • 41 От ЕС

    47 4 Отговор
    ги натискат. Това са политически ангажименти. Нямат връзка с търсенето и предлагането. Чака ни пак голяма инфлация.
  • 42 Като ЕС

    19 4 Отговор

    До коментар #40 от "Сладуранка":

    Но на републиките от бившата Руска империя

    Коментиран от #69

  • 43 Малко е

    36 5 Отговор
    Предлагам да почне масова ампутация на всякакви органи от българите , особено от младите , те и без това не са нужни на страната и да се дарят на нуждаещите се украинци. Също и кило кръв на месец от всеки българин да се точи трябва пак за бедна Украйна.
  • 44 Няма нужда

    4 40 Отговор

    До коментар #2 от "Дякон Унуфрий Араллампиев":

    България произвежда повече, отколкото е потреблението

    Коментиран от #58, #90, #125, #145

  • 45 Нури

    27 3 Отговор
    Срам
  • 46 Евроатлантик

    5 26 Отговор

    До коментар #37 от "Овча крава":

    Ще плащате ! Няма къде да ходите!
  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 ганев

    10 3 Отговор

    До коментар #1 от "Много ясно, че да!":

    ПЪЛЕН....КРЕТЕН
  • 49 Ясно,

    3 48 Отговор
    щом фейкавите копейки реват, значи сделката е добра за България.

    Коментиран от #54, #60, #165

  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 Констатация

    60 2 Отговор
    В момента и ние имаме проблеми с тока, но ооооо за Украйна трябва да има всичко. Няма да се учудя ако направят и режим на тока в по-малките населени места, а също да скочат и цените, тъй като е всеизвестно че от тока за Украйна няма да получим и едно Евро.
  • 52 Ми СССР

    26 7 Отговор
    е нещо подобно на ЕС Гледайте ЕС, така е било в СССР. Лозунги, пропаганда, единна валута спрямо рублата, Варшавски НАТО, СИВ ЕС. Цензура да не гледаш и слушаш медии. Нямаш право на референдуми като ЕС. Едно законодателство за всички соц държави като договор Лисабон. Наказване на инакомислещи със санкции Орбан и Фицо. Едно знаме и химн като СССР. Министерство на истината като СССР.
  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 Бойко Разбойко

    1 29 Отговор

    До коментар #49 от "Ясно,":

    Така е ! Без EU ние сме загубени!
  • 55 Лайн Ари

    32 2 Отговор
    А сега се сетете кой ще плати сметката ?
  • 56 ганев

    38 2 Отговор
    ЕТО ТОВА Е ЕВРОГЕЬОВИЗЪМ.....ЗА БЪЛГАРИТЕ СКЪП ТОК...БЪЛГАРСКО ПРОЙЗВОДСТВО......ЗА УКРАЙНА....БЕЗ ПАРИ
  • 57 шарлатаните

    46 2 Отговор
    помните ли кирчо какво ви каза че ток ще внасяме от осрайна

    същото беше и с евтината газ от говедарника

    разбрахте ли шарлатаните как са ви лъгали? пак за тях гласувайте
  • 58 РЕАЛИСТ

    35 3 Отговор

    До коментар #44 от "Няма нужда":

    Ти пък кво произвеждаш, бе? Имаш 2 работещи реактора на в Козлодуй, които са от ден до пладне и ТЕЦ Марица, дето е пред затваряне. Ще купуваш от турската АЕЦ , дето е с руски реактори и ще продаваш на Украйна. Това вече не знам на какво прилича.

    Коментиран от #96

  • 59 Повишеното търсене

    31 1 Отговор
    Повишавало цените.Ама тука ние в разпадащата се българска икономика не повишаваме търсенето,ама плащаме повишените цени?!Тази математика от едно посолство ли я разкриха на нашите "икономисти"
  • 60 Санкта Петербургера

    2 33 Отговор

    До коментар #49 от "Ясно,":

    И аз така се ориентирам. Щом путинче всячески хули нещо, значи е полезно за България. Хвали ли го, значи е нещо вредно и руско. И вероятно педофилско, ами... нещо гнусно ще е като гнусна лъжа. Бягам оттам с 200. Нарича се обратен ефект.
  • 61 Ха-ха-ха

    28 1 Отговор
    Чакайте, чакайте нали Кирчо Простото каза че ние ще внасяме от Украйна.
  • 62 стоян георгиев

    46 1 Отговор
    Издържаме бандеровци тука в хотелите, а сега ще издържаме и бандеровците в 404!
    Българите живеят във фургони и мизерстват с години!

    Срам и позор! Безродници!!!
  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 64 Как плаща

    28 1 Отговор
    Украйна?На вересия,или ние плащаме и нейната сметка?
  • 65 Българин

    5 1 Отговор

    До коментар #1 от "Много ясно, че да!":

    56 червено , 6 зелено - това говори ли ти нещо ?

    Коментиран от #139

  • 66 Чао

    21 1 Отговор

    До коментар #50 от "Евроатлантик":

    Я ходи и се направи на черга в Брюксел, така, че не само всички да стъпят върху теб, но и брюкселските кучетата да да се облекчат отгоре ти.
  • 67 Бах

    19 2 Отговор
    Ще им доставя уйеве !
  • 68 Toчно

    39 2 Отговор

    До коментар #21 от "Делю Хайдутин":

    Кражбата ще е документално изрядна. Как така хора които нищо не строили и купували имат право да продават? Този въпрос стои още от Костово време -" приватизацията".
  • 69 Баце ЕООД

    2 11 Отговор

    До коментар #42 от "Като ЕС":

    Ами не е това... Познанията ти по история са жалки, жалки, жалки...
  • 70 Ние предполагаме че до зимата

    41 2 Отговор
    Украйна ще се нарича Новороссия и България няма да изнася за там ток

    Коментиран от #95

  • 71 ГОСТ

    31 0 Отговор
    да погледнем реално за кого е изгодно вдигането на МРЗ. не е за тия който работят за нея. от нея най много се облагодетелстват тия за който гласуваме мислете преди да гласувАте с гласовете си им давате и пари взети от вас по тоя начин като навържат на синджира производител разпределител и сега за капак печалбар от 7% от сметката ви за ток като борсаджия.става същото като при доматите производител прекупвач още един накрая по 4 левчета в магазина.но имаш и избор да го купиш и от производителя на момента дали кило или две а може би пет цената е една.поне с тока и водата не ни оставят шанс да шаваме ще плащаме такси за ползване като водомер и електромер сметката отделно.всичките тия монополисти придобиха инфраструктура изградена преди години пак с наши пари и сега искат да плащаме такса достъп.
  • 72 КОТарАК 🐱

    17 1 Отговор
    леле мале тия центаджий на галя робите ще се пукнат от яд бе пяна вече имат във устата, горещо е що толкова ги тормозите?
  • 73 Обикновен човек

    0 28 Отговор
    Помагаме на хората.
  • 74 Жададык

    22 0 Отговор
    Така разпоредиха от посолствоТО....
  • 75 Висш разум

    35 0 Отговор
    А за Българите 1.5лв.за 1кw направете тока.Гарантирано от герб,шиши и т.н.А ти българино не ме гледай умно а хващай лопата,вила и бухалка,че зимата ще бъде тежка.
  • 76 789

    33 0 Отговор

    До коментар #31 от "ГОСТ":

    Лошото е всички се ядосват, пишат, но нищо повече не се случва. Много отдавна трябваше да се прекратят мераците на нашите крадливци, но все чакаме някой друг да свърши работата.

    Коментиран от #109

  • 77 Бах

    41 3 Отговор

    До коментар #7 от "ЕдинОтМногото":

    Така е . Много скоро ще ползваме стълбовете за бесене на западните подлоги . Всичко се развива много зле за западната демокрация
    Въпрос на време!

    Коментиран от #82

  • 78 СЛАВА БЪЛГАРИЯ,СЛАВА НАТО

    1 32 Отговор
    ЗАВИНАГИ СЪС ДОЙЧЛАНД И САЩ! УЕЛКЪМ В НАТО И ЕС УКРАИНСКИ БРАТЯ!
  • 79 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 80 България 🇧🇬

    32 1 Отговор
    Никакъв ток за украински гандони 🇺🇦🚾👎
  • 81 Шопо

    20 2 Отговор

    До коментар #26 от "Абе как може":

    Ако изборите можеха да променят нещо те щяха да са забранени.
    Не гласувайте !
    Демокрацията е илюзия, опиум за масите.
  • 82 Хехехехе , хом'ик, да?

    1 19 Отговор

    До коментар #77 от "Бах":

    Цяла България ви видя какви Герои сте при МОЧА ! ))))
    Както и ху- ЙЛО , как избега посред нощ само по трусики от Лошият ГОТВАЧ))))

    Коментиран от #99, #166

  • 83 123

    22 1 Отговор
    На вересия или ще го плащат?
  • 84 малиии

    1 22 Отговор
    Те сега руснята ше пометне ...
  • 85 Франсиско

    21 1 Отговор
    Кой ще плаща ? А ?
  • 86 Тошко укр@йнски

    18 1 Отговор
    В Банкя напоследък, особено нощем много често спира тока.
    В момента в 20:30 пак спря. Не са аварии кото няма буря
  • 87 дддд

    23 1 Отговор
    Е Младенов го каза да идват танковете,сега вече наистина на нас нормалните ни се иска да идват!
  • 88 ха ха хааа

    3 19 Отговор
    Колхознята пеняса . 🤭😁
  • 89 Оно и и Белгородската Народна република

    2 24 Отговор
    + Курска област има по 4 часа ток дневно. Копейките нема ли да носят свещи и..чувалье за мизерните
    маскале?
  • 90 Дякон Унуфрий Араллампиев

    20 1 Отговор

    До коментар #44 от "Няма нужда":

    Сега може би но едва ли Зимата какво ще правим Няма слънце Ще има авария в Козлодуй въпрос на време Вода за ВЕЦ няма да има Миналия месец изкарахме на внос А зимата
  • 91 Сандо

    30 2 Отговор
    Още една причина да желаем победата на Русия,и то още тази година.Макар че това надали ще спре нашите управляващи да ни продават и предават.
  • 92 Някой

    26 0 Отговор
    Предната зима внасяхме ток от чужбина. До там ни докараха евроатлантиците предатели. Преди като спираха реактори в АЕЦ Козлодуй и например в Албания минавали на режим на тока.
  • 93 Тома

    23 0 Отговор
    Безплатно нали.Да е......а вашата м

    Коментиран от #114

  • 94 НЕЩАСТЕН ЕВРОАТЛАНТИК /бедна душа/

    11 6 Отговор
    Ще си дам свинята и телето на Украйна и ще ям доматена и картофена чорба.
    Да се пукат приятелите на Русия!

    Коментиран от #169

  • 95 Дякон Унуфрий Араллампиев

    14 2 Отговор

    До коментар #70 от "Ние предполагаме че до зимата":

    Русия няма сметка да прекратява войната Печалбите са огромни Ще бави нещата още дълго време Всеки ден колелото се развърта все по бързо Всяка една копейка се връща в троен размер минимум
  • 96 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 97 Цяла България подкрепя борещите се

    1 28 Отговор
    За своята Свобода и Независимост Украинци,...само Терористичната СЕКТА БКП- копейки , взривяващи Черкви, обираща Мандрите и унищожила 320 К Български граждани без съд и присъда --- подкрепят Ф АШИСТКА та Хунта в Маскал опитваща се да Породи православна Украйна

    Коментиран от #100, #101, #105, #167, #168

  • 98 хасан двата у....

    4 0 Отговор

    До коментар #13 от "Роки":

    РОКИ ГЪЛТАЙ БЪРЗО ,ЧЕ КАПЕ ПО ЗУРЛАТА ТИ
  • 99 Бах

    14 3 Отговор

    До коментар #82 от "Хехехехе , хом'ик, да?":

    Времето идва и ще квичиш , ама не бях аз бяха други , моля ви се другари аз съм невинен.... . Жалки уроди . Никой нормален НЕ би защитил тази помия България . Никой не е луд да си дава живота за буклуците.
  • 100 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 101 гларуса

    13 2 Отговор

    До коментар #97 от "Цяла България подкрепя борещите се":

    СТОЙ ПОВЕЧЕ НА СЯНКА - ГУБИМ ТЕ ,НИКОЙ НЯМА ТЕ КОПА В ТАЗИ ЖЕГА
  • 102 Механик

    1 17 Отговор

    До коментар #100 от "ПРОКТОЛОГ":

    Ние ги пазим. Останаха само няколко хиляди младежи 70+ год. от БКП и толкова безродни копейки край МОЧА!
    Ама си въобразяват,че са милиони.
    😜
    Поне забавляват форумците

    Коментиран от #136

  • 103 Ток

    25 1 Отговор
    На какви цени ще е за нас в БГ продажници ?
    Защо продавате АЕЦ и България ?
  • 104 Замислен

    21 1 Отговор
    Не разбрах,ще доставяме или ще продаваме?

    Коментиран от #106

  • 105 СЛАВА УКРАИНЕ

    1 27 Отговор

    До коментар #97 от "Цяла България подкрепя борещите се":

    СЛАВА Велики Българи за помощта
  • 106 БКП - копейки

    2 22 Отговор

    До коментар #104 от "Замислен":

    Ще подаряваме отново България на Монголоидите край блатата за 23 република на П едерацията

    Коментиран от #156

  • 107 Полковника

    15 0 Отговор
    Изменник, ще плаща сметката.
  • 108 Изнасяме

    29 0 Отговор

    До коментар #14 от "Последния Софиянец":

    А кой плаща, ние чрез нашите сметки, или директно от държавния бюджет?
  • 109 ГОСТ

    17 0 Отговор

    До коментар #76 от "789":

    истината е че е така.преди години общувахме очи в очи и се организирахме сега драскаме по сайтовете с телефоните недоволни но за жалост и страхливи да не загубим чревоугодната ни работа с добро заплащане. страх лозе пази това е истината за клиентелския вот.
  • 110 Гост

    27 0 Отговор
    Без ток ще седим, само и само да защитим интересите на господарите зад океана.
  • 111 Ако не знаете

    32 0 Отговор
    и сега изнасяме ток за украйна и имаме дефицит, и цената за нас му се вдига..

    колкото по-рано изгоним американските кръвопийци, толкова по- добре за всички нас
  • 112 Гост

    31 1 Отговор

    До коментар #7 от "ЕдинОтМногото":

    Изнасяй си тока за Крайна по 10 ст, после купувай от Ерджолан по 50 ст. Достоен член на алянца.
  • 113 Интересна ще е реакцията

    19 4 Отговор
    на Саудитска Арабия на поредните закани за кражба на замразените руски активи. Наскоро бяха заявили, че ще изтеглят всичките си активи от ЕС и САЩ в подобен случай. "Основан на правила ред"? Смях в залата.
  • 114 Има начин

    26 0 Отговор

    До коментар #93 от "Тома":

    Две тухли и тел на жиците, и тока спира,а и трафопоста гърми, и износа приключи. И че стане весело,ножо вече опре у коста, народа е време да си върне властта, съд(народен)затвор, конфискация на всичко заграбено. Не допускане бивши политици в НС и управление на държавата, както и членове на техните семейства, роднини и приятели .Да си върнем НРБ.

    Коментиран от #119

  • 115 хммм

    30 0 Отговор
    В момента България изнемогва. Дори и сега има смущения и прекъсвания!! Престанете да ни замесват с тази Украйна!!
  • 116 мддаа

    26 0 Отговор
    Долу на фашистките правителства!!! искаме българско такова.
  • 117 АБВ

    24 0 Отговор
    Това изказване на господин министъра е една политкоректна пропагандна боза

    Коментиран от #121

  • 118 Справедлив

    24 0 Отговор
    Споко хора Руската армия напредва и до зимата няма да има Покрайна. Няма на кого да помагаме.
  • 119 Гост

    15 1 Отговор

    До коментар #114 от "Има начин":

    И кел файда? Ще изпоизбягат у чужбината, да си харчат заграбеното. След 50 години, синовете и внуците им ще се върнат като наследници на десиденти, за да яхнат наново стадото.

    Коментиран от #126

  • 120 Ццц

    27 1 Отговор
    Бихте ли ми обяснили каква точно е връзката между тока в Украйна и стабилността на региона? И какво точно договори Киро Тъпото с дрогата? Не требваше ли ние да намажем с евтин ток? А сега ще подаряваме на просяците? Да клякат тия вече, че аман!
  • 121 Да те светна

    22 0 Отговор

    До коментар #117 от "АБВ":

    От Посолството така наредиха.
  • 122 Един българин

    24 0 Отговор
    А нас ни подготвят секирата за свободния пазар на ток нас всичките простосмъртни кой ще ни компенсира високите сметки питам аз ??
  • 123 Правилно

    18 0 Отговор
    Иначе с какво ще си зареждат Теслите?!
  • 124 Жалък и прост ненормалник

    18 0 Отговор
    Галя от Козяк те търси да те бие защото си проста краварска марионетка
  • 125 Произвеждаше

    11 0 Отговор

    До коментар #44 от "Няма нужда":

    Сега внасяме
  • 126 Има начин

    16 1 Отговор

    До коментар #119 от "Гост":

    Мисля че съм написал правилно,,роднини и приятели ",да префразирам, до 9 то колено, да нямат право да ползват,управляват, изнасят, продават, подаряват, оттдават и по всякакви начини ощетявъщи народа и държавата. В същото време да се разследват и техните защитници (адвокати)за хонорари, имоти и т.н.за това пиша, че Има Начин.
  • 127 Стеф

    16 1 Отговор
    ТЕЦ Варна на Доган май е тамън за тая работа /някакъв директен далекопровод имаше/
  • 128 Невероятно

    24 1 Отговор
    ни лъжат и манипулират
    Нека гласуват и кажат истината:
    Подарихме на Украйна Ф-16 , 100 БТР , АЕЦ

    Вместо това" армията ни има нужда от БТР ри
    преди местните избори "
    АЕЦ - по добре било ние а не Укр да купи за
    120 млрд Уестингхаус реактор вместо наш за 12 млр
    Ток - ще подаряваме . Ами кажете го . Не лъжете !
  • 129 Коментар

    21 1 Отговор
    Заради тези укри вдигнаха цените на всичко,а сега и ток ще им плащаме.Прилича на репарации.С какво сме им длъжни?!Даже от укро пропагандата участваха в това от износител на ток да ни превърнат във вносител...ние самите внасяме.
  • 130 007

    9 2 Отговор

    До коментар #1 от "Много ясно, че да!":

    Боже събери си отпадъците.
  • 131 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 132 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 133 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 134 БАНко

    22 2 Отговор
    НАТООВЦЕ , ПРОЧЕТЕТЕ КОМЕНТАРИТЕ , ПРОЧЕТЕТЕ ГЛАСА НА НАРОДА !!!
  • 135 Перо

    21 2 Отговор
    В БГ ще минем на режим и скъп ток за да има електроенергия за ционисткия режим в Киев! Коя правителствена свиня решава тези въпроси, без допитване?
  • 136 То па кат

    6 0 Отговор

    До коментар #102 от "Механик":

    Гледам колко са гласували за "вашите" ми се струва, че нямат и толкова спрямо тези пред МОЧА. То само с Иво Инджев Минчо Пасито и нАСКО гЕНЕРАЛЧЕТО не става.
  • 137 ОТТО

    21 3 Отговор
    България ще доставя на Украйна ток през зимата, а при нас режим на тока. Кой умен психо евро атлантик го измъдри?България сега произвежда около 2800 - 3000 мегавата от които 1300 и сега отиват за Украйна. През зимата ще внасяме ли и на каква цена?

    Коментиран от #138, #143

  • 138 господин ДжРобБидон

    4 8 Отговор

    До коментар #137 от "ОТТО":

    млъкни, мишка! Белият Господин каза да помогнеш на Украйна, значи ще помогнеш.
  • 139 Българин 🇧🇬

    3 12 Отговор

    До коментар #65 от "Българин":

    Червеното и зеленото нищо не значат .Това за вас копейките е малка утеха .

    Коментиран от #163, #164

  • 140 Българин 🇧🇬

    2 15 Отговор

    До коментар #26 от "Абе как може":

    Малоумници сте вие копейките .

    Коментиран от #161

  • 141 Луд

    5 2 Отговор
    Значи минаваме на режим
  • 142 Копейките

    1 11 Отговор
    пак плашат с апокалипсис))))). Старата песен на нов глас! Тук не ви минава номерът. Оплачете се на попармения.ком или на фейкблато.ру
  • 143 Копейка

    3 6 Отговор

    До коментар #137 от "ОТТО":

    Митрофанова и тя така ни каза да казваме. Изпълняваш директивата точ в точ! Ти си копеец ударник и отличник!

    Коментиран от #158

  • 144 Иван

    3 7 Отговор
    Ще доставяме ток на Украйна разбира се. И без това Козлодуй рабори на загуба. Поне да имаме някаква файда от него !
  • 145 Не е далече

    9 2 Отговор

    До коментар #44 от "Няма нужда":

    времето, когато глагола "произвежда" ще изглежда така "ПРОИЗВЕЖДАШЕ", а глаголът "изнася" ще се замени с обратния "внася"... И това "постижение" ще го направим само за някакви си четиридесетина години... Т.е. за толкова, за колкото беше необходимото време да се построи всичко това, което за четиридесетте години демокрация се разграбва и унищожава! Един вид плюят върху труда на три поколения българи, отдали най-хубавите години от живота си да превърнат родината си в развита държава... И най-вероятно възмездие няма да има, защото няма да има кой да го раздаде, тъй като
    спим, изчезваме и се топим като сняг на пролет...

    Коментиран от #146, #160

  • 146 Идва времето

    1 13 Отговор

    До коментар #145 от "Не е далече":

    Когато неадекватността на комунистическата "сентенция" - ""електрификация" губи смисъл.
    Повелите н Ленин, за "електрификация" са смешни в днешнно време.
    Особено като проекти като "Белене" и "Козлодууй" - тотално изхабени и неадекватни за времето, в което живеем. Няма по-скъпа и мръсна енергия от допопрпнбото използване на "ядренаъа" енергия в Козлодуй.!

    Коментиран от #147, #159

  • 147 Честно ли

    8 0 Отговор

    До коментар #146 от "Идва времето":

    А защо тези" мръсни , неадекватни проекти са добри
    За Украйна?

    Адекватно ли е да платим 120 млрд за Уестернхаус
    реактори вместо 12 млрд за наш проект .
    Някои да приберат пари от това и от АЕЦ ?
  • 148 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 149 Митев

    4 1 Отговор
    Имам чувството че не живея в Република България,станали сме губерния на Украйна и някакви си хора си правят каквото им наредят от Брюксел,е повярвайте ми това го нямаше и по времето на" бай Тошо",същият все намираше един или друг начин да изклинчи на "братския съветски съюз"......

    Коментиран от #162

  • 150 България и българите мразят русия

    0 8 Отговор

    До коментар #7 от "ЕдинОтМногото":

    Никой не те пита тебе продажен руски nлъx! Добре,че службите за сигурност вече се задействаха и шайката национални предатели и руски шпиони подлежите на арести,съд и депортация !

    Коментиран от #154

  • 151 фактите

    1 4 Отговор

    До коментар #26 от "Абе как може":

    Ти недей да лежиш на избори,защото точно на тях се вижда,че сте една 14 процентна шайка от народа.Ако си без акъл гласуваш за руската партия Израждане,а тези които го правите сте малцинство и се считате за национални предатели.
  • 152 Докато есгейските

    4 0 Отговор
    Пумияри ни тъпчат и ни диктуват правилата ЩЕ ИМА ДА СИ ПЛАЩАМЕ НА УКРИТЕ СМЕТКИТЕ!!!ПОСЛЕ НЯМАЛО ВЪНШНА НАМЕСА ТУК,АРЕ БЕ НИЕ ПАСЕМ ТРЕВА НЕ Я ПУШИМ ХА ХА,СМЕШНИЦИ ЛЪЖЛИВИ!!!
  • 153 Опс са

    0 1 Отговор
    Готови сте за режим ала бай Тошо .
    Е то неговите наследници ни оправят .
    Тикви , прасета, и други комунисти , капиталисти фашаги .
  • 154 Еййй либерално

    0 0 Отговор

    До коментар #150 от "България и българите мразят русия":

    Плъхещо гнездо.
    Ще ти ........................ Проста
  • 155 Сссс Аааааа Щъъууу

    0 0 Отговор

    До коментар #13 от "Роки":

    Ли имаш предвид .
    Евала , прозорлив си.
  • 156 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 157 УСА шекела

    0 1 Отговор
    Ще бъдеш 51 поробен щат на усато.
  • 158 Лекелос

    0 1 Отговор

    До коментар #143 от "Копейка":

    Аре ходи се отчитай на Мартеницата .
    Агенти на укрифашагите не ни трябват .
    Слуга е бащата ти , слуга ще си умреш .
  • 159 Ей помио

    1 0 Отговор

    До коментар #146 от "Идва времето":

    Да умрат всичките ти наследници , семето да ти се затрие помио украинска.
    Ако ме изтриеш , и твоето .
    Баба Ванга.
  • 160 Не е далеч

    1 0 Отговор

    До коментар #145 от "Не е далече":

    Времето , когато ще те изместят за кайма .
    Джонсън вече те препоръча .
    ,,Азов,, да мобилизира източния блок .
    Демек хихълът да те прати в Донбас да мреш .
  • 161 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 162 Не се учудвай

    0 0 Отговор

    До коментар #149 от "Митев":

    Нищо чудно ,,Слуга на народа,,, да спечели изборите в БГ с 70 %
  • 163 Червеното и зеленото

    0 0 Отговор

    До коментар #139 от "Българин 🇧🇬":

    Са ти в сметките , превеждани от ,,Мартен,,
    Да не можеш цент да изхарчиш.
  • 164 Българин друг път

    0 0 Отговор

    До коментар #139 от "Българин 🇧🇬":

    Чист татарин си .
  • 165 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 166 Аре аре

    0 1 Отговор

    До коментар #82 от "Хехехехе , хом'ик, да?":

    Ти си много смел .
    Шест месеца те чакам да се запишеш доброволец с мен в Украйна , затваряш ми GSM -а., ще идем там и ти ще тичал с питата с хляб и сол да се предаваш на ,,Ватенките,,
  • 167 Гледам и невврвам

    1 0 Отговор

    До коментар #97 от "Цяла България подкрепя борещите се":

    На ,,Ушите,, си .
    Простак до простака мила моя маюнеле .
    Изкле. С. ...я. ...к.
  • 168 Само ти не.

    0 0 Отговор

    До коментар #97 от "Цяла България подкрепя борещите се":

    Когато давахме по една заплата на Украйна ,
    ти се скри и не пожела да я преведеш .
    Молих ти се а ти не отряза , да се оправят сами.
  • 169 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 170 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 171 Хи хи хи хо

    0 2 Отговор
    Картофена чорба . я си кажи ,,Борш,,
    Що се правиш на Европеец бре русофил.
  • 172 Факрус

    0 3 Отговор

    До коментар #5 от "Баце ЕООД":

    Терористи и фашисти са в кремъл! Още ли не го разбрахте, бе боклу, ци русоробски?
  • 173 Уса

    1 0 Отговор
    България и в момента подарява ток на Украйна и затова се вдигат цените българите плащат за всички мерзавци
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове