24 Юли, 2024 21:37 1 559 6

Основният ремонт на Дунав мост при Русе продължава

  • апи-
  • дунав мост-
  • ремонт

До момента е изпълнено разрушаване на хидроизолация

Основният ремонт на Дунав мост при Русе продължава с премахването на първите стоманобетонови панели. Предвижда се на ден да се демонтират по 4-ри от съществуващите панели и да се монтират 4-ри нови. Ще бъде извършено и разкъртване на тротоарната конзола.

До момента е изпълнено разрушаване на хидроизолация, демонтаж на отводнители и съществуващи стълбове за осветление, разкъртване на тротоарната конзола, както и монтаж на временна предпазна ограда.

През втората седмица от основния ремонт на съоръжението част от дейностите бяха насочени към премахването на пешеходната ограда. Тя има художествена стойност и при демонтажът ѝ трябва да се запази нейната цялост, за да може да бъде възстановена и отново поставена на съоръжението, след приключване на ремонта.

Строителните работи стартираха на 10-и юли, в отсечка с дължина около 200 м в лентата за вход в България. Трафикът в нея е ограничен и движението преминава регулирано в лентата за изход в посока Румъния, в която не се работи и се регулира от сигналисти. Строителните дейности се извършват без спиране на движението и съоръжението няма да се затваря. На обекта се работи ежедневно по 10-12 часа на ден, през светлата част от денонощието. Работният процес се организира и извършва така, че превозните средства да преминават поетапно двупосочно в платното, в което не се работи.

При основния ремонт на съоръжението максималната допустима ширина на преминаващите превозни средства е 2,75 м, а общата маса е до 60 тона. Извънгабаритни превозни средства не преминават.

Агенция „Пътна инфраструктура“ се извинява на шофьорите и на гражданите на град Русе, през чиято територия преминава транзитният трафик за Дунав мост, за причиненото неудобство. С разбирането сме, че строителните работи и промяната в организацията на движение ще създаде неудобства и на гражданите, и на шофьорите, но предприемането на строителните работи е необходимо, за да се осигури безопасното пътуване по моста между Русе и Гюргево в следващите години.

За повишаване на безопасността АПИ работи в постоянна координация и тясно сътрудничество с Гранична полиция, Агенция „Митници“, ИА „Автомобилна администрация“, община Русе и Областната администрация на Русе. Апелът към шофьорите и жителите на Русе е да проявят разбиране и търпение, да карат внимателно, със съобразена скорост, да спазват стриктно пътната сигнализация и да не предприемат рискови изпреварвания, с които да застрашат безопасността и живота на всички пътуващи.

Актуална информация за временната организация на движението и за ремонтните дейности може да бъде намерена в специалната секция „Информация за ремонта на Дунав мост“ на интернет страницата на Агенция „Пътна инфраструктура“. Екипът на Агенцията ще подава регулярна актуална информация за ремонта на съоръжението и е на разположение за допълнителни въпроси и уточнения. Само така ще бъде гарантирано точното, прецизно и коректното информиране на всички пътуващи.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Помак

    13 2 Отговор
    ..от кого се извършва ? ..штото русенци казват ..мафията пак зе парите и не работи

    Коментиран от #4

  • 2 Хич да не бързате юнаци

    5 3 Отговор
    Бързата работа - срам за майстора!
  • 3 хихи

    11 3 Отговор
    Дунав мост,------- Мост на дружбата

    Строен е 2,5 г. от България и Румъния в сътрудничество с тогавашния СССР.
  • 4 Обяснявам:

    2 4 Отговор

    До коментар #1 от "Помак":

    Извършва се от НАТО, както и всички други инфраструктурни проекти в момента! Бързото придвижване към Русия изисква това. На това е подчинено всичко!

    Коментиран от #5

  • 5 КОТарАК 🐱

    2 2 Отговор

    До коментар #4 от "Обяснявам:":

    ТО ВИЖИ МАГИСТРАЛИТЕ КАК ВЪРВЯТ ОТ СОФИЯ КЪМ ЧЕРНО МОРЕ , ЗНАЕШ ЛИ ЗАЩО?
    вярно ли някой си мисли че магистралите се правят за обикновените граждани? ами не правят се за военни цели по бързо да се изнася армията при война
  • 6 плюс минус

    2 0 Отговор
    Мостът на дружбата е построен за две години и половина и е открит през 1954 година.
    Сега половината от българска страна ще го ремонтират цели 2 години.
    През южните квартали на Русе през денонощие преминават около 2 хиляди огромни тирове към и от моста, тровят въздуха, вдигат шум, трошат асфалта на бул. България.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове