25 Юли, 2024 09:09 2 118 11

Христо Панчугов: Въпрос на процедура и време е да видим г-н Пеевски извън Движението

  • христо панчугов-
  • дилян пеевски-
  • извън-
  • дпс

Не е вярно обаче, че ако не стане с първи мандат, с никой друг няма да стане. Това се е случвало два пъти в последните години, коментира казуса с третия мандат политологът Георги Киряков 

Христо Панчугов: Въпрос на процедура и време е да видим г-н Пеевски извън Движението - 1
Снимка: Нова телевизия

ГЕРБ поставя себе си като стабилна алтернатива на разпада в останалите политически формации. Партиите вече са предприели предизборни стратегии в парламента. Това заяви политологът Христо Панчугов в студиото на "Здравей, България".
По думите му липсата на реална алтернатива запушва изхода от безвремието в политиката. "Демокрацията и трансформацията на системата предполага изненади на изборите, "Величие" е пример. Има групи в обществото, които още нямат представителство, а това създава възможност за нова динамика в следващия парламент, но и за доста радикализация. След процесите в ДПС идеята за противопоставянето между различни групи ще стане значителна част от следващата кампания. Въпрос на процедура и време е да видим г-н Пеевски извън Движението, той прави опит за демонстрация на остатъчно влияние", коментира той.

Според политолога Георги Киряков заради вътрешната фрагментация в парламентарните партии няма да се реализира третият мандат. "Борисов даде важна индикация, че ще има промяна на тона при нов вот. Не е вярно обаче, че ако не стане с първи мандат, с никой друг няма да стане. Това се е случвало два пъти в последните години. Електоралната битка в ДПС беше спечелена от Доган и това ще проличи на нов вот", смята той.

"Влиянието в администрацията на Пеевски ще отслабва и ще се търси преразпределение на властовия ресурс", допълни Киряков.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 16 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 ТаУмВзе

    4 2 Отговор
    Политологчето по телевистан, да му се обясни думата Еничар бре! Хахахаха
  • 3 агент Сава

    2 17 Отговор
    Пълни глупости, че щели да отстранят Пеевски от ДПС.Тоя изобщо не е чел Устава на ДПС.Само ЦС може да го изключи, за което са нужни 160 от 240 члена, които агент Сава няма.Шиши ще регистрира ДПС в ЦИК и ще реди листите, колкото и някои да бълнуват.
  • 4 агент Сава

    5 15 Отговор
    Доста глупаци халюцинират, че Пеевски бил свършен и имал остатъчно влияние.Влиянието му е по-голямо от който и да е друг и сега,когато КС ще потвърди промените за служебните правителства и мунчо няма да прави повече хунти,Шиши коли, Шиши беси чрез Главчев.

    Коментиран от #8, #10

  • 5 Мда

    7 1 Отговор
    Боко манипулира, че ако не стане с първи мандат, с никой друг няма да стане
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Нека го видим

    11 1 Отговор
    Този ценен екземляр да го видим в Дубай, поне да не му плащаме охраната. Той да се охранява, пари има няма да го мислим. А най честно ще е да го видим в затвора, там му е мястото, всичките му заслуги за България са за там. Това кречетало, изявявайки се като пръв политик, е защитник само на себе си, и
    беснее, че не може да харчи откраднатото. Идва видьов ден, ще му лъсне дебелият з...к., а американците ще го изплюят като ненужен боклук.
  • 8 Отец Чапаев

    9 1 Отговор

    До коментар #4 от "агент Сава":

    Шиши да си регистрира ДПС или МТС но откъде ще намери гласоподаватели, ще събере само един файтон хора.
    Гледаме последните му акции преди да сдаде фира.
  • 9 Друго мнение

    5 0 Отговор
    Пеевски твърде артистично борави с неподплатени обвинения структурирани по жълт сценарий, чийто ефект е на спуканото сапунено балонче. Влиянието му в държавния апарат спада, а тези който държи в зависимост са като нож с две остриета, могат и да го порежат. По интересно ще бъде да се изкарат фактите от стария автомобил, преминавайки към финансовите потоци към майка му, Държавен резерв, Булгартабак, КТБ, данните за истинската контрабанда на цигари, финансови потоци и т.н.
  • 10 Реалния

    0 1 Отговор

    До коментар #4 от "агент Сава":

    Кога българин превземе турска партия,ела ми се обади,обратното може , и без това турците ни управляват,цялата икономика на страната е тяхна барабар с агенции,служби,съдии и прокурори
  • 11 Прасето

    0 0 Отговор
    На Ножлето.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол