26 Юли, 2024 05:42 745 18

Гуцанов: България се нуждае от силна лява партия

  • борислав гуцанов-
  • бсп-
  • мандат

Президентът трябва да вземе разумно решение за третия мандат, заяви депутатът от БСП

Гуцанов: България се нуждае от силна лява партия - 1
Снимка: Bulgaria ON AIR

Очакваме президентът Румен Радев да връчи третия мандат за съставяне на правителство. Все още не е ясно кой ще получи папката, но няколко партии вече започнаха да обсъждат какво ще правят с нея, ако тя бъде подадена в техните ръце.

"Президентът е този, който трябва да вземе разумното решение и съм сигурен, че той ще го направи. Едната от възможностите е да бъде връчен на нас - на БСП. Ако това се случи, ще подходим по-възможно най-държавническия начин".

Това заяви председателят на ПГ на "БСП за България" Борислав Гуцанов в студиото на "Денят ON AIR".

По негови думи третият мандат за съставяне на кабинет е по-различен от предишните два.

"Те се връчват на кандидат за министър-председател, докато третият мандат се дава на политическата партия, защото законодателят, когато е приемал Конституцията, е предвидил, че щом първите два са неуспешни, то третият трябва да има друга платформа. Той е тип кризисен и затова трябва да се води разговор с всяка една от политическите партии", каза Гуцанов за Bulgaria ON AIR.

Депутатът от БСП подчерта, че България има нужда от правителство и не е нормално държавата да ходи за седми път на избори.

"Този кабинет не трябва да бъде политически, а трябва да бъде експертен кабинет на националното спасение, на националното съгласие и дано има такъв тип мислене и диалог, който трябва да бъде проведен", отбеляза гостът.

Според него БСП трябва да си върне изгубения електорат и да се върне силата в лявото.

"България се нуждае от силна лява партия", категоричен бе Гуцанов.

Източник: www.bgonair.bg


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 мммм

    7 3 Отговор
    За какво ни е правителство, нали си имаме американско посолство!!
  • 2 Кой стои

    4 1 Отговор
    зад заверата за завладяване на БСП?

    Мая Манолова се шмугна със зелена рокля на инструктаж при Румен Радев и Копринков

    Мая Манолова беше уловена днес около обяд да влиза в сградата на президентството. Лидерката на маргиналната партия "Изправи се" стоя около час и половина на "Дондуков" 2.

    Според запознати, Манолова е имала регулярна среща с предидентския съветник и таен ковчежник Николай Копринков. Възможно е да се е появил и държавния глава Румен Радев, който от години е близък на кюстендилската фурия.

    В последните седмици Мая Манолова е сред най-активните бивши бесепари, участващи в процеса на обединение в ляво. Наскоро тя се появи в клип с временния председател на БСП Атанас Зафиров, в който двамата пляскаха ръце. Най-вероятно срещата на Мая в президентството е било във връзка със събора на Бузлуджа през уикенда, къето предстои обявяването на голямото ляво обединение.

    Коментиран от #3, #4, #11, #15, #16

  • 3 Наблюдател

    3 1 Отговор

    До коментар #2 от "Кой стои":

    От лагера на Нинова смятат, че това, което се случва, е "опитомяване на БСП".

    "За мен ново ръководство няма – има старо ръководство, това са хората, които бяха до Нинова. Тя получаваше какви ли не обвинения за еднолично управление – е, днешното управление е двулично", заяви пред Евроком депутатът Иван Ченчев, който е един от лоялните на Нинова партийци.

    "Мая Манолова с какво ще допринесе за лявото обединение, освен че да я видите водач на листа? Или другите, които работеха срещу БСП", попита реторично той.
  • 4 Георги Свиленски

    3 1 Отговор

    До коментар #2 от "Кой стои":

    - друг депутат, приближен до Нинова, се изказа скептично за новото обединение пред BG on Air.

    "На приказки това широко ляво обединение го слушам вече 3 години - на 1 май ние събрахме над 300 човека в Народното събрание пак за широко ляво обединение. И какво се получи - от 9 % на 7 %.

    Технически, медийно няма да стане - трябва да се стигне до сърцето на всеки избирател", обясни Свиленски.

    Той посочи Борислав Гуцанов, че доскоро е искал договорът с турската енергийна компания "Боташ" (сключен със съдействието на президента Радев - бел.а.) да бъде пратен в прокуратурата, а сега твърди, че държавният глава няма отношение.
  • 5 Анализатор

    4 1 Отговор
    Смайващо е колко лишени от въображение са политиците. Когато ги сполети нещо, което изисква мерки и промени.
    Типичната им реакция е да се обърнат към онова, което вече са правили в миналото – нищо че ги води към провали.
    И когато отново се издънят, само вдигат рамене и казват – ами, нещо не стана както трябва, ама здраве да е, ще пробваме пак.

    "Лявото отново е модерно и работещо. Френският пример показа, че когато има кауза, лявото може бързо да се консолидира и да постига печеливши резултати", твърди временният шеф на БСП Атанас Зафиров.

    Е, трябва ли да изтъкваме очевидното – че България не е Франция?

    Откъде накъде лидерите на родната левица смятат, че случилото се на другия край на континента ще се повтори у нас?

    Вярват, че ще предизвикат същото въодушевление в българските избиратели?

    Коментиран от #7

  • 6 глупости

    5 4 Отговор
    България се нуждае тотално да скъса с всички комунисти и дс агенти и да тръгне вече напред...но едва ли. Цялата ни държава е превзета от комунистите и дс агентите, никога няма да се оправим. Жалко
  • 7 И кои водачи:

    4 1 Отговор

    До коментар #5 от "Анализатор":

    В БСП – сборна дружина начело на партията, след като Нинова подаде оставка. Зафиров е временен председател, Борислав Гуцанов командва парламентарната група, а Кристиан Вигенин – екипа на БСП в Европарламента. И тримата бяха в най-близкото обкръжение на Нинова и подкрепяха всичките й политически ходове – докато БСП падна до 7 процента от гласовете на избирателите.

    В "Левицата" - отбор изгонени или напуснали БСП, като Румен Петков, Костадин Паскалев, Татяна Дончева и много други отдавна паднали от небосклона политически звезди.

    Съвкупният резултат на тази плеяда възлиза на "внушителните" 0.71 процента на последните избори. И още един куп малки, по-малки и съвсем мънички леви партийки, попадащи в категорията "А тези кои бяха?".

    Е, това ли са хората, които ще ентусиазират левите избиратели у нас да гласуват масово и да произведат политическа сензация, както във Франция?

    Коментиран от #8

  • 8 И с какво

    5 0 Отговор

    До коментар #7 от "И кои водачи:":

    ще предизвикат гласоподавателите да залеят избирателните секции?

    Та това са същите хора, които от край време са лицата на лявата политика у нас. Те са част от упадъка на лявата идея. Как биха могли да й вдъхнат нова енергия и жизненост? С какво могат да изтрият неприятните спомени от миналото – като коалициите с ДПС (БСП на два пъти – при Станишев и Орешарски) и дори с ГЕРБ (АБВ при втория кабинет на Бойко Борисов)?

    Те са статукво отвсякъде, а твърдят, че ще обновят не само лявото, но и цялата българска политика. Колко хора ще им повярват?

    Че те дори нямат нови идеи, с които да привличат младите хора!

    Това не са жизнени партии, а призраци, които обсебват "Позитано" 20, защото не им остава друго място, което да обитават. Избирателите обаче не искат да следват политически духове. Трябват им реални млади водачи, които не са обвързани с миналото и знаят, че смисълът на лявото се променя в модерния свят.

    А точно това прословутото "голямо ляво обединение" не може да им даде.

    Коментиран от #10

  • 9 Иван

    5 3 Отговор
    Гуцанов, България от комунисти не се нуждае. Видя докъде я докарахте
  • 10 Нинова:

    6 0 Отговор

    До коментар #8 от "И с какво":

    Червените барони на БСП, които за всички години не можаха да приемат, че един обикновен социалист е оглавил партията.

    Втората група са червените олигарси, които през целия преход използваха БСП, за да трупат лично богатство, тип Георги Гергов и Кирил Добрев.

    Третата група, която влиза рязко е либералното, олицетворявано от Сергей Станишев, те не можаха и няма никога да ми простят моята битка с джендър идеология.

    Четвъртата група си е т.нар. дълбока и паралелна държава – моделът ГЕРБ, Пеевски и всичко скрито в този модел.

    И в последните години се включи президентът Радев, защото той иска да е алтернативата, да има собствена партия, постоянно продуцираше партии и да унищожи БСП.

    Червените приватизатори пък са настроени проевропейски и доста консервативно. Което е проблем за Румен Радев. Той разчита основно на запасни офицери и сержанти, и определено на "тарикати" като Г.Гергов.
  • 11 Петима социалисти

    4 0 Отговор

    До коментар #2 от "Кой стои":

    още от предишни избори кроили шапката на Корнелия Нинова с напъни да оглавят БСП, за да я дозакопаят. Най-големи шансове имали зам.-председателят на парламента Кристиан Вигенин и депутатът с криминално досие Борислав Гуцанов – Боби Медузата.

    След последните местни избори у лидера на софийската организация на БСП Иван Таков също се събудили амбиции да поведе партията. Той обаче имал един сериозен проблем – разпознаваемост в София, но слаба популярност в страната. Освен това пренебрегвал факта, че на местните избори кандидатът на БСП Ваня Григорова получи добър резултат, но листата на БСП – не.

    Крум Зарков бил другият, който не изключвал възможността да се върне на водеща позиция в БСП. Той дълго време беше фаворит на Корнелия Нинова, но сред ортодоксалните социалисти изгубил шансове да стане председател на столетницата, след като напусна Националния съвет на партията. Отиде съветник при Румен Радев и много трудно ще се върне в голямата игра.

    Така, че гледаме с омерзение сюжета:"И ти ли, Бруте..?" в съвременен вариант.
  • 12 Иван

    5 3 Отговор
    Тези партии с комунистите трябва да се забранят с закон
  • 13 Пипи

    4 0 Отговор
    Скрий се, бе швепс! Ти май си избягал от Прайда?
  • 14 Ком

    2 1 Отговор
    Медузата вече отвори уста за голяма хапка. Нали във Франция спечелиха властта комунистите. В САЩ (според Тръмп) се очертава Президент (Камала Харис) с крайно леви убеждения. А най - крайно леви са комунистите.
  • 15 Въпросът

    4 2 Отговор

    До коментар #2 от "Кой стои":

    за принадлежността на Първанов и на Радев към мрежи за влияние, които почетния консул на Русия поставя в услуга на Кремъл отваря пътя към разследване за държавна измяна.

    Защото, държавният глава, като главнокомандващ и преди това като шеф на ВВС е дал клетва да служи на Отечеството и да няма други интереси преди него.

    Даването на обети от висши военни, премиери, президенти към някакъв кръг от хора, които дори не са истински масони, и които съзнават, че през тези мрежи се прокарват чужди интереси ви дава предостатъчно основание за разследване срещу Радев.

    Руските масони, с които Гергов и Радев имат връзка, когато вдигат тостове първият е за Русия, вторият е за Путин и чак третият е за ложата. Тъй като официалната руска дипломация е блокирана, в момента основна част от външните потребности на Кремъл се реализират чрез подобни мрежи, включително и у нас.

    Твърди се, че именно по линия на Гергов Румен Радев е одобрен за кандидат за президент. Нито Нинова, нито Борисов, нито БСП са автори на идеята, тя е сугестирана и разработена и одобрена отвън.

    Много правилно Григор Здравков сочи, че Радев, Първанов и Гергов не са признати масони, а упражняват като НПО тези обреди.

    Никак не е трудно да си обясним последните действия на Румен Радев в полза на Русия и по линия на блокирането на подкрепа за Украйна и по линия на проектите на Путин за пране на руски газ в Турция като производни от тези зависимости.
  • 16 Бих желал

    4 1 Отговор

    До коментар #2 от "Кой стои":

    да насоча вашето внимание към една изключително опасна тенденция, която набира сили през последната една година. А именно – овладяването на ключови постове в държавата с цел пълно овладяване на контрола върху държавния апарат от страна на членове на скандално известната масонска ложа „СЛЪНЦЕ ОРИЕНТ” със седалище град Пловдив.

    В нея членуват както бизнесмени, така и множество политици. Наскоро редица медии публикуваха списъци с членовете на въпросната масонска ложа, като в тези списъци фигурираше името на настоящия Президент на България Румен Радев.

    Членове на същата ложа са неговите съветници – пловдивчаните Пламен Узунов и Николай Копринков.
    Основател на въпросната ложа е бизнесменът Георги Гергов , който оглавяваше пловдивската организация на БСП и неколкократно е бил кандидат за кмет на Пловдив. Георги Гергов е основен акционер в „Международен панаир Пловдив“ АД, където капиталът е разпределен между неговата „Пълдин Туринвест“ АД (50,36%) , Община Варна (29%), държавата чрез министъра на икономиката (20,63%) и други акционери (0,01%).
    Пламен Узунов е секретарят по антикорупция на президента Румен Радев, който бе показан от АФЕРА и как прибира „подаръчно пликче“ от ексмитничар със скандална репутация. Пламен Узунов е човекът през който минава всяко кадрово назначение от Властта на Руменрадевото правителство.

    Коментиран от #17

  • 17 Запознат

    4 2 Отговор

    До коментар #16 от "Бих желал":

    Никога в най-новата история на България не е имало човек, който за кратко време да е концентрирал толкова власт, както президентът Румен Радев и неговият кръг.

    Радев е президент от 6 години, но той завзе толкова властови територии, че мнозина вече говорят дори за сериозно преяждане с власт. И заслугите са не само негови, но и на политическите сили, които все не успяват да излъчат кабинет, който да изкара мандата си. От президентството излязоха 5 служебни правителства, 2 големи партийни проекта, 5 ръководства на специални служби, куп висши чиновници, дипломати, военни и евродепутати.

    За сериозната власт на президента става дума и в записа от среднощното събиране на ръководство на "Продължаваме промяната", където наричаните доскоро “момчета на Радев” - Кирил Петков и Асен Василев, недоволстват от нея. Асен Василев заявява: "Румен Радев си е хванал под едната ръка Гешев, под другата ръка - Копринков. И с едната ръка ги подкупва, с другата ръка ги заплашва. Това нещо в момента се случва на абсолютно всички ГЕРБерски кметове. Това, което ще се случи, е, че вместо да имаме ГЕРБ - 25%, ще имаме ГЕРБ - 15% и 10% прокремълска партия на Радев с местните кметове".

    Асен Василев очевидно визира секретаря на президента по вътрешната политика Николай Копринков. За същия човек няколко пъти говореше и лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, споменавайки "Пътя на копринката”.

    Коментиран от #18

  • 18 Курило те зове

    1 2 Отговор

    До коментар #17 от "Запознат":

    Явно с нищо не си запознат.С последните поправки по конституцията ограничиха правомощията на президента.От него вече нищо не зависи.Само лъжи и манипулации пишеш.Това да не ти е читателски клуб тука да пишеш толкова дълги постове?!Мислиш ли,че някой ще ти чете манипулациите?!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове