30 Юли, 2024 18:56 2 118 62

Цветелина Пенкова: АЕЦ "Белене" трябва да бъде построена

  • цветелина пенкова-
  • аец белене-
  • тец

Ядрената енергетика е ключова в нашия енергиен микс

Цветелина Пенкова: АЕЦ "Белене" трябва да бъде построена  - 1
Снимка: БНТ

Ядрената енергетика е ключова в нашия енергиен микс. Има политически консенсус, че ядрената енергетика ще се развива. Това заяви Цветелина Пенкова, първи зам.-председател на Комисията по промишленост, изследвания и енергетика в предаването "Още от деня" по БНТ.

По отношение на ТЕЦ-ове ние нямаме ясен план какво, как, кога ще се случи. Говоря за българската държава - не е проявила отговорност да дадат ясен план какво ще се случва с въгледобива.

Докато няма план, докато не се намерят работни места - смятаме че тези ТЕЦ-ове не трябва да се затварят, добави евродепутатът.

Пенкова бе категорична, че трябва да бъде довършен строежът на АЕЦ "Белене". Ние искаме да се откажем от стратегически ресурс. Франция ни предложи сериозна помощ. Те работят с подобни реактори, каза още тя.

Националните български интереси много често съвпадат с европейските. Това, което искат българските граждани, българската индустрия и българската енергетика съвпада с общоевропейските искания. По темата за ТЕЦ-овете много често се политиканстваше през последните няколко години, а проблемът е, че българската държава няма ясен план какво, къде и кога да се прави, заяви в "Още от деня" Цветелина Пенкова, евродепутат от Прогресивния алианс на социалистите и демократите.

"Говоря за правителствата, които за последните 15 години не са проявили отговорност да дадат ясен план и разчет какво ще се случва с въгледобивните региони. Решението на кабинета "Денков" до 2038 г. да се намали зависимостта на българската енергетика от ТЕЦ-овете само е представено пред нашите европейски партньори. Голяма част от протестите и недоволствата идваха от липсата на разговори с хората, заети в сектора, със синдикатите, които представят работещите там", обясни Пенкова.

По думите ѝ "като държава казваме, че нещо ще се случи, а в същото време не представяме перспективи, не обясняваме точните срокове и точните мащаби".

"От БСП винаги сме искали ясен план. Когато става въпрос за сигурността на българската икономика, на българските граждани, на българската индустрия - тези аргументи са всеобхватни и винаги важат пред нашите европейски партньори и трябва да ги кажем, за да можем да ги защитим", коментира Цветелина Пенкова.


Поставете оценка:
Оценка 3.7 от 33 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Град Козлодуй

    22 10 Отговор
    Дано
  • 2 Ззззз

    13 3 Отговор
    Пенкова , а вашият план къде е ?
  • 3 Някаква млада комунистка

    18 18 Отговор
    Тая пък коя е?
    Викам че е някаква дето не я знам..налапала се е с евро на мой гръб и мисли че знае какво трябва и не трябва

    Коментиран от #9

  • 4 Преди АЕЦ Белене

    29 16 Отговор
    Референдум за отлагане на евро. Ако си финансово поробен не можеш да кихнеш без разрешението на ЕЦБ. Къде ни вкарват нашите 240 българофоби в НС. Много мразят българите, за да ни пробутат еврото.

    Коментиран от #10, #25, #28, #29, #31, #32, #34

  • 5 ТаУмВзе

    6 13 Отговор
    Вместо да се отворят Реакторите на Козлодуй, са пак Милиарди ще ни набутат! Хахаха

    Коментиран от #15

  • 6 Булпсихопатъ

    21 3 Отговор
    Можеше да е построена ама беше по яка комисионната от едни чертежи дето сега ще ги пратят в 404.
  • 7 ОБЪРКАН

    21 7 Отговор
    Тази тръба кога се изучи за ядрен енергетик?? И какво точно зависи от нея?
  • 8 Статистик

    15 7 Отговор
    Много добре се изказва момето, ама има една българска приказка мноооооооооого валидна в Еврогейския съюз- кат ми пееш Пенке ле, кой ли те слуша!
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 БРАТУШКИТЕ

    10 20 Отговор

    До коментар #4 от "Преди АЕЦ Белене":

    ...трябва да ги осъдим и за грешката с избора с площадката Белене, проектантска грешка, но ако се признае тази грешка, руснаци трябва да се простят и с РЕПУТАЦИЯТА си. За това са и всички маймунджулъци, от страна на ръководството на "независима" България, с АЕЦ „Белене” вече над 40 г. Друга грешка на СЪЩИТЕ е линейната диаграма на неутронното стареене на заваръчния шев на опорния пръстен на капака на ВВЭР-440, тази диаграма вместо линейна се оказала експонента. В този случай за да замажат гафа, нашите политици разиграха сценката "натиск от Брюксел" и спряха реакторите ВВЭР-440 в Козлодуй, а ДОСТА ХИТРО Кунева изврънка и пари за това от европейците...
    С въвеждането на Евро в България на "братушките“ тук ще им се разкатае м?м?та, а те са злобни и отмъстителни и ще берем с тях ядове...

    Коментиран от #51

  • 11 Хората са в очакване..пак и отново

    12 7 Отговор
    Постройте им и АЕЦ Белене на селяндурите..те и след турски паток си мислеха че нещо ще захлебят бунаците
    Не бе другари след Белене задължително ще има и за вас по нещо..Тая обаче като я слушам най-вероятно драпа да влезе в листите на "новото ляво..все пак големия шлем на другаря Първанов още не се е случил нацяло
  • 12 българин

    11 7 Отговор
    Какви червени боклуци ни правят за кашмер в Люксембург, дали има и един евродепутат отговарящ на изискванията за тази служба, надали.
  • 13 РЕД И ХАОС

    17 2 Отговор
    Но токът ще е пазарен, и печалбата за покриване на токът на частният бизнес - олигарсите.. Знам знам, вие знаете, че руснаците няма как да участват, ще американска далавера, искате да им дадете 70 милиарда от валутният резер - като приемем еврото. щЕ ПОЛУЧИТЕ ГОЛЕМИ КОМИСИОННИ, МАКАР И ПРОЕКТЪТ ДА СИ ОСТАНЕ НА КНИГА - КАТО Ф-16 70.
  • 14 До Братушката, Извинявайте

    21 5 Отговор
    какво общо има рублата с лева? Да не би Дания, Швейцария, Исландия, Норвегия, Швеция, Румъния, Чехия, Полша, Унгария, Великобритания да са рубладжии? Моля ви по - сериозно. В България лев. Демек Кунева изкрънкала пари, затова че затвори 4 реактора, загуби 200 МИЛИАРДА ЛЕВА от непродаден ток. В Чехия си работят. И я назначиха в УПРАВИТЕЛЕН СЪВЕТ ПАРИБА .Хайде, по-сериозно. Управляват ни Българофоби, нелегитимници с 20% реален вот. Като чуят БЪЛГАРСКО и остаряват с 5 години. Те мразят българският лев Мразят българският народ. Мразят български книги. Мразят българската история. Мразят българско гражданство. Мразят България и бягат в Брюксел, продават България за една шепа жълтици..

    Коментиран от #19, #23, #26

  • 15 От 1 до 4 блокове

    8 4 Отговор

    До коментар #5 от "ТаУмВзе":

    на АЕЦ Козлодуй отдавна са нарязани за скрап, а радиоактивните им компоненти ще се съхраняват дълги години под стража да не бъдат откраднати от терористи за мръсни бомби. Ето я истината за АЕЦ - трудно, бавно и скъпо строителство, евтина експлоатация и вечна скъпоструваща охрана.

    Коментиран от #16, #54

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 БгТопИдиот🇧🇬

    12 4 Отговор
    Цветелина Пенкова: АЕЦ "Белене" трябва да бъде построена .

    Големият нов брат ще ни "помогне".

    Един реактор за 100 млд,два реактора 230 млд с отстъпката (комисионата).

    Има два реда стълбове на цариградско за евроатлантици,краварополютици !
  • 18 АЛТЕРНАТИВА ЗА БЪЛГАРИЯ

    4 2 Отговор
    СКОРО ЩЕ ИМА И ТУРСКИ СПЕЦИАЛИСТИ МОНТАЖНИЦИ НА АЕЦ БЕЛЕНЕ
    .... БЪЛГАРИНА Е ХИТЪР :))
  • 19 Вярно бе кажи им на хората

    2 1 Отговор

    До коментар #14 от "До Братушката, Извинявайте":

    Хехе селски от страните които си изброил повечето не са даже в ЕС..продъшжавай да ни ограмотяваш моля
  • 20 Тоест

    10 5 Отговор
    Натъпкани с руснаци-агенти, аре у лево, мааа
  • 21 Истината!!!

    8 16 Отговор
    АЕЦ "Белене" няма как за бъде построена! Тя ще ни направи отново зависими от Русия! Кой ще ни дава части за ремонт, те ще ни изнудват както с руските самолети!!!!
  • 22 Ой калинке

    11 1 Отговор
    И фалирвате БЕХ и АЕЦ Козлодуй като единствения ценен актив заминава за без пари в частни ръце.
  • 23 Я ти кажи

    3 5 Отговор

    До коментар #14 от "До Братушката, Извинявайте":

    Я кажи ти бе..получаваш ли надбавки към пенсията от таксите на Турски паток??
    Човека ви го построи с ваши пари на суверенна българска земя пък вие даже не му и гласувате сега
  • 24 Абе

    7 1 Отговор
    Боклук работа има работници няма какво ми пука че твоите хора искат да копаят Да одат да копаят злато по реките Има и е здравословно като не могат да бъдат нито сервитьори нито готвачи нито пикола в хотел или пък шофьори Ние такива вече внасяме от Индия Пакистан и други А ти ако искаш плащай глобите на България дето ще копаят въглища или поне кажи колко ще струва това на данъкоплатеца И после се дръпни от якото лапане като депутат защото си без мозък
  • 25 Няма

    6 8 Отговор

    До коментар #4 от "Преди АЕЦ Белене":

    Няма да има никакъв референдум, ти не разбра ли. Стига повтаря глупостите на Копейкин.
  • 26 Истината!!!

    7 8 Отговор

    До коментар #14 от "До Братушката, Извинявайте":

    Абе стига с този кух български лев бре! Помним началото на февруари, 1997 г. България изпада в дълбока политическа и Финансова криза. Всички обръщаха Левовете в германски Марки!!! Защото Лева е въздух под налягане! Добре, че го вързаха за германската марка, а после съответно за Еврото!!! И именно това стабилизира финансово България - Валутния борд! До кога ще си играете с българския народ на фалшив патриотизъм?!
  • 27 Ха ха ха

    5 1 Отговор
    Тъпизми
  • 28 Мнение

    5 10 Отговор

    До коментар #4 от "Преди АЕЦ Белене":

    Българските граждани са избрали и Еврото, и НАТО, когато се разпадна Източния блок! Тогава гласувахме 83% на Избори и българския Народ делегира властта на депутатите, които да ни вкарат в ЕС и НАТО! Никой НЕ протестира тогова! НИКОЙ!!! Всички се радвахме, че се отървахме от зависимостта от Русия!!! Къде сега ще ни връщат обратно тези от Възраждане?! Историята назад не се връща!!! Какви Референдуми, колко души ше отидат, като на Избори НЕ можете да накарате повече от 30% да гласуват!!!

    Коментиран от #58

  • 29 Стига вече!

    2 6 Отговор

    До коментар #4 от "Преди АЕЦ Белене":

    Спекулациите за референдум „за“ или „против“ еврото са капан! Вече 16 години България води последователна политика за влизане в еврозоната и приемане на единната европейска валута евро. Антиевропейските и проруските партии да се заиграват с темата “референдум за еврото”.
  • 30 6нтщ5ж

    5 2 Отговор
    Всички държави преминават поетапно към алтернативни енергоизточници. Полезните изкопаеми не са безконечни! Въглищата като свършат какво правим?

    Коментиран от #37

  • 31 Еврозоната

    4 6 Отговор

    До коментар #4 от "Преди АЕЦ Белене":

    Еврото не го искат Престъпниците, които държат мръсните си пари придобити по престъпен начин в КЕШ!!!!! За да приемем еврото, престъпниците ще трябва да извадят и превалутират тези мръсни пари, но няма как да докажат произход на пари, на които не са плащали данъци към държавата! Така ще им изгорят мръсните пари! Затова врещят ИТН и Възраждане против Еврото, защото зад тях стои Мафията!!!!!!!
  • 32 Тинтири - минтири

    8 6 Отговор

    До коментар #4 от "Преди АЕЦ Белене":

    Откакто България е приела Валутния борд и обвързватето на Лева с германската Марка, а после с Еврото, България все едно е приела Еврото, но не се възползва от плюсовете, които то предлага!!!! Ако Лева не е обвързан с Еврото, България ще ФАЛИРА!!!
  • 33 Бай Митьо съм

    8 4 Отговор
    Това девойче, какво е построило в тоя живот и какво разбира от АЕЦ? Нищо. Празни приказки. Аман от такива.
  • 34 Европейци или руски марионетки?

    4 7 Отговор

    До коментар #4 от "Преди АЕЦ Белене":

    Мафията не иска еврото, защото като го приемем ще има строг контрол от Европейската централна банка за трансфер на пари с големи суми и няма да могат да парат парите си както до сега, няма да могат така лесно да фалират банки като КТБ, която ги правеше милионери.
  • 35 Възраждане и ИТН са опасни за БГ!

    6 9 Отговор
    За какво ще искат референдум Възраждане и ИТН, за това да не приемем Еврото ли? Ами то ако не беше хубаво и стабилно еврото, нямаше кухия български лев да е обвързан именно с еврото във Валутен борд, за да не фалира България!!!!!
    Костадинов изпълнявате руски пропаганди, щял да вади Бъргария от отбранителния съюз НАТО, за да бъде България сама и незащитена ли, да стане по-лесна плячка за Русия?!
  • 36 ХАРОН

    3 0 Отговор
    Отдавна трябваше да дава добавена стойност в България! Дано има Господ за мардите, които ни правят васали!
  • 37 да бе, да

    3 2 Отговор

    До коментар #30 от "6нтщ5ж":

    Как ще свършат въглишата, бе, мозък? Въглищата са възобновяем енергиен източник, защото природата ги произвежда непрекъснато. Човечеството от векове полза въглищата за добив на енергия, ако беше прав отдавна да са свършили. За разлика от въглищага обаче не се възобновява плодородна почва, в която има излети тонове бетон, за да накичат върху него вятърни перки. Докато тези вятърни перки се въртят и цялата екосистема се съсипва - птици, насекоми, бозайници, цялата хранителна верига се разпада.
  • 38 пламен

    3 3 Отговор
    Белене е гигантска корупционна схема, която ще погребе България
  • 39 Е стига ,де

    2 3 Отговор
    За АЕЦ трябва да попита Вранча дали ще е разумно?Не да квичи ,искам,не искам ! Навремето Тодор Живков е питал сеизмичната Вранча и съгласувал с експерти по сеичмична безопасност които са анализирали ,че място е неудачно.Затова е изоставено.Сега си чешат езиците ,с реакторите модел 2000 г.,все пак!Другото е ,че тази нелепост с двата реактора е поредната небивалица на Р.Овч. който на своя глава беше поръчал само реактори без договор за ядрена централа.Вероятно са върже реакторите с по високи цени за централа или поради икономическа празнота.Както и да е Белене е минало,всяко връщане назад е популизъм.
  • 40 Начо

    3 4 Отговор
    Младата кифла колко пари нагуши за да лобира за мафията
  • 41 Кирил

    3 1 Отговор
    Всички назначени в разни комисии са нечии лобисти. Там случаен човек няма, навързани са като свински черва
  • 42 Анонимен

    6 2 Отговор
    От 71 г.до 89 България имаше 6 ядрени реактора!!!! За 18 години 6 реактора а 35 години нищо въпреки че в в Белене всичко е построено .Обслужват се интереси на съседни държави . Турция вече построи реактори а ние ги бяхме построили НО НЯКОЙ каз че не може

    Коментиран от #48

  • 43 Не може да бъде

    3 3 Отговор
    Да бъдел довършен АЕЦ Белене ,ама строежа на самата АЕЦ не е започнал,ма ! Клявка !
  • 44 БСП първо да върнат откраднатите

    4 1 Отговор
    милиарди през 90те години за АЕЦ Белене
  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 46 Някой

    7 1 Отговор
    Като нищо АЕЦ Белене да бе готова ако не бяха послушковци и не се туткаха. Примерно за 1-2 милиарда може би може да се дострои и сега. С готови реактори и можеше да печелим. Но ни разправят, как нови реактори в АЕЦ Козлодуй щели да струват под 30 милиарда лева. Егати ограбването на всеки живеещ тук с хиляди левове - делено на населението.

    Коментиран от #50

  • 47 нннн

    4 1 Отговор
    Че трябва - трябва да се построи Белене, но не е евроатлантическо, смятат някои наши политици. За такива гласуват българите.
  • 48 Ти площадката

    1 3 Отговор

    До коментар #42 от "Анонимен":

    т.н." гьол " в Белене за изградена атомна централа ли я смяташ ?Несериозно !Я прочети колко аварии са ставали от 1974 г.насам които са останали скрити за обществеността и под международен натиск са оповестени с месеци закъснение и то мимоходом.Първоте 4 реактора са като Чернобилските ,докато 5 и 6 блок са по съвременни със стоманено бетонен корпус и по защитени ,но не чак толкова.

    Коментиран от #52

  • 49 От чужбина

    2 3 Отговор
    Можеше да се довърши ако не беше разрушено до основи. Сега ако искате... отново започвате от ОСНОВИТЕ. Бат Ви Бойко когато дойде на власт за първи път нали отиде да види на място за какво става въпрос. Преди това пак разиграваха картата "Белене" и уж почнаха да строят. Ама в същност рутеха. Уж само 40-50 см от бетона, за да хванел новия бетон и желязо... а срутиха до долу. Когато бат ви Бойко отиде, точно след един силен дъжд и видя ...един Гьол. Естествено беше да зададе въпроса - Колко пари ни струва това до сега? И се оказа, че гьола струва много милиони. В действителност Първи Блок на АЕЦ Белене е бил пустроен до ... поне кота 13 /13 метра над земята/. Има хора които знаят отлично каква е историята и кое кога и колко... ама си мълчат като пки.
  • 50 Какви

    1 3 Отговор

    До коментар #46 от "Някой":

    1 -2 млрд бълнуваш за цяла централа и то при много по сериозни изисквания ?Минимум 20 млрд и то за 10г.,но Белене е сеизмична зона ,поне питай хората наоколо колко често има леки сеизмични трусове, ?Навремето са със съветски специалисти са изследвали и са избрано Козлодуй .Белене е после измишльотина ,но е изоставени заради риска.

    Коментиран от #53, #55

  • 51 От чужбина

    3 1 Отговор

    До коментар #10 от "БРАТУШКИТЕ":

    Проекта Белене НЯМА ВВЕР-440, а по-новия модел ВВЕР-1000 или 1200.
    От друга страна погледнато в УНГАРИЯ продължават да ползват ВВЕР-440, даже са им удължили живота и са им вдигнали мощността. Вероятно там метала не старее под въздействието на неутронния поток??? А и КЪДЕ се намира този упорен пръстен на горния блок??? Виж къде се намира самата активна зона! Разгледай добре конструкцията на ректора и тогава пиши съчинения.

    Коментиран от #59

  • 52 От чужбина

    5 0 Отговор

    До коментар #48 от "Ти площадката":

    И ти пишеш ГЛУПОСТИ!
    Старите ни реактори НЯМАТ НИЩО ОБЩО с Чернобилските. Всичките реактори в България, дори изследователския в София са ВОДНИ рактори. Чернобилските са кипящи водно-графитни.
  • 53 От чужбина

    3 0 Отговор

    До коментар #50 от "Какви":

    Ако попиташ хората в Белене то ВСИЧКИТЕ до един ще ти кажат, че ИСКАТ тази АЕЦ.
  • 54 От чужбина

    3 0 Отговор

    До коментар #15 от "От 1 до 4 блокове":

    Точно за това подобно съоръжение трябва да се използва възножно най-дълго време. Ние спряхме тези реактори много преди да са си изработили проектния ресурс. В Унгария същите реактори им удължиха живота и им вдигнаха мощността и сега ги ползват. Същите реактори се ползваха и във Финландия. Не знам дали още им работят?
  • 55 Някой

    1 1 Отговор

    До коментар #50 от "Какви":

    Ако е така, защо изобщо са го започвали? Отделно ако е така, тези реактори не могат ли да се сложат в АЕЦ Козлодуй? Самите реактори едва ли имат много техника, а тя е околна. Може да е като тенджера под налягане. ;)
  • 56 Ел ползвател

    3 0 Отговор
    Като я построим ще плащаме ли по евтин ток илии някой ще обира каймака
  • 57 Гениална

    2 2 Отговор
    Много разбира от всичко тая Пенкова, ама дъртия бута ли бута.
  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 ИМПЕРИАЛИСТ

    0 3 Отговор

    До коментар #51 от "От чужбина":

    Помежду-другото, от „Енергопроект” през 1980 г. бе изготвен доклад в 3/три/ тома относно състоянието на енерго-генериращите мощности на България...и перспективите за развитието им..., та от там са тези факти за реакторите ВВЭР-440 на братушките в Козлодуй.... България в Козлодуй получи първите произведени реактори ВВЭР-440 в знак на "братска любов"!!..При следващите, като тези в Унгария, дефекта бе отстранен. Как си представяте бастисването на 440 МЕГАВАТОВА енергийна мощност, и то не е една или две , а са цели 4 (четири)... ако няма непосредствена опасност от радиоактивно замърсяване?
  • 60 Все едно Лъжа

    0 0 Отговор
    сме въвели с еврото. Едно е лев спрямо курс, друго е прием. Не е вярно! Лъжа! Българите избрали ЕС и НАТО-Лъжа. Фалирал лев-Лъжа, еврото и инфлационните политики на ЕС фалират националните единици. Швеция, Чехия, Румъния, Полша, Унгария, Чехия, Румъния, Дания, са в ЕС. Великобритания била член на ЕС, напусна. Лъжа, че не са членки на ЕС! Докога ще го лъжете този народ? Истината за фалирало евро!
  • 61 Истинита за еврозоната

    0 0 Отговор
    Данните на МВФ за европейската банкова система, лоши кредити, лоши активи, Според МВФ една трета от европейските банки трябва да "умрат". Ройтерс публикува фрагменти от вътрешни документи на ЕС по отношение на програмата за количествени улеснения на европейските централни банки, която беше удължена до края на 2017. Лошите кредити към 2016 са над трилион евро. Програмата за количествени улеснения маскира нарастващите рискове пред банковия сектор на ЕС. Освен просрочени и безнадеждни кредити в портфейлите на редица европейски банки са натрупани отромно количество лоши активи, облигации на редица страни, които са на границите на фалита, и които България ще ТРЯБВА ЗАДЪЛЖИТЕЛНО да купува, ако влезе в ЕВРОЗОНА. С две думи, за да се нулира безнадежното финансово състояние, те разрушават традиционната парична система налични и неналични, чрез цифровото евро, което предстои. Като основните 5 главни функции на парите изчезват. Така стигаме до цифров концлагер, и най-лошото програмируем въздух, пробутван като пари.
  • 62 Лъжа, "Престъпниците не искали евро"

    0 0 Отговор
    Отново ЛЪЖА! Преди 3-4 години започна изнасянето на Кеш в БИ, Южна Америка, Азия, Африка на българските милионери и милиардери, обръчи от фирми на властта, политици, обърнати в злато и крипто.. Най-големият престъпник в държавата си изнесе с правителственият самолет в чували Кеша. Над 200 милиарда долара са изнесени от България в офшорки. И се благодарете на 3 милиона българи, изпращащи валута на роднините си в България, 50% от държави извън ЕС. Данни на БНБ: за месец май са влезли 360 милиона лева, за 2023 май 240 млн. Или около 4 милиарда лева свежи ще влязат в икономиката на България за 2024 г. Докога ще мамите този народ? Още една хубава новина от Конференцията за биткойнт, Тръмп, "докато съм президент, няма да допусна CBDC в САЩ". Чакаме Референдум, не може да една шепа НЕЛЕГИТИМНИЦИ, с реален вот 20% да решава съдбата на 5 милиона българи. Ако сте забравили основните принципи на демокрацията "свободно движение на стоки, услуги, хора, капитали", "неприкосновеност на частна собственост, включваща капитали", правото на Референдуми, народът е длъжен да ЗАЩИТИ ДЕМОКРАЦИЯТА.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове