1 Август, 2024 06:43 2 635 31

Изслушват Калин Стоянов за системните нарушения на мотоциклетисти

  • калин стоянов-
  • димитър главчев-
  • еврфондове-
  • мотоциклетисти

Димитър Главчев ще говори пред Комисията по европейските въпроси и контрол на европейските фондове

Народното събрание ще изслуша служебния министър на вътрешните работи Калин Стоянов във връзка с получени сигнали от граждани на множество населени места в страната относно системни нарушения от мотоциклетисти, предаде dariknews.bg.

Нарушенията са от чл. 5 от Закона за движение по пътищата, съгласно който водачът на превозното средство е длъжен да не затруднява живеещите в крайпътните имоти, като спазва действащите норми за шум.

Депутатите ще предприемат необходимите мерки и действия за предотвратяване и противодействие на насилието над медицинските специалисти. Предстои и парламентът да вземе решение за задължаване на Министерския съвет да предприеме незабавни действия за осигуряване на нужните условия за настаняване на пострадалите от пожарите лица и за възстановяване на разрушените терени в община Болярово. Ще бъде обсъдено решение за създаване на Временна комисия за проверка на факти и обстоятелства относно корупционни практики и системна злоупотреба със служебно положение, извършвани в ущърб на гражданите и бизнеса, както и облагодетелстване на свързани дружества с кмета на Община Доспат - Елин Радев.

Предстои първо гласуване на промените в Закона за счетоводството и промените в Закона за независимия финансов одит.

Комисията по европейските въпроси и контрол на европейските фондове ще изслуша служебния министър на външните работи Димитър Главчев.

Той ще бъде изслушан във връзка с процедура за изготвяне на предложения на кандидати за еврокомисар и писмо от 24.07.2024 г. от председателя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен до Димитър Главчев.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Дааа

    39 0 Отговор
    За безумията с ГТП няма ли някой да повдигне въпроса, или ще чакат протести под прозорците си! Негодници!

    Коментиран от #27

  • 2 Каквито

    32 0 Отговор
    въпросите , такива и отговорите ! Губене на време , нищо конструктивно и далновидно ! Ден да мине , друг да дойде - тлъстите заплати и още други "бонуси" си вървят , а държавата затъва и затъва до няма и накъде повече .

    Коментиран от #23

  • 3 12345

    9 13 Отговор
    ЗАЩО ВСИЧКИ КОЙТО НАРОДА ГИ МРАЗИ СЕ ОБЕДИНИХА СРЕЩУ ИВЕЛИН МИХАЙЛОВ , ЗАЩО ? ПОМИСЛЕТЕ ПРЕДИ ДА СА ВИ ОТPОВИЛИ СЪЗНАНИЕТО . ПОМИСЛЕТЕ И МИ КАЖЕТЕ ЗАЩО ?

    Коментиран от #5, #24

  • 4 Абсурдистан

    38 1 Отговор
    Рокерството се асоциираше със свобода и живот с вятъра. Сега се изроди начин на изява на ментално увредени за сметка на всички останали. Не трябва да търпим шумовия терор и заплахата за здравето и живата на нас и нашите близки. Законите трябва да са за всички. Трябва!

    Коментиран от #15

  • 5 Анонимен

    9 0 Отговор

    До коментар #3 от "12345":

    Който или които? Научи се да пишеш преди да задаваш въпроси!
  • 6 плюс минус

    22 0 Отговор
    А за тротинетките ще има ли, най-после, правила в закона за движение?
  • 7 Незнам защо,

    4 20 Отговор
    но на мен и мои познати ни харесва Калин Стоянов в работата.Отзовава се веднага,постоянно е на терен,дава изявления...И изобщо не ме интересува на кого е човек

    Коментиран от #13, #16

  • 8 дядото

    6 2 Отговор
    искам-не искам,следя изявите на този мъж.и все по-често си го представям в черно кожено пардесю и фуражка с череп и кости.
  • 9 Софиянски

    13 1 Отговор
    Мамуна може ли да говори, цяло изречение му е трудно от малък да състави.
  • 10 Василев

    21 0 Отговор
    Не само форсажа на моторите след 22 ч.,по пешеходките зони в цяла България е пълно Ел.тротинетки и колелета,полицията стои гледа.
  • 11 Обективно

    14 4 Отговор
    Така наречените рокери сами се
    " прочистват " с "майсторското "си каране !
  • 12 Полюцай

    9 1 Отговор
    Ние сме на всеки километър!
    Снимаме Ви и Ви пращаме честитки !
    Чакаме за пенсия първа категория!
    Че е опасен труд това !
    В жега и във студ ние сме на пост !
  • 13 Ти си

    5 1 Отговор

    До коментар #7 от "Незнам защо,":

    Той и Бойко беше така и Гешев и какво стана после ?
    Какъв беше лафа за новия началник и малкото прасенце ....
  • 14 Системни нарушения на служителитежв МВР

    15 0 Отговор
    Не рокерите правят "системни нарушения", а разни вчерашни пишлеменца с миксери и пистаци. КАТ и МВР отдавна са изтървали работата, освен това и с новите мобилни камери, продължават да се крият по храсталаците.
  • 15 Евро Пейка

    13 1 Отговор

    До коментар #4 от "Абсурдистан":

    И въпреки това предпочитам рокери за един сезон отколкото гейпаради и ЛГБТ джентъри целогодишно навсякъде и във всичко .
  • 16 Дааа

    9 1 Отговор

    До коментар #7 от "Незнам защо,":

    Демек чудесно изпълнява ролята на пресаташе!
    За простите хора като вас, работата на министъра е да се гевези пред мисирките!
  • 17 Слушател

    13 4 Отговор
    Първо им монтирайте регистрационни табели или лепенки отпред да ги хващат камерите Второ да плащат винетки за извънградско
  • 18 жук

    10 0 Отговор
    Само с изслушване не става, просто полицията не си върши работата , само си взема заплатките, пък им и купиха и нови БМВ, жипки имат коли бол, но 30 години не сме видели пеша полицаи да са в наряд. Сядат си у астрата, цъкат си на телефона и си върви смената. Ако случайно им се развали спакойствието си го изкарат на този който се обадил. Това с моторите, с колите нощем е във всеки град дори и в малките вече е на мода.
  • 19 До кога ще го търпим?!

    16 0 Отговор
    Всички МПС с марушени шумозаглушители да се спират от движение докато не си възстановят аспуховата система в норми като завода производител!
  • 20 Дедо

    13 2 Отговор
    Масово" изискване" на масура в населени места, кво искат , да ги чуят, забележат. Карат с 100 в населени места. Кара се по основата между автомобилите/ така било и в Европата.??? Само те ли са на пътя. Шума който вдигат Е . Проблем бил моя пробит ауспух на колата.
  • 21 ДЪЛБОКО ВИЖДАЩ

    2 5 Отговор
    Явно е,че проблем Елин Пелин е разрешен,та сега отиваме на шумни мотори и пиратки хвърляни от балконите.........В цял свят особенно в ес е пълно с шумни мотори и гонки и никой не може да ги озапти...освен някой стар Дъб или неправилно поставен стълб!
  • 22 Липса на толерантност и култура

    3 3 Отговор
    Писах преди по този въпрос за рокерите и шума. И аз и съседа ми имаме мотори/няколко/ с завишени норми на шума. Ползваме си ги постоянно. И зиме и лете и сутрин и вечер. Шоу не правим в квартала. Подгряваме за малко без да форсираме и на ход. Никои от останалите съседи не протестира и не прави забележка. В чудесни отношения сме с всички. Съседа ми спазва стриктно ограниченията на пътя, аз само в населени места. Не се правя на супермен и не създавам конфликти с останалите участници в движението.
    Да обаче това в една друга държава където има толерантност и култура.

    Коментиран от #25

  • 23 зъл пес

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "Каквито":

    Решението е изграждането на кръгови както е в Европата.Искаш,не искаш ,намаляваш скоростта,иначе си пътник.
  • 24 зъл пес

    0 1 Отговор

    До коментар #3 от "12345":

    Защото много новоизгряли звезди като господина,впоследствие се оказват нарушаващи законите.
  • 25 предполагам, че

    1 0 Отговор

    До коментар #22 от "Липса на толерантност и култура":

    и лепенки на номера не си слагаш, и не го криеш под калника?
  • 26 Ван Дал

    2 0 Отговор
    Решението е просто- да препишат и приложат законите, мерките и контрола на Италия по пътищата не само за мотоциклетистите. 50 процента от българските мотористи нямат културата, познанията, техниката и практиката за да са сигурни на пътя. А, за техническото състояние на машините да не говорим. Всичко това описва донорската програма на Републиката за жалост на "геройски загиналите"!
  • 27 Петър

    6 0 Отговор

    До коментар #1 от "Дааа":

    За безумията с ГТП трябва да се организира един хубав протест на жълтите павета.
  • 28 Даниел

    2 0 Отговор
    Този не си знае длъжностната характеристика,а очаквате на въпроси от битието да отговоря,поредната имитация на дейност.
  • 29 Няма по-гнусно и нахално същество от....

    1 0 Отговор
    Мотоциклетиста
  • 30 хххх

    1 0 Отговор
    Не го изслушвайте, а направо го УВОЛНЕТЕ!! Той е долна пионка!
  • 31 хммм

    1 0 Отговор
    Toя джуган е за незабавно изхвърляне от структури на ЕС и МВР!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове