1 Август, 2024 18:32 3 393 23

Стоян Тончев: България е блокирана политически за години напред. Радев изпусна момента

  • стоян тончев-
  • българия-
  • блокирана-
  • политически-
  • румен радев-
  • момент

С тези партии и лидери промяна не може да има - едните ще си говорят за съдебна реформа, другите ще имитират борба с корупцията, но зад завесата всички ще се гушкат и облагодетелстват от позицията на властта и достъпа до публичните ресурси

 Стоян Тончев: България е блокирана политически за години напред. Радев изпусна момента  - 1
Снимка: БГНЕС

Вижте сега, България е блокирана политически за години напред.
Партийните крамоли са зрелищни, интересни са до някъде, но са на обидно ниско интелектуално ниво и най-важното - не могат да родят нищо конструктивно.
С тези партии и лидери промяна не може да има - едните ще си говорят за съдебна реформа, другите ще имитират борба с корупцията, но зад завесата всички ще се гушкат и облагодетелстват от позицията на властта и достъпа до публичните ресурси.
Изпълзя пак Христо Иванов от дупката си. Кирил Петков пък се хвали, че били отново втора политическа сила, но не може да сметне аритметически, че взимат едва 4-5% от всички с право на глас и са абсолютни политически джуджета, с крехка представителност. Борисов не може да отлепи от тавана, който ГЕРБ отдавна са белязали и сега вървят само надолу.
Днес им изкараха рейтингите и веднага започнаха да си ги мерят. Но и най-високият на Радев нищо не означава. Защото и Сакскобургготски летеше в небесата като царя, но, стъпи ли на политическата сцена в изпълнителната власт, трендът му скоропостижно тръгна към земята, а вече и никой не се сеща за него. Та, така и Радев с неговия най-висок рейтинг. Когато излезе от президентството и влезе в политиката, няма да постигне нещо различно от това, което видяхме при Първанов. Изпусна момента! И не го чакайте преди да изтече мандата му.
Нови партии и нови лица са нужни, но не каквито и да е, а стойностни, с качества и висок морал.
Заявката на Пеевски да развенчае целия политически модел е много хубава. Да бъдат всички разсъблечени.
Въпреки, че отдавна “царят е гол”, нека видим лицата зад маските на “височайшите”, на техните “келнери” и “касиери”.
Ние, журналистите, си ги знаем, но за народът ще е интересно. А и да се доориентира, че все на куци коне залага. Защото избори пак идат. И пак, пак…


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 36 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Демократ

    27 6 Отговор
    Трагедията в българската политика е осигурена от ДС сценаристите вече 35 години. Ако се направи списък с вечните ,определени от тях "политици", които сърфират от партия в партия и пречат на всичко добро за България, на всички ще стане ясно за какво става въпрос. Всички те тръгват от СДС и се пръскат по разпределение в други партии. СДС беше мечтата на милиони българи да бъде спасена България от комунизма. ДС-КГБ сценаристите 35 години доказват, че няма да разрешат това да стане и тъй като държат парите,властта и контрола, народът не съществува в плановете им освен за изпълнение на сценариите. Затова няма да разрешат да има свободни избори . Те не се интересуват нито за България, нито за хората, важно за тях е да не носят отговорност и да са на власт. Затова няма правосъдие и бандитите са в Парламента, вместо в затвора. Това е ченге-схемата на държавата . Най-трагичното е, че съществува ГЕРБ-СДС, което е пълно ликвидиране на СДС, т.е.мечтата на българите за спасение от комунизма. Ретроградните комунисти сега мечтаят за времето на комунизма, т.е. за миналото, целта на сценаристите е постигната, демокрацията е нещо много лошо. Няма как да има развитие в такава държава, за съжаление. Комунистът Бойко Борисов ,незаобиколимият простак политик 23 години пречи на България и все е пръв. ДПС ,КГБ партията с вечния агент Сава- Ахмед Доган 30 години я командва по команда на Кремъл.Всички други партии са част от пейзажа.Как ще се оправим? Когато всички тези позорни фиг
  • 2 Дядо Йоцо гледа

    26 16 Отговор
    Еййййй , не разбрахте ли , чакаме руснаците , от Европа нищо не става , България загива с Европа !

    Коментиран от #4, #5

  • 3 Тиква Стайл

    23 0 Отговор
    Айде и тоя чака новите лица- чисти и неопетнени, морални и достойни. С чакането ще си останеш г-н Разбирачо. И ти като масовия българин чакате нещо дето не съществува. В политиката се избира най-малкото зло а не се търси Исус.
  • 4 Кучето на танкиста

    14 12 Отговор

    До коментар #2 от "Дядо Йоцо гледа":

    Стоян Тончев (който и да е тоя) чакал новите политически фигури, чисти и неопетнени, тоя чакал руснаците. Явно да ни научат как по-лесно да понасяме крепостничеството. Егати матряла...

    Коментиран от #11

  • 5 Чакаш ли.... чакаш ли на опашката....

    11 8 Отговор

    До коментар #2 от "Дядо Йоцо гледа":

    Да целуваш пак руски з@д....ни..и?, цял живот това сте правили из... м.. т русофилска.
  • 6 Един призрак

    17 1 Отговор
    броди из Европа, призракът на еврокомунизма.
  • 7 Мите

    9 2 Отговор
    Викаш Делян Пеевски си е друго....Смешник!
  • 8 Стара чанта

    9 6 Отговор
    Радефф сътвори момента, не зная какво е изпуснал ! Това го гради с години - явно и потайно, с подкрепата на азиатските ушанки. Разцепи народа, партии,
    църквата и всичко, за което се сети човек. Дано да си е заслужавало - от негова гледна точка . Надявам се финансовото отражение да е в проклетите долари, а не в любимите рубли !
  • 9 Гадно е, а свалете го де

    9 2 Отговор
    Радев, като президент пречи повече на всички продажни политици. Всякакви идиоти коментатори се нароиха.
  • 10 България 🇧🇬

    8 0 Отговор
    А КАКВО СТАНА С ТОЯ ОЛИГОФРЕН СИМОН МИЛКОВ ПРЕСТЪПНИКА ??? ПИЯН ЗАД ВОЛАНА И ГО ПУСНАХА ЗА НЕГО НЯМА ЗАКОНИ А ?ЕГАТИ И ПРОДАЖНОТО ПРАВИТЕЛСТВО 🚾🚾
  • 11 Ха-ха-ха

    5 5 Отговор

    До коментар #4 от "Кучето на танкиста":

    Не! Да дойдат и да ни помогнат да се справим с корупцията. Защото и в ЕС и унас се избират корумпирани политици да ни ръководят а руснаците курумпираните ги хвърлят в затвора.
  • 12 ФАКТИ

    8 0 Отговор
    МУТРИТЕ И ПОДЛОГИТЕ ИМ В ПОЛИТИКАТА УДОШИХА БЪЛГАРИЯ.
  • 13 Ломския

    8 0 Отговор
    Хр.Иванов, 2021: За да спрем ГЕРБ трябва тактически съюз с Радев

    Хр.Иванов, 2023: За да спрем Радев трябва тактически съюз с ГЕРБ и Пеевски

    Хр.Иванов, 2024: За да спрем Пеевски трябва тактически съюз с Радев и Доган

    И така в шеги и закачки минаха 3 години
  • 14 Анонимен

    7 0 Отговор
    Споко, ще ни докарат пак принц, вервай те ми.
  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Биби Кинг

    6 0 Отговор
    Да напомниме каде Фатмакиа е фрашкана с нагли савецки стукачи и нема начин да е желан партнйор од кольегите у НАТО и ЕС! Пълен кенеф р и и центаро мо мимикрира Пембен Мразеф и мазнио савецки парцал Фатмакми! Внетен ли сме?
  • 17 Лако

    8 1 Отговор
    Президента изпусна влака, не иска да си разваля рахатлака. Язък за вдигнатият юмрук и " мутри вън". Мутрите си останаха нищо не се промени и президента си президентства.
  • 18 граф Монте Кристо

    7 1 Отговор
    Баста на тия избори,това е въртене в кръг,като куче гонещо опашката си.Нима на радев авторитета е висок и на какво отгоре,на копринковия път ли,с торбите мангизи от митниците?
  • 19 граф Монте Кристо

    2 4 Отговор
    Правилно е да се очаква нещо ново на политическия небосклон,не малки лични партийки с един файтон хора,а сериозни коалиции,думата ми е за лявото пространство,за едно левичарско,народняшко обединение,такова би получило подкрепа на избори от маса народ и може самостоятелно да вземе властта както БЗНС преди стотина години,но тогава са подценили монархо-фашистите и са допуснали деветоюнския преврат.
  • 20 граф Монте Кристо

    3 4 Отговор
    Политичческия хоризонт на злощастния преход и лъжедемокрация се скъси,изчерпаха се вариантите за мимикрия и имитация на фасадна демокрация,сега просто тропат на едно място,лъжите се изтъркаха,дейците се окепазиха поголовно,безпътица и безидейност.Запада се гърчи в конвулсии,предизвикани от американското змийско ухапване,тук вее има предлетално притихване,само Русия може да даде антидот.
  • 21 граф Монте Кристо

    0 0 Отговор
    Очаква се ново служебно правителство,за половин година и после пак.Партиите за какво са,за параван на олигархата.Има една нова интересна теория,издигната от В.Томова,че е добре да се овласти шиши и той да разкатае и мафиата и олигархата,много бил способен,много дик,крутой.И да си помислим в качеството на какъв шиши погва ту един,ту друг олигарх,или просто се вклинява в бюрократичната система и я насочва в желаната от него посока.
  • 22 граф Монте Кристо

    0 0 Отговор
    А какво иска шиши,на първо време да подсече и после да повали доган,да го гътне от десетилетния му пиедестал,където бронзовееше и хващаше патина,после да оглави дпс и толкоз.Приказките за реформиране и рестарт на дпс не са нищо повече от маскарад.
  • 23 граф Монте Кристо

    0 0 Отговор
    Може да иска и диктатор да стане,при това въпиющо безвластие и хаос,при наложения от запада анархизъм и партиен конформизъм.Но защо да разваля системата на дивия капитализъм,да го облагороди ли или да го премахне.Не ми се вижда решен на нещо радикално,в такъв случай могат да се очакват от него всякакви ексцесии в плоть до тия на Пол Пот.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол