Last news in Fakti

15 Март, 2014 12:30 1 514 2

Борисов: Местан управлява държавата, Доган разпределя всичко

  • бойко борисов-
  • герб-
  • власт-
  • доган-
  • местан-
  • станишев

Не искам да печеля избори на всяка цена, не искам да ставам премиер на всяка цена, заяви още лидерът на ГЕРБ

Категорично Местан управлява държавата. Това каза в интервю за bTV председателят на ГЕРБ Бойко Борисов. „Вижте списъка на областните управители. Г-н Доган е най-високият пост в държавата. Той действително разпределя всичко”, добави експремиерът.

Иронично Борисов определи лидера на ДПС като „смел, красив, чаровен”, така че нямало за какво да завижда на опозиционния си колега. Станишев обаче със сигурност завиждал на Борисов, „защото досега не ме е побеждавал на избори. Ако сега ме победи на евровота, ще видите каква еуфория ще настане. Първанов е съвсем различна класа”.

„Аз съм спортсмен и трябва да признаваш успехите на противника. Нашите състезания са изборите. Когато за 24 години г-н Доган поне 5 пъти е управлявал държавата, не мога да не му призная резултата. Почетен председател, не подписва нищо, не ходи в парламента. Затова питам - ако Станишев ни обясняваше, че е най-подготвеният за премиер, защо не стана премиер”, попита Борисов.

На въпрос дали се страхува от Пеевски, бившият министър-председател отговори лаконично – че „те всички са страшни и силни”, визирайки и лидера на ДПС.
Попитан дали Сотир Цацаров търси саморазправа, Борисов отговори, че вярва в главния прокурор. „Убеден съм, че в желанието си да бъде принципен е достатъчно твърд към момента, включително и към ГЕРБ”, каза той.

За записите с Кокинов, Борисов коментира, че незаконни разговори не коментира. „Цацаров, както и Сарафов, и Галя Тонева понеже им гледах лично защитата пред ВСС, когато се кандидатираха за поста, бяха блестящи кандидатури, те са си се доказали и никой не би трябвало да си приписва каквато и да е заслуга в тази посока”, допълни Борисов.

В държавата се случват непоправими деяния с непоправими щети. Процесите ги гледам от камбанарията на това какво заварихме преди четири години и колко ни беше необходимо да го изправим. Сега от това, което се случва, щетите започват да стават непоправими. Отнемането на вниманието на хората от тези събития с жълтении или кой с кого се е срещал, всеки министър по право е задължен да се среща с народен представител. Аз съм си направил изводите. Повече ние няма да се срещаме, с никого няма да се срещаме. Или ако искат среща на площада, да дойдат всички медии да поставят въпроса, който искат. Обяснявах достатъчно, каза Борисов.
Борисов изрази увереност, че партията му пак ще управлява – още след следващия парламентарен вот. Причината успешния му предишен мандат и провалите на сегашното правителство.

„Парите за добавки не са от държавата, те са кредит и се взимат директно от пенсионната система. След няколко години тя ще изгърми. След 2-3 години не могат да получат пенсии. Безработицата, контрабандата са във възможно най-високите размери”, посочи той.

„Това, че ние имаме кмет на ГЕРБ в даден град, това не значи, че това е град на ГЕРБ”, каза Борисов. Той подчерта, че следващото правителство ще бъде за спасение на България, защото тежки реформи ще трябва да се направят.

„Надявам се ние да спечелим евроизборите. Официално се раздават пари, за да се подведат хората за изборите под формата на великденски добавки, но тези пари са кредитни пари и се плащат с лихви и тези пари се вземат директно от пенсионната система. След няколко години тази система ще изгърми. Когато хората сега похарчат 20-30 лева за Великден, след 2-3 години може да не получат пенсии”, убеден е лидерът на ГЕРБ.

Борисов посочи, че безработицата е най-високата в момента, същото било с контрабандата и с кредитите, които управляващите вземат. „Една лъжа я повтарят хиляди пъти, че ГЕРБ бил спрял пенсиите, точно обратното. За четирите години ГЕРБ е дала на пенсионерите близо 4,5 млрд. лева повече за пенсии”, каза Борисов.

Не искам да печеля избори на всяка цена, не искам да ставам премиер на всяка цена. Местан управлява държавата, вземете списъка на областните управители и ще видите кой управлява държавата. Разбира се, че Доган е най-високият пост в държавата, той разпределя всичко. В момента Местан управлява държавата заедно с ДПС, подчерта Борисов.

Борисов коментира и събитията в Лясковец, с уговорката, че няма да каже лошо за МВР.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Монго

    0 0 Отговор
    Добре, щом го знаеше това, какво направи, докато управляваше?
  • 2 Иван Томов

    0 0 Отговор
    Евалла гн.Борисов.За 3,5 години Вие и вашите хора се справихте с корупцията,и я заменихте с РЕКЕТ.Къде сте тръгнали бе хора?Пари ли нямате?Власт ли нямате?Какво искате още да имате,че се надцаквате кой да ни клатушка?За толкова години само алчни калтаци се сменяхте и си пълнихте гушите като хамстери.НЕ ВИ ЛИ Е СРАМ???? Историята ще Ви съди,защото ние не можем заради това,че ни държите за топките.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове