27 Август, 2024 15:25 2 734 35

Ивайло Мирчев: В кабинета на Борисов редовно е Пеевски и се привикват депутати, с които се водят разговори

  • ивайло мирчев-
  • кабинет-
  • бойко борисов-
  • делян пеевски-
  • депутати-
  • разговори

Каква е работата на Пеевски да бъде постоянно с Борисов? Нали нямат нищо общо?, пита депутатът от ПП-ДБ

Ивайло Мирчев: В кабинета на Борисов редовно е Пеевски и се привикват депутати, с които се водят разговори  - 1
Снимка: БНТ

"Който и да е вътрешен министър, трябва да му се даде някакво време, за да видим дали той ще докаже или ще покаже поне с първите си стъпки, че ще има борба с купения вот. Ние сме готови да му дадем такова време на този министър, за да видим дали тези правилни стъпки ще бъдат направени".

Това заяви пред БНР Ивайло Мирчев от "Да, България".
Калин Стоянов, който категорично обслужваше Пеевски, не направи нищо подобно. Не само това, но в определена степен полицията съдействаше на купувачите на гласове. Ние сме пускали десетки сигнали с конкретни примери - никакъв ефект от това. Включително имаше случаи, в които в полицейски патрулки са се пренасяли пари, с които се купуват гласове - има свидетели за това", коментира той.

По думите му продължаваме да имаме такъв проблем. Според него трябва да се направи всичко възможно това да приключи. Длъжни сме да направим така, че този процес да е максимално чист, категоричен бе депутатът.

Той декларира, че и сега ще предоставят данни за рисковите секции за контролирано гласуване. По думите му тези данни не са секретни - има ги на сайта на ЦИК.

За предстоящите 7-и поред избори в рамките на малко повече от 3 години, депутатът от ПП-ДБ изтъкна, че това е абсолютен световен рекорд.

"Никоя друга страна, включително африканските, не са минали през това", подчерта той. По думите му това е много изгубено време за България.

"Става така, защото има един много основен фактор в българската политика в момента - Делян Пеевски. Пеевски контролира службите, съдебната система, прокуратурата, в момента в голяма степен служебното правителство. Каквото си пожелае Пеевски, то се случва. Пеевски има много силно влияние в ГЕРБ", обясни Ивайло Мирчев и даде пример:

"В кабинета на Борисов редовно е Пеевски и се привикват депутати, с които се водят някакви разговори и се стига до определени решения. Каква е работата на Пеевски да бъде постоянно с Борисов? Нали нямат нищо общо?".

Трябва да сменим правилата на играта, категоричен бе депутатът.

"Ако искаме да продължаваме по старата, тандемът Борисов - Пеевски ще продължава. В този тандем има 2 въпроса - колко е голям Пеевски и ще реши ли Борисов да се отдели от Пеевски".

Според него Пеевски без своето влияние в институциите, които трябва да гарантират държавността, е никой. По думите му голяма част от хората в тези институции са зависими от Пеевски и именно това трябва да се промени. Това е старата игра, нея трябва да променим, заяви той.

Според него Димитър Главчев е станал отново служебен премиер, защото всички останали са "профилактирани" от Пеевски. А "домовата книга", по думите му, е предложена от ГЕРБ и ДПС.


Поставете оценка:
Оценка 3.5 от 39 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Роден в НРБ

    32 10 Отговор
    Свинчо, я кажи другия десантчик Ицхак Бойкикиев как е избивал сметана за кафенцето на Шиши. Ще е по-интересно от редовните ти глупости.
  • 2 Лаик

    32 14 Отговор
    Пеевски е елитна мутра, наследник на Мултигруп. Бойко е треторазрядна мутра с късно разцъфтял артистичен талант, по случайност превърнал се в трикратен премиер на Европейска България, за радост на всички новозабогатели мутри. Но като цяло Пееф и Бойко са едно и също. Правят се на евроатлантици, но всъщност всичко е за парлама, за да няма магнетизиране. Опитаха се да закопаят ППДБ с ченгесарски постановки, защото ППДБ пречат на мафията в БГ.

    Коментиран от #8

  • 3 Борисов и Пеевски

    23 8 Отговор
    са сиамски близнаци !
  • 4 срам си

    17 7 Отговор
    ТОЗИ МАЙ РЕВНУВА !!!
  • 5 Българин

    29 9 Отговор
    "Каква е работата на Пеевски да бъде постоянно с Борисов? Нали нямат нищо общо?, пита депутатът от ПП-ДБ." Добър въпрос задаваш, Мирчев. Само че не е ясно и какво правеше ти на Росенец, преструвайки се с Червен Христо на борец срещу Ахмед Доган. Следователно изобщо не ти отива да задаваш въпроси за другите, при положение че ти си като тях.
  • 6 Повярвахме да

    20 6 Отговор
    Че домовата книга е предложена от ББ и пеевмски. вашият вожд в оставка, великия юридически ум няма нищо, ама нищо общо с нея. Ленчето на Киро също.
  • 7 ивайла мирчева

    12 5 Отговор
    знаеш, че дпс-гроб е една партия... не се прави на незадоволена
  • 8 Българин

    12 14 Отговор

    До коментар #2 от "Лаик":

    "Опитаха се да закопаят ППДБ с ченгесарски постановки, защото ППДБ пречат на мафията в БГ." Не знаех, че Кирил Петков, баща му, който беше приятел на Алексей Петров, Асен Василев, Лорер, Христо Иванов и генерал Атанасов се борят срещу мафията. Трябва да ги наградим за тяхната "честност"...

    Коментиран от #11

  • 9 Минаващ

    16 6 Отговор
    Хак да ви е щом гласувате за сикаджията и турската партия ! Събудете се българи унижиха ви прости мутри и обикновенни престъпни елементи !
  • 10 Шушу -

    7 2 Отговор
    мушу къща разваля !
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 И ко стана?

    9 6 Отговор
    Мирчев вече го представят че е от ,,Да България,, а не от ПП-ДБ. Време е вече ,,Да България на Мравояда Христо,, да бъде изключена от коалицията на Промяната. генерал Атанасов също трябва да напусне ДСБ.
  • 13 Мнение

    10 5 Отговор
    Пеевски е шефа на Борисов!
  • 14 Лост

    12 3 Отговор
    То пък Мирчев сигурно е някой.
  • 15 Българин

    8 8 Отговор

    До коментар #11 от "Въпрос":

    Гласувай си за който искаш лъжец. Не знаех, че щом не гласуваш за мутрите от ГЕРБ и ДПС, следователно ПП-ДБ са честни политици... Такова съждение не е по силите на грамотните хора. То се отдава само на простолюдието. Не знаех и че критикуващите ПП-ДБ са хора на ГЕРБ. Добре, че го припомняш, за да се насладим на разсъжденията на твърдия електорат, сиреч немислещият.
  • 16 Цитат

    14 5 Отговор
    "С постоянните избори България от години се върти в кръг. Могъщи кукловоди като Борисов и Пеевски дискредитират демокрацията", коментира политик от германската СвДП, който е докладчик за България.

    Това казва всичко!
  • 17 Цитат

    11 3 Отговор
    Политико": Мафията тласка България към ръба".
  • 18 Фактите не лъжат!

    12 6 Отговор
    Връзката между Пеевски и Борисов е взаимноизгодна - докато лидерът на ДПС държи контрола над съдебната система и службите, Борисов няма да има проблеми с прокуратурата за “старите си грехове”.
  • 19 Истината!!!

    8 6 Отговор
    Фактът, че на България ѝ предстоят седми поредни парламентарни избори в рамките на три години, се дължи на съпротивата на Пеевски срещу опитите да бъде изкоренена корупцията при предходното правителство
  • 20 Разделяй и владей

    8 8 Отговор
    С наближаването на изборите се вижда, че Борисов се опитва да раздели коалицията на ПП-ДБ, като открито казва, че би работил с “Да, България” на Христо Иванов, но не и с “Продължаваме промяната”.

    Коментиран от #31

  • 21 За съжаление

    12 5 Отговор
    За огромно съжаление Бойко Борисов и Делян Пеевски дърпат конците задкулисно. Очевидно собствените им интереси са по-важни за тях, отколкото добруването на страната.
  • 22 бай хасан

    9 4 Отговор
    сигурно пият мазно кафе в скута на г.н пеевски заедно с ристя

    Коментиран от #26, #27

  • 23 кукумицин

    13 7 Отговор
    Включително имаше случаи, в които в полицейски патрулки са се пренасяли пари, с които се купуват гласове - има свидетели за това"

    ехооо! събуди се, бе, мушморок! това дето го редиш ако беше верно, и марсианците щяха да разберат за това! така щяхте да виете на умряло, че вселената щеше да кънти! смехоран!

    Коментиран от #25

  • 24 Ще видим...

    10 5 Отговор
    Това че Прасето Шиши държи хора в полицията и прокуратурата не го прави желан партньор на никоя партия в България извън бойковия ГЕРБ. ПП-ДБ говореха с него само за Конституционните промени, защото им бяха нужни 160 депутата, а нямаше с друг кой да говорят. Но само Бойко искаше Пеевски в Сглобката, ПП-ДБ не исщаха Пеевски! А и в една нормална държава този Шиши трябва да е пред Съда, а не да раздава правосъдие самия той. Българските турци трябва да са съвсем без достойнство, та да гласуват точно за него на следващите избори, но ще видим...
  • 25 Вярно е!!!!

    7 6 Отговор

    До коментар #23 от "кукумицин":

    "Включително имаше случаи, в които в полицейски патрулки са се пренасяли пари, с които се купуват гласове - има свидетели за това".
  • 26 Повтаряш като папагал

    7 5 Отговор

    До коментар #22 от "бай хасан":

    Повтаряш като папагал болните наранени фантазии на Пеевски! Исщал той да му седят в скута, ама останал само с мечтата! Той им беше нужен само за Конституционните промени и после го ритнаха от коня, а подлъгания Свинчо си въобрази, че интелигенцията ПП-ДБ са го легитимирали вече! Ами НЕ са! Той си остава все същия корумпиран пероч на мрътни пари, санкциониран по Магнитски!
  • 27 Не било компоти, ми копютри...

    7 8 Отговор

    До коментар #22 от "бай хасан":

    Не те са седели в скута на Пеевски, а Пеевски е лазил пред Христо Иванов да му помогне да го извадят от списъка Магнитски! И унизен Пеевски измисли тази мазна лъжа за скута, защото не го огря! Хахаха
  • 28 За никого вече не тайна,

    5 6 Отговор
    Че наМагнитеното Прасе управлява другото Прасе. А така и цялата шайка Гроб.
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 МУТРАТА БОЙКО ЗНАЧИ ВЕЧЕ СИ ИМА

    1 2 Отговор
    ОФИЦИАЛЕН КАБИНЕТ КАТО МАФИОТ ............ НО ТЕ И ДРУГИТЕ СИ ИМАТ .......... НЕКА ПЕЕВСКИ МИНЕ КЪМ БОЙКО И ГЕРБ , ТОЙ И БЕЗ ТОВА СИ БЕШЕ С ТЪПАКА ОТ БАНКЯ !
    ..........
  • 31 НИКОЙ НЕ ИСКА ДА Е С КЕЛЕШИТЕ ОТ ПП

    0 2 Отговор

    До коментар #20 от "Разделяй и владей":

    НО БОЙКО ТОЧНО С ТЯХ ПРЕГОВАРЯ ТАЙНО - ЗА КРАЖБИТЕ И ОБИРИТЕ !
  • 32 Пеуник

    2 1 Отговор
    Тулупе! От къде изплува?! Нямаш думата!
  • 33 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 34 Анонимен

    1 2 Отговор
    Много скоро и ГЕРБ ще вика без Борисов Герб е с Пеевски хаха ще се цепнат те обичат парата Делян ще си ги купи
  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол