8 Септември, 2024 06:01 1 763 17

Подкрепата за Тръмп намалява сред повечето демографски групи

  • доналд тръмп-
  • сащ-
  • избори-
  • подкрепа

Бившият президент се опитва да стимулира белите избиратели от малките градове на митинг в щата Уисконсин

Подкрепата за Тръмп намалява сред повечето демографски групи - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Кандидатът на Републиканската партия за президент на САЩ Доналд Тръмп участва в митинг в Уисконсин, един от колебаещите се щати, който може да реши изхода от изборите, опитвайки се да затвърди подкрепата на ключова част от белите избиратели от работнически произход и от селските райони, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Агенцията отбелязва, че подкрепата за бившия президент намалява сред повечето демографски групи, откакто съперничката му от Демократическата партия за изборите на 5 ноември Камала Харис замени президента Джо Байдън през лятото, като кандидат за президент на демократите.

Тръмп ще говори в Моусини, градче с население от близо 4500 души, разположено недалече от Уосау, малък град с около 40 000 души, намиращ се на часове път от Милуоки и Мадисън, столицата на щата Уисконсин. Окръг Маратон, където е Моусини, е политически колебаещ се избирателен район, гласувал за кандидата на демократите Барак Обама през 2008 г. Оттогава насам окръгът се насочи надясно, като през 2016 г. и 2020 г. предпочете Тръмп - и в двата случая с около 18 пункта преднина.

В национален мащаб Харис води пред Тръмп сред латиноамериканските избиратели с 13 пункта и е увеличила подкрепата си сред чернокожите американци по последни данни на Ройтерс/Ипсос от август, но почти не е постигнала напредък сред белите избиратели, показва същото допитване.

Белите избиратели, които нямат висше образование, отдавна са ключова част от коалицията на Тръмп и все още предпочитат бившия президент с 25 пункта преднина според последното проучване на Ройтерс/Ипсос. Те подкрепяха Тръмп с 29 пункта, когато той се надпреварваше с Байдън.

Тази относителна устойчивост сред белите избиратели може да бъде от полза за Тръмп, а няколко негови съветници и съюзници казаха пред Ройтерс в последните седмици, че запазването на разликата за него в тази демографска група ще бъде от критично значение, ако той трябва да победи Харис.


Поставете оценка:
Оценка 2.9 от 19 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Това е

    2 0 Отговор
    новина от България.
  • 3 Хахаха

    2 3 Отговор
    Сорос ли плати за тази лъжа?
    Тръмп изпреварва Харис с над 15% и СНН се притесняват, че дори с фалшификации, демократите ще загубят изборите, т.е. глоцалистите.
  • 4 Селянин бръсне се с мотика

    0 0 Отговор
    Интересно с лилавите избиратели какво правим тук
  • 5 АЛООО ФАКТИ

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "БЕЛЯТА":

    ДОВИЖДАНЕ
    ЕДВАЩИЯ КОМЕНТАР НА 40 ДЕСЕТТЕ
    БОГ ДА ПРОСТИ ГЛУПАЦИТЕ
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Факти

    2 3 Отговор
    Тръмп приключи. Ще загуби с разлика. Остава само въпросът дали ще влезе в затвора.
  • 8 Тръмпист

    3 3 Отговор
    Тя и Хилари водеше в проучванията, пък после Русия й стана виновна
  • 9 Внушението, че уж Камала

    3 2 Отговор
    е рамо до рамо с Тръмп в социологическите проучвания и, че дори му води, е цел - ако успеят пак да откраднат изборите, народа да не ги погне, а да го приеме по-нормално!

    Кой и какво ще гласува за Камала? Та тя и сега е вицепрезидент, а Байдън е на плаж без дори да знае къде е.
    Какво чака Камала а не изпълнява обещанията си?

    Коментиран от #11

  • 10 Факт

    1 1 Отговор
    Нещата са ясни. Белите стават все по малко в Щатите а не бял да гласува за бял кандидат мъж за президент няма как да стане.
  • 11 Внушението, че

    0 1 Отговор

    До коментар #9 от "Внушението, че уж Камала":

    някой ще краде изборите издава мисленето на неговия автор. Някои хора смятат, че в живота всичко се прави с измама. Същите които внушават че машинното гласуване тук е нагласено и си искат хартийките.

    Коментиран от #15

  • 12 Дааааа

    0 2 Отговор
    Защото открито заявява че ако победи Камала Исраел ще изчезне а ако той победи ще помогне на евреите за геноцида им срещу палестинците
  • 13 АУУУУУ

    2 2 Отговор
    ДЯДО ТРЪМП ОТТЕЧЕ В КАНАЛА 🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣
  • 14 Гост

    1 0 Отговор
    Вчера пак имаше подобна статия и в нея пишеше, че анкетата била измежду 2000 души!!!! Та, това са една пресечка население в щатите. Много е удобно да правиш анкети с подбрани участници. Така, винаги излизащ цифрите, нали?
  • 15 Гост

    0 0 Отговор

    До коментар #11 от "Внушението, че":

    А онези, които вярват, че изборите са 4естни и няма измами по света, се радват на розовите еднорози и подскачат от облаче на облаче, нали? Животът в матрицата ви харесва, но това не ви прави свободни.
  • 16 Хаха

    0 0 Отговор
    Голямо купуване на гласове, изборни машинации и уйдурми предстоят в САЩ.
  • 17 Парите

    1 0 Отговор
    Ще решат всичко. Който плати за по-голяма подкрепа на местни лидери на общности - религиозни, политически и неформални ще спечели. Изборите са въпрос на пари, особени в САЩ, меката на транзакционните отношения.