17 Септември, 2024 09:23 2 092 54

Ивайло Мирчев: Борисов се държи като премазана лисица. Мълчи по основния въпрос - зависим ли е от Пеевски

  • ивайло мирчев-
  • бойко борисов-
  • лисица-
  • зависим-
  • делян пеевски

Според Мирчев ГЕРБ и ДПС са гласували заедно близо 50 пъти по фундаментални въпроси, а ГЕРБ, ДПС и "Възраждане" - общо 142 пъти. На въпроса в колко от тези законопроекти са участвали и ПП-ДБ, той обясни, че при тях нещата били ясни

Ивайло Мирчев: Борисов се държи като премазана лисица. Мълчи по основния въпрос - зависим ли е от Пеевски - 1
Снимка: БНТ

"След 7 пъти избори пробвахме всичко в страната. Идеята за равноотдалечен премиер си струва да ѝ се обърне внимание и да се провери дали може да бъде работеща. Преди да се стигне до реализацията ѝ трябва да видим отговора на това с кой може да се управлява и защо". Това коментира в "Денят започва" депутатът от ПП-ДБ Ивайло Мирчев.

"Бойко Борисов мълчи по основния въпрос - зависим ли е от Пеевски? Ако в следващия парламент стане дума за управление и зад вратата пак наднича Пеевски, контролирайки ГЕРБ, няма смисъл да продължаваме да водим такъв разговор".

По думите му има "живи свидетели, които искат да свидетелстват срещу Пеевски - например Цветан Василев". На въпрос защо Василев не дойде лично да свидетелства, Мирчев посочи, че в България има опасност за живота му, можело да бъде разпитан и онлайн.

"Борисов се е скрил в храста и не коментира Пеевски. Държи се като премазана лисица когато го питат, казва - аз нямам нищо общо с Пеевски, ДПС никога не са ме подкрепяли".

Според Мирчев ГЕРБ и ДПС са гласували заедно близо 50 пъти по фундаментални въпроси, а ГЕРБ, ДПС и "Възраждане" - общо 142 пъти. На въпроса в колко от тези законопроекти са участвали и ПП-ДБ, той обясни, че при тях нещата били ясни.

"Казвали сме още преди Росенец, че за Конституцията трябва да преговаряме и с ДПС".


Поставете оценка:
Оценка 3.2 от 33 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    25 13 Отговор
    Борисов в момента е между два воденични камъка заради Турски поток 2.Не искам да съм на мястото му.Затова по дуварите в Банкя има снайперисти.

    Коментиран от #16, #32, #34, #37

  • 2 7 е сакрално число

    5 1 Отговор
    Недвусмислен намек, че всичко ще се нареди!
  • 3 Българин

    43 16 Отговор
    Този момък няма ли да спре да коментира Пеевски и Доган? Знаем как акостира с още един младеж на Росенец, борейки се уж срещу ДПС и Ахмед Доган.
  • 4 дон Вито

    34 18 Отговор
    Този е чужд агент.

    Коментиран от #8

  • 5 хасан двата у....

    13 2 Отговор
    този дава....но после е ужас ,семерингата му не държи и всичко става в л.йна ,но пък плаща яко ,сопол както ида го гледаш
  • 6 Хасковски каунь

    22 10 Отговор
    "Борисов се е скрил в храста и не коментира Пеевски..."
    Нее ! В кучигъс, в кучигъс.
  • 7 ТаУмВзе

    18 3 Отговор
    Съществата по телевистан са по изумителни от Парапетите, които не съм виждал във Чекмеджета!
  • 8 интересно

    17 0 Отговор

    До коментар #4 от "дон Вито":

    Това може да го знае само друг агент.

    Коментиран от #9

  • 9 дон Вито

    19 1 Отговор

    До коментар #8 от "интересно":

    Не разузнавателен агент, а агент за прокарване на политиката на чужда държава.
    Капиш??

    Коментиран от #17

  • 10 реру

    34 2 Отговор
    "... казва - аз нямам нищо общо с Пеевски, ДПС никога не са ме подкрепяли..."


    Щом БиБи казва... сигурно е така...

  • 11 Ближе

    20 2 Отговор
    рани и номерата му свършиха вече !
  • 12 Разлика между ДПС и ГЕРБ?

    22 5 Отговор
    Няма!!!

    И двете са ОПГ.

    Пред фактите и боговете мълчат.
  • 13 Ку-ку

    24 8 Отговор
    Абе на тия тарикати все Борисов им е в устата! Нали уж всички сте срещу него, а в същото време се гласите да управлявате също с него, евентуално..!!! Видяхме(а и усетихме) последните години безвремие какво и как беше свършено и освен нови милиарди заеми, нищо друго не разбрахме и видяхме да е направено... Толкова ли сте мало.... мни, че не усещате народа, който вече е на предела да ви търпи "детските" настроения и обиди.... Не разбрахте ли, че без ГЕРБ не можете да управлявате, особено пък с претенциите на партийки, които имат един файтон избиратели...??? Ако ли не тогава направете коалиция анти-ГЕРБ и управлявайте, защото в противен случай ще бъдете пометени от народната "любов".... а може и още сега на изборите да я усетите, като "спечелите" 7-8 %....
  • 14 Майора

    22 9 Отговор
    Ало Мирчев , личи си чии наследник си! На вас както и на предците ви , все някой во е виновен , но не виждате че вината е у вас! Не Борисов а вие пиехте мазно турско кафе с Пеевски и когато ви трябваше за важни решения , беше добър! А колкото до Цветан Василев ако е чист и безгрешен ще се върне , но за откраднатите 5 млд платени от джоба на хората, трябва да се върне и понесе последствията , стига се е оправдавал! Публична тайна е че ви е спонсорирал с 2 млн и затова го защитавате , а какво да кажем за гуруто ви Прокопиев дето му опростихте 200 млн лв!
  • 15 ЛаТераЛен ТУУЛ

    15 5 Отговор
    Не може да се отрече , че ББ си е типичен хитрец и нагаждач. Той усеща накъде духа вятъра и веднага се обръща натам. Вижте биографията му и ще разберете как хамелеонски се е пребоядисвал винаги , щом е имал изгода !
    В неговата кръв тече байганьовщината , но модифицирана в БОЙКОВЩИНА !
  • 16 Нищо

    13 16 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Нищо му няма на Борисов. Партиятя му пак ще на първо място. Умее да се изказва по важните въпроси. Народа го харесва. Вярно, трудно свързва две, три изречения с препинателните знаци, но това важи за повечето демократични политици, такава ксто Кирчовци, и др. подобни. А Пеевски е голям приятел на демократа Христо Иванов. Заедно направиха конституцията "желязна".

    Коментиран от #24

  • 17 точно така

    1 0 Отговор

    До коментар #9 от "дон Вито":

    Правилно си разбрал намека.
  • 18 Забрави

    11 4 Отговор
    как се гушкаше с Добрев от ГЕРБ за перките в Черно море. Всичките "скандали% между ГЕРБ, СДС, ДПС и ПП ДБ, БСП са пунта мара, за пред избирателите. Едно цяло са, когато има милиарди за обръчите им от фирми. Сега ще гушнат отново за милиардите от ПВУ. Борса ток, Борса газ, закриване Белене и ЮП, БА. Юро без условия като Дания, например за ERM2. Подаряване вода, ЛГБТ, концесии злато и вода. Фото и Перки. Увеличени местни данъци и такси. Всичко, всичко на гърба на народа. Безумна инфлация храни, Унгария намаля цените на внос храни, ЕС я съди. Безумни заеми. Безумно данъчно бреме. Най-скъпият ток ползва България, август и септември.. Но за разлика от наведените ни политици. Румъния и Гърция ще искат обезщетения от ЕС за ток. СДС, ДБ, ПП, ГЕРБ, ДПС, БСП са проклятието на България.
  • 19 шам фъстък

    13 3 Отговор
    Шиши много мрази президента Радев,ей! Шишон иска той да е президент и да купи България,цялата.За некви си стинки.
  • 20 Ха ха ха

    15 3 Отговор
    Едва вчера научих от Диляна Гайтанджиева една новина с тригодишна давност. Старателно крита от обществеността. И тя е, че през последната седмица на своето управление кабинетът Борисов е сключил договор с Израел за безсрочно управление от тяхна страна, на водите в България. Представяте ли си накъде са се насочили и какво се крие зад това.

    Коментиран от #53

  • 21 Зайо Байо

    16 5 Отговор
    Спомняте ли си преди няколко години , когато името на финансовия министър на ГЕРБ - Влади Горанов , излезе в корупционния списък Магнитски , как Бойко каза , че.....едва ли не го познава от няколко дни , случайно са се засекли и дори не е от ГЕРБ !!!
    Голям смях падна как се мъчеше горкият Буда !

    Коментиран от #23

  • 22 До тук

    13 3 Отговор
    ГЕРБ и ДПС са ОПГ , но ПпДБ за нула време паднаха на интригите и лицемерието им. За тях - до тук.
  • 23 Той

    11 2 Отговор

    До коментар #21 от "Зайо Байо":

    още малко ще каже , че и себе си не познава !

    Коментиран от #41

  • 24 реру

    18 4 Отговор

    До коментар #16 от "Нищо":

    "... Партиятя му пак ще на първо място..."


    Нали в 48, 49, 50 НС беше на първо... май си остана само с това да се гордее че е първи.
    Времената, когато командваше не само МС, а и НС никога няма да се върнат и той вече го разбра.
    Това е проблемът, който не му дава мира......

    Коментиран от #47

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 К лoyн

    13 5 Отговор
    Мирчев мълчи по основния въпрос: Бибитков мафия ли е и ще се сглобяват ли с него в името на "евроатлантизма". Хи хи хи
  • 27 Салимехмед

    16 8 Отговор
    Въпреки напъните пак няма да успееш да влезеш в следващия парламент.Много бързо забравихте за пуделите и пачките.
  • 28 А сега де

    9 12 Отговор
    Е и какво ще ти помогне ако ти каже че е зависим бре ивайло??
    И каква полза имате вие от това да ти каже И най важното ако ти каже че е зависим. С кого ще управлявате вие без герб.? Защото алтернативата са кремълските бсп и копейкин .... Други няма !!!И като това вече и най глупавите хора го знаят.За какво вие от ПП ДБ се ровите в бойко борисов е въпрос с повишена трудност. Или сте жалки аматьори или пък умишлено го правите За да продължи кризата в българия Няма друго логично обяснение.
  • 29 Равноодалечен

    10 0 Отговор
    премиер е възможна само и единствено, ако се внесе от друга планета. Всякакви други идеи са фантастика.
  • 30 ДАРТ

    9 5 Отговор
    не ни занимаваите факти с този измислен политик мирчев трябва още много да се потъркаля по каманаците на отманли
  • 31 Хаха

    16 7 Отговор
    Мирчев да обясни той самия от кой е зависим.
  • 32 реру

    19 2 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    "... Затова по дуварите в Банкя има снайперисти."


    Наближава и м. октомври...

  • 33 Голям смях

    16 11 Отговор
    А бе Мирчев,ме разбрахте ли, че вие от ПП-ДБ за нищо не ставате?!Нищо не на докато бяхте на власт!
    Единственото нещо което направихте е че 2020 година лятото заради вашите притести преккръстихте Орлов мост на м.иризливия мост и реката под него на м.иризливата река!
  • 34 Не си измисляй

    5 13 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    От пускането в експлоатация на продължението на газопровода "Турски поток" през българска територия приходите от резервирани капацитети и пренесени количества природен газ между границите на България с Турция и Сърбия са 1.308 млрд. лв. Сумата е от въвеждането в експлоатация на трасето между точките Странджа2-Малкочлар (на границата с Турция) и Киреево-Зайчар (Сърбия) на 1 януари 2022 г. до 26 март 2024 г., сочат данни на държавния газов оператор "Булгартрансгаз", предоставени на Mediapool.

    За същото време газовият оператор посочва, че оперативните му разходи за издръжка на трасето, състоящо се и от две компресорни станции и една газоизмервателна, са били 44 млн. лв. Парите са дадени за материали, охрана, ел. енергия, персонал, социални разходи, застраховки и местни данъци и такси.
  • 35 Павел пенев

    7 6 Отговор
    Бойко Борисов не е зависим от никого защото много добре окраде Мишо бирата, Гриша Ганчев, Васил Божков,Делян Пеевски и още стотина други които имаха криминален бизнес, но той беше на власт и имаше охрана.
  • 36 Въпрос на приоритети

    10 9 Отговор
    За Мирчев приоритет е да каже нещо предизборно, защото времето изтича.
    За Борисов приоритет е да си стегне партията и да спечели още по-убедително изборите.
    Ще се занимава ли Борисов с въжделенията на Мирчев? Определено не. Мащабите им са много различни.
  • 37 Боко е петимен за твоето място

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Да миеш чинии, а на полувремето да търсиш компания в интернет. Можеш да питаш Полковника.
  • 38 Минчо

    7 2 Отговор
    Ето заради този лай….ар ще гласувам на изборите
  • 39 Стефан

    11 7 Отговор
    Мирчев иска да е голям политик, но засега успява само да е един голям политически шарлатанин
  • 40 боко шиши мафия

    8 5 Отговор
    най-големите мафиоти са боко шиши и доган
  • 41 тиквенсониада

    6 2 Отговор

    До коментар #23 от "Той":

    Ами да , не познава себе си !
    Когато го питат за годините , в които е бил КОМУНИСТ /при това напълно доброволен/ , той се прави , все едно НИКОГА НЕ Е БИЛО !
    Когато го питат за времето след 1990 / мутренско-охранителното / и ортаците му Паша , Миле , Маргин , Мадж0 - пак тишина , мълчание и ядосан поглед !
    Много ИЗБИРАТЕЛНА е неговата памет !
  • 42 Ами дали

    4 3 Отговор
    Да вземат да върнат парите от КТБ тия маймуни - Бб, Пеевски и Цветко. Чак тогава ще мислим, ако не — “Не Подкрепям Никого” действителна бюлетина!

    Коментиран от #44

  • 43 До хаха

    4 0 Отговор
    Той я сключва 2021 г., а едва 2024 ако не греша е обнарован договорът в ДВ. Минало ли е решението през НС никой не знае. Ако е Министерски съвет, трябва да се разследва. Но подозирам какво ще стане, защото МС е колективен орган, и като такъв не подлежи на Наказателна отговорност. Колективни органи са: депутати, евродепутати, кметове, премиери, общински съвети, министри, служители БНБ. Ще ни вкарат във война, ще фалират държавата, не носят отговорност. С такава власт са разполагали Папи и Крале, абсолютна непогрешимост и Безнаказаност в 21 век. Но още по-голямата гавра е референдум Белене. Още 2009 след Станишев, според слухове на бюрото на ББ каца проектУестинг, и той много добре е знаел, че Белене е обречен. Въпреки всичко 2013 се изгавря с българите, като приема Референдум, но променяйки съществено, противокоституционно същността на въпроса, от "да се строи ли Белене", на "да се развива ли ядрена енергетика". "Карам ги с 200", не само европейците, но и народа. Още по-зловещ е приемът в ERM2, в който ни вкара безусловно, за разлика от Дания, поставила условие, че влиза в ERM2, но ще приеме евро, когато реши. На следващото утро инфлация храни започна 2020 с 30%. А борса газ? Газ щял да поевтинее, а производсто фалира в България.
  • 44 реру

    12 0 Отговор

    До коментар #42 от "Ами дали":

    "... ако не — “Не Подкрепям Никого” действителна бюлетина!"


    Вместо да се разкарваш, да си губиш времето и т.н. е по-добре да отидеш за риба, за гъби, на вилата, разпивка с приятели... Така само вдигаш незабележимо малко процента на гласувалите, което нищо не променя...
  • 45 Вече

    5 1 Отговор
    Кретен.Как не измислиха нещо ново.
  • 46 я стига

    6 1 Отговор
    Ама Бойко си е в България,нали?Не се крие като премазана лисица в Белград като Цветан.
  • 47 зъл пес

    5 11 Отговор

    До коментар #24 от "реру":

    Е нищо де,нали вашите направиха много за България.Гласувайте пак за тях че да ви дооправят.
  • 48 интересно

    2 1 Отговор
    как ще стане - искате равноодалечен от другите партии,но (подразбира се) приближен до вашата,щом имате идея кой да е,(т.е вече сте го избрали)! и на всичкото отгоре се чудите защо си нямате доверие??
    И точно сигурният ви свидетел сещу Пеевски е по-големият мошеник от него - Васлев, когото вече икарвате честен и почтен човек, жертва на Пеевски?! много брзо забравихте как го заклеймявахте преди години като едва ли не най-големия мафиот - кога стана честен и почтен, когато реши да ви помага срещу новия враг срещу индулгенция??
  • 49 хаха

    5 7 Отговор
    Този е толкова неадекватен, че като го видя и спирам телевизора!
  • 50 Крумов

    10 1 Отговор
    Този Бойко Борисов е просто един нагъл човек - много са такива, има "поверие", че ако не си нахален - няма да успееш. Реално той няма никакви знания за нищо - само фактът, че сме най-бедни в Европа - означава, че ни ръководи пълен некадърник, той има и неудачи в личния живот - излага се на 60 години с креватни изпълнения.

    Какво да се каже - копира Бай Тошо, то е видно, но онзи е бил наистина бедени и имаше някакво съчувствие - тук става въпрос за един "мним страдалец", бил репресиран един вид.

    Загубил е тотално властта, няма какво да се лъжем, все още му вярват чиновници и други, но след още 1-2 предсрочни избора - няма да има фенове.
  • 51 безспорно е

    2 4 Отговор
    Има два факта.Безспорни и неумолими.

    1. Шиши Мирчев развя бел гАз преди пет години и не отвоюва българския бряг. ЗА ПЕТ ГОДИНИ ЕДНО ГОЛЯМО НИЩО.

    2. Пеевски изгони Доган от всички сараи. За няма и седмица.
  • 52 ЧОЧО

    3 2 Отговор
    Добре, че е Борисов да има с кого да се оправдавате. А всичките сте един дол дренки.
  • 53 калпава ти е опорката

    4 0 Отговор

    До коментар #20 от "Ха ха ха":

    Международните догорови не може да бъдат тайни. Те се обнародват в Държавен вестник.
  • 54 Не ме учудва мутрата Боко

    1 2 Отговор
    да е дал управлението на българските води на евреите. Той да си запази властта и с дявола ортак става. Сега пречи за паметник на един велик българин кмета инж, Иван Иванов заради шепа евреи от Шалом. Това ще му се върне тъпкано от провидението на този самозабравил се дебил!Само гледайте края на Тиквата!
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол