26 Септември, 2024 09:37 639 19

Росен Желязков: Не споделям мнението, че сглобката беше грешка

  • росен желязков-
  • сглобка-
  • грешка

"Ясно колегите трябва да кажат – ако участието в кабинета „Денков-Габриел” е било грешка, считат ли управлението за провал? Ако не, защо считат, че е грешка? Този дуализъм трябва да се изрази много ясно. И ГЕРБ, и ПП-ДБ претърпяха електорални щети”, коментира още Желязков

Росен Желязков: Не споделям мнението, че сглобката беше грешка - 1
Снимка: bTV

Сигурно всеки преценява последните 3 години с тези постоянни избори, какво е непрекъснато да сме в предизборни настроения. 9 месеца сме били в предизборна кампания. Няма как да имаме нови послания, убедителни комуникации с избирателите, да звучим автентично, когато един месец говорим неща, които сме говорили преди 4 месеца. Ситуацията изглежда като ръченица с непрекъснато настъпване на мотики. Това заяви депутатът от ГЕРБ и бивш председател на НС Росен Желязков пред bTV, цитиран от novini.bg.
„Трябва да се върнем в режим на нормално функциониране на органите и институциите, а това става с редовно правителство. Това означава мнозинство в парламента, изпълнение на политики и носене на отговорност. Означава, че няма непрекъснато да се занимава държавата с избори, а с решаване на проблеми”, обясни той.

„Коалиционното управление при липса на абсолютно мнозинство се гради около най-големия в парламента. Ако не около него, тогава трябва да се оформи около много политически субекти. 80 депутати са 1/3. Когато разполагаме с 1/4, това не е достатъчно силна политическа гравитация. Опитахме коалиция още на първата нощ след последните избори. Направихме опит за правителство на малцинството. И двете не се получиха. Ако имаме повече депутати, това ще покаже доверието на гражданите след тези усилия. От друга страна, фрагментирането на парламента с малки политически субекти ще направи процеса още по-сложен”, смята той.

По думите му в правенето на политика прагматизмът изисква по-висока степен на укротяване на конфронтацията: „Колегите от ПП-ДБ представиха виждането си за равно отдалечен кандидат –това не ни изглежда реалистично. В момента, в който бъде предложен, той веднага се приписва на някой друг. В настоящата ситуация е важно кой поема политическата отговорност. След изборите който е първи – не казваме задължително ГЕРБ – слага на масата своите програма и принципи и привлича който ги споделя.”
„Не споделям мнението, че сглобката беше грешка. Ясно колегите трябва да кажат – ако участието в кабинета „Денков-Габриел” е било грешка, считат ли управлението за провал? Ако не, защо считат, че е грешка? Този дуализъм трябва да се изрази много ясно. И ГЕРБ, и ПП-ДБ претърпяха електорални щети”, каза още Желязков.

Според него коалиционно споразумение с дати и срокове е единственият начин: „Първият на изборите трябва да иде с ясно съзнание, че ще има коалиционно споразумение с ясни срокове, мандати, политики. Коалиция става на база принципи, политики и подписване на споразумение. На всеки, който съблюдава тези принципи, ще приемем подкрепата. Коалицията е отношение между политически субекти, не между хора.”

За ПВУ той заяви: „Няма три законопроекта, няма антикорупционно законодателство. По ПВУ са усвоени от 6%, даже едва 1/3 от тях. Става въпрос за едва няколко стотин милиона. Искаме да приемем качествено, а не стихийно законодателство. Една от грешките на ГЕРБ беше, че не изпрати първата версия на Плана.”
Относно „Магнитски”, депутатът от ГЕРБ подчерта: „Тази тема е изключително важна, защото Влади Горанов също е сред посочените лица в „Магнитски”. Там няма санкции, има ограничителни мерки. Той не е санкционен режим, а ограничителен. За да има импликация в рамките на ЕС и България, понеже сме държава със силни партньорски отношения със САЩ, е важно колегите да предоставят всички данни. Този въпрос не може да е тема на обществено мнение, а на правоприлагане. Аз като юрист мога да говоря от позиция на правото – престъпник е този, който има влязла в сила присъда.”


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 еволюира на фракции

    4 0 Отговор
    след разпада . желаещи съюз с пп дб и герб , носталгично примамени от легендите за спартак и времената на групировките , гледащи напред , без обвързване на кръгове с групировки , бизнесмени , лобисти и роднински връзки . Алексей го няма . А добре си живееше . грешка беше силовото обединение . анти вота го показа . изпраха се съмнителни политици . това е .
  • 2 Гербер

    9 0 Отговор
    Розовото момче на Промяната !
  • 3 надарена кака

    6 0 Отговор
    Дреме ми на коприненитепрашки!
  • 4 ТаУмВзе

    11 0 Отговор
    Всичките сте Грешка на Природата!
  • 5 Грешка

    8 0 Отговор
    на ПП , предоврили се на лъжци и първокласни мошеници като цялата ви шайка безродна !
  • 6 Грешка е управление чрез партий

    5 0 Отговор
    Те се държат единствено като търговски фирми гонят си единствено икономически интереси всички партий са безполезни за това не гласувам,да ходят платените те само гласуват защото имат интерес 87% не ходим!!!да си правят избори следизбори
  • 7 Последния Софиянец

    10 3 Отговор
    За ГЕРБ беше добре.Крадяха а отговорност носеше Денков.
  • 8 ШАРЛАТАНИ !!!

    7 2 Отговор
    Желязков , не знам за теб "сглобката" дали е била оправдана и не е била грешка , но знам че ако пак се гушнете с ШАРЛАТАНИТЕ и пак тръгнете да правите ортаклък с тях , на (по)следващите предсрочни избори за НС ще ви отняма барабар с тях !
  • 9 бою циганина

    5 0 Отговор
    кога пак ще внасям италянски боклук бе желязков ? дайте да се сглобим
  • 10 Хохо Бохо

    7 1 Отговор
    Е как ще споделяш. Нали сглобката те изпра за една концесия на едно столично летище
  • 11 Аиде няма нужда

    11 1 Отговор
    Нагаждач и тръбач на ТОЛУПА. Нищо мъжко няма в този мазник.
  • 12 Успех

    3 3 Отговор
    Сглобката беше единственото възможно правителство. В момента също, само, че сега сглобката трябва да е без пеефски.
  • 13 Как ще е било грешка

    9 1 Отговор
    Иначе, кога щеше да видиш Индия и Виетнам на държавни разноски и правитествен самолет да ти разнася айната?

    Коментиран от #18

  • 14 И отпечатването

    8 1 Отговор
    и скриването на ЧЕТИРИСТОТИН ХИЛЯДИ БЮЛЕТИНИ не бе грешка изпълнена от ТОЯ капацитет . За това е на върховете на герб
  • 15 Инфлацията

    7 0 Отговор
    е между 60 и сто процента при храни и стоки от първа необходимост, с влошено качество. Помпат инфлацията с увеличение заплати на държавни служители. Малък и среден бизнес загива, няма откъде да плаща осигуровки. Средна класа загива.Хората искат референдум за отлагане евро. И отлагане борса ток, ще е още един ценови шок по ПВУ на Василев, плюс увеличени квоти, оскъпяващи енергията. Плюс борса газ на ГЕРБ, плюс, не дай Боже евро. Такава спекулативна инфлация ще настъпи, че ще плачем за Лева. Падне валутен борд, идва цифрово евро, насилствена обмяна на депозити в по-сигурни валути и масова дигитализация. Местни данъци увеличени с 50% Терзиев, на съборетини. Идва такса смет наредба Дянков, минимум 300% увеличение, според кмет на Русе. Няма таван на цени, внос технологии за повишаване на производство. Хипер инфлация. Теглят заеми, за да покрият текущи разходи и за погасяване на лихви. Некадърници, най-големите заеми са теглени при ГЕРБ и ПП ДБ. Изгавриха се с Конституцията безобразно. Добрев иска да подарява реактори Белене и оборусване. Борисов съществото подмени въпрос за Белене, като премахна Белене и обезсмисли референдума. ПП, ДБ, СДС, ГЕРБ, ДПС са проклятието на България.
  • 16 Костинбродския Фалшификатор!!

    6 0 Отговор
    И той се подредил да ни Облъчва с Лъжи!!
  • 17 йнъгх

    3 0 Отговор
    Некадърник ГЕРБ, нали се занимаваше по едно време и с транспорта бре? Та ГЕРБ негодник, я кажи след като 12 г. лъгахте и крадохте и през цялото време му викахте управление, защо се наложи хората да слизат и да бътат влака? Защо бре след като сте направили такива "постижения", в България през 2024 г. хората слизат и бутат влака. Кажи ни ГЕРБ негодник, странно защо не си в затвора, къде другаде в света има държава в която слизат пътниците и бутат блак? Кажи за една друга държава в Света дето слизат и бутат влака? Толкова за вашето управление и видимите ви резултати на калпавите ГЕРБ. А за изборите дето те хванаха в костинбродската афера можеше вече да си в затвора а не в парламента. Некадърници с некадърници че и нагли и нахални. Пак искат да лапат.
  • 18 И цяла

    3 0 Отговор

    До коментар #13 от "Как ще е било грешка":

    тумба придружители на пътешествията , нали е на гювеч ! Ганьо плаща !
  • 19 Чочо

    1 0 Отговор
    Този, Ицо съветника и цялата свита съставена от наши хора под крилото на шиши, доган и Киро белото - параходски е крайно време да отидете в небитието.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол