26 Септември, 2024 15:51 1 560 19

Родилка е в тежко състояние след раждане на мъртво бебе в частна болница в Сливен

  • родилка-
  • мъртвородено-
  • сливен

31-годишна родилка в продължение на две седмици е ходила редовно в болницата, но е връщана от проследяващия бременността доктор с аргумента, че размерите на детето са малки

Родилка е в тежко състояние след раждане на мъртво бебе в частна болница в Сливен - 1

Изпълнителна агенция „Медицински надзор” назначи проверка по случай с мъртвородено бебе и родилка в тежко състояние в Сливен, съобщиха от институцията.

Случаят е от сливенската частна болница САГБАЛ „ЕВА”.

31-годишна родилка в продължение на две седмици е ходила редовно в болницата, но е връщана от проследяващия бременността доктор с аргумента, че размерите на детето са малки. Адвокатът на жената допълни, че тя е била връщана от лечебното заведение 3-4 пъти, като през това време ѝ е била поставена инжекция за растеж на бебето.

В крайна сметка лекарите израждат мъртво бебе, а животът на майката е поставен под риск. Проверката е разпоредена от изпълнителния директор на ИА „Медицински надзор” Иванка Динева след излъчен телевизионен репортаж по случая.

След нейното приключване министърът на здравеопазването Галя Кондева и обществеността ще бъдат запознати с резултатите, допълват от агенцията.


Поставете оценка:
Оценка 1.8 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 цербер

    0 0 Отговор
    Проверката е разпоредена от изпълнителната директорка на ИА „Медицински надзор”- Иванка Динева ....министърката на здравеопазването- Галя Кондева
  • 2 Настопроценти

    20 2 Отговор
    Липсват ни много бебета в България. Не можем да губим деца по такъв елементарен начин!
  • 3 инджинер

    26 2 Отговор
    Като знам какъв инджинер съм си представям какъв е бил ликаря който връщал родилката
  • 4 4 пъти е върната

    2 12 Отговор
    защо пак там ходи . родилни много . сега що е зле . ще умира . има ли осигуровки . случило се . инцидент . неразвит плод . след инжекцията не се доразвива . преди 20 часа загива . може да се види от какво . И друг път е правено мисля . 5 деца кат раждаш все някое може да се случи с тумор или да умре .

    Коментиран от #17

  • 5 незнайко

    11 0 Отговор
    Нищо не се споменава в кой месец е била родилката, имала ли е оплаквания и защо е ходила в болницата тези две седмици ? Не вярвам да не са я гледали на видеозон за да установят жизнените показатели на детето и защо накрая са я изродили ?

    Коментиран от #11

  • 6 Айде стига бе

    19 1 Отговор
    "като през това време ѝ е била поставена инжекция за растеж на бебето." Все бях чел и чевал простотии, но тази е топ.
  • 7 Роза

    13 1 Отговор
    Много пъти съм писала,че лекарската професия е като всяка друга-има способни хора,но има и некадърници,и алчни!Зависи на какъв ще попаднеш!Освен това тяхната гилдия се защитават яко,като се крият зад неразбираеми медицински термини.Осъдителните присъди се броят на пръсти и са най-много условни.Но...какво да се прави,без тях не може!Понякога ще ти помогнат,понякога ще те закопаят!Такива са БГ реалностите!

    Коментиран от #8

  • 8 Реалностите

    8 3 Отговор

    До коментар #7 от "Роза":

    са такива по цял свят. А пък безгрешен е само Господ ( и тоя, дето нищо не работи)
  • 9 ВИНАГИ

    1 0 Отговор
    Са замесени в такива случаи са BTV NOVA циг@ни
  • 10 Сталин

    10 1 Отговор
    Повечето лекари и зъболекари са шарлатани ,които увреждат здравето за да имат постоянни клиенти
  • 11 456

    2 0 Отговор

    До коментар #5 от "незнайко":

    За този случай има статия от сутринта. Много не ясно и противоречиво е всичко. Родилката е постъпила с разкрития и за раждане на 12.09 но докторите установяват на! 16.09, че бебето е вече мъртво, на! 17.09 правят секцио. Мътна работа. Не може само по думите на един да се правят изводи. Интересно ще ми да чуя и другата стана, защото е очевидно, че не са така нещата
  • 12 ОТНЕМАНЕ НА ЛЕКАРСКИТЕ ПРАВА НА НЕКАДЪРН

    3 3 Отговор
    НЕКАДЪРНОСТТА НА ЛЕКАРЯ Е БЕЗПРЕЦЕДЕНТНА. НА ТОЯ ИЗРОД ТРЯБВА ДА ОТНЕМАТ ЗАВИНАГИ ЛЕКАРСКИТЕ ПРАВА. УБИ НЕРОДЕНО ДЕТЕ И НА ПЪТ Е ДА ЗАГУБИМ И МАЙКАТА. ТАКИВА ТРОЙКАДЖИИ НЯМАТ МЯСТО СРЕД ЛЕКАРИТЕ. ДА ХОДИ ДА ИЗРАЖДА КРАВИ, КОЗИ И ОВЦЕ.

    Коментиран от #13

  • 13 456

    2 0 Отговор

    До коментар #12 от "ОТНЕМАНЕ НА ЛЕКАРСКИТЕ ПРАВА НА НЕКАДЪРН":

    Правиш прибързани изводи. От раз вярваш извод / от статия/- това е грешка. Поне прочети и предишната
  • 14 Ний ша Ва упрайм

    4 0 Отговор
    много жалко дано жената се оправи! Преди 10.89 г. да станеш доктор се бореха 20 за 1 място и то при мах. бал сега куцо, сакато и с пари си мисли чи става за касапин. Също е дирижето и с образованието. Свободия и димукрация създадена от Паразити.
  • 15 Тити

    2 0 Отговор
    Това са касапи а не лекари постоянно реват за пари.
  • 16 ТИГО

    3 0 Отговор
    Жалко ,но това показва колко сме тъпи Българите , да настъпваме една и съща мотика 100 пъти .Един колега има Опел и се нещо не вървеше , ходи на майстор 10 пъти все един майстор ! Смени турбина помпа и не знам какво още никъв ефект даде колосална сума .Един път отиде при друг майстор оня смени датчика на коляновият вал и всичко заспа за 40 лева без труда ! И това ако не е тъпотия здраве да е .Та и тази жена 4 пъти настъпва мотиката и как не е отишла в друга болница не знам ,дано се оправи и да си вземе поука.

    Коментиран от #18

  • 17 Ами

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "4 пъти е върната":

    ако е от там къде да ходи! Ако се наложи и на пътя ще роди! Там повечето лекари са военни. А те знаят едно до кръста аналгин, от кръста надолу аспирин.
  • 18 Написано е

    1 0 Отговор

    До коментар #16 от "ТИГО":

    проследяващия я гинеколог в съответната дкц към която я пратил личния лекар. А в повечето случай джипито не дава направления за друго дкц при друг гинеколог. А тя е отишла в частна клиника в онзи регион където лекарите са малко независимо, че е областен град. Близко е Ст. Загора където може би има по добри специалисти.
  • 19 За нашата медицина

    1 0 Отговор
    вижте това:
    високо напрежение - сестричка
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове