12 Октомври, 2024 10:55 537 40

Стефан Янев: Най-ценният капитал на държавата са хората

  • стефан янев-
  • български възход

Без борба с корупцията и идеалният икономически модел ще работи трудно или неефективно, убеден е лидерът на „Български възход“

Стефан Янев: Най-ценният капитал на държавата са хората - 1
Снимка: БНТ

Най-ценният капитал на държавата са хората. За „Български възход“ основната тема в тази кампания е каузата България. Но българската държава не работи, системите ѝ не функционират в интерес на българските граждани. Без борба с корупцията и идеалният икономически модел ще работи трудно или неефективно. Борбата с корупцията е основен въпрос. Това каза лидерът на ПП „Български възход“ Стефан Янев в „Панорама“ по БНТ.

„Три пъти пряко съм участвал в организацията и съм отговарял за изборите. И тези три избора са минали без оплаквания за тяхната честност или най-минимален брой купувачи на гласове и лоши практики. Имаме ноу-хауто, знаем как“, заяви бившият министър-председател Янев.

Според него решаването на политическата криза става със смислен диалог, който се базира на политики и идеи за развитие на държавата.

„Имаме проблеми с корупцията, имаме проблеми с политическите партии, имаме проблеми с управлението. Но в крайна сметка без смислен разговор за управлението на България, за стратегически план за нейното развитие в следващите години, няма как да тръгнем напред. Политическата система никога няма да бъде идеална“, убеден е Стефан Янев.

По думите му България трябва да застане на страната на мира. Развитие не е възможно във военни условия, а само в мирни.

„Ние сме против войната, но България като суверенна държава трябва да пази своята сигурност и неутралност по отношение на тези конфликти“, обясни ген. Янев и допълни, че солидарността ни с НАТО и ЕС е ясна от гледна точка на политическото послание, заклеймяване на насилието, търсенето на пътища за примирие, сядане на масата на преговорите и дипломацията да свърши своята работа.

Бившият премиер счита, че първият български проблем, който заслужава внимание и трябва да бъде решен сега и веднага е проблемът с фискалната политика на държавата.

„Последните години се направиха експерименти от гледна точка на залагане на големи разходи, които ги няма в приходната част. Ние сме на ръба да влезем в дългова спирала. Този баланс между приходи и разходи трябва да бъде постепенно изравнен“, каза той и обясни, че това може да стане със смислена фискална политика, без вдигане на данъци.

„Това е възможно и е нещо, което трябва да се направи веднага“, категоричен бе Стефан Янев.


Поставете оценка:
Оценка 1.8 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Последния Софиянец

    15 4 Отговор
    Янките ни избиват като индианците с отнемане на земята и добитъка и евтина огнена вода и изкуствени болести.Ако не ги изгоним до 20 години ще изчезнем

    Коментиран от #8, #14, #19, #39

  • 2 456

    12 1 Отговор
    Така е, НО Баце се постарая да изгони народа от България, за да може българите в чужбина да пращат мангизи, вместо да помисли за инвестиции, за децата и хората.
  • 3 Мдаа

    9 1 Отговор
    За пушечно месо?
  • 4 ИМПЕРИАЛИСТ

    7 10 Отговор
    Най-смешното е, че РУСОФИЛИТЕ, под маската на национал-патриотизма, хитро прокарват московските интереси...

    Коментиран от #36

  • 5 Хората

    14 0 Отговор
    напускат поголовно държавата , почти три милиона са в чужбина и се устройват там !
  • 6 Що не

    14 0 Отговор
    си гледаш пенсията ?
  • 7 Сталин

    16 3 Отговор
    Абе тъпунгер в България хора няма ,това са роби на западните мародери които вие продадохте за едно шише ракия на ционисткия банков кабал,само тази година има рекордно милиарди дадени за ипотеки на българския цървул да си купува бетонни коптори
  • 8 ИМПЕРИАЛИСТ

    5 4 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Главанак, отнели са ти на баба ти КЮЛОТИТЕ!
  • 9 Колко трябва

    4 0 Отговор
    Да си нагал за да говориш нещо, което не го мислиш!
  • 10 нн..ццц

    8 0 Отговор
    Що ги гонити бе тогава от България.Янев и Радев, дето управляваха над 2 години в последните 3, не са ли съучастници на геноцида на ГЕРБ и ДПС да питаме.
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 лекуващ лекар

    6 1 Отговор
    Народа“, е сведен до "електорат", го интересува само промоцията у Лидъла, Кауфлада и Билата!!! А щом "Народа" казва: „Нексме живи, пък некни еб@т, след което нещата са ясни !!!
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 ххххххааффф

    3 5 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Всъщност вас трябва да изгоним, дето заблуждавате хората, че не Русия и мутрите мафиоти, създадени и подкрепяни от нея са виносниците, а запада.
    В Англия вече приемат закони против хибридната пропаганда и лъжи дето сеете тука, в полза на вражески държави и ислямски тероризъм-ЗАТВОР.В Израел депортират ЦЕЛИЯ РОД.

    Коментиран от #22

  • 15 факуса

    5 0 Отговор
    янки гоу хоум
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 жоро

    7 0 Отговор
    бай генерал плещи като на оперативка в генералния щаб!
    Да стане и да каже истинските врагове на държавата и истинските рискове за бъдещето ни!
    Корупцията е най-малкия ни проблем!
    От древността се знае че тя се лекува лесно с чупене и рязане на ръце. Пипне ли, истава без това с което е пипал!
    Просто никой не иска да я премахне!
    Тя храни политиците.
    Те искат да ни вкарат във война и да ни заличат като народ. Той седнал да ми плещи за корупция човешки капитал!
  • 18 Късно е либе за китка!

    5 0 Отговор
    "Ценния капитал" го изгубихте завинаги! Сега няма специалисти по нищо,едни се споминаха,други избягаха,от трети нищо не става! България вече се превърна в бананова територия! Моят съвет към младите- напускайте ко чи ната с 200!!!
  • 19 Проверено е

    4 2 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Полицаята (МВР) работят за САЩ срещу нас Българите, просто нямаме шанс да оцелееме!
  • 20 Kaлпазанин

    5 0 Отговор
    Право дума ,ама хора останаха ли ,нормално трезвомислещи хора ,и един цитат от Толстой ,ако чувстваш болка значи си жив ,ако чувстваш чуждата болка означава че си човек
  • 21 зевзек

    4 1 Отговор
    в пъти по интелигентен от Банкята, оня е обикновен селянин, не може да върже две приказки на кръст, а програми за развите и действие в държавата, забрави, за оня всичко е магистрали и спортни зали, едни пари тука, едни пари там, и дотам
  • 22 Кого плашиш

    5 1 Отговор

    До коментар #14 от "ххххххааффф":

    Това което се случва в България е факт, ние загиваме, МВР и роми(симбиоза) работят срещу България и Българите подплатени с пари от САЩ и наркотици!
  • 23 Сдружението

    2 0 Отговор
    Има една приказка . Щом не можеш да управляваш хора ,си купи добитък някакъв . Само не работи за една заплата определяна от друг. Преведено - тези доказано не могат да управляват хора и не могат да си купят добитък защото са алчни и само гледат да вземат . Унищожиха 3000 милиона Българи и цял един поминък доказано с това ,че в страната няма 1 милион глави рогат добитък от преди 5 години . Стопанина Ви наистина Ви счита за добитък и е некадърен да управлява и развива. Разви един вид кърлежи с които да си живее докато може и докато не го убият те. 35 години измамна алчна прослойка от политиканти крадящи ,алчни и увити едни в други от всякакви партии и добитъка блее докато го стрижат . Историята ще се завърти или ще останете слуги на други.
  • 24 Не можем да ти го простим

    6 0 Отговор
    Янев засрами се!Ти беше най слабия служебен премиер и то от неграмотност!
    През твоите две правителста се замразиха строитествата и ремонт на пътища.
    Най голямото престъпление към българските граждани обаче беше,че при наличие на ваксина срещу ковид 19 последните есени месеца умираха по 4 500-5 000 български граждани за един месец и то благодарение на теб и здравният ти министър!
  • 25 Най-ценният капитал на държавата са хора

    1 0 Отговор
    Кажи го на Зеленски тва
  • 26 дсефс

    1 0 Отговор
    Гейрал Стефчо, ще даваш ли пак на бандера фашистите в Украйна бре? От българите вземате от залъка и храните фашистите, а на изборите искате българите да ви хранят и поят? Да си скриваш лъжливата муцуна и да не се показваш. Няма да гласуваме за теб, доказа че можеш да лъжеш. Същия си като ГЕРБ, ПП и ДБ и ДПС.
  • 27 Абсурдистан

    3 0 Отговор
    Тоя все още не включва, че е политически труп.
  • 28 Буха ха

    1 0 Отговор
    Ценни за определена група "хора" са еврофондовете, усвояването им и депозитите в офшорни сметки. Най-важно е да се обявят за евроатлантици за да нямат проблеми със закона. Всичко останало е демагогия.
  • 29 ЕДГАР КЕЙСИ

    1 0 Отговор
    НАЙ ЦЕННИЯ МАТЕРИАЛ НА ДЪРЖАВАТА , СПОРЕД ......,......... СТЬОПА ЯНЕВ СА ХОРАТА , ZAЩОТО ТЕ .............. НАЙ ЛЕСНО СЕ БАЛАМОСВАТ ................. ФАКТ !
  • 30 БгТопИдиот🇧🇬

    3 0 Отговор
    Къф беше тоя ?!?!
  • 31 Сократ

    0 0 Отговор
    Какво направихте за хората? Нищо.

    Коментиран от #35

  • 32 ежко

    0 0 Отговор
    България и ЕС и НАТо и суверенна държава -алоооо!Това е оксиморин бе!Дъевен камък един вид!Какъв суверинитеи като редовно от ЕС ти пускат директиви да осъвременищ този или онзи закон с цел хармонизация на правото с виждането на ЕС по въпроса!Ако ли не -глоби!Та за какъв суверинитет говориш бе Янев?
  • 33 Зелен Демократ

    0 0 Отговор
    Да, , прав е колегата, хората са основния ни капитал и като такъв трябва да бъде използван за НАШЕТО добруване!
  • 34 лекуващ лекар

    2 0 Отговор
    Един цитат от геният Л. Н. Толстой, ако чувстваш болка значи си жив, ако чувстваш чуждата болка означава, че си човек !!! А ТОВА, КАКТО САМИ СЕ ДОСЕЩАТЕ не се отнася за УПРАВЛЯВАЩИТЕ НИ ГНИДИ !!!
  • 35 Зелен Демократ

    0 0 Отговор

    До коментар #31 от "Сократ":

    Защо за хората да се прави нещо, човекът ти го рече капитал стр, по-скоро с вас трябва да направим нещо за НАС!
  • 36 Боруна Лом

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "ИМПЕРИАЛИСТ":

    ТУПАН, ПРИ СОЦА... ДЕВЕТ МИЛИОНА,А СЕГА ДЕМОКРАЦИЯ... ОКОЛО ШЕСТ МИЛИОНА И ПО МАЛКО!
  • 37 гном

    2 1 Отговор
    при капитализма хората са ценни ако спадат към следните категории: гласуващ, данъкоплатец, купувач

    Коментиран от #38, #40

  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Не, бе,

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Последния Софиянец":

    Не са янките, освободителите те освобождават отново.
  • 40 ъхъ

    0 0 Отговор

    До коментар #37 от "гном":

    А при комунизма си ценен само ако си овца.
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове