Last news in Fakti

2 Юни, 2014 08:04 1 153 0

Продават краден имейл за левче

Преглед на печата

БСП в размисъл до вторник, брои в. „24 часа”

Имало ли е среща между Сергей Станишев и Лютви Местан в събота или в неделя? Въпросът, който си задават членовете на Изпълнителното бюро на БСП, най-вероятно ще получи отговор във вторник.

Днес в ранния следобед те получиха есемеси, че лидерът ги свиква на ново заседание във вторник. Петъчното продължи 5 часа и бе първото им събиране след евровота на 25 май.

 

На всеки лекар по един чиновник, пресмята в. „Труд”

На всеки лека в Бърза помощ в София се пада по един чиновник. А чистачките са вземали в пъти повече от доктор.

Според справка, с която "Труд" разполага, в центъра има назначени на щат 100 души администрация, в т.ч. чистачки, диспечери, технически персонал и 18 души охранители. Докторите са 99, медсестрите и фелдшерите - 96, а шофьорите - 135.

Уволненият шеф на Спешна помощ д-р Георги Гелев не коментира вчера дали немедицинският щат е раздут. Само подчерта: "Ако искате линейката да идва толкова бързо, колкото такси, трябва да имаме поне 320 лекари."

 

БСП спъва ремонта, тревожи се в. „Стандарт”

Ремонтът на кабинета зацикли. Причината е, че БСП започна да тупка топката, за да реши вътрешните си проблеми. До пленума в събота не чакайте каквито и да било промени в правителството, заявиха вчера трима висши социалисти. В следващите 10 дни няма да се случи нищо, бе още по-краен шеф на комисия в НС. ДПС е категорично против. Всяко отлагане блокира администрацията и е причина министрите да работят под стрес. Забавянето е пагубно за държавата, бизнесът чака от нас бързо изпълнение на управленската програма, коментираха от "Дондуков" 1.

Стоим твърдо зад Пламен Орешарски, всяко настояване за предсрочни избори дестабилизира предприемачите и сковава икономиката, каза шефът на Асоциацията на индустриалния капитал Васил Велев.

"Позитано" 20 иска време за преговори, за да потуши напрежението по места в БСП и да реши какво ще е бъдещето на лидера Сергей Станишев. Слухове го спрягат както за шеф на групата на социалистите в Европарламента, така и за бъдещ външен министър на ЕС.

 

Продават краден имейл за левче, разкрива в. „Монитор”

Открадната електронна поща, която върви с допълнителна информация за собственика й като пол, адрес и месторабота, се продава на черно в интернет срещу 1 лев. Стотици потребители са получили през последните месеци оферти да си купят списъци с чужди електронни пощи. Един от търговците, с чието предложение „Монитор” разполага, осигурява половин милион имейла за 200 лева. Клиентът може да преведе сумата чрез система за разплащания в интернет или при получаване на стоката, а продавачът изпраща диск със записаните пощи и софтуер за изпращане на имейли от фалшива пощенска кутия към тях по куриер до всяка точка на страната. Един и същи списък може да бъде продаден хиляди пъти. Специалистите по сигурност на електронните мрежи посочват, че има данни за трима-четирима души, които се занимават с търговия с чужди мейли в България в момента, но броят на желаещите да печелят от подобна търговия расте.

 

„България без цензура“ декларира бум на даренията, отбелязва в. „Сега”

Бум на даренията непосредствено преди евроизборите е отчела коалиция "България без цензура". Само от 28 май до 31 май броят на декларираните пред Сметната палата суми е нараснал пет пъти - от 98 на 500. Общата сума пък е скочила от 315 950 лв. на 1 203 250 лв. Това показват данните на Института за развитие на публичната среда, които са базирани на подадената от коалицията информация към Сметната палата.

 

Таблет ще оценява бъдещите шофьори, обещава в. „Сега”

Нова електронна система - част от електронното правителство и от цялостната политика на Министерството на транспорта за въвеждане на електронни услуги, е въведена от вчера за оценяване на кандидат-шофьорите. С цел да се премахнат корупционните практики електронен жребий вече определя кой изпитващ в кой от центровете да изпитва. Въвежда се и таблет, с който ще работят изпитващите и ще отбелязват грешките, допускани от изпитвания. Това са част от редица изменения по отношение организацията и провеждането на изпитите на кандидатите за шофьори.

В автошколите ще се използва електронен регистър, който няма да позволява по средата на обучението на вече започналия курс да бъдат добавяни нови кандидати.

 

Кабинетът остава, предстои смяна на министри, анализира в. „Капитал дейли”

След като и четвъртият внесен от ГЕРБ вот на недоверие срещу кабинета -  този път за провал на енергийната политика, не успя в петък, управляващите ще се опитат да удължат максимално живота на правителството на Пламен Орешарски. Ще има обаче персонални промени в състава му, за което лидерът на ДСП Лютви Местан намекна още в нощта след изборите.

От думите на Орешарски пред журналистите в парламента се разбра, че промените ще бъдат направени след консултации с БСП и ДПС и че ще бъдат "по-малко от 5-6". Той не пожела да уточни кои сектори ще засегнат. Със сигурност една от промените ще е в екоминистерството заради избора на министър Искра Михайлова като евродепутат.

В последните дни в медиите се обсъжда и традиционно проветривото място на здравния министър Таня Андреева заради скандала със състоянието на Спешната помощ, чиито проблеми отново изплуваха на дневен ред след поредния смъртен случай заради закъсняла линейка.

 

Орешарски погва сивата икономика, пише в. „Преса”

Правителството започва битка със сивия сектор в българската икономика. Вече са готови серия от мерки в актуализираната програма, която ще бъде представена следващата седмица заедно с отчета за една година управление, научи „Преса“. Изпълнителната власт ще се концентрира върху някои сектори, в които има повече проблеми със сивия сектор. Става дума за мебелната, текстилната индустрия, сферата на услугите - фризьорски и козметични салони, транспортни дейности, за които въобще не е тайна, че по-голямата част от фирмите укриват обороти. По данни на Еврокомията и Световната банка делът на сивия сектор у нас е 32-33%.

 

Софийското метро е най-евтино в Европа, пише в. „Новинар”

Столичното метро е най-евтиното в Европа. Това съобщи кметът на София Йорданка Фандъкова.

По думите й подземната ни железница е давана за пример от много представители от Европейската комисия като успешен проект. "Метрото ни е най-евтиното като строителство на фона на всички останали, които се изграждат по европейски проекти“, заяви Фандъкова пред Нова телевизия. Тя коментира и ситуацията около "Топлофикация".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове