Last news in Fakti

16 Юни, 2014 13:48 6 003 12

Пеевски след разпит в следствието: Всеки се страхува за живота си (обновена)

  • делян пеевски-
  • разпит-
  • следствие-
  • цветан василев-
  • кредити-
  • протестна мрежа

Не съм началник насъдебната власт, коментира депутатът от ДПС на излизане от сградата

Пеевски след разпит в следствието: Всеки се страхува за живота си (обновена) - 1
Снимки: БТА

Депутатът от ДПС, бивш медиен магнат и неуспял шеф на ДАНС Делян Пеевски се е явил за разпит в столичното следствие, научи бТВ. Малко преди 13 часа той е влязъл в сградата на следствието в кв. "Овча купел", придружен от охрана, добави "Дарик".

На излизане след почти двучасов разпит той е обяснил, че явяването му е както по сигнала на "Протестна мрежа", така и за готвеното покушение срещу него.

Пеевски отрече да е началник на съдебната власт, което се доказва с решението на съда да освободи от ареста тримата арестувани с обвинение за подготовка на покушение срещу него.

Той коментира, че всеки човек се страхува за живота си и допълни, че се надява органите на реда да се занимават със замесените лица извън България така, както се занимават със сигналите на „Протестна мрежа”.

Според Пеевски адвокатът на един от обвинените за организатори на покушение срещу него - Хаджидимов, бил близък с "едно лице, което е извън България". Той обаче не пожела да конкретизира дали говори за Цветан Василев, нито да отговори кога отношенията му с банкера са претърпели обрат и вече са силно обтегнати, предате Нова Нюз.

Пеевски е отговарял на въпроси, свързани със сигнала на „Протестна мрежа” срещу него, Николай Бареков и мажоритарния собственик на КТБ Цветан Василев. Според сигнала, контролираната от Цветан Василев банка има кредити към свързани лица с Делян Пеевски и майка му Ирена Кръстева в многократно по-голям размер от допустимото от закона.

Визитата на Пеевски в следствието не е изненадваща, коментира бТВ. През миналата седмица членове на Управителния съвет на Корпоративна търговска банка дадоха показания, а главният прокурор Сотир Цацаров обясни, че „проверката с едното лице е на фаза разпити, проверката с второто лице е на фаза почти финализиране на данъчни проверки спрямо него и негови близки, може би с определени резултати. По същия начин е и проверката по отношение на трето лице”.

Буквално часове по-късно офиси на близки до Цветан Василев фирми бяха претърсени при мащабна акция на полицията и държавното обвинение. В същия ден се разбра и че трима души са били арестувани, защото готвели атентат срещу Делян Пеевски. По-късно те бяха освободени поради липса на доказателства за това.

Прокуратурата ще протестира решението на Софийския градски съд (СГС) да пусне от ареста без мярка за неотклонение тримата задържани с обвинение за опит за убийство на депутата от ДПС Делян Пеевски. Това обяви говорителят на Софийската градска прокуратура Елка Ваклинова.

Съдът пусна без никаква мярка за неотклонение Георги Христов, Красимир Методиев и Венцислав Върбанов, обвинени в опит за убийство на Делян Пеевски. Прокуратурата искаше постоянен арест.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 TODOR STOYANOV

    4 1 Отговор
    И СЯ КВО???!ЗАНИМАВАТ НИ С "ДЕБЕЛАМЕНТИ", ДЖАКПОТИ ОТ ТОТО-2, МАЖОРИТАРНИ, ТОТАЛИТАРНИ, ВОТОВЕ, ДОВЕРИЯ-НЕДОВЕРИЯ...АВЕ ШУШЛЯЦИ НЕ РАЗБРАХТЕ ЛИ , ЧЕ ВЕЧЕ НИКОЙ НЕ ВИ Е...АВА В КАЛАБАЛЪКА!?КВО МИ СЕ ВРЕТЕ В ЕЖЕДНЕВИЕТО?ВМЕСТО ДА СИ ГЛЕДАМЕ МАЧОВЕТЕ И ДА СИ ПИЕМ БИРИЧКА С КИФТЕТА, ВИЕ НИ АНГАЖИРАТЕ СЪС СЕБЕ СИ!КВИ СТЕ ВИЕ ВЕ МАЙНА???А???ДА НЕ СТЕ МИ ПУКАЛИ ПЪПКИ НА К...А ТА ДА ВИ ГЛЕДАМ ВСЕКИ ДЕН???АРЕ МАЩАЙТЕ СЕ ОТ ТУКА, БИЙТЕ СЕ Е...ЕТЕ СЕ, ТРЕПЕТЕ СЕ...МНО СТЕ ПЕДЕРАЗЛИЧНИ ОТ НАС
  • 2 Алекс Стойнев

    6 0 Отговор
    Пеевски, ти имаш чадър над главата си, няма защо да се страхуваш. Не са ти чисти ръцете!

    Коментиран от #7

  • 3 Петко Карагеоргиев

    5 1 Отговор
    Хора като Пеевски не трябва да са на свобода.
  • 4 Владимир Аполонски

    5 0 Отговор
    Особено тези, които имат много да губят. А и тези, които имат много да връщат.
  • 5 Мила Недялкова

    4 1 Отговор
    О, да бе, изобщо не си началник на съдебната власт, нищо общо нямате.
  • 6 Монго

    3 1 Отговор
    Ей, да го оставите на мира камътното пухкаво момче. Заради вас сега памперси ще трябва да си купува, и диабет може да развие. Отиде му здравето...
  • 7 Румен Янев

    4 1 Отговор

    До коментар #2 от "Алекс Стойнев":

    Не само чадър а и достатъчно сланинка по себе си която ще го защити от евентуално покушение ..... какво толкова се плаши ? Лошото е да не го целнат в главата че ще се получи имплозия Иначе това дето разправя че всеки го е страх за живота си изобщо не е така !Знам че ако ти е писано да се удавиш няма да се обесиш ......но ако забъркаш някоя каша - вече това не важи !Свирено ти е и е въпрос на време и гадното е че живееш в страх ! Ама кой каквото си направи и Господ е безсилен да оправи !
  • 8 Maria Stoianova

    1 0 Отговор
    ПРОСТО ЩЕ МУ ИСКАТ НЯКОЯ ПО СПЕЦИАЛНА УСЛУГА И ГО ПЛАШАТ.АМИ ДА ОТИДЕ В ДИСПАНСЕРА НА СИГУРНО.КАК ПРАЩАТ ДРУГИТЕ ХОРА КАТО ИСКАТ ДА ИМ ВЗЕМАТ ИМОТИТЕ.=И КАПАНИ ИМА И АШЛАДИСАНИ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ,АМА НАЛИ НЯМАШ ПАРИТЕ НА ПЕЕВСКИ-НЕ МОЖЕШ ДА СЕ ЗАЩИТИШ..ПЪК И МАЙ ДОКАТО НЕ МУ ВЗЕМАТ ПАРИТЕ НЯМА ДА ГО ОСТАВЯТ НА МИРА
  • 9 Maria Stoianova

    1 0 Отговор
    ТОЙ ГОВОРЕШЕ И ЗА НЯКАКЪ ВЛИЯТЕЛЕН МЪЖ В ЧУЖБИНА.ЯВНО ТОЗИ МУ ДЪРЖИ СТРАХА.АМАН ОТ ВЛИЯТЕЛНИ-АМА САМО ЗА ТЯХ СИ.ВСЕ ЛОБИСТИ,ВСЕ УМНИ А ПЪК ДЪРЖАВАТА НЯМА КОЙ ДА Я ОПРАВИ.МАЙ ИМА ОЩЕ ЗА ГРАБЕНЕ ОТ НАРОДА -ЩЕ НИ НАТИКАТ КОЙ ПО ЛУДНИЦИ КОЙ КЪДЕ -ЩЕ ВЗЕМАТ ИМОТИТЕ И ТОВА ЩЕ Е:-)АМА ТЕ ЩЕ СИ ОПРАВЯТ ЖИВО И ДЕЦАТА ИМ СА В ЧУЖБИНА.ИМАТ ОЩЕ РАБОТА.ИМА ОЩЕ ЗА УНИЩОЖАВАНЕ :-) -ЮРУШ.

    Коментиран от #11, #12

  • 10 Maria Stoianova

    1 0 Отговор
    -РУМЕН ЯНЕВ-КАШАТА МОГАТ ДРУГИТЕ ДА ТИ Я ЗАБЪРКАТ
  • 11 Румен Янев

    2 1 Отговор

    До коментар #9 от "Maria Stoianova":

    Марче защо пишеш с големи букви ? Не виждаш добре или просто се караш ?А относно парите на Пеевски - не се притеснявай - няма да му ги вземат ....споко
  • 12 Монго

    1 0 Отговор

    До коментар #9 от "Maria Stoianova":

    "Пухкавия" визираше Иво Прокопиев,същия живее от 2010 г. със семейството си в Сингапур. В момента е в България...
Новини по градове:
Новини Айтос, Новини Балчик, Новини Банкя, Новини Банско, Новини Благоевград, Новини Бургас, Новини Бяла, Новини Варна, Новини Велико Търново, Новини Велинград, Новини Видин, Новини Враца, Новини Габрово, Новини Добрич, Новини Каварна, Новини Казанлък, Новини Калофер, Новини Карлово, Новини Карнобат, Новини Каспичан, Новини Китен, Новини Кнежа, Новини Козлодуй, Новини Копривщица, Новини Котел, Новини Кресна, Новини Кърджали, Новини Кюстендил, Новини Летница, Новини Ловеч, Новини Лом, Новини Луковит, Новини Мездра, Новини Монтана, Новини Несебър, Новини Нова Загора, Новини Нови Пазар, Новини Обзор, Новини Оборище, Новини Омуртаг, Новини Павликени, Новини Пазарджик, Новини Перник, Новини Петрич, Новини Плевен, Новини Пловдив, Новини Поморие, Новини Правец, Новини Радомир, Новини Разград, Новини Разлог, Новини Русе, Новини Самоков, Новини Сандански, Новини Сапарева Баня, Новини Свети Влас, Новини Свиленград, Новини Свищов, Новини Своге, Новини Севлиево, Новини Силистра, Новини Симитли, Новини Сливен, Новини Смолян, Новини Созопол, Новини Сопот, Новини София, Новини Средец, Новини Стара Загора, Новини Стрелча, Новини Суворово, Новини Тетевен, Новини Троян, Новини Трън, Новини Трявна, Новини Тутракан, Новини Търговище, Новини Харманли, Новини Хасково, Новини Хисаря, Новини Царево, Новини Чепеларе, Новини Червен бряг, Новини Черноморец, Новини Чипровци, Новини Чирпан, Новини Шабла, Новини Шумен, Новини Ябланица, Новини Ямбол, Новини Всички градове