Last news in Fakti

24 Февруари, 2006 00:00 430 0

Индийци инвестират в слънчеви инсталации край Ахтопол

Индийски предприемачи предлагат да финансират изграждането на слънчева електроцентрала в Ахтопол. Това е станало ясно по време на среща на областния управител Любомир Пантелеев със зам. председателя на Българската академия на науките (БАН) акад. Никола Саботинов, за която съобщиха от пресцентъра на областната администрация.

В края на миналата година индийски специалисти заедно с представители на БАН са оглеждали района за подходящ терен. Те имат огромно желание да финансират такъв проект, защото след влизането ни в Европейския съюз, те също ще стъпят на нови пазари, обясни акад. Саботинов. Изграждането на слънчева електростанция е част от стратегията на БАН за разработване на нови възобновяеми енергийни източници.

Проблем за жителите и туристическите предприемачи от южното Черноморие е водоснабдяването. За решаването му се търсят начини бързо да бъде реализиран проектът за изграждане на язовир "Раков дол".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА