Last news in Fakti

8 Март, 2006 00:00 459 0

Пловдив търси 50 млн. лв. за инфраструктура

Пловдивската община ще обяви днес конкурс за избор на банка, която да кредитира ремонтите на улиците и основните пътни съоръжения в града, съобщиха от дирекция "Финанси". В края на миналата година общинският съвет гласува да бъде изтеглен кредит в размер на 25 милиона евро или 50 милиона лева. Няколко банки вече обявиха, че са готови да финансират проекта.

Банките ще могат да купуват конкурсните документи в едномесечен срок след обявяването, обясни кметът Иван Чомаков. Освен тях кандидатите ще получат и проекта за подобряване на уличната инфраструктура в Пловдив. Той включва строеж на нов мост над река Марица до сегашния мост "Герджика", нова пътна връзка между Карловския надлез и бул. "Д. Стамболов", основен ремонт на моста "Адата", на надлеза на шосето за Асеновград, реконструкция и разширение на основните булеварди "Васил Априлов", "Източен" и "Победа".

Програмата за подобряване на уличната инфраструктура на Пловдив е четири годишна. Това ще е периодът, в който ще се усвоява кредитът. Той ще бъде гарантиран с бъдещи приходи в бюджета на града.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА