15 Март, 2006 00:00 858 0

Ново дружество ще строи в Люлин и Дружба

  • юнивърсъл-
  • пропъртис-
  • юнивърсъл пропъртис
Жилищна сграда в Люлин-Център и бизнессграда в кв. Дружба ще строи дружеството със специална инвестиционна цел Юнивърсъл Пропъртис. На 5 май акционерите трябва да овластят съвета на директорите за извършване на сделки по чл. 114 от ЗППЦК за финансирането на проектите. За сградата в Люлин се предвижда закупуване на парцел, а за бизнессградата в Дружба компанията ще закупи правото на строеж. Тя ще се намира на бул. Цветан Лазаров, уточниха от компанията. Предвижда се сградата да е 3- или 4-етажна, а офисите да се дават изцяло под наем.

Изпълнителният директор на Юнивърсъл Пропъртис Илиян Стоянов каза за в. ПАРИ, че най-късно до края на май ще се подготви и проспектът за публично предлагане на книжата на дружеството.

Учредителите са Юнивърсъл ООД с 51% участие, Любомир Манчоров и задължителният по закон институционален инвеститор - ЗД Евроинс, държащ 30%. Юнивърсъл Пропъртис е с учредителен капитал 500 хил. лв.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА