Last news in Fakti

21 Март, 2006 00:00 803 0

Архитектурни омоними

,Представяме ви проектът на две вилни сгради в Буджака край Созопол, които са дело на Архитектурно бюро Евроарх. Желанието на собствениците, двама приятели, които от години живеят извън България, е било за две еднакви, но все пак отличаващи се къщи, в подчертано български стил с характерните еркери и дялан камък.

Имотът е ъглов и улиците се падат от запад и от юг. Главните входове на къщите са от север, както и площадката за паркиране на автомобили. Така се обособява обширен южен двор, в който се предвижда да има малък басейн.

Двете вилни сгради се състоят от по два жилищни етажа, като осветлението и вентилацията във всички помещения е естествено. Идентични са като помещения, но всяка носи своя индивидуалност.
picture:1,20060321_12.jpg,На първото ниво са разположени просторна дневна с кът за камина, визуално обединена с трапезарията. Тук се намират още обширен кухненски бокс, тоалетна, мокро помещение и склад. От трапезарията се излиза на частично покрита от еркерите тераса. Предвидена е също така и пергола с дървена носеща конструкция.

Вторият етаж е побрал четири спални и две бани, както и два покрити балкона. Решен е по такъв начин, че е възможно обособяването на два самостоятелни апартамента, всеки с по две спални, баня и общ балкон.

Проект: арх. Люблена Пунчева, арх. Венелин Симидчиев, арх. Боряна Грънчарова
Текст: Деница Куюмджиева


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА