Last news in Fakti

30 Март, 2006 00:00 1 014 0

Хотел "Радисън САС" ще бъде разширен

  • ресторант-
  • бъдат-
  • радисън-
  • бизнес
Столичният петзвезден хотел "Радисън САС гранд хотел" ще бъде изцяло обновен и разширен, обяви вчера генералният мениджър на комплекса Мартин Колб. Ремонтните работи ще започнат през юни и ще продължат 16 месеца. През този период хотелът ще функционира напълно с изключение на август, когато ще бъде затворен, каза Колб и уточни, че гостите няма да бъдат притеснявани. Според него в реконструкцията ще бъдат инвестирани 10 млн. евро от собственика Хенри Гуин-Джоунс. Той не дойде в сряда на пресконференцията, защото бил зает с бизнес дела по останалите си проекти, но изпрати свой представител, който отговаря за хотела - Бруно Бреникмайер.

Разширението на "Радисън САС" включва изграждането на допълнително крило с 41 стаи откъм улица "Аксаков". Предвижда се създаването на нов модерен конферентен център с капацитет до 160 места, както и възстановяването на известния в миналото ресторант "Панорама". Допълнително всички съществуващи стаи и апартаменти ще бъдат изцяло обновени с нова мебелировка. На реконструкция ще подлежат още лобито, всички общи площи и ресторант "Фланеганс".

,"Изпълнението на проекта подчертава нашето желание за подобрение и надвишаване на очакванията на гостите, като по този начин ще защитим лидерска си позиция на пазара на петзвездните хотели в София", твърди Мартин Колб. По думите му след реконструкцията базата ще се превърне в най-елегантния и привлекателен хотел в столицата. Цените също плавно ще се повишават, но причината няма да е обновяването на комплекса, а присъединяването на България към Европейския съюз, което ще доведе до привличането на повече бизнес туристи. Колб обясни, че където проектът позволява, ще бъдат използвани български строителни материали, работна сила и умения.

Софийският "Радисън САС грандхотел" е част от международната верига "Радисън САС" (Radisson SAS) и за миналата година беше обявен от нея за третия най-добър по обслужване в света. Хотелът отвори през януари 2001 г. след приватизация и основен ремонт на бившия "Грандхотел София". В момента разполага със 136 стаи и апартаменти, осем конферентни зали, ресторант и бар на мецанина, сезонен панорамен ресторант, ресторант "Фланеганс", фитнес център, бизнес салон. На територията на хотела се намира "Лондон казино", както и магазини, пътническа и куриерска агенция.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА