Last news in Fakti

31 Март, 2006 00:00 747 0

"Оркид дивелопмънтс" купи още един парцел във Варна

  • изграждането-
  • софия-
  • комплекс-
  • компанията-
  • сгради-
  • имоти-
  • земята-
  • оркид-
  • млн евро
"Оркид дивелопмънтс" (Orchid Developments) приключи сделката по придобиването на 6500 кв.м в централната част на Варна, съобщи новинарският сервиз на лондонската борса. Британският фонд за имоти е платил 8 млн. евро за земята, за която има разрешения за строеж на магазини и жилищни сгради.

Ръководството на фонда предвижда изграждането на комплекс с разгъната площ от 35 хил. кв.м, като сумата на инвестицията с изграждането се оценява на 26 млн. евро, включително и разходите за придобиване на земята. Парцелът се намира в централната част на морската столица, където са съсредоточени доста магазини и жилищни сгради.

"Оркид" е финансирал сделката по закупуването на земята със заем в размер на 7 млн. евро, организиран от Shore Capital, както и със свои собствени средства. Заемът трябва да бъде погасен в края на декември 2006 г., но компанията има опция да направи това по всяко време преди тази дата.

В морската столица фондът за имоти работи по изграждането на жилищен комплекс в кв. "Възраждане" с около 800 апартамента, с прилежащите му места за отдих и развлечения, както и търговски площи. Той ще разполага с обща разгъната застроена площ от около 70 хил. кв.м.

Другият мащабен проект, с който инвестиционният фонд се занимава у нас, е жилищен комплекс в столицата. Той се казва "Оркид хилс" ("Хълмове на орхидеите") и се очаква да бъде завършен до края на тази година. Той се намира в южната част на София и граничи със "Студентски град" и ще е разположен върху 14 хил. кв.м, като вече е започнало изграждането. В комплекса ще бъдат изграждани луксозни апартаменти. Освен тези проекти "Оркид" работи и по изграждането на офис сграда в София на "Цариградско шосе" с обща площ от над 17 хил. кв.м, както и търговски сгради до околовръстното шосе. Центърът на "Порше" в София също е проект на фонда за недвижими имоти. Компанията притежава и два хотела на Златни пясъци - "Явор" и "Голдън Явор", както и 30-процентен дял в дружество, притежаващо две киносгради в София и Варна, става ясно от сайта на компанията. Фондът "Оркид дивелопмънтс" финансира проектите си чрез набраните средства от алтернативния сегмент на лондонската борса и кредити.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА