Last news in Fakti

25 Май, 2006 00:00 736 0

Британци отварят хотели в Централния Балкан

  • априлци-
  • имоти-
  • преди-
  • хотел
Семеен хотел планира да отвори във великотърновското село Ресен шотландският бизнесмен Роналд Крюгшанг. Мъжът е бивш военен, който преди време купил къща в селото и впоследствие се преселил да живее там с цялото си семейство.

,Идеята е в бъдещия хотел да се настаняват предимно гости от Шотландия, дошли на екскурзия в България, или на т.нар. "имотен туризъм".

Ще пробваме нов вид пакетна услуга - да посрещаме чужденците и да им показваме атрактивни имоти, обясни Красимир Петков, който работи с шотландския инвеститор. Хотелът ще е с капацитет 20 места, очаква се да бъде завършен до 2-3 седмици, като в момента се изгражда басейнът в двора.

Досега в село Ресен са купени 5 къщи от англичани, каза кметицата Йорданка Колева. И тук цените на селските къщи са едни от сравнително високите както за областта, така и за страната.

Преди две седмици бе открит и хотел, собственост на чужденци, в квартал "Зла река" в Априлци. Собственици са англичаните Андрю Келанд и Марк Кристи, които пренесли името на своята агенция за недвижими имоти в Плимут - "Пропърти линкс".Преди година и половина, пътувайки от София за Черноморието, Марк минавал през Априлци. Харесал планината, спокойствието на градчето, хората. Допаднала му особено голямата жълта сграда - тогава хотелчето било собственост на Христо Матев, бивш председател на общинския съвет в Априлци. След два часа преговори уговорили сделката. Впоследствие съдружникът му също одобрил инвестицията. Идваме на 2-3 месеца и през останалото време имаме пълно доверие на хората, които сме наели да стопанисват хотела. Сега туристите не са много, но вярваме, че до 4-5 години ще се развие, споделят англичаните.

Освен хотела, "Пропърти линкс" притежават още къща в Априлци и в Самоков. Изпращат хора в България, за да си харесват и купуват имоти. Досега интересът е бил предимно към Банско.

Частните хотели в Априлци са вече 12, реално около 40 домакинства работят в този бизнес, казва кметът на градчето Иван Пиров.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА