Last news in Fakti

22 Юни, 2006 00:00 879 0

Семейната верига "Блу вилидж" стъпва на морето

  • туроператора-
  • нордик-
  • серенити-
  • вилидж-
  • оперира-
  • йосифов-
  • серенити бей-
  • туи нордик-
  • вилидж серенити-
  • блу вилидж-
  • вилидж серенити бей-
  • блу вилидж серенити
Семейната хотелиерска верига "Блу вилидж" (Blue Village), която работи на клубен принцип в цял свят, стъпва в България на черноморското крайбрежие, съобщи управителят на "ТУИ България" Валентин Йосифов. Тя влиза официално в хотел "Серенити бей" в Царево на 27 юни. Веригата е част от туристическия концерн "ТУИ Нордик" (TUI Nordic). Специализирана е в предлагането на морски хотели за семейства с деца със специални програми и анимации за възрастните и малките гости на обектите. Тя оперира основно на скандинавския пазар, където е най-популярна и известна с поддържаното високо качество на услуги и обслужване във всичките комплекси, които носят нейното име. Компанията разполага с над 285 обекта в цял свят, предимно в летни дестинации като Кипър, Египет, Канарските острови, Испания, Турция, Тайланд и други.

Комплекс "Блу вилидж Серенити бей" е най-новият и ще бъде един от най-добрите клубни продукти на туроператора, заяви Йосифов. Туристите ще получават пълния комплект от услуги. Разработена е специална развлекателната програма от шведски аниматори, която ще бъде на професионално ниво, допълни той. Хотелът посрещна първите си гости от Финландия, Дания и Швеция на 6 юни, водени от туроператора "ТУИ Нордик". Йосифов очаква през летния сезон да преминат между 5000 и 7000 чуждестранни туристи през комплекса. Гостите ще бъдат предимно шведи, но ще има групи и от датчани и финландци. "ТУИ Нордик" е дъщерна компания на концерна ТУИ. Тя оперира в Швеция, Норвегия, Дания и Финландия. От групата на "ТУИ Нордик" са четири туроператора - "Фрититсрезор" (Fritidsresor), "Тема" (TEMA), "Спортрезор" (Sportresor) и "Гранд турс" (Grand Tours). Най-големият на пазара е "Фрититсрезор", който води туристи по българското Черноморие. "Гранд турс" е специализиран в предлагането на спа програми и най-много оперира в Сандански. Останалите два туроператора не работят с България.

"Блу вилидж Серенити бей" е разположен на 3140 кв.м застроена площ и разполага със 160 апартамента и 60 студиа. В него са изградени един основен ресторант, алакарт ресторант, спа център и три открити басейна. Хотелът ще предлага още супермаркет, дискотека и мултифункционално игрище. Той осигурява 120 работни места на територията на община Царево, от които 50 в ресторантската част и 60 - в хотелската. "Блу вилидж Серенити бей" е собственост на "Апартхотел Царево" ЕООД, която е дъщерна компания на "ТУИ България", представляваща у нас големия европейски туроператор ТУИ (TUI). Инвестицията в хотела е 10 млн. евро.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА