Last news in Fakti

27 Юни, 2006 00:00 547 0

Британски купувач търси 800 дка край Стара Загора

  • туризъм-
  • изграждането-
  • фирма
800 дка земя в района на Старозагорските минерални бани са необходими за цялостния проект на британската фирма EskiZara за изграждане на ваканционно селище, обяви собственикът й Стивън Коул.

Както вече “Монитор” съобщи, чуждестранният инвеститор ще вложи за целта над 20 млн. евро. Проектът предвижда изграждането на СПА център, козметична стоматология, център за контрол на здравето, търговски обекти, басейн, голф игрище, 121 апартамента, малки и големи вили в модерен класически стил. Всичко това може да стане реалност, ако бъдат осигурени терените, каза Коул. През ноември ще стартира изграждането на СПА центъра. До момента са купени две сгради - бившите поща и поликлиника в с. Старозагорски минерални бани, както и незастроена земя извън селото. Според оптимистичните прогнози, първите вилни постройки ще бъдат готови в средата на следващата година.

Ориентирах се към развиването на културен туризъм, защото той има голямо бъдеще в България, а и районът около Стара Загора е богат на културно-исторически забележителности, каза Стивън Коул. В момента 98% от приходите от туризъм в страната са от Черноморието и от планинските курорти и едва 2% - от културен туризъм, а в държавите с оптимално развит туристически сектор делът на културния туризъм е 30%.

Проектът на фирма EskiZara е срещнал одобрението на Инвестиционния форум в Лондон. Ще разчита особено много на подкрепа в региона, както и на публично-частно партньорство. Британската фирма има сключени договори с туроператорски агенции в Англия за изпращане на туристи в страната ни след изграждането на ваканционното селище.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА