Last news in Fakti

24 Август, 2006 00:00 668 0

Започва изграждането на софийския кадастър

  • райони-
  • бъдат

По думите на изпълнителния директор на Агенцията по кадастъра Цветан Боев първите кадастрални карти ще бъдат на столичните райони Витоша, Панчарево и един от централните райони. Той все още не е ясен, но възможностите са Средец, Оборище или Сердика.


Следващи

Кадастрални карти ще бъдат направени и на комплексите Младост и Люлин, които са райони с много проблеми, а цените на имотите в тях непрекъснато се покачват, заявява Цветан Боев.


Изпълнител

През миналата седмица е бил подписан договор за изграждане на Информационната система за кадастъра и имотния регистър. Той е бил връчен на изпълнителя Siemens Business Service, одобрен от Световната банка, която финансира проекта. Създаването на информационната система ще продължи 18 месеца и ще струва 2.19 млн. EUR. В нея всеки имот ще има номер и досие, в което ще бъдат записани границите, собствеността и дали има някакви правни тежести по него. Предстои и започването на нова процедура за изработване на кадастрален план на Банско, съобщава още Боев.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА