Last news in Fakti

5 Септември, 2006 00:00 799 0

"Била" ще строи хипермаркет в Ловеч

  • магазин-
  • била-
  • изграждането-
  • града-
  • плевен-
  • ловеч-
  • общината-
  • компанията-
  • където
Търговската верига "Била" е закупила терен от 5.5 дка в Ловеч, където след по-малко от година планира изграждането на свой хипермаркет. Това съобщи кметът на града Минчо Казанджиев. Предвидените инвестиции на компанията за строителство и изграждането на инфраструктура около обекта са за над 5 млн. лева. За закупуването на терена от "Била" са предложили оферта от 806 хил. лв., което е над четири пъти повече от предложената от общината конкурсна цена от 186 хил. лв., поясниха от община Ловеч. Според условията на конкурса хипермаркетът трябва да бъде изграден не по-късно от 12 месеца след получаването на строително разрешение и не по-късно от 15 месеца след сключването на договора между общината и веригата. Това ще бъде първият обект, който компанията ще открие в Ловеч и третият за региона - след построяването на един магазин в Плевен, където в момента се строи и втори магазин в кв. "Дружба". От Ловешката община поясниха, че за парцела, предназначен за изграждането на супермаркет, са участвали още три кандидата - раздържавеното предприятие "Хранителни стоки" и две местни компании, но от "Била" са предложили изненадващо висока цена. Тяхната оферта е била предпочетена и заради намерението им да разкрият най-малко 75 нови работни места.

Парцелът, на който ще започне строителството, е включен в плана за приватизация още през миналата година и е в двора на едно от закритите училища в града. От общината коментираха, че появяването на един такъв магазин в Града на люляците ще доведе до конкурентни цени на хранителните стоки, които в момента са едни от най-високите в страната. До есента се очаква да започне и строителството на първия за града магазин на германската верига "Кауфланд".

До края на годината веригата "Била" ще открие втори магазин в Плевен с площ 1200 м. Хипермаркетът ще е част от голям търговски комплекс, където ще се помещава и магазин на "Кауфланд". Изграждането и пускането му в експлоатация ще стане до края на декември, увериха от "Била България". Първият магазин в Плевен на компанията беше открит през 2003 г. Стойността на инвестицията достигна 9 млн. лв.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА