Last news in Fakti

17 Август, 2014 10:00 8 160 5

Схемите на имотните измами на варненците

  • имотни измами-
  • варна-
  • данъци

Два вида схеми са прилагали петимата задържани от ДАНС на 13 август във Варна, сред които и кметът на район „Младост”, Христо Христов. Според прокуратурата именно длъжностното лице е играло ролята на посредник между брокерката на недвижими имоти Веселина Спасова и служители от районните администрации в Морската столица, които изнасяли данни на имоти с неплатени данъци. След като ставало ясно кои са въпросните имоти, поставени лица плащали налозите за последните 5 години. След това, чрез нотариална данъчна проверка, са придобивали имотите по давност и са ги продавали на лица от групата. Едва след това са препродавани на клиенти, търсещи си имоти във Варна.

Втората схема се е отнасяла до земеделски земи и е ставала чрез декларации пред поземлените комисии във Варна.

Задържани по случая освен Христо Христов, са още Мартин Петров, Борислав Команчев, Диана Александрова и Веселина Спасова, сочена за лидер на групата. Последната се намира в момента в болница във Варна. Всички обвиняеми са с абсолютно чисто съдебно минало. Според работното обвинение, групата е действала от началото на 2010 г., но са налице оперативни данни, че е работила още от 2004-а.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Андрей Николов

    4 0 Отговор
    Не е истина в каква престъпна държава живеем! Придобиването на имот по давност е абсолютна правна порнография и не случайно беше забранено в продължение на 40 години. То позволява да ти откраднат законен имот дори само поради невъзможността да го стопанисваш (емиграция, липса на достъп до него и т.н.). Тази възможност трябва да отпадне и всички подобни "придобивания" да се анулират.
  • 2 Vasil Jordanov

    4 0 Отговор
    Тези трябва да се обесят на момента
  • 3 Бай Иван

    1 1 Отговор
    Напротив , по добре е да ги пратят в някой трудов лагер където да работят до края на живота си а заедно с тях и нотариусите които са си решили , че толкова лесно могат да вземат имотите на хората.Че къде го има това аз съм си собственик и плащал не плащал никой не може да ме мръдне от собственоста ми.
  • 4 Бай Иван

    1 1 Отговор
    Този закон незабавно трябва да бъде спрян ,че наближават избори.....
  • 5 Гостенин

    0 0 Отговор
    Смъртна присъда за такива нещастници и боклуци!