24 Август, 2014 12:05 2 771 1

Кмет продаде имот с фалшив документ

  • имотни измами-
  • кмет-
  • нончев
Кмет продаде имот с фалшив документ - 1
Снимка: М. Богданова ©

След като преди седмица във Варна се разкри схема за имотни измами с жилища и земя, лъсна и следващата имотна измама, в която е замесено длъжностно лице. В случая става дума за кмета врачанското село Горна Кремена – Георги Нончев. Той изготвил фалшиво удостоверение за наследници и с него успял да продаде чужда земя, обяснява схемата на измамата в-к „Монитор”. От далаверата кметът спечелил 7460 лв.

За престъплението се разбира след подаден в полицията сигнал. Последвалото разследване установяване, че е извършено нарушение по Наказателния кодекс. След като изготвил фалшивото удостоверение за наследници, Нончев продал въпросната земя на фирма през нотариус в Мездра.

В момента кметът е на свобода след като е бил разпитан. Той отрича обвиненията и казва, че става дума за издаване на документ на негов роднина. „Няма нарушение от моя страна, тъй като има завещания и други документи, които ще бъдат предадени на разследващите”, допълва той.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Симеон Тасев

    1 0 Отговор